Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Choose your destiny!

McCl@ne | 2008.02.26. 16:42 | kategória: Várólista | 5 hozzászólás

WANTED

Próbálok ebben a rovatban azokra a filmekre koncentrálni, amik esetleg szélesebb körben is érdeklődést válthatnak ki, és ha jól sejtem, ezzel a darabbal most belenyúlok!

A Wanted trailere és rövid tartalomismertetője egy akciófilmet ígér, ahol egy legutolsó senkiből (James énmegmondtamhogybefut McAvoy) ultrahiperszuper bérgyilkost faragnak... igen, vérlázító baromság. Szóval a Street Kings után megint egy darab, amit a kedves néző rövid ismerkedés után a kukába rakna, de valami azt súgja, hogy a dolog ezúttal -is(?)- több, mint amit elsőre sejthetnénk! Játsszuk el, hogy filmek iránt átlagos érdeklődést mutató átlaguserek vagyunk, közelítsük meg először így a témát... Felmerül, hogy Angelina -szerintem egyáltalánnemjónő- Jolie és Morgan Freeman közös filmben szerepel és leszerződtették még az Atonement és az Utolsó skót király c. filmek sztárját is (a már említett McAvoy-t), szóval be akarnak minket csalni a moziba, nézzük is meg a trailert, hogy közelebb jussunk az igazsághoz:
Két dolgot tudunk már: ezek a színészek a legritkább esetben adják csak a nevüket valami szarhoz, vagy konkrétan soha. Kiváltképp Freeman, akire csupa -azóta már klasszikusként emlegetett- remekműből emlékezünk, mint a Hetedik vagy a Remény rabjai, de ha akciófilmben vállal mellékszerepet, akkor is telitalálat minden megmozdulása, gondolok itt értelemszerűen a Batman rehabilitálásra.
Szóval a legénység a helyén, de hol a kapitány?
Timur Bekmambetov neve ugyan némi mosolygásra késztetheti a Nic Cage-ekhez és Tom Cruise-okhoz szokott füleket, pláne, ha megtudjuk, hogy a tag egyenesen Borat hazájából érkezett, ám az eddigi munkássága több, mint emlékezetes! Mielőtt azért nagyon belemerülnék a dícsérő szavakba, gyorsan le is szögezem, hogy a mai napig elkészült kettő darab mozifilmjéből (Nightwatch/Daywatch) sajnos egyet sem láttam, de állítólag zseniálisak, egyedi vizuális megközelítéssel álleejtősre komponált látványvilággal megalkotott vadkeleti fantasy-vel van dolgunk, ami minimum érdekesen és bíztatóan hangzik, tekintve, hogy mint olyan, típusának -talán- egyetlen képviselője napjainkban!
Szóval a rendező kritikai sikereket elkönyvelhetett már, McAvoynak figyelnie kell, hogy a szépen ívelő karrierje ne egy ilyen darabbal törjön derékba, és Freeman-t sem hajta már szerintem semmi, hogy egy újabb Hard Rain szintű butaságban vegyen részt két ultrabrutál Batman-mozi között!

Az alkotóelemek tehát megint passzolnak és bár mindig ott az esély, hogy kukába való a végeredmény, azért valljuk be, itt ez igencsak meglepő lenne!

Vélemény?

Utolsó módosítás: 2008.02.26. 17:27

Hozzászólások

Germinator
1 | Germinator 2008.02.26. 17:01
Engem nagyon meggyőzött a trailere, amikor láttam. Bár az alapanyag állítólag kultképregény(?), azért ezt ne kiabáljuk el; ki tudja, mi marad meg a "kult"ságából, mindenesetre ez is jó jelnek tűnik. A látványvilág, a vizuális effektek szerintem eszméletlen jók lesznek, tehát ha másért nem is, egy kis popcornozásért megéri majd beülni rá:-D De valószínű, nemcsak ezért. Én egy nagyon jó akciófilmre számítok, na nem a Bourne-típusúakból (vagy ha már többször is említetted: nem a Batman Begins-típusúakból), hanem inkább egy kis CGI-orgiával megáldott fajtából, de nem hiszem, hogy emiatt lenézve kéne kezelnünk. Egyszóval az én várólistámon is szerepel;-)
McCl@ne
2 | McCl@ne 2008.02.26. 17:23
Germi: rögtön a blogolás után elmentem fürödni és a zuhany alatt csaptam a fejemhez, hogy kimaradt a lényeg! Mármint a képregény eredet. Nem akarom utólag beleírni, de itt egy link a kíváncsiskodóknak, még egy érv, ami a moziba visz majd:
Wanted Comics
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2008.02.26. 18:39
A Street Kings trailerétől nem voltam elájúlva...megnézős lesz a film de nagy valószinűséggel kihagyom a mozit. Ám a Wanted felcsigázott, főleg miután széles vásznon is láttam a trailert. Kiváncsian várom. Mondjuk Angelina kisasszony vékonyságán mosolyogtam egy jót (a trailer elején az a pisztoly amit előránt, vastagabb mint ő), de ettől még lehet egy ütős kis akciófilm főleg, hogy ennyi nagy színész adta a nevét a projecthez. James McAvoy kicsit fura a szerepben de majd megszokjuk.
LiT
4 | LiT 2008.02.26. 19:27
Na ezt a filmet várom. Tetszett a trailer!
5 | gémtila 2008.03.01. 18:10
Nem is tudom de a trailer után csak nekem ugrik be a Matrix? És nagyon ismerős az őlj megy egyett ments meg ezret téma is(Swordfish ha nem tévedek)Na de nem szeretek túlozni meg okoskodni.Máris bookmarkoltam.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.