Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Ne várd a májust!

McCl@ne | 2008.01.21. 16:49 | kategória: Fülbevaló | 5 hozzászólás

Csak szeretném, ha meghallgatnátok és kommentálnátok.
Persze lesz, akinek egyik sem fog menni, de egy próbát megér...
Kíváncsi vagyok, ki hogyan értelmezi, ki mit lát/hall meg benne.

Én nemrég fedeztem fel, pedig nem egy friss szám, remélem, hogy tetszeni fog!

Hozzászólások

1 | padavan 2008.01.21. 17:06
Lehet, hogy az én hibám, de Zorán-Bródy-Koncz dalaiban valahogy mindig felfedezem az ott felejtett politizálási szándékot.

Ezt a számot most hallottam először. Szerintem egy meglehetősen pesszimista, kiábránult dal ez arról, hogy kár reménykedni bármiben is. A dolgok egyre rosszabbra fordulnak, és így nincs más választás, mint alkalmazkodni a hideg tél zord időjárásához. És talán van benne szó az egymásra utalásról is. Én őrzöm a szemed fényét, stb.

Nagyon kiábránult, minden illúzióját veszett emberek zeneszáma ez.

Aztán lehet, hogy totál kisiklottam.

Egyébként én meg a Te értelmezésedre lennék kiváncsi - az valahogy lemaradt. :)
McCl@ne
2 | McCl@ne 2008.01.21. 17:23
Direkt nem akartam belevenni az én értelmezésemet, az esetleges befolyásoló hatása miatt, mert pont az érdekel, hogy más hogy látja, nem az, hogy más szerint én hogy látom... :)

De akkor legyen:
SPOILER:
Én nem érzem reményvesztettnek ezt a dalt, egyáltalán nem. Csak realista, nem játszik a reménnyel, hanem oda teszi, ahová való: a kukába. Ott van minden sorában, hogy nem a reményen múlik majd, ha az egyből kettő lesz, hanem az emberen és azon, ahogy alkalmazkodunk. Szomorú szám, ez tény, de nem lesz tőle rosszabb kedvem: ilyen az élet, jó, hogy ki van mondva valahol.

Amúgy ez a politika dolog: én Zorántól kifejezetten szeretem a politizáló dalait (Mikor valóra vált az álmunk, Maradj a hangszernél, stb.), mert azokra is ugyanúgy vonatkozik az őszinteség, nem valami idealizált szart nyomnak a képünkbe, hanem a keserű igazságot.
Újabban jólesik az ilyesmi.
3 | padavan 2008.01.21. 17:30
Nem biztos, hogy mindenben egyetértek. :)

Főképpen azzal nem, hogy az emberen múlik a saját sorsa. Ez egy közösségre esetleg igaz lehet esetenként, de egyetlen személy sorsát minden befolyásolja, csak saját maga nem. Max igen kis százalékban, de az nyugodtan elhanyagolható.

Az igaz, hogy szó sincs reményvesztettségről, ez maga a szomorú realítás. Egyébként mikori szám ez? Nagyban segítene megítélni a mondandóját is. Csak nem 96? :) Vagy 2002? :)
McCl@ne
4 | McCl@ne 2008.01.21. 17:48
a dal régebbi, szerintem kb. '80-as évek eleje/közepe

Amúgy lehet, hogy nem értünk egyet, de én a dal szövegéről beszéltem, nem a saját nézeteimről. Ha már egy blogbejegyzésben beszélünk erről: közelebb áll hozzám -oké, tudom, hogy hülye párhuzam- a No Country for Old Men világnézete, mint ezé a számé, ahol a sorsod alkotta ketrecből sehogy sem tudsz kitörni, előbb-utóbb utólér... De nagyon elmentünk, ez egy szerelmesszám, így kell nézni.
TcG|Rommel|Hun
5 | TcG|Rommel|Hun 2008.01.21. 18:29
"
Szerintem egy meglehetősen pesszimista, kiábránult dal ez arról, hogy kár reménykedni bármiben is. A dolgok egyre rosszabbra fordulnak, és így nincs más választás, mint alkalmazkodni a hideg tél zord időjárásához. És talán van benne szó az egymásra utalásról is. Én őrzöm a szemed fényét, stb.

Nagyon kiábránult, minden illúzióját veszett emberek zeneszáma ez.
"
Ó, régen lehettél már szerelmes.:)

Kiváncsiságból előbb elolvastam a kommenteket és csak aztán hallgattam meg. Egy dal esetében sok függ a befogadó pillanatnyi lelkiállapotától, talán ezért különböznek a véleményeink.

Ha akarunk, sokkal többet is belehallhatunk annál, mint amennyit valójában szeretett volna közölni a zenész, jelen esetben Zorán. Én csak a gyönyörű számot hallottam.:)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.