Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Playbahnosh blogja

UPDATE: "Ez a kérdés, válasszatok!"

Playbahnosh | 2009.02.09. 15:47 | kategória: IRL | 4 hozzászólás

(UPDATE ott lejjebb. Na.)

Nem tudom mit mondjak. Erre azt hiszem már nem is nagyon van mit, itt már nincs helye mellédumálásnak, elkenésnek, aktatologatásnak és "majd lesz valahogy"-nak. Én nem tudom mit mondjak, de szerencsére, vannak akik igen, és ők ki is mondják.

A Magyar Hírlap Online cikkében (amit Gillette linkelt be a fórumra, köszönöm neki) Bayer Zsolt kimondja, amit minden jóérzésű Magyar állampolgár gondol. Kétszer végigolvastam a cikket, mert nem hittem el, hogy ez nem egy a kétféle sarkos fröcsögésből. Nem szélsőjobbos "fegyverbe, öljükhalomra mindet" ork csatakiálltás, és nem is ballibes elkenő, oda nem néző, "de hát, de hát" szemlesütős meleg-borogatás. Egy teljesen korrekt írás, amiben benne van minden jóérzésű polgártársunk őszinte és teljesen jogos felháborodása, keserűsége, dühe és félelme.

Igen, például az USÁban ilyen elő sem fordulhatna. Ha egy rendőrre rátámadna egy kapával, kaszával felfegyverzett csőcselék, ő nem ülne meghunyászkodva a rendőrautóban, nem menekülne el. Erősítést hívna, és ha tettlegességig fajul a dolog, addig húzná a ravaszt amíg van töltény. És nem levegőbe lövöldözne, ijesztgetne, lábra lőne, hanem rendesen mellkasra. Megtámadnak? Az életemre törnek, szemmel láthatóan meg akarnak ölni? Megvédem magam. Jogos? Jogos.

Igaza van Bayer úrnak, betelt a pohár. Elég volt. Az egy dolog, a cigány kisebbség 80-90%-át nekünk, magyaroknak kell eltartani, mert ők nem hajlandóak két fűszálat sem keresztbe tenni. Inkább megkeresik a kiskapukat, bűnöznek, csalnak, 14 évesen szülnek 8 gyereket, aztán mi, a kemény munkával megkeresett pénzünkből, majd lakatjuk, etetjük, ruházzuk, leitatjuk meg szórakoztatjuk őket. Eközben ezek meg nem hogy megköszönnék, térden állva hálálkodnának, hogy mi ennyire önzetlenül, puszta emberségből megpróbálunk nekik segíteni beilleszkedni, nevelni őket, befogadni őket a MI országunkba, inkább bandákba verődve lenézik, leköpik, meglopják, kirabolják, megverik, megölik és rettegésben tarják azokat, akik helyettük dolgoznak, szenvednek... és ezt ki is kérik maguknak.

Mert mi az, hogy mi nem adunk elég segélyt, mi az, hogy mi nem adunk ingyen lakást, ételt, piát, fényűzést és szórakozást? Rohadjunk meg. Könyörgöm, egyetlen egy magyar család sem kap annyi segélyt és támogatást, mint amennyit egy alap cigány fészekalj kap itt ma Magyarországon. Egy sem. A faluban, ahol felnőttem, az egyik barátom és családja nagyon rossz körülmények között élt. Egyedüli anyuka, két gyerekkel, az egyik a barátom, a másik a súlyosan értelmi fogyatékos nővére. Annyit küzdöttek az élettel, amennyit a legtöbb ember el sem tud képzelni. Az anyuka dolgozott ami tudott, takarított, házimunkák, alkalmi munkák, annak ellenére, hogy otthon kellett volna lennie a lányával, mert rengeteg figyelem és törődés kell a sérült embereknek.
Az államtól annyi segítséget nem kapott, hogy legalább valami egzisztenciát teremtsen a családjának, az alkalmi munka és a segély semmire sem volt elég szinte. Bezzeg a falu másik végén, a cigánytelepen, folyamatosan szaporodtak a tuning-merzsók, a fukszos HMCS-k és a parabolaantennák. Esküszöm a legszakadtabb, kidűlt-bedűlt putri tetején ott virított a két parabolaantenna és előtte ott állt a Merci 250. Egy pár év múlva eljutott a helyzet odáig a faulban, hogy már fényes nappal sem volt egy életbiztosítás az utcára menni, mert a portyázó hordák kifosztottak, agyonvertek, aztán leköptek és otthagytak. Gyerekeket, időseket, senkit nem kíméltek. Aztán segélynapon ellepték a postát meg a hivatalt, este meg a kocsmákat és italboltokat. Onnan lehetett tudni, hogy segélynap van, hogy nem tudtál aludni egy hétig, mert minden este a csatak részeg bandák óbégatását kellett hallgatni, ahogy felvonultak a faluban hordástul és törtek-zúztak, összehánytak, szemeteltek mindent és aki eléjük került az megverték és kirabolták. 7 év alatt 15%-ről 47%-ra nőtt a cigányok aránya a faluban, és már tűrhetetlen állapotok voltak. Ekkor költöztünk el onnan, szerencsére. Persze voltak kísérletek a rendteremtésre, de mind hamvába halt. A sheriff (alias Körzeti Megbízott) már be se nagyon mert jönni a faluba, főleg segélynapon nem. Ha megpróbált fellépni, egyszerűen megverték. Ennyi. Egy szem járőr mit tudott volna tenni majdnem 2000 roma ellen? Néhány jóérzésű falubeli megpróbált összefogni, és rendet tenni, de akiről megtudták, hogy valamit is szervezkedik a cigányok "ellen", azt vagy megfenyegették, vagy megverték, megszúrkálták, vagy kirabolták és felgyújtották a házát. Rettegett az egész falu, senki nem tudott tenni semmit. Segítséget kérni nem volt kitől, a rendőrség ugyanolyan tehetetlen volt akkor is. Egy megoldás volt: elköltözni, és hagyni, hogy ellepjék az egész falut. Mint a Zergek...

Nem állítom, hogy nincsenek rendes és tisztességes cigányok, mert vannak. Hihetetlennek hangzik, de én is ismertem egy, azaz 1 db, cigány családot a faluban, akik tényleg rendesek voltak, mindkét szülő dolgozott, a két gyerek iskolába járt, tanult és jó fejek voltak. Nem volt mercijük, sem nyolc kiló fukszuk sem fényűző villájuk. Amijük volt, az egy kopott Lada, egy kicsi de takaros ház és a helyi cigánytelep egységes megvetése. Értitek, őket nézték le, akik dolgoznak és tisztességes életet élnek. Szánalmas. Sőt, egy éve együtt is dolgoztam két cigánnyal is az üzemben. Érdekes módon mind a kettő normális volt, dolgos ember. A Csoki az egyik legjófejebb ember volt a cégnél, idióta humora volt, de értelmesen el lehetett vele beszélgetni és sok minden érdekelte. Az egyik legjobb tesztoperátor volt a részlegén. Volt, hogy néha poénból "lefehérezett", akkor én meg leniggereztem, és jót röhögtünk rajta.

Igen, Bayer úrnak ebben is igaza van, a cigányok nagy része nem magyar állampolgár. Nem magyarok és nem is állampolgárok. A roma kisebbség 80%-a semmit nem tett ezért az országért. De a probléma nem most kezdődött, ahogy sokan állítják. Én csak azóta tudok róla, amióta az eszemet tudom, 23 éve. Viszont ez a probléma kb 300 éve kezdőtött, amikor Mária Teréziáék megkezdték a cigányok "integrálását". Azóta nem lehet őket integrálni. Több mint 300 éve. Nem azért, mert mi nem akarjuk. ŐK nem akarják! Van különbség a szimbiózis és a parazitizmus között, ami itt folyik, az az utóbbi. Miért is akarnának bármiért is megdolgozni, amikor ingyen megkapnak mindent? Ennek véget kell vetni, és felkelni a sárból, ahová minket tiportak ezek az állatok. 300 éve nem képesek betartani a legalapvetőbb szociális és etikai normákat, de még a kib@ß#ott törvényeket sem!

Zéró tolerancia. Éles lőszert és tűzparancsot a rendőröknek, önvédelmi fegyvereket és lehetőségeket a lakosságnak, minden faluba és településre rendőröket, polgárőröket. Gyorsított eljárást a bíróságokra, nem Wellness-börtönt hanem életfogytiglanit a rablóknak, gyilkosoknak, vagy deportálást egy szibériai gulágba (vagy a Holdra). A 30 fős bandákból nem egy-két embert elfogni, hanem mind a 30-at! Ha Pista bá' fél, mert lopják a terményét, akkor vezethessen csak áramot a kerítésbe ha kitáblázza. Ha megtámadnak az utcán, hadd vegyem elő a pisztolyomat és hadd lőjem pofán a támadókat. Ha fegyveres hordák garázdálkodnak, jöjjenek ki a rendőrök és verjék szét, börtönözzék be a csőcseléket. Ha támadnak, hát lőjjenek közéjük, de nem ám gumilövedékkel meg paprika-sprével, hanem éles lőszerrel! Vízágyú helyett lángszórót a teherautókra! Itt már nincs helye kecmecnek és szánalomnak. Volt rá 300 évük, hogy beilleszkedjenek, kaptak elég időt és lehetőséget szerintem. A rendesebbik fele pedig, Bayer úrnak ebben is totál igaza van, vesse ki magából a férgesét. Ha kikéred magadnak, hogy mocskos cigánynak neveznek, akkor tegyél ellene! Ha egyezik is a bőrötök színe, (vagy inkább főleg azért) nem tűrheted, hogy az egész népcsoportodat kultúrádat bemocskolja egy ilyen bűnöző, rabló, gyilkos banda, és miattuk téged is megbélyegezzenek! Ha itt akarsz élni ebben az országban, akkor a MI törvényeinket és elvárásainkat kell betartanod, és nem a vajdáét meg a csordáét! Ha nem tetszik, akkor lehet menni Isten hírével, ott a határ, pápá! De hogy tőlünk több pénzre, türelemre és meghunyászkodásra nem számíthatsz a SAJÁT hazánkban, az biztos.

Lehet, hogy ezt most mind "fotel-forradalomnak" tűnik, mégis, valahol el kell kezdeni. Amíg a törvények és jogszabályok nem változnak, tehetetlenek vagyunk. Csak a többség erejében bízhatunk. Viszont nem várhatunk sokáig, mert mi csak fogyunk, ők pedig egyre többen lesznek... Nah, Rabok legyünk vagy Szabadok?UPDATE:

Őszintén szólva eddig nem tudtam ki az a Bayer Zsolt. Nem nézek tévét, nem olvasok napilapot, semmi ilyesmit. Az első írása, amit olvastam, az amit fent belinkeltem. Néhány dologban nem értek egyet vele, de 90%-ban igazat szól.

ITT egy másik "Iszony" című cikke, amit most találtam meg. Hát... nem mondom, hogy nincs igaza az embernek. Persze nem ír új dolgokat, az előzőben sem írt. Amit képernyőre vetett, azt már mindenki tudja jól Magyarországon, mert így vagy úgy, de mindenkinek volt már dolga cigányokkal. Jó, biztos van olyan ember, akit még nem raboltak ki vagy késeltek meg, de már nem sok. Most számoltam össze, engem eddigi életem során hatszor (azaz 6x) próbáltak meg kirabolni erősen pigmentált polgártásaink. Az egyetlen szerencsém, hogy elég nagy darab vagyok, de futni is tudok, ha kergetnek. Az első tulajdonságom miatt már kevésbé vagyok hajlamos áldozattá válni, mert ugye ha a célszemély esetleg visszaüt, akkor már nem buli kirabolni, ugye. A második pedig akkor jön jól, ha mégis úgy döntenek, hogy szerencsét próbálnak. Nos, én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert hatszor megúsztam. Volt úgy, hogy zúzódásokkal és karcolásokkal, de értékemet nem tudták elvenni (eddig). Van olyan aki hatszor nem, sőt van olyan akit csak egyszer raboltak ki, de az életét is elvették.

A cikkben említett tanárnőnek esélye sem volt. Vajon ezek miért nem a kisportolt, jó kondiban lévő tesitanárt támadják le, és miért a védtelen tanárnénit? Hát ezért. Mert ha a leigázandó célszemély visszaüt, akkor már nem buli. Szánalom.

Utolsó módosítás: 2009.02.10. 03:15

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2009.02.09. 17:17
Amikor segélyosztás van, napalmot a kiosztó helyiségbe... az takar kilométeres körzetben.
Az életfogytiglan kevés, az elrettentéshez halálbüntetés kell, amit meg is említettél.
Vízágyú helyett lángszóró :DDD Aztakurva kezded vágni. Vagyis ugyanolyan kegyetlennek kell lennünk mint nekik.

Én azt tudom mondani itt is, míg nincs összefogás (kizárólag fegyveres), addig az terv van életben, hogy ki kell húzni ebből az ótvart országból, mert bár a leírtakkal egyetértek, szerinted az állam téged nem börtönözne be, ha csak pisztolyt rántanál az utcán?
Véleményem szerint a titok nyitja annyi, hogy miközben rád tartják a (magyar rendőrök a magyar kormány parancsára) fegyvert, hogy te magyar mit képzelsz, addig mögötted legalább 4-5 ezren szorítsanak stukkert azok hátsójára, akik téged le akarnak csukni.

Összefogás emberek, összefogás... addig itt szar sem lesz.
2 | Playbahnosh 2009.02.09. 18:26
Félreértettél. Én cikkel értek egyet abban is, hogy aki önfejűen, fegyverrel, árpádsávos alsógatyában kimegy cigányt írtani, azt is ugyanúgy le kéne csukni. Aki TV-t ostromol, rendőrt dobál kockakővel, autót, padokat gyújtogat, anyázik a nyílt utcán, csak azért megy ki "tüntetni" hogy balhézzon, az a szememben ugyanolyan bűnöző, és bőrszíntől függetlenül büntetést érdemel.

Én azt mondtam, hogy meg kell adni az embereknek a lehetőséget az önvédelemre, az eszközöket, a rendfenntartó erőknek pedig határozottan, elrettentően kell fellépni. Meg kell értetni velük (a cigányokkal és a nem cigányokkal is), hogy a bűntettért büntetés jár, és nem csak három hónap előzetesben, hanem ha rátámadsz a rendőrre akkor pofánlő, ha mennél Pista bához gyümölcsöt lopni és megb@$# a kerítés, akkor így jártál, ha pedig megpróbálsz valakit késsel kirabolni a főutcán fényes nappal, akkor ne csodálkozz, ha előrántja a pisztolyát és kijuggat mint a tésztaszűrőt. Szó sincs arról, hogy "na akkor mindenki fegyverbe és menjünk etnikai tisztogatni a telepre". Nem kell nekik okot adni fölöslegesen. Viszont ha innentől kezdve törvényt szeg valaki, akkor keményen oda kell csapni, és nem csak simogatni.
3 | ShuleyvA 2009.02.09. 18:30
Igazad van... én reagáltam túl... az utóbbi napokban igen ingerlékeny vagyok a körülmények miatt (is).
4 | Playbahnosh 2009.02.10. 02:08
Az utóbbi napokban szerintem mindenki igen ingerlékeny. Egyre többen. Ha elég ember lesz igen ingerlékeny és elérik a kritikus tömeget, akkor itt balhé lesz. Nem is kicsi...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.