Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pewoon blogja

Bloodforge - Vérfürdő kelta módra

Pewoon | 2012.05.08. 20:00 | kategória: XBLA játékok | 0 hozzászólás

Mintegy öt éve regisztráltam már a Pc Dome-ra, de eddig még soha sem írtam semmilyen blogbejegyzést. Miért pont most döntöttem úgy,hogy változtatok ezen? E kérdésre a válasz rendkívül egyszerű,ugyanis felfigyeltem egy felhívásra,miszerint négy XBLA játék gazdára vár, s csak annyit kell tenni,hogy az adott játékról egy bemutató cikket kell írni. Én a Bloodforge-ot választottam, mivel már régóta felfigyeltem a játékra, s így módomban ált végre kipróbálni is.

A játék címéből már minimális angol tudással is kivehető,hogy ez nem valami állatsimogató szimulátor hanem kőkemény,brutális vérengzésről van itt szó. A Climax Group által fejlesztett játékról szinte ordít,hogy a God of War nyomvonalát követve próbál elhelyezkedni a játékipar kozmoszában. Ugyanis szintén egy hack and slash játékról van szó,melyben főszerepet kapnak az istenségek. Csak míg Kratos, a görög mitológia szörnyeit s isteneit aprítja, addig Crom ugyanezt a kelta mondakör szereplőivel teszi. Mindezt gyönyörű, ám hátborzongató tájakon tehetjük, merthogy a Bloodforge-ban a képi világra, s a hangulatra nem lehet panasz. Sajnos ugyanezt az irányításról nem mondhatom el, mivel Crom nem mindig teszi azt amit parancsolunk neki, s ezt csak nehezíti a néha már tragikus kamerakezelés,ami nem egyszer fejfájást okozhat a tapasztalatlanabb játékosoknak. A harcokhoz négy fegyvert használhatunk, melyek a kard, a kalapács, a karmok, s végezetül Crom számszeríja. Utóbbi kivételével mindegyikhez különféle kombók, illetve látványos kivégzési módok tartoznak. Mind a négy fegyver fejlődik a játék folyamán oly módon hogy a történet előrehaladtával a régi, gyenge fegyvereinket erősebbre és újabbra cserélhetjük, melyeket bizonyos hullákon találhatunk meg. Rendelkezésünkre áll még továbbá a hack 'n slash játékok klasszikus funkciója, az úgynevezett Rage mód, melyet a két bumper egyidejű lenyomásával aktiválhatunk. A Rage-et az ellenségek vérével tölthetjük fel. Ezenfelül lesz rá módunk még mágia használatára. Mindezek mellett a játék rövid időn belül monotonná válhat, mivel bizonyos mennyiségű ellenség elpusztításán kívül más feladatot nem kapunk, azaz semmilyen logikai fejtörőt, platformer-t, vagy bármilyen más minigame-t. A játék során alkalomadtán szembe kerülünk egy-egy főellenséggel, melyek általában valamilyen istenségek. Ezeknél a harcoknál azonban egy újabb gond merül fel, mivel e főellenségek lehet oly gigásziak, hogy még Kratos is elképedne ha meglátná őket, de ehhez a kolosszális mérethez nevetségesen gyerekes támadási mód párosul. Három vagy négy támadásuk van, melyeknek még a sorrendjét is betartják, így hamar kiszámítható lesz a következő lépésük.
A játékban többjátékos vagy kooperatív mód nem található, az online játékfunkció kimerül abban, hogy megnézhetjük barátaink elért pontszámát az adott pályákról - ez az úgy nevezet Blood Duel. Emellett még található egy Challange mód, ahol kedvünk szerint ellenséghullámokat rakhatunk a pályákra kihívás gyanánt, és e kihívásokat aztán megoszthatjuk barátainkkal is.
A történet főszereplője, mint már említettem Crom, a fején szarvas-koponyát viselő, könyörtelen kelta harcos, aki úgy darabolja ellenségeit, mintha azok turista szalámiból lennének. Főhősünket a bosszúvágy motiválja, mivel idegen erők befolyására megölte saját feleségét, s ezért mindent megtesz, hogy leszámoljon azokkal, akik miatt ez bekövetkezett.

A játék 1200 Microsoft pontba kerül, ezért elgondolkodtató, hogy a tömérdek hibái mellett, megéri-e egyáltalán pénzt kiadni ezért a játékért. Én úgy gondolom igen, mert lehet, hogy az irányítása katasztrofális, s egy idő után monotonná tud válni, de a játék sajátos hangulata, s a gyönyörű képi világa magával ragadó tud lenni. Kiknek ajánlanám a játékot? Mindazoknak akik bepillantást akarnak vetni egy komor, s brutális kelta mitológián alapuló világba, vagy csak egy egyszerű ám kíméletlen hack 'n slash-t keresnek.

Remélem tetszett a játékot bemutató cikkem, mely egyben az első blogbejegyzésem is.

Utolsó módosítás: 2012.05.27. 10:27

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.