Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Euro 2008 - Vége a csoportkörnek

powerhouse | 2008.06.19. 13:32 | kategória: euro2008 | 5 hozzászólás

Vége a mókázásnak, kihullott a férgese, most kezdődik a tánc! Avagy jönnek a negyeddöntők. De előbb lássuk, hogy ki mit alkotott a csoportmeccseken.

A csoport: a Portugálok díszlépésben masíroztak át a törökökön majd cseheken, majd a fakó kikapott a Svájctól, akik így megszerezték első és utolsó győzelmüket, ezzel ki is estek. Fatih Terim csapata pont fordítva tette ezt, ők először kikaptak a luzitánoktól, aztán fordítottak a helvétek ellen, majd ugyanígy jártak el Karel Brückner bandájával is. Petr, pont most kellett hibáznod?! Ettől függetlenül nagy riszpekt a törököknek, kétszer fordítani nem kis dolog, a harci szellem belepiszkított a tippembe, így Ronaldóék mellől Nihaték vágnak neki a negyeddöntőknek.

Bé csoport: Horvátország szarul kezdte, nagyon jól folytatta, aztán lazán befejezte a csoportot, jó lesz rájuk figyelni. Felvet ez egy érdekes kérdést: kik lesznek jobban felspannolva? Ők, vagy a törökök? Péntek este eldől ;). A másik továbbjutó, a német válogatottnak sikerült belerondítania saját imidzsükbe, nem kellett volna kikapni a horvátok ellen, így most játszhatnak egyet a portugálokkal. Sok sikert. A sógorok természetesen kiestek, bár annyira nem voltak rosszak, nyomtak rendesen, de ez kevés. A lengyelektől mindenki többet várt, de utólag ennek az egy pontnak is örülhetnek, mert ha az osztrákok csak fele ennyire töketlenek, akkor ez bizony nulla pont.

C ’Halál’ csoport: A hollandok aláztak mindenkit, az olaszok a folyamatosan javultak (vereség, döntetlen, győzelem), a franciák végig bénák voltak (nagyon nagy köszönet Domenech kapitánynak), a románok meg szerencsére követték őket (nagyon nagy köszönet Mutunak). Utóbbi kettő kiesett, előbbieknek még van minimum egy meccsük.

D csoport: A hispánok úgy kezdték a tornát, ahogy egy ilyen kaliberű csapatnak kell, de vajon így folytatják-e? Az olaszok ellen kiderül, ha továbbmennek, akkor tényleg bármire képesek. A spanyolok mellől a feltámadó szbornaja jutott tovább, első meccs után beindult a Guus Hiddink-effektus, ezzel ők a második csapat, akik belerondítottak a tippjeimbe, de ezt se bánom, hiszen a egyrészt megverték a görögöket, akik pont nélkül estek ki, valamint leiskolázták a svédeket. Ha megtanulnak kapura rúgni, még sokra vihetik, ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Főleg nem az Oranje ellen.

Íme a negyeddöntők:

Portugália – Németország, június 19. 20:45
Horvátország – Törökország, június 20. 20:45
Hollandia – Oroszország, június 21. 20:45
Spanyolország – Olaszország június 22. 20:45

Utolsó módosítás: 2008.07.20. 13:59

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2008.06.19. 14:56
Jó kis összegzés lett, bár laikusként mindig meg-meg kellett állnom egy pillanatra, hogy melyik csapatról is van szó, mikor csak egy edzo nevével jellemezted oket ;-)

Én holland-portugál döntot várok, a 3. helyen pedig Törökország és Olaszország fognak osztozkodni sztem.
powerhouse
2 | powerhouse 2008.06.19. 15:29
ZSír döntő lenne, főleg a 2 évvel ezelőtti csata után ! :D
Barthezz
3 | Barthezz 2008.06.19. 16:07
Jaja, akkor a portugálok kerültek ki gyoztesen, de most remélem fordítva lesz ;-)
LordMatteo
4 | LordMatteo 2008.06.19. 18:16
Győztesen?:-D Mindkét csapat örült, ha komolyabb sérülés nélkül tudott lemenni :-DDD

Én mondjuk portugál-török-olasz-holland továbbjutást várok. Bár oroszok ki tudja...sok eszközük van :-D
powerhouse
5 | powerhouse 2008.06.20. 14:53
hm... T-34

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.