Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

pada blogja

Post Mortem

pada | 2014.04.15. 22:43 | kategória: viccosztály | 6 hozzászólás

Ennek a szösszenetnek a megírására az késztetett, hogy kémeim jelentése szerint még mindig felbukkan a nevem a fórum sötétebb sarkaiban, illetve rendre meggyanúsítanak e téren ártatlan személyeket azzal, hogy én garázdálkodok álnéven. Gyerekek, ez nem az én stílusom. Aztán szólt az öcsém, hogy volt itt valami masszív anyázás és ott is szóba kerültem, holott x éve teljesen hulla vagyok a dómon, értsd: semmiféle feltámadást nem hajtottam végre, mert hát nem volt rá ingerenciám. De tényleg. Előtte meg volt a blogon valamiféle visszatekintő-romantikázó írás, és mindenki kesergett, hogy „be szép idők is voltak” de még szebb, hogy elmúltak és akkor hogyan tovább. És a blog tapicskol tovább a maga kis ürességében, néha jön valaki, aki úgy gondolja, hogy forradalmi tett kitenni egy senkit nem érdeklő Super Mario arcsi listát. Lollerboy. Végül Somesz tesó nyitott rám Steamen röhögve-visítva, hogy baszki, egyrészt tényleg döglött az egész, másrészt padavanoznak fénysebességgel mert valami meg nem értett figura anyázik. Röhögtem, aztán benéztem a blogrészlegre, majd a fórumra és miután megszabadultam a temetői hangulattól, lekapartam az alábbiakat. Nem kell komolyan venni, afféle gegnek is fel lehet fogni, mint amikor véletlen átkapcsolsz az M3-ra és meglátod a Vágási Feri pacekját, egyfajta morbid örömérzet fut át rajtad és röhögsz a térdedet csapkodva hogy ez milyenkurvajó. Most én leszek vágásiferi, tényleg kizárólag csak a nosztalgia kedvéért, hátha így kielégítem a romantikázók vágyait a következő öt-hat évre. És mivel ez a valós cél, a leírtaknak valóban nincs súlya, csak jó poén ezen úgy kattogni, ahogy ti szoktatok. Ja, meg rohadtul unatkoztam. :D Hát akkor csapassunk, kapcsolják be moderátoraikat, showtime.

Idén összesen négy bejegyezés született a DomeBlog-on – át lehetne nevezni erre ezt a részleget, így végre kapna némi önállóságra utaló illúziót -, 4 hónap alatt ennyi írást volt képes produkálni a nem létező közösség. Átlagosan havonta egy. Ez azért érdekes, mert annak idején naponta ennek akár többszöröse jött össze – oké, ez nyilván egy rendkívül rövid időszakra volt érvényes, de amikor én, McCl@ne – még ezt a nevet használja? -, az öccse, Dealer, PrasCo, Barthezz (ők már nem az öccsei, bár érhetik meglepetések az embert az életben és hát kell néha a változatosság) és még mások – bocs azoktól, akiket nem neveztem meg, az Oscar díjátadóra jobban felkészülök… - nyomtuk itt az ipart, akkor négy-öt nap alatt hoztuk a blog mostani, éves produktivitását. De rossz lett a mondat, nyereményjáték mehet a helyes megfejtéséhez? :D

Most, néhány év távlatából visszanézve azt kell mondjam, hogy rohadtul nem volt igaza senkinek, akik valamiféle szuperkonszolidált, egymásnak bólogatós és mosolygós nagypapi klubbot akartak látni, új tagokkal a helyünkön. Olyanokkal, akik roppant kulturált módon beszélik meg a világ dolgait, illetve saját életélményeiket meg a többi gyíkságot. Megcsinálták, és hát ez lett. Nem itt, a fórumon például. Most nem azért, de amikor mi voltunk a legaktívabb arcok, akkor rendesen pörgött itt minden. Igen, befigyelt néhány anyázás, kisebb-nagyobb(nak gondolt) balhék, de ezzel semmilyen szinten nem ártottunk a Dome-nak. Sőt… A maga faramuci módján simán fel tudtuk pörgetni itt az életet és biztosítottunk egy aktív közösséget. Dörzsöltük ezerrel a banda limbikus rendszerét, ha úgy tetszik. Kár arról duruzsolni, hogy na de milyen paraszt banda voltatok, mert nem voltunk azok. Néha talán valóban angyalföldi és nyolckeres akcentusban tolmácsoltuk egymás felé a gondolatainkat, de ezek a gondolatok simán benne voltak a Dome Top 10-es listájában és azóta sem sikerült ennél jobbat összehozni sem az új gárdának, sem a magukat most rohadtul sajnáló, kiégettnek – felnőttnek? – gondoló arcainak. Nem azért, mert engem lehúztak a klotyón, vagy azért, mert McCl@ane és az öccse elpályáztak a hová is?, meg azért, mert Barthezz most már komoly felnőtt, középosztálybeli férfivá – értsd: nyakkendős rabszolgává - érett. Faszt. Hanem azért, mert ezzel dumáltátok meg egymás fejét és leragadtatok ennél az önsajnáló retorikánál és még mindig úgy él bennetek a régi idők hangulata, mint a mostani nyuggerek egy nagyobb részében a háromhatvanas kenyér soha el nem oszló, vonzó, csábító illata. Miközben attól rettegtek, hogy a háromhatvanas kenyérrel együtt életre kell Rákosi is. Egymásra vártok, kezd te. Nem, inkább te. Csináljon már valaki egy olyan blogot, ami legalább emlékeztet a régi, szabadosabb, szókimondóbb időkre. De nem én, mert a végén még jön a jobbikos lala és a pofámba vágja, hogy fújbazdmeg, háromhatvanaskenyér, mi? Hát jó volt neked akkor? Nem volt jó! Elnyomtak, mint az állat! Néhány szociopata elmebeteg! Na, és akkor tudod mit, inkább nem írok blogot. Nehogymá’ én legyek az új Rákosi. Fú, ez lehet, hogy túl elvont lett, nem biztos, hogy mindenkinek átmegy.

Bevallom, én sem járok ide, talán kéthavonta egyszer – oké, legyen félszer átlagban – benézek, a fórumot kb. másfél éve kihagyom ahogy van, de a hírek egy részét elolvasom – SityiSXT a cimbim, már csak ezért is - , illetve nézem a blog szárnyaszegett mélyrepülését. Meg a reakciókat. Nem röhögök, nem dörzsölöm a markomat, mert az iszonyatosan alsótagozatos és kicsinyes lenne. De úgy gondolom, hogy ez az önáltató baromság amit nyomtok mind a bejegyzésekben, mind a hozzászólásokban, totál lebénít mindenkit. Jöttök olyan dumákkal, hogy nincs rá időm, fú de sok a meló,meg minden. Bullshit. Az igazság az, hogy nincs meg a megfelelő katalizátorotok. Ezt alapesetben a blogmotornak kellene biztosítania azzal, hogy frankó blogajnálók jelennének meg a főoldalon, végre lehetne tetszőleges mennyiségű képet feltölteni, stb. De mivel ez nincs, így megfelelne egy Mc Cl@ne – remélem értitek a gyenge poént… -, a régi arcoktól valaki, aki nekilátna összehozni valami jó kis provokatív, vitára ingerlő posztot, aztán hátradőlne és várná a megtérő báránykákat, közben azért néhányat hozzászólás formájában elküldene melegebb éghajlatra a miheztartás és a háromhatvanas kenyér emlékének fenntartása végett.

De erre nem csak egy McCl@ne lenne alkalmas, hiszen nincs olyan, hogy a megmaradt gárdában mindenki félhülyévé züllött bólogatógép, gondolatok nélküli helyzetjelentő. Ezt nem kajálom be. Annyi a lényeg, hogy ne akarj blogsztár lenni. Mert az ilyen előre elhatározás születetten döglött. Nem kell megmondóemberré válni, meg húzónévvé, mert az hülyeség így ahogy van. Nem agymosó gépezet vagy, hanem egy arc a millióból. Én sem akartam soha semmiféle olyan alakká válni, ahogyan néhányan szerintem totál tévesen kezelnek engem. Hoztam a formámat - :D – mikor milyen napom volt, aztán annyi. Egy-két ember szerint összességében okés volt, egy kisebb tömeg szerint istencsapása. Kinek mi. Minden esetre volt olyan hét, hogy heti 5-8 bejegyzéssel gazdagítottam a Dome oldalát, és jöttek ezerrel a megjegyzések, mert nem féltem karakán véleményt nyilvánítani, ha kellett, ellentmondani, és tudjátok mit, anyázni. Oké, hogy ez utóbbi talán a későn érés egyik ékes bizonyítéka lehetett, de még most is vállalom, bár már nem élek ilyen eszközökkel, mivel időközben szintet léptem és most már nem padavan, hanem paladin lettem. :D Na jó, ezért ennyire nem, de miközben elhagytam bizonyos negatív összetételeit a digitális személyiségemnek, azért a határozottságom és gondolkodókészségem megmaradt, tehát úgy faragtam magam, hogy közben a lényegi énem mégis megmaradt. Szerintem. Aztán vagy nem, de leszarom.

Egy másik nagyon fontos dolog, hogy egy blog nem kommentgyár. Attól, hogy nem írnak megjegyzéseket az anyagod alá, attól még simán elolvassák néhányan és ennek elégnek kell lennie. Nekem volt egy saját oldalam, havi max 800-1000 látogatóval – nem tudom, nem igazán figyeltem – és szinte nulla hozzászólással. De nem érdekelt, mert nem kommenteket akartam megvalósítani, hanem a gondolataimat leírni. Az egy hülyeség, hogy kiteszek egy anyagot és ha nem érkezik rá egy hozzászólás sem, akkor hiába dolgoztam. Baromság. Már csak azért sem dolgoztál hiába, mert írás közben rendezni tudtad a témával kapcsolatos gondolataidat, és mire a végére érsz, sokkal tisztább és kerekebb kép alakul ki benned az adott témáról. Szóval kicsit magadnak is írsz ilyenkor. Aztán ha valakik ehhez még hozzátesznek kommentek formájában, az már csak extra jóság. De az mekkora önromboló hülyeség, hogy „írhatnék erről meg arról, mert van bennem annyi, de nem írok, mert úgysem érdekel senkit, mert az érdeklődés fokmérője a kommentek száma”. Ez madárság. Nem a visszaigazolás a lényeg, hanem az önmegvalósítás.

Hogy miért büfögök ide x év után? Röhögni fogtok, 100%-os jó szándéktól vezérelve. Azért, mert unalmas – igen, még havi egy-két alkalommal is – az állandó sírás és romantikázás, meg a múlt baljós, a Dome falaira égett árnyainak remegő hangú felemlegetése. Hagyjátok a francba! Inkább ne féljetek ti is véleményt formálni, ha kell mocskosul őszinte módon, írjátok meg, hogy mit gondoltok erről-arról. Könyörgöm, ez egy gamer oldal blogrészlege! Minimum napi tíz okotok lenne erről-arról írni. És nem kell cizellált regényeket összehozni, nem kell attól fosni, hogy jaj, majd ha nem a Háború és Békét teszem ki, akkor leugatnak néhányan és „a régi nagyokat” fogják emlegetni, akik sokkal jobbak voltak. Ez a múlt maradványa, a háromhatvanas illata. Hülyeség. Ha írsz 30-40 sort arról, hogy kipróbáltad ezt meg ezt a játékot és ezért meg azért jó vagy szar, vagy láttad x filmet és hát ezt gondolom róla, vagy hasonlók, és betartod az alapvető nyelvtani szabályokat, illetve nem kétbetűs mondatokat használsz, akkor mindenki kussolhat a színvonallal kapcsolatban. Én is, meg mindenki, aki annak idején egyfajta kulturkampfot folytattunk ebben a kérdéskörben. És ezzel még csak meg sem tagadom magam, mert akkor sem az volt a gond, hogy janika nem írt 70000 karaktert, hanem az, hogy janika ótvar szarul vésett le összesen 500 karaktert. Meg egyébként is… Nálam annyi változott, hogy hülyeség rászállni egy blogerre, ha valaki szar, azt úgyis szétmarja a közönség közönyösségének semlegesítő erejű savja. Aztán szépen elmállik az érdektelenség tengerében. Ha meg pont te jársz így, max megtudtad, hogy bloggernek szar vagy, viszont még mindig lehetsz király kosaras, vagy akármi. :D

Én úgy látom, hogy mostanság mintha éppen fordított lenne a szitu. Mindenki halálosan várja, hogy a blog újra felpörögjön és legyen mit olvasni, úgy mint régen, de senki nem vállalja be a pék szerepét, mert attól fél, hogy ha néhányan megérzik az illatot, máris elkezdenek huhogni. Szarni bele. Meg szerintem ez hülyeség is, ha x ember végre nekilát bloggolni, akkor az húz magával további kreatív létformákat, a „ha ő meg tudja csinálni, akkor én is” szellemében és hoppácska, máris megint beindul a szekér. Ha meg nem, akkor tévedtem és hiába jártattam a pofámat. :D

De szerintem valaki vállalja be saját magát és ne egy szánalmas szuperkonszolidált fórmuzombi legyen, hanem valaki, akinek van saját véleménye, gondolatai, stb. Ha nem jön össze, akkor az simán társadalomkritika és kicsit rástartolhatna az Aphofis.

Bocs, hogy így, hívatlanul belepofáztam, lehet, hogy totál rosszul látom ezt az egészet, egyik betűm sincs aranyból meg valami szent vérével bekenve, csak egy vélemény a sok közül.

És ígérem, nem jövök vissza! Az svarci asztala, meg david139-é, ha jól tévedek, de nem biztos. Úgysem számít. Ahogy igazából ez a szófosás sem.

És akkor jöhet a következő blog bejegyzés valakitől arról, hogy 15 részes fogkrémteszt, vagy simán csak belöksz egy jutúb linket hogy eztnézzétektökjófilmleszholvannakakommentek. Mintegy agyoncsapva ezzel minden eddigi mondandómat. :D A lényeg: nyüzsögjetek, ne sírjatok.

Agyő urak, és kérném, hogy a jövőben tiszteljetek meg annyival, hogy nem hoztok össze mindenféle jöttment agyalágyulttal.

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2014.04.17. 01:05
idejössz, hogy visszasírják a régmúltat, meg hogy ez milyen vicces, meg deleszarom, de azért havonta párszor olvasod Te is, meg csak írsz ott egy szép hosszút, hogy lehetne megint beröffenteni a tragacs motorját. [link]Most komolyan? :D

Ezek alapján Neked is pont annyira, ha nem jobban hiányzik. A helyzet az, hogy közben jött, látott, és győzött a facebook, a twitter, az instagram, eljárt az idő a fórumok felett. Jó, vagy nem jó, az más kérdés, csak amíg itt 10 random ember bólogatott vagy hülyézett le, azt most akármikor eljátszhatod 100 ismerőssel. Az ő véleményük (=lájk, komment) meg többet ér mégis, mint hogy itt pörög fel hetente 20-at a blogod látogatottsága. A blogodé, ami ugye nem is halad előre, inkább hátra, pedig ma már az egy helyben állás is rükwärtz kb. Mert nekem ne mondd, hogy az nem számít, mennyien írnak egy bejegyzéshez, volt itt komoly ugatás anno, amikor az öreg 1713 megírta a (valóban feleslegesen) sokadik TDK-bejegyzést, pedig tartalmilag, formailag nem lógott ki a lóláb...
powerhouse
2 | powerhouse 2014.04.17. 01:07
A linket mondjuk sikerült lefelejteni, meg így már sok értelme nincs is, de hát valakinek lehet szúrja az oldalát a kíváncsiság szorgosan: Ez lenne az
3 | Pyrogate 2014.04.17. 08:13
Aki itt blogolt, annak nagy része nem hagyta abba. Szerintem majdnem mindenki ír valahova, olyan helyre, ahol sokan olvassák.
Én pl. egy elég jó csapatban tolom a mindigessohán, elég sokan olvasnak, kommentek is vannak ezerrel.

A fórum meg nem halott, csak átkapcsolt más sebességbe. Ami régen volt, az az internet hőskorának számít,azt szerintem kimaxoltuk rendesen, de kurvára elmúlt. A vágási feris hasonlattal élve pont az a baj itthon, hogy mindenki a régi bevált receptet követi és a sorozataink ugyanazt az elvet követik - szomszédokékat -, mert az bejött. De könyörgöm, haladni kell a korral. Más csatornákat, más utakat kell keresni. Ez a blog pedig nem innovatív, cseppet sem.

De a mondandódban nagyon is helyeslem, hogy írni kell! Csak nem ide :)
Barthezz
4 | Barthezz 2014.04.17. 09:05
Ezzel egyetértek én is. A blogolás nem halott, a blog.hu pl. él és virágzik, a legnagyobbakon (pl. comment.blog.hu) naponta akár 10-15 új bejegyzés is születik. A Dome-blog régen is kicsinek számított, jóformán csak a fórumozó törzs írt ide, "kívülállóknak" ez nem jelentett lehetőséget, nem is nagyon fogadtuk be őket. :) Eleve a felépítés is erre volt kitalálva, technikailag pedig már induláskor is le volt maradva a tényleges blogoldalakkal szemben, a Dome átalakításakor pedig szinte sz összes funkcióját elvesztette és most ott tartunk, hogy csak a főoldalon megjelenő, legutóbb frissült 15-20 blog érhető el, a többihez link sem vezet és a már elérhetőkön sem lehet hónapok, vagy témák szerint listázni. Dino elmondása szerint nem is prioritás a blogrész rendbetétele, szóval ez már így is marad.

Másrészt az fb és egyéb közösségi site-ok térnyerése valóban kiszorította a hagyományos fórumokat, a 95 után született Z generáció már talán azt sem tudja, mik azok a fórumok és nyilván nem is érdekli őket, hiszen fb-n teljes egészében érvényesülni tudnak a haverok előtt, ha kell, 10 percenként jelenthetnek helyzetet magukról és nem "idegenek" olvassák, nézik a fotóikat, hanem a való életbeli ismerőseik.

Az pedig, hogy felnőttünk, tény. A nyakkendős rabszolgaság hasonlat, bár nem annak tartom és szeretem a munkám, de adja. Főleg a határidős időszakokban, amikor napi 10-12 órát bent voltam, az egyéb szociális életfunkciók sem férnek bele az időmbe, nemhogy még a blogolás. Pláne, hogy egy ideje rendszeresen sportolok és ez is elveszi a hétköznapi szabadidőt. Az utolsó egyetemi évek alatt, vagy gyakornoki állásban, ahol jóformán semmi feladatom nem volt, ez belefért, gyakorlatilag azzal töltöttem ott a munkaidőmet, hogy gyártottam ezerrel a bejegyzéseimet. :) pada is kötetlen munkaidőben volt, neki is belefért + szakmájába is vágott. McCl@ne őrködött, ott is evidens volt, hogy ezzel tevékenyen tudja kitölteni az idejét, a többiek meg diákként szintén tele voltak szabadidővel. Most már a jelenlegi, sokkal komolyabb munkahelyemen és feladatkörömben ez elképzelhetetlen lenne, annak ellenére is, hogy ezt a kommentet most onnan írom (perpill lazább időszakunk van + a reggeli kávézós napindító fél óra az ilyen :D ).
LordMatteo
5 | LordMatteo 2014.04.17. 09:21
A mondanivalójával egyetértek, de enyhén slowpoke az egész időzítés, az emlegetett bejegyzés nem túl jelentős hullámai már rég lecsengtek, ha somesz nem hozza fel a témát, el is felejti mindenki. Jól megmondtad a tutit, mikor már vége a bulinak. :D

Írni meg ja, lassan, ha minden jól megy, én is munkába állok (ezt de kurvaszar volt leírni most), ahol az írás főmunkaidős lesz. Az a bekezdést, ami az írás fontosságáról szól, és annak hasznáról, még akkor is, ha nincs rá 'közönség', az viszont nagyon találó.
6 | somesz83 2014.09.15. 21:41
Kurvajó! :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.