Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LordMatteo blogja

Eb negyeddöntők, part IV

LordMatteo | 2008.06.23. 04:41 | kategória: sportélet:) | 11 hozzászólás

Végéhez ért a 2008-as EB negyeddöntők sora, s a negyedik meccsen egy gigászi, ámde annál unalmasabb meccset láthatott a Nagyérdemű.

Olaszország-Spanyolország.

Egy laikus foci-nézőnek ez egy nagy csatát, látványos focit, és szép játékot ígér, aki azonban kicsit is belemerül eme gyönyörü sportágba, az tudni fogja, hogy mostanában ez a meccs egyenlő a totális unalommal. Hogy miért? Egyrészt a spanyolok gyakran kétarcú játéka miatt - erre most egy szavunk sem lehetett - és az olasz bunkerfoci miatt. Azaz a totális védekezés, aztán elöl majd csak lesz valami.

A mostani kontinens-bajnokságon az olaszok meglepően -?- rosszul kezdtek a C csoportban, hisz Romániát sem tudták megverni, más kérdés, hogy a franciák még gyengébb játéka miatt mégis továbbjutottak Hollandia mögött. Nem úgy Spanyolország, akik bár "örök vesztes"-ként indultak el, mégis nagy reményeket fűz hozzájuk sok ember, a csoportban be is váltották a hozzájuk fűzőtt reményeket.

A meccs maga nem érdemel sok szót, volt néhány izgalmas helyzet, a sokak által várt parádé nélkül, hisz alapvetően két technikás csapatról beszélünk, Fabregas, Villa, Torres, De Rossi, Camoranesi, vagy akár Cassano: ezek a nevek ordítoznak a szép játékért, sajnos az egyik félnek nem engedték ezt, a másik épp ezért nem tudott szép focit játszani. Azért egy-két kapusbravúrt így is láthattunk, inkább csak Buffon részéről, Casillasnak nem sok dolga volt. Gól egyik félidőben sem esett, így következett a hosszabítás, ahol szintén nem esett gól, hurrá, megint tizenegyesek!

Egy tizenegyespárbaj mindig izgalommal tölti el az embert, pláne ha egy EB negyeddöntőben zajlik, és főleg ha két ilyen kaliberü csapat között kell így dönteni. Sajnos az olaszok vagy a terhelést nem bírják ennyire, vagy egyszerűen Casillas volt túl jó - már mindegy, a spanyolok nyertek.

Spanyolország 0-0 Olaszország, tizenegyesekkel 4-2 továbbjutó: Spanyolország

Meglátjuk, Spanyolhon fiai hogy teljesítenek a legutóbbi találkozás óta elég rendesen felturbozott Oroszország ellen.

Utolsó módosítás: 2008.06.23. 11:42

Hozzászólások

Dealer
1 | Dealer 2008.06.23. 11:30
Jó lett mind a négy írás, csak annyi, hogy nem 4-3, hanem 4-2-vel jutottak tovább a spanyolok. :) De amúgy tényleg jók lettek! ;)
LordMatteo
2 | LordMatteo 2008.06.23. 11:42
ÉS IGEEEN!

A köznép akarata érvényesült az írásokban, hisz ph kolléga nem tudja folytatni, én lettem - kissé önkényesen - "kijelölve", aztán senki se kommentelt be, azé szint :-D

Kritikát köszi, mág várjunk vele, hisz van két elődöntőnk, és egy döntőnk is, illetve olasz-fanként tervezek egy Olaszországgal foglalkozó bejegyzést is. A hibát javítom, köszönöm hogy jelezted, mint a dátumból látható, hajnal volt még :-D
3 | kopé 2008.06.23. 23:30
az olaszokkal ezek után már foglalkozni is fölösleges. >:]
a német-spanyol döntőt majd úgyis Torresék nyerik... :P
LordMatteo
4 | LordMatteo 2008.06.24. 01:50
Ehhem...Milyen döntőt kopé mester? Akarod mondani, török-orosz...:-D
Barthezz
5 | Barthezz 2008.06.24. 11:53
Kikérem magamnak, én - és még 1-2 ember - kommenteltünk az elso 2 bejegyzésedhez, de törölted, majd visszaraktad oket. Szal kaptál azért kommenteket, de még egyszer ugyanazt nem fogjuk leírni ;-) :-P
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.06.24. 12:10
Jóhvanna, de pl törökösnél is vártam, hollnadosnál pláne, mert nem szokványos meccsek voltak, erre kb faszért írtam meg :-X
Barthezz
7 | Barthezz 2008.06.24. 12:16
Hollandhoz elvbol nem írtam semmit, nem akarok többet hallani arról a meccsrol :'-(

A törökös meg épp a tábor körüli balhékor került fel, senki nem a blogra figyelt sztem. Aztán törölted és egyszerre felraktad a 4-et, evidens, hoyg nem fogja mindneki egyesével beírogatni, hogy tök jó lett, hanem csak az utolsóhoz kommentelnek. Szal csak nyugalom, jók az írásaid és jó a blogod, ph büszke lesz rád, ha megjön :-)
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.06.24. 12:23
Öhm, nem azért hogy akadékoskodjak, de a hollandos került fel a táboros izé közben :-)

Nah mindegy, összesen még 4 várható az EB-vel kapcsolatban, két elődöntő, döntő, szeretnék kicsit kitérni Olaszországra - ahogy fent írtam - meg talán egy összefoglaló cucc az egész Eb-ről. Ha vmit csinálunk, csináljuk rendesen ^^
Barthezz
9 | Barthezz 2008.06.27. 16:11
Hol a folytatás az elodontokrol? :-O A kérdés ph irányában is fennáll, mert már itthon van ;-)
LordMatteo
10 | LordMatteo 2008.06.27. 20:05
Ööö.

Hát török-németet ugye faszán elaludtam, szóval arról elég felületesen, de tudnék írni.

Ph-val volt egy PM váltásunk, megírta, hogy ha készen vagyok a török-némettel, akkor rakjam fel nyugodtan, a többit már ő szeretné, mondtam hogy ezt is megírhatja, ha gondolja, azóta nem láttam ph-t.
Barthezz
11 | Barthezz 2008.06.28. 22:48
Okés, akkor bizonyára érkezni fognak majd tőle az irományok ;) Neked meg köszi a helyettesítést :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.