Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

A Bosszú

powerhouse | 2008.03.21. 22:03 | kategória: ezmegaz | 7 hozzászólás

Előrebocsátanám, hogy nem a kicsinyes bosszúról beszélek, amikor Pistike lezúzza Lalika homokvárát, mert tegnap fordítva történt az eset. Nem, én a nagybetűs Bosszúról beszélek. Amikor egy fontos dolgot, - legyen az barát, családtag, vagy szerelem, vagy akármi más - (jobb szó híján) elvesznek tőled, és elönti a lelked a már-már sátáni düh. Amikor már nem számít semmi, csak hogy a tettes vagy tettesek pusztuljanak.

Rendkívül közkedvelt téma ez a különböző médiumokban, a bosszúállás mindig is misztikus dolognak számított. Nem véletlen ez: ritka az, hogy valakivel ilyen tragédia történik, az még ritkább hogy az ember bosszúállóvá válik, az meg még ritkább, hogy sikerül is.

És ha beteljesül a Bosszú, akkor mégis mi történik? Elvesztettél mindenkit, meghaltak a bűnösök, de veled mi lesz??? Egy gyilkos vagy, felemésztett az indulat, és a számodra legfontosabb ember már nem él...

Apropó, szerintem ezt a fajta Bosszút csak és kizárólag egy vagy több személy elvesztése válthatja ki, de ez csak az én álláspontom. Én nem lennék képes anyagiak miatt lemészárolni embereket.

Nehéz kérdést szeretnék feltenni nektek: Te képes lennél bosszúállóvá válni?
Én igen: ha mindenkit elveszítenék, és a bűnös vagy bűnösök nem bűnhődnének meg tettükért.

Hozzászólások

1 | X-com 2008.03.21. 22:05
Death Sentence... ez jutott eszembe... Én megtenném, minden erőmmel azon lennék, hogy megtegyem. Bár ez nem jó dolog, de hát. igen, őszintén szólva megtenném
powerhouse
2 | powerhouse 2008.03.21. 22:10
Nekem is animéról jutott eszembe, érdekes... (Naruto az)
Star Wars
3 | Star Wars 2008.03.21. 23:16
En megolnek barkit, aki bantja egy szerettemet.
4 | Lavar 2008.03.22. 10:29
Én szintén képes lennék rá.
Tyrn
5 | Tyrn 2008.03.22. 19:02
kill bill 1-2, oldboy, man on fire, lady vengeance, gladiator, mad max nekem ezek jutottak hirtelen eszembe
érdekes, h ezek azért elég jó filmek
Tyrn
6 | Tyrn 2008.03.22. 19:04
egyébként meg nem akkor dől el h képes vagy e ölni vagy kínozni, amikor át kell gondolni és eldönteni, hanem amikor csinálni kell. persze én se tapasztalatból beszélek :D
LordMatteo
7 | LordMatteo 2008.03.23. 21:29
Mindenki azt írja, megtenné.

De tényleg megtennétek? Ha ott állnál XY felett, fekszik a földön, minden baja van már mer fél órája ütöd, látod a szemében hogy fél, retteg, és csak tőled függ hogy most meghal-e vagy él. Gondolj bele a fordítottjába, ha te félnél, könyörögnél, és ennek ellenére tovább ütnének, rúgnának, gondolj bele, az milyen érzés, aztán tedd meg.

Sztem.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.