Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Woo hazamegy

McCl@ne | 2008.03.10. 11:55 | kategória: Várólista | 5 hozzászólás

Red Cliff

Woo azt mondta, hazamegy. Elege lett a szűkmarkú támogatásokból, a művészi(?) szabadságának megnyirbálásából és a vágóollók korhatárra csattogtatásából. Azt mondta, csinál egy háborús filmet hazai pályán, Keleten, ott, ahol az ilyet nem szokás. Chow Yun-Fattel fog dolgozni és megcsinálja élete legnagyobb durranását...

Aztán jött a Hős. Jet Li ugrabugrált, eszméletlen látvány mellett, koppintva Kurosawa Vihar kapujában c. filmjének a szerkezetét és adva egy új mércét a távol-keleti filmgyártásnak, úgy, hogy azóta az az etalon. Woo törölte a tervét, a Red Cliff kukába jutott.

NOOOOT!

Ugyanis már ez is régi hír. Az új az, hogy a Red Cliff készen van. Illetve nagyon közel van ahhoz, hogy dobozba kerüljön és az év vége felé (imdb-n tavalyi adatok szerint '08/11 körül jön) berobbanjon a mozikba. Történt egy változás is, aminek abszolút nem örülök, de Woo tudja: Chow Yun-Fat helyett a Szigorúan piszkos ügyek c. trilógia főszereplője, Tony Leung került a középpontba. De a koncepció ugyanaz: óriási tömegjelenetek, nagyszabású történet, birodalmak összecsapása.
Woo még ilyet nem csinált, nagyon kíváncsian várom.

A trailer tetszetős, ám egyetlen komoly gondom vele, hogy sehol semmi olyan megoldás, ami a mesterre oly' jellemző. Nem, nem a galambok hiányoznak, hanem a sztoriból a jó és a rossz küzdelme, a becsület és a férfiasság próbája és a töménytelen lassított és szénnékoreózott harcjelenet. De ez csak egy trailer, a film még odébb van, nem aggódok potyára!

Na, lássuk a medvét és halljuk a véleményeket:

Hozzászólások

balays82
1 | balays82 2008.03.10. 16:14
Bevallom őszintén, tőled hallok először erről a filmről, de a trailer alapján nekem is nagyon tetszik. Az előző mondatból következik, hogy a történetről is csak annyit tudok, amennyi az előzetesből kiderül, így azt sem tudom megítélni, hogy az általad felsorolt sztorielemek hiányoznak-e vagy sem.
Ugyannakkor úgy gondolom, hogy ha a film eléri a Tigris és Sárkány, a Hős, a Repülő tőrök klánja és más hasonló filmek színvonalát (erre a trailer alapján meg is van az esélye), akkor már elégedettek lehetünk.
Tony Leung-ot személy szerint jó választásnak tartom (hozzáteszem Chow Yun-Fat is kitűnő lett volna), a Hős esetében engem meggyőzött, hogy az ilyen stílusú filmekben is otthonosan mozog.
Arra viszon kíváncsi vagyok, hogy John Woo jópár éves hollywood-i tevékenysége mennyire fog érződni a filmen.

Halkan jegyzem meg, hogy a trailer végén én láttam egy galambot is. :)
McCl@ne
2 | McCl@ne 2008.03.10. 16:44
ott volt a galamb, no doubt, de azért azt is megjegyezném, hogy csak egy galamb volt fekete háttér előtt, tehát nem képezte a film szerves részét.

mondjuk úgy tippelem, hogy az öreg stílusjegyei -vizuális értelemben vett jegyekre gondolok- majd az utómunkálatok alatt kerülnek bele a moziba, kizárt, hogy totál kimaradjanak...
Aryx
3 | Aryx 2008.03.10. 20:02
McCl@ne: láttad a Tolvaj voltam mostanáig-ot? Szvsz azt még érdemes megemlítgetni a Hong Kong-i Woo-filmek közül, nem csoda, hogy Nyugaton felfedezték az arcot. Hogy aztán ott kissé meghülyült a Rés a pajzson-féle alkotásoktól, az megint más tészta.

Ez a film elég ütős darabnak tűnik a trailer alapján - galamb pedig lesz, bárki bármit mond. :)
McCl@ne
4 | McCl@ne 2008.03.10. 20:15
Láttam a Tolvaj voltam mostanáig-ot, már ha az eredetire gondolsz -a szövegkörnyezetből erre tippelek-, mert később az amerikai karrierje elején megcsinálta Kanadában a remake-jét is, természetesen ultragáz lett!
Viszont az eredetit imádom, nagyon jók a poénjai, az akciói, még ha a szokottnál kevesebb is van belőlük és ütős a film végi csattanó is, bár lehet sejteni előre! Szóval az egyik kedvenc Woo filmem, bár talán a Golyó a fejbe c. háborús darabot leszámítva mindegyik hongkongi munkáját nagyon szeretem! (az sem rossz, csak nem a szívem csücske)
Aryx
5 | Aryx 2008.03.10. 20:37
Hja, eredetire gondoltam, nem is tudtam semmiféle remake-ről. Ezesetben nem szóltam, volt rá tippem, hogy láttad. ;)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.