Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Iron Man

powerhouse | 2008.05.05. 09:33 | kategória: ezmegaz | 2 hozzászólás

SPOILERT TARTALMAZHAT!

Előbb feltűnt a trailer a Dome-on, majd olvastam egy rövid, de igen meggyőző véleményt a főhősről, és tudtam, ez meg kell nézni moziban, mert ezt csak így lehet igazán élvezni. Nagy nehezen találtunk egy plázát, ahová el tudunk jutni, és nem túl későn játszák a filmet, megvettük a jegyet, megnéztük a fél órányi (és ez csak kicsit túlzás...) trailer-dömpinget, és kezdődött az ámulat.

Először le kell szögezni azt, hogy ez a film tipikusan popcornzabálós. Itt nem lesz elmélkedés, nem lesz túl sok sírás, csak akció, akció, akció, és néhol poénok. Amiket Robert Downey Jr., szolgáltat. ugyanis zseniálisan alakítja a Tony Starkot, a fegyvergyáros playboyt, aki mellesleg szarból is tud várat építeni, vagyis rakétából mini atomerőművet és bádogszuperpáncélt. Mindezt úgy, hogy közben terroristák figyelik minden lépését. Ki nem röhögött fel azon, hogy az új fegyver bemutatása után a békére iszik?

A film első felében megismerhetjük a főhőst, a fontosabb szereplőket, és főleg azt, hogy miért válik Tony Stark Vasemberré. Germinator szerint utóbbi nem teljesen világos, mi motiválja hősünket, szerintem igen. Tony Stark nagyon naiv, meg alapvetően jószívű is, nagy sokk lehet neki a saját fegyvereit, amikkel elvileg a békét védik a hős amerikaiak, terroristák kezében találni.

A páncélépítés (arany-vörös színezésű) meglehetősen vicces mutatvány, Tony Stark alapból vasból van, túlél minden zuhanást, ütközést, koccanást, és még a poroltós robot se árthat neki!

Aztán persze szépen lassan keveredik a szar, én még meg is lepődtem kicsit, hogy a papa haverja lett a főellen, és nem terrorista vezér, ez egy jó pont, bár az is lehet, hogy már túl fáradt voltam.

Aztán jön a vége, ami Germi szerint is, és szerintem is el lett kapkodva, tudtam volna még nézni a speciális effekteket, amiket az Industrial Light & Magic készített. Aki nem ismerné őket, a Star Wars filmekhez is ők adták a látványt, tehát nem amatőrökről beszélünk, az ő munkájuk hibátlan. A szinészek is jók voltak, kivéve talán Gwyneth Paltrow-t, aki kicsit talán idegesítő volt, meg hát a nagy nőcsábász Tony Starknak lehetne talán szebb asszisztense is. :P

Az egész alkotásról ordít, hogy több részes lesz, tele van utalásokkal, majd figyeljetek

A film a maga műfajában zseniális, rendkívül jól lehet szórakozni minden percén, egyszer minimum meg kell nézni!

Ja, és maradjatok a stáblista végéig! ;)

Hozzászólások

McCl@ne
1 | McCl@ne 2008.05.05. 21:36
Asszem azért nem ír senki, mert elég összecsapott lett, meg újdonságértéke sem nagyon van. De ezt ne vedd a személyed elleni támadásnak, mindössze arról van szó, hogy meggyőződésem szerint fél kézzel gépeltél, a másikkal meg tojásokkal zsonglőrködtél, de hogy energiát ebbe nem öltél (remélhetőleg...),az biztos.
powerhouse
2 | powerhouse 2008.05.06. 08:25
Végre, valaki, valamit ír. Lehet átírom, esetleg teljesen újraírom az egészet. Kösz az észrevételt!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.