Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LordMatteo blogja

Döglött.

LordMatteo | 2013.01.07. 19:09 | kategória: agymenés | 41 hozzászólás

Ennyi. Ez a fórumra vonatkozik. Azért nem az oldalra mondom, mert vannak itt cikkek, meg nyereményjátékok, meg fészbúk, minden szar. A fórum, az döglődik. Mert nincs feszültség, ezért nincs mit beírni. Azt, hogy minden héten megnézek nyolcvan filmet ami hétpertíz, meg írok öt olyan játékról ismertetőt, ami tíz éves, és nem tetszik az a játék, de attól még éppen pontosan 91%-ot ér, közben azért igazából szar benne minden - na, ezeket kurvára nincs értelme beírni. Azt sincs hogy ÚÚÚÚAAAAAAAAAAAAAAA GÓÓÓÓÓL ja nem, kurvaanyádlesbírótizitaggyá.

Komolyan, utálom ezt a 'bezzeg az én időmben' meg 'régen amikor...' dolgokat, de ezen a fórumon kurva jó viták, sőt, veszekedések is voltak, anyázások, oldalas flémek, csak mert véleménykülönbözet volt. Most meg ott tartunk, hogy a fő kötekedőt mindenki elintézi annyival hogy 'jó, hát mindenkinek más a véleménye'. Most meg unalom van. Felnézek és kinyomom, mert undorító helyesírással és szövegszerkesztéssel kirakott posztok árulkodnak arról, hogy gazdájának épp milyen szar kedve van az eső, meg a vágás, meg a képzés miatt amire jelentkezett, meg nem akar hajat mosni de azért mossa, de azért nem akar, és ezt mi is tudjuk meg, mert izéazjó. A faszt jó.

A fent említett viták JÓK voltak. Kellettek. Lehetett belőlük tanulni, más fórumokról messziről látszott, ha egy Pc Domeos vitatkozni kezdett (és most nem egy-egy emberekre gondolok), mert volt egyfajta vitakultúrája az értelmesebb fórumozóknak innen, ami más fórumokon nevelődött embereknél kimerült az 'anyád-tied-jó-codozunk?' beszélgetésekben.

Most meg 'okébocsigazadvan' vagy 'aháértemmegnézemmajdmégeccer', és ennyivel el van intézve. Nem merjük felvállalni a feszültséget, a vitát. És ezzel nem azt akarom mondani hogy legyen mindenki idegbeteg állat és üssük egymást, csak hogy hozzunk érveket, tényeket, vélt vagy valós dolgokat amik alátámasztják a mondanivalónkat. Akkor is, ha senki nem kérdezi, akkor meg főleg, ha valaki beleköt abba, amit mondtunk. És ne mellémagyarázással reagáljunk. Az gáz bazdmeg. Akkor is gáz, ha egy eldugott témában a semmivel kapcsolatban van, és akkor is, ha a saját cikkünket, ismertetőnket kellene megvédeni egy neadjisten hozzáértő ellenében.

Persze a másik véglet ha inkább írsz nyolcezer karaktert hogy a hosszú szöveggel elriaszd az esetleges vitapartnereket, és ezzel elintézd az egészet. Rohadtul bassza az ember szemét, hogy egy vita kezdetén jön egy harminc oldalas poszt, aminek már a negyedik sora sem a témához kapcsolódik, és ezért elmegy a kedve az egésztől.

Ecceregy törzstag azt mondta, hogy úgyis mindig jönnek majd új, értelmes arcok, akik a régieket helyettesítik. Nem azt mondom hogy én ilyen vagyok, de azért az utóbbi pár évben amennyi gyökér itt megragadt, az már durva. Olyan aki örökbannt kapott, meg csak telefonokról tud beszélni, vagy arról, hogy jajjdeszarnekimertéppnincsnincsnője. A másik persze az aki képes három órán keresztül írni arról, hogy hogyan AKART VOLNA megcsókolni egy lányt. Érted, beírja, hogy 'most elkezdem írni' majd három óra múlva megjelenik egy bejegyzés, hogy 'na, hát akkor az én love storym', és a végén kiderül, hogy a csaj megunta a töketlenkedést. Ugyanitt 1-2 éve még arról mentek tartalmas, erős mondanivalóval felruházott beszélgetések, hogy egy kapcsolatban a férfi-női szerepek hogyan változnak, oszlanak meg, egyáltalán, mi a szar az.

Persze, nem kell filozofálni, ez egy kockafórum, de amikor már a magát törzsnek képzelő gyökér, akit mindenki utál, beír hogy 'bocs, lusta vagyok, meg hát most már régen jártam erre, szóval írjatok le egy laptopot amit megvehetek kösz' ( - ezt olyan stílusban, mint tette azt 3 éve, tehát nulla változás, ez kicsit elszomorító egy fiatal esetében szerintem). De ez már pár hetes dolog, nem kell sokat lapozni, hogy megtaláljuk a 'xD nem értek hozzá :P de :P nem akarok sokat költeni rá ;) de mindent tudjon ;) amúgy mindenki gyökér csak én vagyok helikopter de azért segítsetek ;) telefon kell de tudjon zenélni meg kávét főzni :D :)' fejezeteket.

Szóval aki nem ír, az értelmes volt, és hiányzik innen, aki meg ír, az ilyen baromságokkal pazarolja az áramot, meg a saját baromságait linkeli, hogy ő itt meg ott blogol ám komolyan, közben már itt sem érdekelte a kutyát sem a munkája.


Száz szónak is egy vége, szar a fórum. Aki nem képes egy értelmes öt sort írni a kedvenc filmjéről/játékáról/babájáról/bármiről normális magyar helyesírással és fogalmazással, és a véleményét megvédeni másokkal szemben, az takarodjon a faszba innen a facebookra. Köszöntem.

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2013.01.07. 19:22
hát... jogos!
powerhouse
2 | powerhouse 2013.01.07. 20:24
amúgy meg le vagy szarva :D
LordMatteo
3 | LordMatteo 2013.01.07. 20:26
mert mindenki gyökér és még ahhoz is szarok hogy kommenteljenek ide. lehet ha név szerint vannak benne, se érdekelne senkit, mert még ki kell izzadniuk egy kommentet ide.
Aryx
4 | Aryx 2013.01.07. 20:49
Az első gondolatom az volt az elolvasás után, hogy nincs gondolatom, mert mindent tök jól leírtál.

Második nekifutásra már kerestem én is a válaszokat a „miért?”-ekre, és asszem meg is fogalmazódott bennem valami. Anno tökre szerettem ide írogatni mindenfélét, legyen az érzelemlevezetés, film, könyv, játék vagy csak szimpla trollkodás. Az „átkosban” (és most itt a 10 évvel ezelőtti állapotra utalok), amíg a Dome PC Dome volt, tényleg egy stabil PC-s közösség alkotta a fórumot, akikben nagyjából annyi volt a közös vonás, hogy mindenkinek PC-je volt, és PC-s játékokkal nyomult, ezért krónikus neurózisokban szenvedett a társaság, és mivel otthon nem beszélünk csúnyán és amiért még mindenki pubertálódott :), így nyilván egymáson táraztunk ki. A filmes topicokban ugyanazzal elemeztél egy filmet, akinek másnap leharaptad a fejét a 245. C&C vs. StarCraft vitában - és ez jó volt.

Most nincs meg ez az egységes „tömörülés”, és ehhez az is hozzátartozik, hogy mindannyian már egy másik világot élünk. Amióta bejöttek az olyan fogalmak, hogy facebook, twitter, android, iphone, x-box, ps3, kinect meg fenetudja, azóta ez a közös halmaz végleg ellehetetlenült. A banda többi tagja mára vagy moziba jár, vagy fősulira, vagy dolgozik és családozik, és már csak esténként nézi a meccset.

Valaha ugyanúgy noname, arcnélküli kommentelőknek írogattad az okos dolgaidat, az viszont még egy tök izgalmas pszichológiai játék volt, mikor 100 hozzászólás után komplett személyiségprofilt tudtál alkotni az illetőről. Igen, asszem az időhiány mellett ez a másik ok, amiért már csak havonta tűnök fel itt kb., és lehet, többekben is valami hasonló motoszkál(t). Afféle sajátos megtiszteltetés volt, hogy írtál egy véleményt egy könyvről vagy filmről vagy játékról, amik olyan szűk szubkultúráknak szóltak, hogy a való életben pont nem tudtál volna senkivel sem érdemben elcsevegni róla. Vagy amikor az Alfa és Omega c. animációs filmet kiveséző hsz-em (szerintem máig az egyetlen valamelyest sikerült filmkritikám :)) ) hatására páran rögvest torrentet ragadtak, mert nem hitték el, hogy ilyen borzalmak moziban léteznek.
Mostanra többen elfáradtunk, kimerültünk, én pölö ha estére hazaérek, sokszor már csak egy lefekvés előtti sorozatra vágyom, de aztán a f@sznak van kedve bármit is írni róla ide a hozzá kapcsolódó topicban, ha utána jön a „zseniális volt, hétpertííz!!” (na jó, a sorozatos topicok mintha pont rendben lennének asszem, de a lényeg talán átjön :) ). És hát holnap ugye kelni kell...

Kicsit sokkal több lett ez annál, mint amennyit írni akartam, kicsit szentimentálisabb is, de talán valamivel kompenzálja a bejegyzésben írt 3 soros hétpertizes-állapotot. Amúgy meg le van szarva, enjoy the life.
Ohhh bassszameg, már megint ez a nosztalgiázós siránkozás...!! Na mind1 most már.

p.s.: öhmm... mit is akartál tőlem x hónappal ezelőtt kérdezni, amiről mondtad, hogy majd emlékeztesselek is rá? :)
Barthezz
5 | Barthezz 2013.01.07. 22:03
:D

Amúgy Aryx egyik mondatát kiragadnám: "Mostanra többen elfáradtunk, kimerültünk, én pölö ha estére hazaérek, sokszor már csak egy lefekvés előtti sorozatra vágyom, de aztán a f@sznak van kedve bármit is írni róla ide a hozzá kapcsolódó topicban, ha utána jön a „zseniális volt, hétpertííz!!” "

Nos, pont ugyanígy vagyok én is, meg sztem elég sokan innen. Felnőtt egy generáció, mások lettek az értékrendjeink, az időbeosztások, sajnos a régi szép fórumos idők már sosem jönnek vissza.

A telefonos dolgot meg cseszd meg. :D Tök hülye vtam hozzájuk, muszáj volt egy támpont indulásként, ahol értelmes és hozzáértőbb emberek szavaira adhatok, még ha kicsit túldrámáztam is. :P

Lovi Tommy
6 | Lovi Tommy 2013.01.07. 22:20
Lehet, hogy nem épp a legértelmesebb dolgokat írom be helyzetbe, de ha végignézed a topicot, akkor elég általános volt ott mindig, főleg azok alapján amiket meséltek/amit unalmamban néha visszaolvastam. De nem is lényeges ez, értettem a célzást, nyugi.
A vitákhoz meg nem tudok hozzá szólni, én nem vagyok törzstag, nem is hiányoznak talán pont ezért,
A bejegyzésedről meg ez jutott amúgy eszembe:
"idejössz nekem hogy ez gúny vagy komoly
döntsed el baszdmeg magadnak faszom
tudom te is tudod hogy akinek az inge
ennyire feltételezem nem vagy hülye"
Tessék, legalább ahhoz nem vagyok szar, hogy kommenteljek ide, bár ki tudja.
MattMatthew
7 | MattMatthew 2013.01.07. 22:28
Ha leírnám, hogy miért gondolom azt, hogy egy hülye gyökér vagy akkor azzal csak kielégíteném azirányú vágyadat, hogy vállaljuk a feszültséget és érveljünk. :-D

Hogy is mondjam, az erkölcsi és oktató jellegű megfontolásokat nem látom a problémád mögött. Úgy állítod be mintha nagy gáz lenne, hogy nincsenek nagy érvelések és viták a topikban de nem adsz indokot, hogy miért. Persze, nem rossz az ha az ember megtanulja megvédeni az álláspontját de erre talán nem egy fórumon van szükség és ez az ismeret kevéssé vihető át egy való életben is hasznos szituácóba.

Szóval első lehetőségnek azt tartom, hogy vmilyen beteges szórakozást nyújt neked, hogy vitatkozhatsz emberekkel és olvashatod mások vitáit. Másodiknak meg azt, hogy vmilyen fura oknál fogva általad ismeretlen emberektől van szükséged visszaigazolásra; egyébként miért akarnál meggyőzni vkit egy fórumon?

Persze lehet még számtalan ok, sosem értettelek, nem is akarlak megérteni most sem. Bár remélem örülsz neki, hogy a burkolt kéréseddel összhangban megpróbáltalak elküdleni a francba. Milyen voltam?
8 | kopé 2013.01.07. 22:32
Hát érdekes, én másképp látom, de hát mindenkinek más a véleménye.
Majd talán, ha eltelik még 1-2 év te is másképp fogod látni.


Meg a nagy büdös lófaszt, teljesen igazad van.
Igaz engem már annyira nem érint mert rám is igaz, az Aryx által írt "felnőttünk" kategória, de attól persze látom, amit látok. Hozzáfűzni... nem nagyon tudom, hogy mit kéne. Persze, ez gáz, kurvára. Kicsit 'ezvan' kategóriás, kezdeni tudunk valamit? Ha szeretnéd minden kibaszott HSZedbe belekötök majd valami mondvacsinált indokkal, de az nem lesz az igazi. Sajnos ez a dolog ennek az elkorcsosult ill elkurvult szaros fb-buzi világnak a vonzata. Ha erre van ötleted, kérlek mond meg és az egész kibaszott világra kiterjesztem.
Kemloth
9 | Kemloth 2013.01.07. 22:51
A boldog időkről nem tudok mit mondani, nem vagyok törzstag.

Egy valami nyugtat meg: annyira jelentéktelen a jelenlétem itt, hogy nem tudom magamra venni az elbaszottújgenerációsmindentelrontgeci-szerepet.
Ha pedig nagyon megerőltetem magam és mégis sikerül belepréselnem magamat ebbe a kategóriába... akkor sem ráz meg túlzottam, hogy a törzstagok egy része elküldene a picsába. Egyébként akkor legalább küldjön is el.
Kemloth
10 | Kemloth 2013.01.07. 22:53
(Jajj, asszem beleestem az "undorító helyesírás" kategóriába. Kihagytam egy "ó"-t és még egy szóismétlésem is volt.)
Tyrn
11 | Tyrn 2013.01.07. 22:54
abban egyetértek, hogy a forgalom, a fórum pörgése hiányzik, de a viták nekem egyáltalán nem. sem a padavan féle megsemmisítésig rombolom a másik, se a petike 88 és társai szerű retardáltak. egyrészről fejlődött az egész dolog úgy érzem, mert kevés manapság az az új reg, aki annyira sötét, hogy egyszerűen jól esik leoltani (régen ez mindennapos volt, néha jól is esett mindenkinek). ugyanakkor értelmes emberek se regisztrálnak és itt van inkább a probléma. régen évről-évre kitermelődött egy 5-6 ember aki meghatározó tagja maradt a fórumnak, ez az utóbbi 1-2 évben kiről mondható el? meg valljuk be, azért megszépülnek ezek a dolgok. 2005-2006 körül mindenki napi 20-30 vagy több (ko pé? barthezz?:D) hsz-el operált, ma inkább elcseteljük ezt az időt facebookon ne adj isten értelmesebb dologra fordítjuk (élet).
12 | kopé 2013.01.07. 23:06
Hehe, kettőnknek ez inkább napi 50-100 volt :D
most a heti 10 jó... :D
Barthezz
13 | Barthezz 2013.01.07. 23:28
heti? :D most mondjuk egy pár hónapja megint aktívabb lettem, de volt már nálam is, hogy havonta jött össze az a bizonyos 10. fura. a fórum aranykorában meg kb. az kuriózumnak számított, ha 1 nap nem írtunk ide. vagy fokozhatom: ha nem írtunk LEGALÁBB 20 hsz-t 1 nap. :D de ez a legalább kategória, az 50-100 / nap bizoyn standard volt nálunk. :D
Creativ3Form
14 | Creativ3Form 2013.01.08. 00:25
A régi szép idők...amikor nem tudott az ember úgy véleményezni egy filmet, hogy ne küldték volna el az anyjába. :-D Sőt, ha az emlékezetem nem csak, akkor annó pont egy vita miatt csatlakoztam a fórumra. Khandurka (sorry, ha az a rakoncátlan h nem jó helyen van, de a Kandhurka...hm...lehet még is így a jó) épp nagy csatában volt a "saját film ötletek, tervek" nevezetű topicban Dealer-rel, és az akkor még riddick21 néven futó McCl@ne-val. Ment az anyázás, a hülye vagy, nem értesz hozzá szöveg, sőt. McCl@ne még azzal is megvádolta Khandurkát, hogy regelt Creativ3Form névvel, és saját magával beszélget. :-D
Én bevallom pszintén, annyira nem hiányolom ezeket az időket, főleg a filmtopicos mizzériákat...hogy nem tudtam úgy véleményt alkotni egy filmről, vagy lepontozni egy filmet, hogy ne lettem volna egy hsz-en belül vagy 10-szer lehülyézve, leigénytelenezve, lefaszozva stb. stb. Hogyha McCl@ne-nak tetszett egy film, de nekem nem, akkor is én voltam a fasz, de ha nekem tetszett és neki nem, akkor is. És hiába indokoltam meg, hogy nekem ez miért nem tetszik, az meg miért igen, nem...faszvagymertnekemtetsziknemtetszikésnekedigennem. És ha belegondolunk, ez a "mindenkinek más a véleménye, ízlése, nem pontozunk, nem fejtegetünk" dolog pont McCl@ne miatt szűnt meg...és no offense McCl@ne, de ez így van. Ha te azt mondtad egy filmre, hogy márpedigez10/10, akkor az a film igen is 10/10, és ha ne adj isten valakinek csak 7/10 meg 8/10, akkor jött rögtön a pfhúúúdehüllllyevagyneérteszhozzáéskülönbenisnamárhé. És ezt napestig lehetne fokozni.
Bár azaz érdekes, hogy néha meg hiányzik, főleg padavan volt mestere a csináljunk a bolhából elefántot feszültséggenerálásnak, főleg a Forma 1-es topicban, Hát igen, azaz ő kis birodalma volt, nélküle már nem az igazi. Őszintén bevallva, egyet kell értenem a sokak által leírt, bizony felnőttünk dologgal. Persze így is naponta több alkalommal feljárok a fórumra, főleg a Manchester United és Milyen filmeket néztél meg a héten topic kapcsán, de valahogy...nem is tudom...már semmi sem a régi. És nem is lesz már soha, ahogy Barthezz is mondta. De ez van...el kell fogadni...
Creativ3Form
15 | Creativ3Form 2013.01.08. 00:27
"mindenkinek más a véleménye, ízlése, nem pontozunk, nem fejtegetünk" dolog pont McCl@ne miatt szűnt meg"

Ez nem megszűnt, hanem létrejött. :-D
Pras
16 | Pras 2013.01.08. 00:28
Najóvan', írok. Üsse gövecs.

Anno nekem a Dome olyasmi volt, mint egy kollégiumi folyosó. Voltak szobák, amik tömve voltak seggfejekkel (de "látásból" őket is ismertem), voltak, amelyikben jó volt leülni és hallgatni a hülyeséget, és voltak, ahova úgy mentem be, mint valami felkent szektatag. Volt némi pofozkodás, volt némi tisztes eszmecsere, voltak mikroközösségeink, sőt, még inszájder-poénjaink is. Valahogy az egész mögött ott állt egy nehezen megfogható szelleme a dolognak, egy rakás karakteres arccal. A maga módján egy - hogy divatos f*szsággal éljek, de nem a mai értelemben véve - social media volt, egy érdekes és valahol fura közösséggel, aminek viszont a tematizáltság nagyon jót tett (én pl. a mai napig gyűlölöm pl. a levelezőlistákat). Aztán jött az a korszak, amikor az interneten a nicknév mögé elkezdtek beférni a valós nevek, majd előretört az összes többi okosság, az FB, a twitter, a tumblr és társai, valahogy hiába lett tágabb minden, ezzel együtt uniformizálódni kezdtek a dolgok, minden üzenőfal ugyanolyan lett, mindegyiken ugyanaz a kontent pörög le néhány napos holtidővel; az ember hozzászokott, hogy tizenöt soros hozzászólás helyett nyom egy lájkot, a helyzetjelentés baromságai helyett meg átfutja a redditet. Most a Dome olyasmi, mint visszanézni a régi kollégiumomba: fogalmam sincs, ezek az emberek kicsodák benne, miért lóg a gatyájuk a térdükig, és miért üres minden második ágy. Nincs kedvem különösebben fórumozni, mert nem nagyon van értelmes témafelvetés - Helyzetjelentés extrát pl. mikor használhattuk utoljára normálisabban? -; vagy ha van is, nem szánom rá az időt, hogy megtaláljam. Nincs a tagok révén stabilan termelődő saját tartalom (noha pl. ez a bejegyzés a hozzászólásaival még sejtet némi potenciált), a kérdéseimet meg inkább kigúglizom. Ha nagyon megcsavarom egyébként, lehetséges, hogy egyszerűen csak tömeg nincs az egész mögött, és talán ez a legnagyobb gond. Számok szerint lehet, hogy van, közösség szempontjából nem kimondottan.Félig off, szép az, egyébként, ha már a blogrészlegen üldögélünk, hogy már több, mint fél éve tologatom egy (eddig) 15000 karakteres "cikkem" letisztázását és "publikálását", mert a blogrészleg eddig sem volt a Dome dédelgetett szerelemgyereke; de eztán meg, ha a seggemben dugom el az egészet, ott is nagyobb promóciót kap egy-egy cikk. Persze erre már egy-két éve is az volt a válasz, hogy "el lehet innen menni", de könyörgöm, hová? Nem kétszáz faszkalapnak akartam írni, hanem húsz tisztes arcnak - nektek. Ehhez olyan dolgokra lett volna szükségem, mint pl. egynél több képre bejegyzésenként. Ehhez képest most már a főoldalról is el lett takarítva a friss. Crea legutóbbi bejegyzésére is írtunk _ketten_ hozzászólást, egy játékfórumon, hát mi a f*sz?! Korteskedni meg éppen lehet, de egy idő után - értelemszerűen - visszatetsző az is. Mindezt azért írom, mert ezek az apróságok is hozzájárulnak, hogy személy szerint ne nagyon zavarjak itt sok vizet. Mindenesetre valahol agyban szerintem a vízválasztó a név-, és designváltás volt, még akkor is, ha már előtte sem volt a "régi" a dolog, persze.

Ha meg eléggé inkoherens f*szság a hozzászólás, azért szkúzi van, meg fél egy. :D
david139
17 | david139 2013.01.08. 00:32
Ain't nobody got time fo' dat.
Creativ3Form
18 | Creativ3Form 2013.01.08. 00:35
Na igen...a blog kérdés...ennek a hanyatlása szerény véleményem szerint akkor indult el nagyon de nagyon és gyorsan a leejtőn, amikor beszüntették az év végi, Év bloggere" díjat. Mert az ha nem is nagyon, de azért valamilyen szinten adott némi pluszt arra, hogy írni akarjak. A bronzérmem után (asszem bronz volt, de lehet, hogy 4. hely) eltökéltem, hogy márpedig a következő évben én aranyat szerzek, és ennek hatására kezdtem bele a Vágy sorozatomba, ami úgy gondolom elég népszerű lett, megkettőztem a "Melyik film zenéje" játékomat, ami szintén látogatott volt, és film illetve játék ismertetőket is többet írtam. Főleg játék ismertetőket. De aztán, pont ennek az évnek a végén, megszüntették ezt a szavazást, és az a maradék kedv is elszállt...az uccsó 3 bejegyzésemből kettőt nem is akartam itt közölni, de aztán még is.
Szóval, sok minden változott, annyi szent.
Gobiakos
19 | Gobiakos 2013.01.08. 01:17
A Dome jó dolog. Még mindig. Én anno 21 évesen regeltem be a Sötét Lovag film miatt. Akkor perzse még lövésem sem volt róla, hogy ez az oldal mi is valójában. Nekem akkor még csak az az egy topik létezett, az vot nekem a Dome. Aztán persze kinyílt a "birodalom" kapuja előttem is, és felfedeztem, hogy itt mennyi mindenről és mennyi féle emberrel lehet beszélni... Jött a filmes topik, mivel már akkor is imádtam a mozit, aztán az összes többi és természetesen aki egyszer regel a Dome-ra, annál elkerülhetetlen, hogy ne szórjon be alsó hangon 3000 tök semmilyen hsz-t a Helyzetbe is. Én is így tettem. Persze részemről ez nem csúszott le a "de jót szartam" szintre, de attól még nekem is voltak tök felesleges beböfögéseim. De eltelt azóta majdnem 5 egész év. Elvégeztem a fősulit, munkám lett, az életben jöttek fontosabb dolgok, mint a Dome, de ez talán mindannyiunknál így lett. Mármint, hogy az értékrendek kissé megborultak. Mert míg tizenévesen poén 170 hsz-t ellőni egy nap, addig másnak ez az ő adott életkorában ez nehezen tolerálható. Mára én is így lettem, hogy már nem vagyok kíváncsi a sok hülyeségre. Rendszeresen olvasom a Filmek, a Sorozatok, a Forma1, és még pár topik bejegyzéseit, és még az is megesik, hogy felköszöntöm a BSZN topikban azokat a nick-név mögötti emberkéket, akikkel ez alatt az 5 év alatt kicsit jobban megismertük egymást. De már nem ez az elsődleges, mindannak ellenére, hogy a mai napig aktív vagyok itt, napi szinten.

Az idő elszáll, a trendek változnak, és igen: lehet, hogy manapság valakinek sokkal inkább a fészre áll rá a kurzora első körben, mintsem a Dome-ra. De ettől még nem kell egyből a kardunkba dőlni! Mi, akik megismertük a másik fórum-társak dolgait, kedvenceit, faszságait, és ezeket a helyén tudtuk/tudjuk kezelni, szerintem ez sokkal értékesebb annál, mintsem, hogy itt hisztizzünk azon, hogy hol vannak a régi szép idők... Hol vannak? Ezt mindenki válaszolja meg maga saját magának!
david139
20 | david139 2013.01.08. 01:24
Najó, írok én is valami hosszút, ha már én voltam az egyik fő törzsgyökér :D

Agresszív kismalacként minden vitába beszálltam, ha igazam volt, ha nem, akkor is ha semmi közöm nem volt a témához. Ezt főleg azért csináltam, mert élvezem a drámát, ez ma is igaz. Azonban közben felnőttem, illetve már a valódi kilétem sem titok, itt pedig olyan emberek vannak, akik előtt már nem szívesen égetem magam, egyrészt, mert magas a színvonal, másrészt mert kedvelem a társaságot <3

Vannak így is dolgok bőven, amikben nem értek egyet a többséggel, de még ha én úgy érzem, hogy igazam van, akkor is tudom, hogy nem tudok olyan jól érvelni, mint mások. Például LM neked sosem felejtem el, hogy tetszett Ákos új albuma (fene se tudja melyik új, lehet azóta van újabb). Az egyik legnagyobb szar a magyar zenében, a röhejes szövegével és a dobhártya kapargató dallamaival, de nyilván ezen sem érte volna meg vitába szállni, mert a dome "sznob" körének bejön, és akkor jó és kész.
Ennek tetejébe még az index lehoz olyan videót, hogy Ákos az egyetlen igényes magyar zene :D Az bazdmeg...

A régi törzstag-baszogató-kör (mi is volt a nevük? :D ) átalakult a sznobokba. Szeretjük a batment meg a zsémsz bondot, mert tök jó, és olyan ultra mély jelenetek vannak benne, amiket csak a kiválasztottak értenek.
Én csak két közepes akciófilmet látok. De ha ezt beírom, akkor megint csak gyökérnek könyveltetem el magam, így inkább nem is.

Amit még megjegyeznék, hogy bár vita nem volt, de a forgalom jelentősen nagyobb volt karácsonykor, így tényleg igaz lehet, hogy az emberek már nem érnek rá erre. Szerencsére én még jó ideig tanulok az adófizetők pénzéből, hogy aztán külföldre mehessek dolgozni... izé, hogy megalapítsam a Turul Informatikai Kft-t.

Többet nem írok, mert sokat tanultam ma, és tuti baromságokat írtam rossz mondatszerkesztéssel és helyesírási hibákkal, de még visszaolvasni is lusta vagyok.

ui.: nagyon badass post, most hogy barátnőd lett, egyből leereszkedtek a golyóid? :D
21 | goodboy007 2013.01.08. 01:46
Batman - The Dark Knight Rises 6/10....izé, rossz topic.

Kurvára jól látja szerintem a fiú a helyzetet, de én már jó pár éve ugyanezt érzem.
Én személy szerint jóba voltam/vagyok mindenkivel, szóval kb. padavan távozását tartom még mindig a "hanyatlás" kezdetének, mert az ő posztjain szinte mindig visítva tudtam röhögni :D.
Igen, megosztó ember volt, igen, korához és normális formájához méltatlanul ki tudott kelni magából, de mikor megláttam egy hosszabb posztját, már tudtam, hogy órákig folyni fog az eszmecsere vagy a vita valamiről. Ez ma már annyira nincs meg, nem igazán van ilyen "vezéregyéniség", aki vinné a fórum szekerét, aki gerjesztené a vitákat, aki dobná az új témákat. JIB, aki hihetetlen mélységben szokott írni, de ő meg olyan nyugodt, hogy fát lehetne aprítani a hátán (ezt nem rossz értelemben mondom, mert én is ilyen vagyok.) Személy szerint valami játék miatt regisztráltam lassan 7 éve, de a társaság ami itt tartott a mai napig, sokszor órákon keresztül olvastam vissza az aznapi termést, alig hozzászólva. Ha 1 napot kihagytam már ott volt 10-15 oldal a helyzetben.
Ezek hiányoznak, bár középiskolás fejjel még az is közrejátszhatott, hogy kurva szar osztályom volt és ezért az itteni társasághoz jobban ragaszkodtam, mint azokhoz, akikkel nap, mint nap találkoztam. Most már ez nincs meg, az egyetem tökre személytelen, még inkább tucatemberekkel, úgyhogy már rég a "leszarom" fázisba vagyok, mert nem kell senkivel egy légtérben lenni napi 6-7 órát.
Meg már páran leírták korábban is, hogy facebook-ra jár már mindenki, ami egyrészt jó, mert pl. a sulis topic olyan mint egy fórum és mindent megtalál a diák, másrészt még inkább személytelenné tesz mindent. Ezerszer inkább olvasnám újra Lavar örökbecsű kinyilatkoztatásait, mint a minden nap százával látott "jó8, jó reggelt, lájkold, ha szeretsz" és hasonló, buta emberek által kiírt tucatposztokat.
Ebből a szempontból még mindig jó hely a Dome, hogy nincsenek buta arcok, mert akik voltak, azokat a közösség kivetette magából, de tényleg kéne már valami szikra, ami felpezsdíti a fórumot, legyen akár ez egy újabb megmondóember vagy egy filozófikus gondolatokkal megáldott személy.

A TDKR pedig még mindig 6/10, pedig kétszer megnéztem. Többször nem fogom.
22 | Pyrogate 2013.01.08. 08:27
magam részéről csak annyit, hogy egyrészt tényleg "felnőtt egy generáció", az újakat meg nem foglalkoztatja a fórum, mint formátum. Ott a facse, rövid posztok, keveset kell írni és olvasni. Maga a fórum intézménye halt meg, de nem most, hanem kb. 4-5 éve, csak egy ideig még maradtak, akik ragaszkodtak a dologhoz. Most már ők is elfáradtak. Én amúgy azt tanácsolom, hogy helyén kezeld a dolgot, napi szinten többször is feljövök, olvasok, néha írok is, főleg csak 1-2 topicba, nekem ez is elég, sőt, pont ennyire van időm. A világ változik:)
Ja és bocs, de nem olvastam el ezt a sok hsz-t, mert 10re határidős melóm van. Majd lehet utána:D
MattMatthew
23 | MattMatthew 2013.01.08. 12:54
@david139 Hatalmas +1 az Ákosos részre:-D.
Lovi Tommy
24 | Lovi Tommy 2013.01.08. 13:00
@david: ofc, hiszen a Belga az :-D
25 | sipec 2013.01.08. 20:13
fura. en is eszleltem ezt korabban, hogy nincs tortenes. az altalanos beszelgetesen kivul (valaki budoset fingott/eltort a telefon/kikapott a fradi). gondolkodom, de nekem most jelenleg semmi milestone nem jelenik meg a fejemben, amire emlekezni KELLENE a tavalyi evbol, pedig minden nap feljovok es bameszkodom.
ufodani
26 | ufodani 2013.01.08. 20:53
LM a fő provokatőr aki belerúgott szinte mindenkibe akár azért is mert így gondolja v azért is, h ébresztő. És bejött. Nyilván tudja mindenki, h mi vonazkozhat rá (pl Barthezz). Gyorsan "mindenki" emlékezett, magyarázkodott(nooffensena).
Valszeg régen más volt itt a nagy büdös helyzet ahogy mondjátok.
Lehet, h LM a legnagyobb nem téglalap alakú, ha ennyire van ideje sérelmezni azt, h nem tud min csámcsogni és odabaszni egy fikkancs taslit:)
Sosem voltam nagy (ugyebár ez azt jelenti, h kicsi)kommentelő(na már én is magyarázkodok :P), csak oda fingottam ami érdekel, amihez úgy éreztem, h kapirgálom a témát. Mindenki másban jó. Aki úgy érzi, h mondjuk 3 témában pöpeckedhet, az nem mond igazat. Oks van álltalános műveltségesség is de akkor is.
A summa mégis csak az, amit többen említenek és nyilván azért mert ott kopognak és vagy az idő.
Barthezz :
Felnőtt egy generáció, mások lettek az értékrendjeink, az időbeosztások, sajnos a régi szép fórumos idők már sosem jönnek vissza.
Aryx:
Mostanra többen elfáradtunk, kimerültünk, én pölö ha estére hazaérek, sokszor már csak egy lefekvés előtti sorozatra vágyom, de aztán a f@sznak van kedve bármit is írni róla ide a hozzá kapcsolódó topicban.
Gobi:
Lehet, hogy manapság valakinek sokkal inkább a fészre áll rá a kurzora első körben, mintsem a Dome-ra.
Pyro:
..tényleg "felnőtt egy generáció", az újakat meg nem foglalkoztatja a fórum, mint formátum.
Pras:
.. előretört az összes többi okosság, az FB, a twitter, a tumblr és társai.

Azt szűrtem le, h ez a csapat úgy igazából már csak nosztalgiázni tud ami azt jelenti, h korosodik mindenki. Ez viszont nem bűn, nem egy szar vmi, hanem kitárult az élet a maga sok-sok ingerével és ha nehezen is, és vissza-vissza nézve, de egyre többen ballagnak az útjukra. Ennek így kell történnie.

LM béke Veled és csippantom a stílusod. És ez komoly! :)
LordMatteo
27 | LordMatteo 2013.01.09. 13:52
No. Kapkodva válaszolok-írok gyorsan kicsit.

Azért úgy látom, egy-két embernek lejött az egész célja és lényege...:) Aki kicsit is ismer, tudja, hogy nem vagyok habzószájú őrült akinek ez a fröcsögés a stílusa, úgyhogy a mondanivalóm tartja magát, a stílus pedig nem öncélú anyázás, hanem figyelemfelhívó jellegű. Itt-ott. Máshol meg tényleg így gondolom.

Aryx: havonta mindig elszánom magam hogy megírom mit akartam, aztán elsikkad, most épp a vizsgaidőszak miatt. De a héten tényleg írok, baffa meg. :D

Tommy: Nem személyes problémáról van szó, nem véletlenül nem írtam nevet, és nem véletlenül kötöttem bele kb. mindenkibe, aki eszembe jutott az utóbbi időben. És nem véletlenül sok olyanba is, akivel amúgy még jó a kapcsolatom is ettől függetlenül. Ha nem jön át a mondanivaló, azért nyilván én vagyok a hibás, de magyarázni nem akarom a dolgot. Időnként úgy vagyok Veled, mint lordelronddal voltam anno; valahogy írásban néha agyfasz vagy, attól függetlenül, hogy mellette nincs gond.

MattM: Ezt most rohadt jól megfogalmaztad. Mármint, hogy nem értelek, és nem is akarlak, mert detto így vagyok Veled én is. Normális posztjaid vannak, meg viszonylag értelmes témákba írsz, de annyira más felfogásban és stílusban, hogy még a legobjektívebb hozzáállásommal is képtelen vagyok azonosulni a véleményeddel. A vitatkozás,érvelés elég fontos részét képezni az életnek szerintem, és elég szomorú, hogy nem fordítanak erre figyelmet az iskolában (bár most van egy ígéretes kezdeményezés, de nem hiszem hogy eljutnak a tanóráig vele). A fórumon való vitatkozás egyrészt a helyesírás iránti igényességet is kialakítja, másrészt türelemfejlesztő, elősegíti az objektivitást. Miért? Mert míg mondjuk az iskolában azért nagyrészt hasonló beállítottságú emberekkel beszélgetsz, itt rengeteg ismeretlennel is, akik teljesen másképp szocializálódtak.

Ettől függetlenül nem értem, miért próbálod ezt a lekezelő 'igazából-tudom-én-hogy-te-egy-perverz-karosszékhero-vagy' dolgot most idehozni. :)

Kemloth: Téged nem tudlak hova rakni sokszor, mindig próbálsz kihúzódni a dolgokból, ugyanakkor jelezni, hogy részese vagy a fórumnak, meg olvasod. Valahogy a kettő nem fér össze nekem. És nem értem miért szereted a német csapatokat, meg a németeket. Undorító, köpködő nyelv. :D

David139: by padavan: '...számíthatsz az Igényességre Törekedő Fórumozók Társaságának kegyetlen bosszújára, vagyis: Addig csesztetünk, amíg jól ki nem bannolják a Társaság minden tagját...'.

Pyro: én helyén kezelem, igazából csak röhögni szoktam a fórum dagadtjával (továbbiakban: ph) egy-két topikon, meg olvasgatok már mindenféle számomra érdektelen fórumrészt is, csak hogy menjen az idő. Sajnálom ugyan hogy elhal a fórum és Dinoéknak érthető módon nem is érdeke hogy ezen változtassanak (ha önszervező módon él, akkor jó, ha nem, úgy is jó, mert új, noob userek mindig jönnek - de azért kardba nem fogok dőlni.

Abban persze igazatok van, hogy fácse, meg felnőttünk, meg nincs idő, és társai, de attól még a Tyrn által vázolt probléma fennáll; hol maradnak az új, normális tagok, akik tényleg építik és többé teszik ezt a fórumot? Az utóbbi évekből egyedül JIB az, aki ilyen (egyébként +1, ő simán elvinné a hátán a fórumot, ha agresszívebb lenne kicsit. Gothmoggal egyetemben).

Majd még írok szerintem, de szeretném lezárni ezt a két ZH-t holnap. Addig kommentesőt kérek (nem lesz).
LordMatteo
28 | LordMatteo 2013.01.09. 13:54
Ja, ui.: Ufo: Egyrészt jól látod a helyzetet, másrészt néha kibannolnálak azért hogy minden második szavad szóvicc, és ráadásul szar, még akkor is, ha tudom, hogy ez a jól kigondolt álcád-stílusod, hogy ne legyen annyira feltűnő az, hogy igazából értelmes arc vagy. :D
McCl@ne
29 | McCl@ne 2013.01.09. 14:48
Crea: annak idején, Riddick21 néven én - nem nagyképűség, tényleg én, és még páran, de a szószólója én voltam - mozdítottam ki a Dome filmes topikját az általad említett állóvízből és a mostani - bár azóta már nagyjából elkopott - brigád irtotta ki az általam képviselt szellemet ezzel a "mindenki és mindenki véleménye egyenlő, legyen az bármilyen igénytelen is, mert CSAK" hozzáállással.
Itt vagyok még mindig, olvasgatok, de nincs értelme hozzászólni. Már a filmeket is csak hébe-hóba, minden koncepció nélkül említem meg, és az is le van szarva. De nem baj. Nem lehet már azt csinálni, amit korábban, és mást sem, ugyanis Peace szépen leírja neked a lényeget, ha kell, akkor ezerszer: neki ez tetszett, nem kell megindokolnia, mert azt csinál, amit akar, és mert CSAK. Nem csak az ő hibája ez, Germi is ebben a köcsög liberalista szellemben képzeli el a világot, meg még jó páran, főleg az újoncok, akik mostanra már nem is annyira újoncok.
Meg lehet baszni az egészet. Én is dolgozok, 12 órázok ráadásul, van barátnőm, hobbim, de a PC Dome-ra mindig lenne időm, még 40 évesen is. Miért? Pontosan azokért a dolgokért, amiket LM ebben a bejegyzésben megfogalmazott. Mert ezen a fórumon, a régi moderátorok, "haverok", nemezisek között alakult ki a vitakultúrám, rögös, fáradságos úton. Még most is alakulna, de az új generációs felfogással nem lehet vitatkozni, mert nincs is új generációs felfogás. Mindenki azt ír, mond és tesz következmények és következetesség nélkül, amit akar.
Ezek az emberek azok, akik számonkérik magukban a westernhősökön az öntörvényűséget, ezek a fiatalok azok, akik szerint nem érdemel kínzást, halált az, aki közel 100 ártatlant megölt (Germi és a norvég sorozatgyilkos esete), ezek azok az emberek, akiknek felsorolod, hogy "dehát ez, meg ez, meg ez kurva szar és igénytelen ebben a filmben", és ráírják, hogy "oké, és? én ilyen vagyok, mit érdekel az téged?"...
Mit írjak ide? És főleg: miért? Lenne rengeteg érdekes gondolatom, főleg filmekről, meg gondolom másoknak is, de semmi értelme beírni, mert aki egyetért, az már unja leírni 100-adszor, aki meg nem úgy gondolja, az meg magában tartja, mert itt már nem illik ellenkezni.

Ez a ti művetek, nem az enyém. Én hányok ettől, már csak a reflex hoz ide vissza néhanapján. Most is csak azért jelentem itt meg, mert LM felhívta a bejegyzésre a figyelmemet.

(természetesen a komment írása közben semmilyen állatnak nem esett bántódása, az említett szereplők csak a képzelet szüleményei, és mindenki bekaphatja a faszomat)
McCl@ne
30 | McCl@ne 2013.01.09. 14:49
Nem egyszer megmondtam már, mi a baja itt néhány embernek: egy kis őszinteségbe, konfliktusba BELEHALNÁTOK.
Lovi Tommy
31 | Lovi Tommy 2013.01.09. 16:48
LM: tudok róla, "néha" rám jön az agyfasz, és tudom magamról, hogy a legapróbb dolgok felhúznak (lásd szétbasz az ideg), míg nagyobb dolgok teljesen hidegen hagynak. Szóval, ja, az ilyen offtopicokat széttudom offolni, de azért már ritkábban van ilyen.
Amúgy nem ismer(t)em a stílusod, de talán mostanra átjött a lényeg. Azt hiszem.
32 | Pyrogate 2013.01.09. 18:30
McCl@ne: én megértem, hogy a legtöbb embernek kurvára nincs kedve személyeskedő vitához, én speciel imádok vitázni mindenkivel, sőt...(nem azt mondom, hogy gerjesztem, de azért fasza, amikor végre valamiről kialakul diskurzus). Viszont ami megöli az egyből a "te" emlegetése, amikor az egyik eltér a témától, lásd politika topic. Annak megint nincs értelme, szóval szerintem ha az ember választhat, hogy most itt felbassza az agyát szabadidejében, vagy inkább meg sem szólal, akkor megértem, ha az utóbbit választja. Ettől függetlenül lehetne valami aktivitás, jah.

Szerintem igenis van generációs felfogás, ezzel speciel szívesen vitatkoznék. A vélemény elnyomása egy ilyen, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szemtől szembe párbeszéd kezd elfogyni, ez főleg a személytelen internetnek köszönhető, ahol megszokta az ember, hogy bármit mondhat, trollkodhat, ha ezt élőben tenné viszont egyből lecsapják és rohan az ombudsmanhoz / rendőrséghez. Viszont legalább elmondhatja a véleményét, ez azért régen nem így volt, hiába is sírnánk vissza azt. Szóval van vita, csak nem itt. Max a kocsmában:D De az is leginkább panaszkodás...Ez a bejegyzés is az, LM :P

Nekem leginkább azzal van a bajom a rinyálásoknál, hogy az ember leírja, hogy mi szar, oké. És? Mi a következő lépés? Min kéne változtatni? Mi lenne a jó? Mit csináljunk? Vagy csak puffogtatunk és hátradőlünk, hogy na most megmondtuk?:)) LM?
Retee
33 | Retee 2013.01.09. 22:20
Megette a civilizáció. :D A net változik, az új generáció meg tényleg nem szeret már fórumozni, legalábbis így nem. Még az ilyen online magazinok hajnalán nemhogy a fórumokon voltak kőkemény viták, hanem sokszor a gamermagazinok is egymásnak mentek, aztán a törzsolvasók rohantak át támadni, onnan meg jöttek és "baszott nagy" balhék kerekedtek ki, ami után mindenki futott haza a suliból, hogy lássa mi a helyzet épp. :D Aztán telt az idő, egyre nagyobb és átláthatóbb lett a magyar net is és szép lassan kikopott az ilyesmi belőle.
Amúgy Pada kivágása ilyen szempontból tényleg megölt pár dolgot, csak hát ő akkor már fenyegetőzött a tesójával, veréssel, "leszámolással", így nem volt mit tenni és nem lehetett tovább védeni. Ezzel együtt, ha jönne 2-3 nagyon egoista arc és agresszív véleménycserét erőltetnének, egy pillanat alatt megváltozna a helyzet. Csak valahogy eltűntek az ilyen világmegváltó fazonok is, akik a végsőkig kiálltak a véleményük mellett.
Kemloth
34 | Kemloth 2013.01.11. 03:39
LM: érdekes, amit mondasz rólam. Magamtól ezt így nem fogalmaztam volna meg, de ha belegondolok, több dologban is ilyen vagyok, vagy legalábbis tudok ilyen lenni. Nem tudom miért van ez.
Szóval egyetértek a véleménnyel, vagy hát örülök neki, h megfogalmaztad. Kivéve a németes részt. :D Rohadjó nyelv az! ;):D
LordMatteo
35 | LordMatteo 2013.01.11. 07:41
Pyro: Ez jó kérdés. Lehetne mondjuk időről időre (nem túl gyakran, nehogy megunják a népek) 'vitaestet' tartani, kijelölünk előre egy időpontot, x témát, és abban lehet véleményeket egymásnak szegezni, érvelni, akármizni, csak anyázni nem. Más kérdés, hogy ez nem valósulna meg így, ebben a leírt formában, mert senkit nem érdekelne vszg. 5 percnél tovább. :)

De abban egyetértek, hogy a személyes konfliktusok hiánya miatt tartunk itt. Eljutottunk oda, hogy az meríti ki a személyes konfliktust, hogy valaki kiírja facebookra (csak így, a vakvilágba), hogy 'jajjdeszarazéletem', aztán valamelyik ismerőse kiírja, hogy 'jajjdeutálom akik kiírják hogy jajjdeszarazéletem' erre az első emberke barátja kiírja, hogy 'jajjdeutálom hogy kiírják hogy jajjdeutálom ha kiírják hogy jajjdeszarazéletem semmi közöd hozzá törődj magaddal'. És ez így tovább. Legalábbis a falumbeliek ezt csinálják (és korosztálytól függetlenül!). :D
36 | RAI*DEN 2013.01.14. 11:26
Lehet, hogy rosszul veszem észre, de azért köszi, hogy engem is megemlítettél, még ha nem is pozitív formában. Régebben tényleg más volt a helyzet és jómagamat én sem sorolnám azok közé akik naponta többet kommenteltek volna 1-2-nél. Persze volt olyan alkalom, hogy esetleg napi 5-öt elsütöttem, de akkor már nagyon formában lehettem, és kb ennyi. A hanyatlást én is padavan távozásához tudnám kötni(ki tudja, lehet, hogy most épp rajtunk nevet a posztodat és a kommenteket olvasva). Anno mikor idekeveredtem 7-10 éve, akkor valami játék miatt írtam valamelyik topicba. Először csak az volt nekem, aztán szép lassan elkezdtem megbarátkozni a többi fórumtémával, és ami egy kicsit is érdekelt oda be is néztem. Bár nem voltam minden eseménynek szemtanúja ami a fórumokban történt, de emlékszem, hogy volt 1-2 igazán pofás sztori, meg 1-2 emlékezetes vita(érdekes módon ezeket leginkább padahoz tudom kötni, de persze a filmes topicban Dealer-re vagy McClane-re is elmondhatnám ugyanezt).

A viták meg ha egy valamire jók is voltak, az az volt, hogy mindenki feszülten várta a másik reakcióját az épp aktuális kommentre, várván, hogy a legvégén még is ki kerül ki győztesen a vitából. Nekem egyik kedvenc kommentem még ahhoz köthető, amikor megszületett a híres 12cm-es poszt a Csajozás topicban. Istenem, hogy én azon mennyit röhögtem! :D A legszebb az egészben az volt, hogy aztán a későbbiekben ugyanez az ember, aki írta a 12cm-es sztorit, segített és küldött egy mentett állást a Heroes5-höz a 2. kampányhoz ahol volt egy bitang nehéz küldetés.

Összességében én is csak azt tudom mondani, hogy akik a hátukon vitték a fórumot azok már belefáradtak, megunták, vagy szimplán már nem tudnak annyi időt szentelni rá mint régen. Sajnos ezt a tényt el kell fogadni vagy esetleg lépni valamit az ügy érdekében, hogy pörögjön a fórum, de ehhez meg nem elég 1 ember, és ezt a lépést nehéz úgy meglépni, hogy ne kreténeket toborozzunk az oldalra. Mai napig tanulságos megemlíteni a régi dome-os nyereményjátékokat, ahol lényegében kiderült(ami sejthető volt, de azért mégis...), hogy jóval több reg van az oldalon mint az sejtettük, és sokan személyes sértésnek élték meg a törzstagok közül, hogy nem ők nyertek, pedig ők törzstagok and so on... Szóval továbbra sem azt mondanám, hogy kevés aktív reg lenne, inkább azt mondanám, hogy kevés olyan aktív reg van akit érdekel a fórum. Én személy szerint a fórumot továbbra is egy tök jó dolognak tartom, és a mai világban talán ez az egyetlen olyan közösség, ahol értelmes emberekkel lehet gondolatokat cserélni, mert valljuk be, azért a facebook SZVSZ megmutatta, hogy mennyi idióta ismerőse van az embernek(fentebb említett jó8, jó reggelt és like-olj ha szeretsz posztot tudnám kiemelni példaként), és ez igazán szomorú és hadd ne említsem, hogy ez mivel fog járni a későbbiekben(mert ezt valszeg mindenki tudja itt).

Lényeg a lényeg, meg kell barátkozni a helyzettel, vagy mint említettem, tenni kéne valamit. Fentebb írták, hogy kellenek a vezéregyéniségek, és ezt én is így gondolom. Számomra most is vannak nick-ek akik egyet jelentenek számomra a pcdome fórumával, és amíg ők itt vannak, addig van miért visszatérnem az oldalra olvasgatni a fórumot, netán 1-2 alkalommal hozzászólnom, ha épp olyanom van(szeretek én is hozzászólni dolgokhoz, de csak akkor ha úgy érzem, hogy tudok érdemben hozzátenni az adott témához).
LordMatteo
37 | LordMatteo 2013.01.25. 02:47
Egyébként nem bántó jelleggel emeltem ki (az emberek nagy részét), anno én is buzdítottalak arra, hogy írd azokat a kis novellákat :D mert tényleg volt egyfajta sajátos stílus és hangulat, ami miatt jó volt olvasni. Mindenki kapott kisebb-nagyobb pacát most, aki épp eszembe jutott...

Sajnálom hogy az általános vélekedés szerint oda jutottunk, hogy kiöregedett a fórum, de ami tény az tény. A blog is azért haldoklik, mert gondolom manuálisan vannak kipakolva a bejegyzések. Az enyém nem fog kikerülni, viszont jót röhögnék, ha 1713 új bejegyzését kiraknák. Dafke nem kommentelek amúgy oda, megmondós posztnak ez bőven elég. :)
38 | pada 2013.05.30. 00:57
Komolyan mondom, ez beszarás. Még mindig emlegetve vagyok itt? :D De durva... Na, további jó csevejt srácok! (Jöhet a ban, csak beköszöntem. :D)
Star Wars
39 | Star Wars 2013.07.13. 01:39
Egyetértek a bejegyzés főbb pontjaival, ez valóban itt megy a fórumon már néhány éve. És talán ez így rendben is van, hiszen el az élet rendje - az emberek változnak, az élet fordulatokkal teli, és kevesebb idejük, és kedvük van ide járni. Természetesen az nagyban közrejátszik, hogy a padavan-féle arcok nem szítják a vitákat többé. Sokkal elfogadóbbak, passzívak és apatikusak lettek a mai tagok. Nincs a régi tűz, a régi kedv ami már szinte függőséggé fokozódott, ami motivált minket, hogy gyártjuk a napi több tíz hozzászólásokat. Azért manapság is kedves benézni ide. A nosztalgián túl akadnak itt kedves, régi ismerős arcok, bár az évi tizenöt hozzászólásommal nem vagyok éppen aktívnak nevezhető, ha benéznék ide gyakran, bizonyára találnék új barátokat is.

Legyen akárhogy is, én itt mindig itthon érzem magam. A Dome hazai pálya mindannyiunknak. Az idők változnak, de végül, minden jó okkal történik. Úgyhogy fel a fejjel! SW voltam. :-)
40 | somesz83 2014.04.08. 18:36
Iiiisteneem..... :D 2006-tól fórumoztam itt napi szinten amíg le nem léptünk páran (pada, cygary stb.) és csináltuk a GD-t. Régi szép idők, brutál anyázások, padavan, asas, kopé, barthezz, cygary, konrad, szbszig, sipec stb. Á de rég volt! Imádtam! :D De hogy megláttam pada nickjét, hát annyira jókedvre derültem, meg még mindig téma! Hát ettől lett jó a napom, komolyan! Köszönöm öreg "cimborák". Mintha valami régi kocsmába léptem volna be. Ilyen volt, mikor évek múlva beléptem a Trackmania fiókomba és megláttam a haverok listáját... Igen, volt saját TM szerónk és ott zúzott a fél fórum... :D
41 | somesz83 2014.04.13. 10:43
Még egyvalami...

Részemről örülök, hogy ha csak csendesen is, de része lehettem anno ennek a fórum korszaknak. Tényleg nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, változott a netes világ. A fórumok már kihalóban vannak és már régen nem egy virtuális "kocsma", törzshely szerepét töltik be, mert valljuk be, nekünk azt jelentette. Újdonság volt, izgalmas, érdekes, amibe jó volt belecsöppenni durván hét évvel ezelőtt.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.