Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

2008 nálam...

McCl@ne | 2009.01.01. 16:57 | kategória: Játszótér | 7 hozzászólás

Nem akarok listázni, mert egyrészt mindenki ezen pörög és ez beindít bennem egy láncreakciót, aminek a vége az lesz, hogy szarok az egészre, irkáljatok csak... De mégis, olyan év volt ez mind a játékok, mind a filmek tekintetében, ahol az év végi felhozatal említést érdemel, úgyhogy csak nagyjából, de engedtessék meg egy kis összegzés!
Jöjjenek a játékok, ill. azokból is csak egy szelet, de a legnagyobb. A filmeket öcsém összegezte a blogjában, nem sokat kívánok hozzáfűzni, még sok mindennel adós vagyok, ha törlesztettem, sorba rendezem őket én is!

Games of the évvége
Egyszerű dobogós elrendezés, ugyanis nem játszottam túl sok mindennel, de ennek oka is van: ez a három játék lekötött, leköt most is és le is fog kötni a következő hónapokra!

#3
Far Cry 2
Pozitívumok:
-nyitott, szabadon bejárható játéktér
-gyönyörű, élettel teli grafika, kiváló optimalizálással
-többféle hatékony játékstílus, a profin belőtt napszak- és időjárás-szimuláció sokat segít a beleélésen
-változatos teendők, tulajdonképpen egy leegyszerűsített túlélés-menedzserrel van dolgunk...

Negatívumok:
-sajnos az élettel teliség csak a grafikára jellemző, a játékmenetre nem, Afrika még soha nem volt ennyire statikus és kiszámítható!
-a részletek, azok a fránya részletek... hol vannak a ragadozók, a bennszülöttek, miért respawnolnak félpercenként az őrposztok, miért látnak át az ellenfelek mindenen (sűrű növényzet, vékony lemezekből összetákolt \"házak\"), stb.?

Mindent összevetve azért ez egy komoly játék lett: odaszegez a gép elé, ha elnézed a gyengéit, ráadásul mind olyan, amit a következő részre lazán tökéletesíthetnek, hiszen nem játéktechnikai dolgokról van szó, mindössze elhibázott ötletekről! Ha jó kezekben marad, ez egy ígéretes kezdet volt!


#2
Fallout 3
Pozitívumok:
-Fallout hangulat
-szép grafika, főleg az azóta hozzácsapott HD textúra csomaggal!
-ötletes mellékküldetések, amik szinte kivétel nélkül több szinten futnak és többféleképpen megoldhatók!
-jó párbeszédek, de annyira, hogy a legtöbb szerepjátékkal ellentétben itt már alig vártam, hogy dumálhassak valakivel!
-többféle befejezés, változatos karakterfejlesztés
-additív, magába szippant, rég éreztem hasonlót, talán amikor évekkel ezelőtt az Arcanummal játszottam!

Negatívumok:
-GameByro motor... gyűlölöm, undorító egy kacat... hányinger mozgásanimációkkal dolgozik, élettelen gumikarakterek. Remélem, hamar elfelejtik...
-a fő történentszál tényleg rövid, bár ha okosan játszik az ember, akkor ez szinte fel sem tűnik!

A Fallout 3 tipikusan az a játék volt, ami teljesen megosztotta a közönséget, amíg ki nem próbálták. Utána egyöntetűen imádta mindenki: az újoncok azért, mert egy könnyen kezelhető, mégis összetett szerepjátékot kaptak a kezükbe, a \"veteránok\" meg azért, mert bár egyszerűbb lett a kedvencük, mégis fejlődött, mégis Fallout maradt.


#1
Grand Theft Auto IV
Pozitívumok:
-ez a játék ÉL. Itt minden mozog, halad, minden sarkon történik valami, minden pillanatban meglepetést okoz valaki, a kiszámíthatatlansági faktora pedig a -jogos- kishitűségünkből ered: ezt remélni sem mertük volna!
-gyönyörű... nem kell persze őrületesen csillogó-villogó effektekre gondolni, de sokkal rondábban is bőven megfelelne!
-kegyetlen jó fizika és ebből következő vezetésélmény, tulajdonképpen extrém kivételeket leszámítva minden a valóságnak megfelelően törik, szakad és dől ki a helyéből!
-érdekes és változatos küldetésrendszer! Bár a teendők a játék és a sztori jellegéből adódóan repetitívek, de mégis, az élő város és a rengeteg lehetőség okán annyiféleképpen alakulhatnak, hogy azt öröm végignézni!
-kurva jó karakterek! Mintha a Blöfföt kereszteznék az In Bruges-zsal és leöntenék egy kis Ponyvaregénnyel!

Negatívumok:
-gyengén muzsikáló PC port... nálam ez csak a gépigény tekintetében ütközik ki néha, de sokaknál komolyabb gondok is vannak!

Számomra a GTA mindig is (de főleg a 3D-be lépéstől --> III. rész) a világ legjobb játékötletének számított, csak sajnos kivétel nélkül mindig belerondított valami a képbe, általában az idegesítő minijátékok vagy az ultraellenszenves főszereplő (igen, a San Andreasról beszélek), de a lényeg, hogy mindig volt valami. Most nincs.
Helyenként olyan érzést kelt a játék, mintha a sorozatból kimaradt volna 3-4 rész. Óriási ugrás és óriási etalon, fel van adva a Mafia 2-nek a lecke... De lehet, hogy a 3-nak is.

Utolsó módosítás: 2009.01.03. 12:31

Hozzászólások

Razor03
1 | Razor03 2009.01.01. 17:35
A sok sablon évvégi összegzés közül ez az egyetlen amit elolvastam, a filmesek közül Dealeré :).
davkar9
2 | davkar9 2009.01.01. 18:37
Kösz... :P

McCl@ne: nem akarnál írni róla egy tesztet? Mert ugyan sikerült belenéznem de 800*600-ban lowon, játékélmény ide vagy oda, nem nyerő. Aztán legalább maradna a nyálcsorgatás. :)
McCl@ne
3 | McCl@ne 2009.01.01. 18:40
Könnyen lehet, hogy írok vmit róla, de ahhoz előbb végig kell játszanom. Most olyan 30-32% környékén járok benne, ha lesz időm, belehajtok, aztán összerittyentek valamit!
Razor03
4 | Razor03 2009.01.01. 18:50
to dav: 12 napig otthon leszek, szal no para, így is van még 2 olyan bejegyzésed, amit nem olvastam, de kötelező.
5 | Lord Matteo 2009.01.01. 19:43
Tegnap pakoltam fel a GTA-t, elsőre agyfaszt kaptam az állandóan cseszekedő Rockstar Social Clubtól, de elbántam vele.

Elkezdtem játszani, kimentem az utcára, és majd egy órán keresztül csak mentem, és bámultam, hogy WTF, ez a világ él. Szóval eddig jogos az első helyezés!

Másik kettőt még nem is próbáltam, de túl sok a biztató hang, így hamarosan...
neumark
6 | neumark 2009.01.01. 20:41
Miért volt ultraellenszenves a SA főszereplője? Nekem bejött a Carl Johnson a maga kis niggerkedésével együtt.. :)
Razor03
7 | Razor03 2009.01.01. 21:36
McCl@ne: szerintem nem szükséges valamit 100%-ig kijátszani ahhoz, hogy véleményt alkothass róla, de nem szólok bele :).

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.