Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Playbahnosh blogja

Veszprém: Kézilabdást késeltek halálra!

Playbahnosh | 2009.02.08. 19:18 | kategória: IRL | 8 hozzászólás

Lehet, hogy nem kapcsolódik nagyon a számítógépek világához a következő hír, de akkoris...

Az Index.hu portál hírei között ma este találtam a hírt. Idézem:

"Vasárnapra virradóra egy veszprémi szórakozóhely előtt megkéselték és megverték az MKB-Veszprém három kézilabdázóját. A román Marian Cozma az életét vesztette, a szerb Ivan Pesicset veséjét el kellett távolítani, a horvát Zarko Sesum súlyos fejsérülést szenvedett. Az állítólag 30 fős csoport tagjait, akikkel a sportolók konfliktusba keveredtek, még keresi a rendőrség. A gyilkosságról felvétel készült. A városban elszabadultak az indulatok, este demonstrációt tartanak."

Ezt a hírt azért emelném ki, mert kb. 2 perc sétára történt onnan, ahol lakom Veszprémben. Egy hétvégi tanfolyamon veszek éppen részt, reggeltől estig, így tegnap este elég későn értem haza. A tanfolyamot a művházban tartják, és onnan hazafelé a legrövidebb út pont a Skorpió Bár mellett vezet el. Tegnap este is arra mentem haza, és amikor a Skorpióhoz értem furcsán éreztem magam és nem tudtam hova tenni a dolgot. Elég szkeptikus vagyok ezekkel a megérzésekkel és egyéb ezoterikus baromságokkal kapcsolatban, szóval leírtam a dolgot és simán hazamentem aludni.

Másnap reggel 8 felé siettem a tanfolyamra és mikor odaértem a Skorpióhoz, döbbenten láttam, hogy a bár bejáratának környéke és a szomszédos kis utca le van kordonozva rendőrségi szalaggal, két rendőrautó és egy nagy "Bűnügyi Helyszínelés" feliratú transporter áll az utcán. A kordonon belül ilyen számozott táblácskák a földön, csikkek, üvegek, szilánkok és hasonló "bulimaradványok" mindenhol. "Na, b@ß#meg..." Gondoltam tegnap éjjel vagy hajnal felé történhetett ami történt, mert amikor olyan este 8 felé arra jártam, még nem volt nyoma semmilyen bűnténynek. Csodálkoztam is, hogy nem a szomszédos diszkó előtt vannak a zsaruk, mert az inkább a balhés hely a városban. A környéken szinte senki nem volt (már) reggel, csak két rendőr támasztotta a járőrkocsit a kisutca másik oldalán, így meg sem tudtam kérdezni mi történt. Valamilyen furcsa indíttatástól vezérelve elővettem a mobilomat és lefotóztam a helyszínt. (Hozzátenném, nem szokásom a dolog, ez volt kb. a tizedik kép, amit a mobilommal csináltam 3 év alatt.) Na mindegy, elmentem a tanfolyamra és ki is ment a fejemből a dolog.

Rendesen szétzsibbadt az agyam az egésznapos agyzsibbasztástól, így amikor este vége lett, elindultam haza. Amikor a bárhoz értem, láttam hogy egy kisebb csapat ember áll a kordonon kívül és tengernyi mécses, virág, gyertya ázik csendesen a szemerkélő esőben. Ekkor már tudtam, hogy valaki meg is halt itt az este. Gondoltam megkérdek valami ácsorgót, hogy mégis ki, de aztán legyintettem magamban, hogy úgysem ismerem, biztos valami szokásos HMCS balhé letett. Nem akartam tovább ázni, így inkább hazajöttem. Valahogy nem hagyott nyugodni a dolog és az első utam az Index-re vezetett, hátha írnak valamit. Írtak...

Magyarország egyik (ha nem a) legjobb kézilabdacsapatából, az MKB-Veszprémből, hárman is áldozatul estek a névadó városuknak. Kettő kórházban, egy halott. Pedig ők csak két születésnapot mentek megünnepelni. Komolyan mondom, hihetetlen. Élvonalbeli sportolók, a hazai kézilabda büszkeségei, akik kegyetlen sokat küzdöttek, hogy oda jussanak, ahova... és most egy marék veszprémi csőcseléknek köszönhetően (ha nem is tört derékba, de) megtört az egész...

Persze totál konkrétumokat nem közöltek eddig, csak azt, hogy van videófelvétel az esetről és szemtanúk is bőven, szóval jó eséllyel elkapják a késelő ...khm..."tetteseket". Azt hittem az erőszakhullám nem ér el ide vidékre, de hát tévedtem. ...két percre innen... belegondolni is rossz.

(Bocs a rossz minőségű képért, nem egy modern telefon. Ez a kisutca reggel 8-kor, a táblákkal, a maradványokkal, balra a Skorpió bejárata és a túloldalon a rend két bátor őre.)

Utolsó módosítás: 2009.02.08. 19:58

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2009.02.08. 19:39
Na bazdmeg... Vajon mit fog ez maga után vonni? A tettesek mit kapnak? Semmit, ha nem magyarok... Szánalom. Nah, ki ne szorítaná vállához a puskát? Neumark, kíváncsi lennék a véleményedre.
2 | Pyrogate 2009.02.08. 20:02
Ha érdekel a véleménye, akkor olvasd el a helyzetjelentés - extra, kézilabda ill. Poltikia topicokat. Valamelyikben ő is kifejtette a véleményét
LordMatteo
3 | LordMatteo 2009.02.08. 20:28
A Helyzetjelentés Extra topicban szerintem elég alaposan tárgyalás alatt az ügy, persze a blogban is helye van!
neumark
4 | neumark 2009.02.08. 23:53
A véleményem az, hogy haladéktalanul előrehozott választásokat kell tartani, minek során elsődleges fontosságú hogy a Jobbikot beszavazzák/zuk a parlamentbe lehetőleg minél nagyobb százalékkal. Ha ott lesznek, akkor a legújabb állásfoglalásuk szerint minden erejükkel lobbizni fognak a büntetőtörvénykönyv valós megszigorításán (esetleg új Btk előterjesztése). Valamint harcolnának a halálbüntetés visszaállítását akadályozó jogi kötöttségek ellen. Az már csak hab a tortán hogy szeretnék megszűntetni a "wellness börtönöket" és hogy mindenképpen megreformálnák a közbiztonságot. Abszolút egyet értek velük, ez a véleményem.

Persze valószínűtlen hogy itt előrehozott választásokat fognak tartani, mert ezek a hazaáruló tetvek valahogy most már szerintem kihúzzák ezt az egy évet még anélkül hogy összeomlana az ország, de 2010 májusában mindenképpen akciózni kell az urnáknál a Vonáék javára. Persze a Jobbik még ha be is kerül nem fog akkora százalékot elérni hogy komolyan beleszólhasson akármibe is, de mégis lesz már joguk törvényjavaslatokat tenni meg szavazásokat kezdeményezni meg hasonló. És legalább lesz néhány ember a parlamentben, akik elmagyarázzák ország-világnak hogy igenis van cigánybűnözés és hogy mit kellene csinálni vele. Egyenlőre ez kell hogy legyen a cél, aztán az öt év múlva következő választásokon már sokkal komolyabb kitűzések is lesznek remélhetőleg, de az már egy másik tészta.
5 | ShuleyvA 2009.02.09. 17:19
Szerinted a mi magyar kormányunkat érdekli a magyarok sorsa? Ne viccelj már. Maradok az én álláspontomnál... tudod jól, mi az.
neumark
6 | neumark 2009.02.09. 17:27
Az álláspontodat levezettem elvi síkon a múltkori bejegyzésemnél, hogy miért torkollana katasztrófába. Semmit nem válaszoltál rá. Maradjál az álláspontodnál. Ki beszélt a kormányról??? A Jobbikról beszéltem végig....
7 | ShuleyvA 2009.02.09. 17:31
Rendben.
8 | Rigida 2009.02.15. 10:12
az én hozzáfűznivalóm az egészhez
30 fős csoport=30 enyingi CIGÁNY

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.