Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

MattMatthew blogja

Az utazó I.

MattMatthew | 2010.01.11. 19:28 | kategória: Az utazó | 2 hozzászólás

A Következő pár napban BG barátom eddig három részes írását fogom itt közölni. A vélemények alapján lehet még folytatása is a dolognak.

Az utazó I.

"Úgy érezted már eleged van a városból, az állandó rohanásból, a zajból, vagy egyszerűen nem maradt semmi, amiért érdemes lenne itt élned. Teljesen mindegy. A lényeg, hogy ma reggel úgy döntöttél, szakítasz az eddigi életeddel és itt hagysz mindent a fenébe... Összepakoltad a cuccod - nem sok az egész -, és elindultál keletnek, gyalog. Nem volt úticélod, sőt, semmilyen célod az egésszel, csak nem bírtad tovább egy helyben. Eleinte nehéz volt, megszoktad, hogy minden egy karnyújtásnyira van, de most hosszú menet vár rád, és ez mostanra tudatosult benned. Alig ötven kilométert haladtál, ha visszanéznél, még látnád a város fölötti, gyűlölt fénykupolát, ami elhalványítja a csillagokat. De nem nézel vissza.

Már jó ideje besötétedett, eddig az út mellett haladtál, de most egy erdőbe húzódsz, hogy eltedd magad holnapra. Ledobod a cuccod, hullafáradtan lerogysz szusszanni egyet. A kezeid teljesen átfagytak, egymáshoz dörzsölöd őket és lehelgeted, hogy visszatérjen beléjük az élet. Szedsz egy kis fát, hogy tüzet gyújts. Hamar megvagy, előszedsz némi meleg ruhát, egy konzervet és a hálózsákodat, hogy mielőbb elaludhass. A tűz mellett van időd gondolkozni a mai napról, amikor megváltozott az életed. Nem tudod, fognak-e keresni, hiányolni, és bízol benne, hogy nem találnak meg. De azért jól esne, ha keresnének, éreznéd, hogy valakit még érdekelsz... Elgondolkozol, hogy hova is tartasz tulajdonképpen, de annyira nem izgat a dolog, ma is úgy érezted magad, mint aki repül, mert ledobta az összes súlyt, ami eddig a földön tartotta. Lehet, hogy a célod végül maga az utazás lesz, nem magányosan, hanem önállóan.

Ezeken gondolkodsz, de nem tudsz elaludni sokáig a hideg és az aggodalom miatt; félsz, hogy a tüzed felgyújtja az erdőt. Valamivel éjfél után kimászol a hálózsákból és elásod a zsarátnokot, így eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnod. Így is lassan jön álom a szemedre, de végül elszenderülsz, tudva, hogy magad vagy, és senki másért nem tartozol felelősséggel.

Szabad vagy."

Utolsó módosítás: 2010.01.12. 15:58

Hozzászólások

Gobiakos
1 | Gobiakos 2010.01.11. 19:38
Bár semmi "hűűűű" meg "hóóóóó", de nem rossz. Mondjuk első blikkre nekem nagyon rövid. Szó szerint RÖVID! Valami olyan ez, mintha az ember szeme elé egy fél pillanatra egy gusztusos disznósültet villantatnának, de utána rögtön eldugják és az ember meg ott epekedik, hogy vajon mikor látja újra a sültet, vagy esetleg mikor kóstolhatja meg egyáltalán...

Illetőlegesen, ha a cimborádnak ez volt a szándéka, akkor 100%-osan sikerrel járt, nálam. Várom a folytatást.
MattMatthew
2 | MattMatthew 2010.01.11. 20:31
Van folytatás, csak gondoltam nem egybe közlöm az egészet. Ha meg ma kitenném a következőt akkor ez talán elsikkadna...

Egyébként alapvetően az első három rész inkább a hangulatra összpontosít, tehát nem egy cselekményes írásról van szó.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.