Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

2 érv a PlayStation 3 mellett...

McCl@ne | 2008.02.15. 21:00 | kategória: Játszótér | 0 hozzászólás

A múltkori PS3-mas kis eszmefuttatás és az azóta tartó folyamatos infógyűjtés hatására úgy döntöttem, hogy tartom a várakozó álláspontomat, amíg a Sony megerősíti avagy megcáfolja a hírt, miszerint lecserélik a 80 GB-os modelljeiket nagyobb tudású változatokra.
Remélem azonban, hogy a dolog mihamarabb megtörténik, s mire az alábbi 2 játék megjelenik, már kezemben tarthatom a -most már egyáltalán nem- nextgen konzolomat! Nem szeretném ugyanis úgy érezni, hogy lemaradok valami korszakalkotónak a debütálásáról, s ez persze érthető: akit mozgatnak picit a játékok, az ott akar lenni, amikor valami reformálódik vagy kikristályosodik, s a Final Fantasy XIII illetve a Metal Gear Solid IV esetében nyilvánvalóan erről van szó!

Előbbi a világ legnagyobb példányszámban eladott RPGsorozatának éppen soron következő darabja, az első, ami az új generációs játékgépeket is meghódítja, s vélhetőleg nem okoz csalódást! Talán elmondhatom, hogy PCs mozgolódásom 8 éve alatt egyetlen olyan dolog szúrta a szememet, ami a kezdektől máig tartott, ez pedig a Final Fantasy sorozat PS exkluzivitása! Persze mondhatjuk, hogy a 7. és 8. rész megjelent, de gyakorlatilag nem voltak többek hanyagul összedobott átiratoknál, s ezzel rövid úton betették a kaput a későbbi részek előtt. Szerintem öreg hiba volt, a sorozat tökéletesen képviseli mindazt, ami a PC-s szerepjátékokból hiányzik! A dinamikus és történetközpontú játékmenet, változatos karaktermenedzsment és kiegészítő lehetőségek, minijátékok, többnyire a kevésbé idegesítő fajtából, és mindezt nyakonöntve olyan filmbetétekkel, amik tökéletesen biztosítják a beleélést, olyan érzelmi kötődést kialakítva a karakterekkel, ami még filmek vagy -inkább- sorozatok esetében is ritka!

Egy kis kedvcsináló a XIII. részből, bár inkább csak a sorozat rajongóinak, ők könnyebben el tudják helyezni a stílust, tudják, mire számítsanak! (közepefelé ingame részek is lesznek, állkeresgélés garantált)
Amit a Final Fantasy művel(t) a szerepjátékkal, azz tette a Metal Gear Solid az akciójátékokkal! És most egy őszinte vallomás: sajnos csak a sorozat első részét volt szerencsém végigjátszani, azt is anno még az első gépemen, de már ott beleszőtte magát az agyamba: ezt így kell csinálni! Akciódús, itt-ott humoros, feszült és részletes játék volt, aminek a folytatásába aztán PS2-n kezdtem bele, de sajnos csak néhány órát sikerült vele játszanom, technikai okokból, amiket most nem firtatok, tök mindegy. A lényeg, hogy az egyik fő oka annak, hogy a komolyabb kiszerelésű és így visszafelé is kompatibilis PS3-ra fogok beruházni, az a Metal Gear Solid 2-3! (meg persze a FFXII)

Álljon itt tehát még az első trailer, mert a múltkor már belinkeltem a legfaszább gameplay videót (link a bejegyzés tetején!), meg a hangulatot ez sokkal jobban generálja! Főleg, ahogy kezdődik, beszarás!

Utolsó módosítás: 2008.02.17. 03:51

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.