Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Playbahnosh blogja

Instant buli az internetről

Playbahnosh | 2010.01.26. 20:16 | kategória: LOLz | 3 hozzászólás

A sufni-DJk álma, instant party bárhol-bármikor. Hozzávalók: 1 db internetkapcsolat, 1 db számítógép, ízlés szerint hangcucc.

Mindenki csinált már "DJ Shuffle" szintű winamp bulikat, amikor begórtál mindent a winampba, aztán hagyszójjon. Viszont mi van akkor, ha nincs meg egy szám, amit szeretnél hallani? A legkézenfevőbb és legegyszerűbb megoldás ugye a nagy zenék és minden tárháza: Jutúb! De ugye a jutúb csak lejátszani képes, a számok közti váltogatás pedig esetenként pár perces kínos csönddel jár amíg megkeressük és berakjuk a következő számot. Persze senki sem szereti megszakítani a parti folyását. Ekkor felvillan a képzeletbeli villanykörte a fejünkben. A megoldás:
"Két youtube videó és egy kibaszott crossfader!"

Valami hasonló eszmefuttatás (és valszeg némi alkohol) vezethetett a következő oldal létrejöttéhez:

http://twoyoutubevideosandamotherfuckingcrossfader.com/

Ez azon pillanatok egyike, amikor elgondolkodik az ember, hogy "ez nekem miért nem jutott eszembe hamarabb?". A név nem hazúdik, az oldalon található két youtube videó és egy kibaszott crossfader. Ennyi. Más nem is kell. A két keresőboxba beírjuk a kívánt számok nevét, a találatokból rábökünk a szimpatikusra majd a play gombot megnyomva indulhat a hagyszójjon. A középen található crossfader segítségével és némi zenei-/ritmusérzékkel akár mesteri keveréseket is levághatunk a társaság nagy ámulására.

Akár egy egész estés bulit is végig lehetne ezzel zenélni, mindössze egy wifi-vel rendelkező laptop kell. Nincs többé olyan számkérésnél, hogy "nincs meg". Nem kell magaddal hurcolni a tonnás CDket, nem kell drága pénzért külső vinyókra és egyéb adathordozókra költeni, nem kell drága lejátszókat venni. Win-win!

Persze, ez a kis oldal nem helyettesíthet egy proffeszionális DJ-t, rendes lejátszókat és hangcuccot, mindenesetre egy laza házibulin a helyi májer sufni-DJ jól elszórakoztathatja a bandát. Enjoy! ^_^

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2010.01.26. 20:33
Hú ez zsír ötlet! :-D Igaz, a youtube videok minősége nagy hangerőn meglehetősen tré, másrészt szinkronizációs lehetőség nélkül a crossfader is csak akkor ér vmit, ha azonos bpm-en fut két zene, amire elég kicsi az esély. Mindenesetre az ötlet nagyon jópofa és tetszik, még ha olyan sokra nem is megy vele az ember. ;-)
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.01.26. 20:36
Elmebeteg, de tetszik! :-D

A kép címe meg lehetne: (Son of the) God is a DJ...
3 | Playbahnosh 2010.01.26. 22:03
Na igen, a pitch/speed potit én is hiányoltam, no meg a füles kimenetet a másik hangkártyára, de hát ne várjunk csodát egy pár soros javascripttől :D

Inkább a Traktor DJ-re esküszöm, de jobban szeretem a rendes lejátszókat (Pio 1000-es rulz) :D

Ez az oldal viszont kitűnően alkalmas arra, hogy egy házibulit feldobjon vele az ember és folyamatos legyen a gépricsaj. Egyszerűségében nagyszerű!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.