Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Akik még mindig pitét fűrészelnek...

McCl@ne | 2008.01.01. 08:20 | kategória: Fejből... | 24 hozzászólás

A minap megindult a szó, s az írás, ha jól emlékszem, akkor talán a Fűrész IV. c. film(?) topikjában, s ezzel egy kisebb láncreakció is a fejemben, aminek az elején és a végén is ott van a kérdés: miért néznek az emberek szar filmeket?

S azzal, hogy ez a kérdés keretként nőtt rá a gondolatmenetre, máris egyfajta választ adott: nem igazán tudom. De vannak ötleteim és következtetéseim, főleg azon kommentek alapján, amit az említett topikban és az elmúlt már kissé több, mint 3, fórumozással eltöltött évemben kaptam, s talán meg is érett mindez arra, hogy most megosszam.
Kezdjük az alapoknál! Természetsen vannak emberek, akik szerint ezek a filmek jók, illetve ez így azért még nem hangzott el, de akkor elsütöm, előre is elnézést: egy suliban/melóhelyen/kőfejtőben lehúzott kőkemény nap után ezek a formák állítólag semmi másra nem vágynak, mint egy kis kikapcsolódásra, ami valljuk be, jogos. Így aztán a szórakozásnak azon formáját választják, hogy látószervi úton szántszándékkal az agyukba ömlesztenek egy képhalmazt, amin -és most maradjunk a címben említett két film, az Amerikai Pite és a Fűrész aktuális részeinél- vagy korukbeli fiatalok hánynak és ejakulálnak elképesztő humoros módon, vagy halott sorozatgyilkosok darabol(tat)nak embereket, lehetőleg a belsőségekre koncentrálva. Ez kikapcsol, ez szórakoztat. Fel lehetne kutatni mélybe veszett közös vonásokat, de most csak a felszín kapirgálom, legyen elég ez is: mindkét film főbb motívumai a rendkívül gusztustalan és gyomorforgató jelenetek, ahol az ember szinte állatias ösztönlénnyé soványodik, hol önnön hülyesége (Pite/alkohol), hol egy abszurd helyzet kényszerítő hatására (Fűrész sorozat).

Persze elismerem: kevés izgalmasabb dolog van, mint amikor az emberi természetet kutatva eljutunk a végletekhez, talán így ismerhetjük meg magunkat is legjobban, hogy eldöntjük, vajon mi is hasonlóképp tettünk volna, avagy sem... De mielőtt bárki félreérti: a fenti rövidke eszmefuttatásra egyik filmben sem találunk példát, kivételt képez talán a Fűrész első része, de a pocsék színészi játék azt is hazavágta ilyen téren. Aki ilyen filmre kíváncsi, talán nézze meg a Kísérlet c. német féldokumentumfilmet, ott ez tisztességesen ki van vesézve, nem kell ugyanis derékig járni a belekben, hogy megérthessük a túlélőösztön lényegét.
Tehát a cél nem ez, ha ez lenne, nem Z-kategóriás színészekkel próbálnának meggyőzni minket, nem a zene és a látványnak csúfolt vér/hányásfürdő lenne a legfőbb eszköz. Persze lehet mondani, hogy a Pite sorozat csak szórakoztatni akar, mert ez igaz. Tisztán él bennem az első három rész emléke, középiskolásként jókat röhögtem rajtuk, többször is láttam mindegyiket, de minden alkalommal kiverték a biztosítékot az undorító poénok. Viszont szerethetőek voltak a karakterek, jó volt a forgatókönyv, mert bár kiszámítható végkifejlettel kecsegtetett, de olyan verbális poénokkal is, amik akkor páratlanok voltak, talán nem véletlenül. De mára a helyzet a visszájára fordult, anno az intelligensebb, vagy legalábbis a nézőből véglénynél többet kinéző vígjátékok közé furakodott be az Amerikai Pite első része, most az előbbi kategória vergődik, mint a partra vetett hal: a recept bevált! De belegondolt bárki is, hogy miért? Az olcsó, vulgáris szórakozás kényelmesebb és egyszerűbb, mint egy olyan vicc, ahol a füleden és a szemeden túl más szerveidnek (az agyad?) is dolgoznia kellene, ahol a poén Rád épít, mert feltételezi, hogy megérted... Nagyon jó példa minderre a Prime - Első a szerelem c. romantikus vígjáték, vagy éppen a kissé debilebb, ám végtelenül szerethető és vicces Nászok ásza! Előbbi a zsidó hétköznapokat, utóbbi a kőkemény '80-as éveket veszi górcső alá, de feloldja a téma komolyságát egy modern vagy éppen egy álomba illő szerelemmel! És nevetsz, megnézed újra, megint nevetsz, mert a viccek ülnek, lazák és fiatalosak, s bár komplexitásban nem mutatnak túl a pités srácok fingós-hányós poénjain, érzed azt, hogy a szórakozás, amit nyújtanak, minőségi. Vagy nem érzed, és az még jobb, akkor igazán jó a film.

Persze tódulnak a kérdések:
Mi a mulatságos a hányásban és abban, hogy valaki lehúz egy pohár sört, amibe beleélvezett valaki?
Miért jó az, hogy fiatalokat totál életszerűtlen helyzetekbe pakolnak és minden létező testnedvvel és fekáliával keresztezett "poén"-t húznak rájuk, s Te mindezt már hatodjára nézed?
Miért van szükség belekre és lassú, nagytotálban megmutatott kínhalálra ahhoz, hogy átéld a kiszolgáltatottság érzését? (gondoljatok csak az Alien sorozat első részére)
Miért vagyunk egy olyan generáció tagjai, akikre a filmgyártók úgy néznek, mint egy aktuális -és kb. huszadik- horrorfeldolgozás potenciális közönségére? (magyarul miért érzik még életképesnek mondjuk a Péntek 13 vagy a Halloween századszori folytatását/újrafeldologzását)
Miért néztek videófilmeket? (tudtommal a Pite 6. nem is jött ki mozikban)
Miért néztek szar videófilmeket úgy, hogy nem láttátok a mozikban futó filmek nagyját, vagy éppen a videótékák igazi kincseit?

Satöbbi.
Gyorsan leszögezem, amit a felvezetőben felvetettem: akik szerint a címben említett filmek jók, azok kérem ne is olvassák tovább, felesleges. Számukra nincs mondanivalóm, mi is lenne? Alapvető értékválságot érzek a háttérben, olyat, amit nem igazán lehet feloldani, mert zsigeri, akárcsak a filmek által bennük kiváltott élvezet, ösztönöket írtani meg nem lehet és nem is szabad.
Már látom amúgy, hogy jönnek a kommentek, miszerint "Én nézek ilyen filmet is, meg olyat is, most akkor én is igénytelen vagyok?" A válaszom: nem, csak hülye. Én egy időben zabáltam a filmeket, kétpofára, mostanra ez visszaesett, de még így is gyűröm őket rendesen és sehol sem tartok. Képtelenség lenne minden jó filmet megnézni, így már a szelektálási elvek felállítása is kőkemény feladat. Szóval kétlem, hogy a valós igényeken kívül bármi más oka lehetne egy ilyen filmhulladék végignézésének, mert a választék bőséges.
Néhány éve kényelmesen a tájékozatlanságra lehetett volna fogni mindezt, de most itt beszélgetünk az interneten, ömlik az információ, zúdul az adat, a vélemény. És ennyi idő alatt már bárki eldönthette, hogy ad-e pl. az én véleményemre, vagy akárki máséra. Nekem is megvan az a pár ember (pl. Ghost Dog, Tyrn), akik ha körbetapsolnak egy filmet, akkor beindul a beszerzés, mert ott valami van...

Lehetne még ezt a témát ragozni, és persze fontos elmondani: a helyzet nem ennyire tragikus, csak most egy oldalról vizsgáltam. Mert például a fórumozásom egyik legkellemesebb élménye, hogy a Tyrn véleményezése után meglesett This is England-et kb. több tucatnyian megnézték, ki az én, ki a tesóm blogja alapján! Ez egyértelmű eredmény, főleg, hogy a filmnek Magyarországon semmiféle visszhangja nem volt, tehát csak a mi netes ügyeskedéseink vezettek idáig és ez jó. De nem elég...

Kéretik azért a kommenteket normális hangnemben megfogalmazni, ha lesznek egyáltalán, nem akarok itt flametengert, nem ez volt a célom, de fel akartam vázolni egy problematikus helyzet csíráját, hátha ebből is lesz valami!


MÁS: Ezúton szeretnék gratulálni Kanduhrkának, mert a teljesítménye bizony irigylésre méltó, sőt, rekordszámba megy, szeretnék egyszer én is ilyet! Ugyanis 15 valós és néhány törölt kommenttel lekörözte Star Wars kollégát, akinek közel 60 bejegyzésre volt szüksége ugyanehhez (illetve már: némileg kevesebb) a nézettséghez! Mindezt úgy, hogy az utóbbi kb. egy hónapban mindössze Boldog Karácsonyt kívánt! ;-)
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy van-e értelme ide írogatni, de persze ez az én hülyeségem: amíg legalább egy ember elolvassa, addig van.

És mindenkinek boldog új évet kívánok, legalábbis aki rászolgált!

Utolsó módosítás: 2008.01.01. 10:02

Hozzászólások

1 | ABal 2008.01.01. 11:57
Ezen már én is sokat gondolkoztam, de nincs válaszom rá. A magam részéről az Amerikai Pite 1-nél nekem befejeződött az a sorozat, már a 2. rész sem tetszett annyira, hogy meg akarjam nézni a 3-at.
Szerintem a legtöbb ember - akire az általad felvetett séma ráhúzható - el sem jut a filmnézésig, megelégszik a "valós társadalmi és párkapcsolati problémákat valós szereplőkkel bemutató"  M. Show bámulásával, vagy azzal, hogy az újságosnál megveszi azt a szennylapot, amelynek le sem írom a nevét. Itt kezdődik az egész. Mert ezek még annyi intellektuális „munkára” sem kényszerítik az agyat, mint a fent nevezett filmek, és toronymagas népszerűségnek örvendenek.
De lehet, hogy már ott látható a baj (mert véleményem szerint az), hogy egy többségében pozitív híreket felvonultató hírügynökségnek ma esélye sem lenne megmaradni a piacon, mert csak a katasztrófák, vérfürdők és sztárpletykák tesznek tutira eladhatóvá egy médiumot (tisztelet a kevés kivételnek).

Bocs, ha hosszúra eresztettem, de az elbutulás és az (ezzel járó) igénytelenség nagyon fel tud bosszantani.
Dealer
2 | Dealer 2008.01.01. 12:35
Teljesen egyetértek, de én már valamilyen szinten hozzászoktam ehhez a szellemi igénytelenséghez, hogy nem is mérgelődök rajta. Ellenben ez a blogosdicsalósdi felpumpálja a vérnyomásomat... Mert bár nem sokat számít a nézettség, az embert azért valamilyen szinten motiválja, ha sokan nézik, és az a hely biztosan nem tisztességes úton-módon adódott...
3 | Pyrogate 2008.01.01. 18:46
Én már leírtam a véleményemet ebben a témában, de azt vedd figyelembe, hogy vannak emberek, akinek olyan "furcsa" humoruk van, hogy az alpári (altesti) filmeket szeretik. Sőt, ők vannak többen, és épp ezért olyan eladható mostanában minden igénytelen film. Legyen benne szex és/vagy erőszak és kész. A csapból is ez folyik mindenhol. Öldöklés és baszás. Már elnézést:) Sok embernek ez a világ, akkor ha mást kapna, be sem tudná venni...

Más: Kandhurka szerintem nem csal, ellenben nem csak a Domeról olvassák valószínűleg a blogját. Ez egy nyilvános blog, tehát ha reklámoza haveri társaságban, akkor azok mindig csak a blogjának a főoldalát nézik meg, mondjuk naponta 2x. Én viszont nem kattintok ugye alapból olyan blogra, amin látom - a főoldalon -, hogy nem frissült. Szerintem ez a megfejtés, persze ki tudja
Kanduhrka
4 | Kanduhrka 2008.01.01. 19:43
Pyro: nem reklámozom senkinek sem, hogy így növelődjön. Annyira azért nem érdekel ez az egész. Őszintén szólva, már nagyon nem érdekel.
(Ezt elmondtam már párszor, úgy néz ki, nem nagyon figyeltek)
Ennek a testvérpárnak az agyáig sajnos nem jutott el, hogy vajon mi a fenéért is buherálnám meg a blogot meg hasonlók.
(Nem is értek ilyenekhez)
De úgy néz ki, akár csinálok vmit, akár nem, ők mindig találnak vmit, amivel szórakozhatnak.
Jelzem, fárasztó már ez az egész.
5 | Pyrogate 2008.01.01. 19:54
egyébként az is lehet, h valami spam. Emlékszem volt egy blogom, aminek hirtelen megnőtt a nézettsége, pedig nem is írtam bele. Aztán ott volt a statisztikában, hogy a látogatók fele USA-ból jött. Fogalmam sincs hogyan és miért találják meg a blogokat, de lehetséges h valamire rákeresnek és ezt találják:D
Dealer
6 | Dealer 2008.01.01. 20:10
Inkább az a fárasztó szerintem, hogy ebből az egészből megint annyit sikerült leszűrni, hogy a "köcsög testvérpár"... Ennyi megy. Nem akarok vitázni, mert ez a bejegyzés nem azért íródott, de nem véletlenül szúrja MINDENKI szemét ez a hirtelen megnőtt látogatottság. Nem csak a miénket.
Kanduhrka
7 | Kanduhrka 2008.01.01. 20:22
Felőlem azt csináltok, amit akartok, de amikor csalónak állítanak be, azt nem szeretem.(ha nem tiszta, olvasd át, amit írtál, naná, hogy jelzem rá a nemtetszésemet)

Másrészt, én mástól nem igazán hallottam-olvastam, hogy rinyálna a növekedés miatt, szóval a MINDENKI szót mellőzzük.
Dealer
8 | Dealer 2008.01.01. 20:31
Igazad van.
9 | padavan 2008.01.01. 23:37
Megértem a gondolatmenetedet, sőt, akár még el is fogadhatom azt. Első nekibuzdulásra vélhetően magam is azt írtam volna le, amit Te magad is megjósoltál az írásodban, vagyis azt, hogy „néha jól esnek az ilyen agyzsibbasztó baromságok”, meg „ezek csak szemrágógumik, az ember azért, mert megnézi ezeket, egy másodpercig sem gondolja komolyan, hogy egy jó filmet látott, egy értékelhető művészeti teljesítményt”.

De mégsem erre akarok kilyukadni. Ezek a filmek valóban igazi szemetek. Nem tudom pontosan, hogy másokat mi motivál egy abszolút trash horror vagy fos vígjáték megnézésére, így csak a saját ügyemben tudok nyilatkozni: Engem érdekel, hogy mire moccant rá már megint ez a rengeteg agy halott birka. A folytatások esetében érdekel, hogy mennyire tudják még elbaszni az alap koncepciót, mennyire válik ötlettelenné az egész, mennyire tudnak még alámenni egy bizonyos szint alá. A Fűrész sorozat egyébként jó példa. Az első rész alig tartalmazott brutális elemeket – a folytatásokhoz képest. Persze, ez is tele volt súlyos kegyetlenségekkel, de messze nem volt öncélú a dolog, kerítettek a sok durvulás mellé egy eredeti történetet, és dobtak még rá egy odabaszós csattanót. Nekem tetszett az első rész. Eredeti volt, és ütős. Aztán jöttek a folytatások, amelyek egyértelműen arra mentek rá – ötlet híján -, hogy a kedves néző minél több gyilkosságon, kivégzésen, szadista, aberrált jeleneten csámcsoghasson. Ugyanis erre van igény. Nézd meg az utóbbi 10 év horror-termését. Tippeljük meg, mennyi film készülhetett a műfajban 10 év alatt? 100? Nem tudom, de kiindulópontnak megteszi. Nos, ebből a 100-ból mennyi volt az, amely más színészekkel, más helyszíneken, más halálnemekkel nem full ugyanarról szólt? Max 30 szerintem – és akkor még rohadt jóindulatú voltam. Ennyi. Mindenki a sajtburgert zabálja…

Teljesen egyetértek abban, hogy egy végletekig undorító „horrorfilm” messze nem tud a szó igazi értelmében szórakoztatni. Akik az ilyeneken jól szórakoznak, azok nem normálisak. Az ilyenek vigyorognak élvetegen egy közlekedési baleset helyszínén, és nyújtogatják a nyakukat, hátha észrevesznek néhány húscafatot. Nem normális. Ráadásul igen sekélyes is. Semmiféle komolyabb történetet nem igényelnek, ezt az utóbbi idők „horrorsikerei” bebizonyították. Tegyél a jelenetek alá egy bármilyen lejárt, ezerszer megcsinált, teljesen lapos forgatókönyvet, a jeleneteket pedig csináld eléggé vérbőre, és baró mozid lesz. Ez most a trend. A hülyék társadalma dönt. Mivel manapság a hülyék vannak jóval többen. Konzum idióták, plázadebilek, a fogyasztói banda korcs összetevői. Ők most a piac, nekik kell ilyen utolsó szarokat dömpingszerűen gyártani.

Ezen nagyon nem lehet változtatni. Egy primitív, sekélyes ember ugyanis örökké primitív és sekélyes marad. Hiába mutatsz neki egy Egerek és Emberek-et például, az első 30 percre nem fogja venni a fáradtságot, mert az neki túl lassú, nincsenek benne parasztvakító spéci effektek, és különben is, az biztos valami régi szar. Mert a régi nekik már szar.

Ezek a debilek azok, akik az írásod ellenvéleményeként beírják majd, hogy „kikapcsolódni nézek ilyen filmeket”. Csakhogy ők csak ilyeneket néznek, ezt azonban már nem kötik az orrodra. Nekik csak ez a szórakozás. A többi – pl. egy Ébredések -, csak szar. De nem tehetnek róla, ahogy egy fogyatékos sem tehet arról, amiért ab ovo képtelen megtanulni a szorzótáblát. Ők a szellemi nyomorékok, azok, akiknek a kenyér és a cirkusz kell. És jól érzik magukat bőven.

Épp ezért nem érdemes azon forrongani, hogy mennyi a hülye, akik csak az igénytelen szarokra vevők. Az emberiség legnagyobb része mindig is egy ostoba selejt volt, ez teljesen tény. Töltelékek, a biomassza.

Nagyjából ennyi.

Blog kérdés: Nézd, lehet, hogy nem csal az a jóember. Csak ugye sok a hülye, akiknek bőven elég két full egyszerűen – sokszor durva hibákkal teleszórt – teljesen igénytelenül megfogalmazott sor, meg egy jutúb link, és máris mehet a höhöhö… A srác a sajátjai igényeit elégíti ki, a hülyék társadalmának csinál blogot. Nincsenek ijesztően sok betűk, ijesztően szövevényes mondatszerkezetekkel, csak valami roppant felszínes, sematikus, értéktelen böfögés, meg egy kép, vagy egy 3 perces videó valami szarról. Ez kell a népnek. Persze az is lehet, hogy csiter a csávó. De kit érdekel, nem? Klasszisokkal vagy felette, akármit szenved. :) És ezen a tényen marhára nem tud változtatni…
10 | padavan 2008.01.01. 23:57
Előre is bocs a flémért, de:

Kandhurka ügye, most kicsit más megvilágításban: Hát, valszeg nem csal az arc. Miért is mondom ezt? Most tapasztaltam meg, hogy mennyire érdekesen alakul ez a blog-látogatottság. Ugye, egy hónapig nem voltam, deka új bejegyzés nem született, ellenben 5200 látogatóm volt decemberben. :D Na, erre varrjunk gombot.
Kanduhrka
11 | Kanduhrka 2008.01.02. 00:34
Nah, te sem fejlődtél semmit 1 hónap alatt.
12 | Pyrogate 2008.01.02. 00:41
mondom én, h nem attól függ:)
Kanduhrka
13 | Kanduhrka 2008.01.02. 00:44
Pyro bazz, ez az ember csak úgy képes dicsőíteni a bajtársát, ha egy másik embert ócsárol.
McCl@ne
14 | McCl@ne 2008.01.02. 00:50
Ne itt, srácok!Please!
Nem a Kanduhrka-féle diadalmenet volt a blog fő témája, nem bánnám, a kommenteké sem az lenne!
Kanduhrka
15 | Kanduhrka 2008.01.02. 01:06
McC@ane: én a jó horrorfilmek kutatásával hagytam fel. Ősszel volt egy nagyobb rohamom, ami alatt többszáz 2000 utáni horrort néztem meg, és eltekintve 2-3 érdekesebb alkotástól, az összes többi egy raklap fos. És, amik jók is, azok sem váltak klasszikussá.
Az a gond, hogy túl nagy a "fosfilmdömping". Remake remake hátán, gagyi filmek századik része és egyéb romlott nyalánkságok.

Azt hiszem nálam, mint film, a legnagyobb ütést az 1000 halott háza okozta. Valami eszement undorító egy film, és képesek rajongani érte.(ráadásul még második rész is készült hozzá)

Meg ujjanganak egy ezerszer látott klisékre épülő AVP R-ért, mert huu, de jó kis hentelős mozi, a maga 85 percével. (a Mr Magoo hosszabb volt)

Engem speciel nem az Amerikai Pite 6 stílusú filmek zavarnak, mert túl kicsi szeletet hasítanak. A gond akkor van, amikor nagytotálban basszák át az emberek.

Legutóbbi "élményem" a Tízcsapáshoz kapcsolódik, amikor is bőszen forgott az agyam, hogy hogyan képesek ezt bevinni moziba? Mivan benne olyan elengedhetetlen, hogy az vászonra kerüljön? (ráadásul a vége csöppet a Rosemary gyermekére hajaz)
Kanduhrka
16 | Kanduhrka 2008.01.02. 01:07
Sry, rosszul írtam a neved.
McCl@ne
17 | McCl@ne 2008.01.02. 01:13
De Téged legalább zavar mindez, már ez is valami. Amúgy meg nem a horrorrajongókkal van bajom, sőt! Kicsit sajnálom is őket, becsapva érezhetik magukat, mert az általad említett dömpingnek jó, ha az 5%-a igazi horror, az is nagyjából mind szar.

Próbálkozz be ezzel spanyol(?) filmmel most, nem ugrik be a címe, amikor valami tűzesethez megy ki egy riporterpáros és bentragadnak egy zombijárta házban, állítólag tiszta Blair Witch 1., ami azért nem lehet rossz!
Kanduhrka
18 | Kanduhrka 2008.01.02. 01:17
Sajnos nem tudom melyik filmre gondolsz:S
McCl@ne
19 | McCl@ne 2008.01.02. 01:26
Kikerestem Neked, hogy ne csak bad boy legyek: Rec a címe.
Nézz utána! Eddig csak jót hallottam róla!
Kanduhrka
20 | Kanduhrka 2008.01.02. 01:34
Innen már beugrott. Thx.
21 | padavan 2008.01.02. 07:34
Vazzz, ez a Rec elég komolynak tűnik.
Dark Archon
22 | Dark Archon 2009.11.18. 14:34
Te mit szívtál, hogy sikerült az Amerikai Pite c. filmet és a Fűrész-t egy kalap alá venned? Mármint a tinivígjátékot és a gusztustalan horrort. Bár be kell valljam, agymenésed annyira nem érdekelt, így csak az első bekezdést olvastam. Meg honnan tudod, milyen egyik-másik film, ha nem is láttad? Mert feltételezem, te nem nézel ilyen szart. Én egy Fűrészt sem láttam pl., de, hogy azon sírva röhögnék, hogy lehúzol egy spermával teli sörös korsót, az hétszentség :-D

Node... az álszentség magas fokát produkálod. Ahogy neked az sekélyes, hogy valaki szeret gondolkodásra nem késztető filmeket nézni, másnak az értelmetlen egoista blogok írása az. Ami szintén újkeletű dolog, akárkinek lehet, dömpingfos. De neked erre van szükséged, hogy értékelhetővé tedd az életed, az önkifejezés eme egyszerű, buta formája elégedettséggel tölt el. De annyira, hogy észre sem veszed, hogy minden egyes szavaddal önnön magadat fikázod. Kinek a sörbe ejakulálós filmek tetszenek, kinek a bérgyilkolós csúnyán beszélősek, de egykutya. Igazából a nézett film alapján ráhúzni az emberekre egy lepedőt eleve gyökér és értelmetlen dolog. A zene... na, az más.

De köszönjük, hogy a 3 fórumozással eltöltött év már szerinted olyan sok, hogy bátran megosztod velünk baromságaidat. De hát egy újszülöttnek minden új, főleg, ha az isten háta mögött született az ember. Talán pont ennek köszönhető a sablon nárcisztikus személyiséged, de nem tudsz mindenkit átverni.
Barthezz
23 | Barthezz 2009.11.19. 09:36
"Te mit szívtál, hogy sikerült az Amerikai Pite c. filmet és a Fűrész-t egy kalap alá venned? ... Bár be kell valljam, agymenésed annyira nem érdekelt, így csak az első bekezdést olvastam."

Talán ha végigolvastad volna, magad számára is kiderült volna a válasz... Azért egy cím és egy 3 soros indító bekezdés alapján véleményt formálni egy teljes blogbejegyzésről, hát gratula, újfent alakítottál. :-D
Dark Archon
24 | Dark Archon 2009.11.19. 11:32
Elolvastam, de a sablon divat szavakon kívül értelem nincs sok benne. Az meg hétszentség, hogy naponta többet alakítok, mint ti együttvéve :-P

Mellesleg, ha jobban odafigyelnél, az első bekezdés nem a címet és a bevezető szöveget takarja... ha csak azt olvastam volna el, nem tudnék a sörről. Az általad említett "alakítások" meg leginkább mind ilyen nagyképűen félremagyarázott hülyeségeken alapulnak.

De mit is magyarázok olyanoknak, akiknél a zene kimerül a tüctücök különböző faggot mix és feat my cat dolgaiban? :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.