Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Greenpeace.... NOOOT!!!

McCl@ne | 2008.04.03. 16:51 | kategória: Várólista | 11 hozzászólás

Mióta Paul Greengrass rendezőzseni (Véres vasárnap, United 93, Bourne 2&3) két utolsó akciómozija oly' mértékben szívenütött, hogy az új évezred legjobbjaivá nőtték ki magukat a szememben, s teljesen nyilvánvalóan újradefiniálták ezt a lőtt sebektől vérző műfajt, nos, azóta várom a szobám sarkában remegve az izgalomtól, hogy mit tesz le legközelebb az asztalra!

S íme a válasz, bár sokat még nem tudni: Green Zone. Rögtön a következő jó hír: a forgatókönyvíró szerepében Brian Helgelandot tisztelhetjük, akinek nem túl hosszú pályafutása alatt olyan filmeket sikerült papírra dobnia, mint a Bérgyilkosok, Szigorúan bizalmas(!!!), Összeesküvés elmélet, Visszavágó, Titokzatos folyó, vagy éppen a Tűzben edzett férfi! Tehát elmondhatjuk, hogy valamiféle, mozgóképes celluloidokra szökőévente sem jellemző maghasadásra számíthatunk, mert az alábbi képen meg ugye a főszereplőt csodálhatjuk meg, teljes harci szerelésben! Bizony, Matt Damon. Aki anno a Good Will Huntingos időkben még húzta a száját ezen a tejfelesképű legényen, azt a Bourne-ok bizonyára meggyőzték valamelyest, amennyiben nem, úgy itt az ideje kilépni ebből a bejegyzéstből! xD

Van sztori is, csak egyelőre fogalmam sincs róla, mindenesetre a helyzet a kép alapján is egyértelmű: IRAK. És mivel Greengrass rendez, így végre biztosak lehetünk benne, nem valamiféle propagandista szemellenzős agymosást nyomnak az orrunk elé, hanem egy tényfeltáró féldokumentumot, amiben rommá lőnek mindent, amiből semmit sem látunk, mert ugye ugrál majd a kamera ezerrel! (i love it!!!)

Mit nem mondtam még? Ja, feltűnik még főbb szerepeben az a Greg Kinnear, akit ha máshonnan nem, hát a Lesz ez még így se! c. Jack Nicholson munkából ismerhetünk, igen, ő volt "Simon, a buzi!"xD
Illetve Greengrass nem felejtette ott a Bourne trilógia zeneszerzőjét sem, így John Powellt (Ál/arc, Olasz meló, United 93) kell majd az anyjába küldenünk, amikor a legalapabb nyugis jelenetekben (kb. mind a 2ben) is kiugrik a szívünk a feszültségtől!

Egyelőre ennyi, tudom, nem sok, de gondoltam tájékoztatok mindenkit, hogy kibővült a várólistám dobogója, mégpedig rögtön a The Dark Knight mellé ugrott a Green Zone a legfelső fokára!
Megjelenés 2009-ben.

Hozzászólások

Germinator
1 | Germinator 2008.04.03. 19:30
Ez engem is érdekel, bár Greengrasstől csak egy filmet láttam (United 93), de az is meggyőzött, és hihetetlenül érdekel mind a Bourne-széria (ne ölj meg...), mind a Véres vasárnap. Ja, és ahogy írtam, ez a film is. Tényleg nagyon jó ez a szívszorítóan tényekre alapuló dokumentarista stílus, amit alkalmaz; nemtom, szóval ha elengedem magam, akkor a United 93-on még akár a könnyem is kicsordulhatott volna...

(u.i.: mint TDK-topicowner, külön öröm számomra az utolsó bekezdésben olvasott dolog. Jó érzés, ha egy ilyen filmekben jártas és filmeket szerető ember ennyira odavan azért a filmért, amit te is szeretsz:-D [lefety-lefety:-D])
McCl@ne
2 | McCl@ne 2008.04.03. 19:39
Egy-két dolog:
-Bourne filmek elérhetők már a kölcsönzőkben, ill. a teljes trilógia megvásárolható 6990ft-ért az xpresszen, nagyon szép és értékes kiadvány, garantálom, hogy nem csalódnál benne, főleg úgy, hogy a 24re (is:D) szépen rákattantál! De egy kölcsönzést megér mindenképpen, a XXI.század etalonakciófilmjeiről beszélünk ugyanis.

-Batmanről:Greengrass mellett még Nolan az, akit "kezdő" rendezőzseniként tartok számon, mert bár van pár középszerű munkája is (a durván túlértékelt Mementóra és az Álmatlanságra gondolok), mégis olyan bravúrt vitt véghez a Batman Begins-szel, amit szinte előtte senki: áthangszerelte és leköpte a képregényfilmek teljes műfaját, megmutatta, hogy "ti elbasztátok, pedig lehet így is".
És ugye mint tudjuk, a jó alapanyagok a második részre érnek be igazán, legalábbis jó kezekben!
Germinator
3 | Germinator 2008.04.03. 19:42
Ez jó:-)

Vicces, de annyit hallottam már a Bourne-okról, meg hogy Jack Bauer felkötheti a gyatyáját Jason Bourne mellett, hogy többször gondoltam már a díszdoboz megvételén így látatlanban. Talán kicsit erős lenne, de ha tényleg ilyen jó, akkor még lehet, hogy gondolkodom még rajta egy-két percet:-D
McCl@ne
4 | McCl@ne 2008.04.03. 19:49
Hát annyit tudok a dologról még mondani, hogy ha megveszed és elkezded nézni, akkor nagy valószínűséggel a következő dolog fog történni:
1.rész: megnézed, tetszik, izgulsz, picit ámulsz, jó-jó, de semmi világrengető, mccl@ne szarja össze magát!
2.rész: összeszarod magad! xD
3.rész: jössz megköszönni a tippet, míg édesanyád takarítja a szobádat...

Remélem segíthettem ;-)
Germinator
5 | Germinator 2008.04.03. 19:53
Nézd... meggyőztél:-D
LiT
6 | LiT 2008.04.03. 19:56
A napokban én is láttam a Bourne trilógia díszdobozos változatát a Saturnba, miközben vettem egy másik DVD-t és rendesen megakadt rajta a szemem... Ha lesz pénzem, lehet beszerzem, mert apámnak is qvára tetszik, viszont ő csak az első két részt látta. A legjobbról meg lemaradt:DD
McCl@ne
7 | McCl@ne 2008.04.03. 20:11
LiT:nézőpont kérdése, nálam a 2. a legjobb, az keményebb és jobb helyszínnek találtam Moszkvát, mint NY-ot.

Germi:lehet, hogy alap, de azért leírom, hogy bármilyen formában is keveredsz a Bourne-ok elé, csak és kizárólag eredeti hangon nézd őket!
a szinkron sajnos több sebből vérzik, mint john mcclane.
LiT
8 | LiT 2008.04.03. 20:17
Érdekes. Számomra így van: 1. rész, 2. rész és 3. rész a legjobb.

De tényleg nézőpont kérdése.:)
Germinator
9 | Germinator 2008.04.03. 20:44
Alap:-D Mindig is úgy nézem, ha érdekel az adott film.
Razor03
10 | Razor03 2008.04.03. 20:58
Jól hangzik!

#4/3. -> :D
Creativ3Form
11 | Creativ3Form 2008.04.04. 00:38
NAAAA!!!! Jó hír!!!! Iszonyatosan nagy film lesz!!!! Legalább is az elvárásaim szerint ANNAK KELL LENNIE! Greengrass neve is elég lenne a sikerhez (isten a pali) de Matt Damon rátesz egy lapáttal és mindenkettőjükre rátesz még egy lapáttal a zeneszerző, John Powell. Az íróról nem is beszélve. Ismételten összeállt a nagy csapat és reméljük megint alkotnak egyet...egy olyan "így kell filmet csinálni" alkotásra gondolok.
McCl@ne: A Bourne filmekkel kapcsolatban, nekem is a Csapda a kedvencem. ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.