Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Bajnokok Ligája: Back in business

powerhouse | 2008.11.25. 16:03 | kategória: bl | 8 hozzászólás

Igen, újra itt vagyunk, három kínkeserves hét után visszatértünk a klubfutball Mekkájába, a Bajnokok Ligájába. A derék labdakergető sporttársak pályára léptek barátságos meccsen, bajnokin, néhányan még kupákban is, megjött a tél, véget ért több bajnokság is, mások már a téli szünetre készülnek, az angolok pedig most pörögnek fel igazán. Röviden talán így jellemezhetnénk ezt az eltelt három hetet. A nagycsapatok meglehetősen gyengén szerepeltek a hétvégén, ezért remélem, hogy most kitesznek magukért. Na de vágjunk is bele!

Mindjárt itt az E csoport, ahol a két jobbik csapat, azaz a Villarreal és a Manchester United egymással találkozik, két egyformán elégedett csapat aligha lesz a lefújás után. Azt elmondhatjuk, hogy aki nyer, az lesz a csoportelső, illetve döntetlen esetén mindkét csapat továbbjutó. Ehhez vegyük még hozzá, hogy a legelső meccsen ez a két csapat találkozott, igaz a spanyolok nem legerősebb csapatukat vitték Angliába, míg a United formán kívül és Ronaldo nélkül játszott. A Manchester jobb csapat –bár nem sokkal- mint ellenfele, így én az ő győzelmüket tippelem meg, 3-4.
A csoport másik meccsre egy az egyben a fentebb írtakat tudnám mondani, a brit vendégek nyerik majd a meccset, mert ők azért sokkal jobbak, mint az a két pont. Aalborg – Celtic 1-3.

Az F mint Fiorentina. Ez az ő napjuk lesz. Hétvégén jól megcsapták az Udineset, most jöhet a Lyon, akiket meg a PSG vert el. Eddig semmi nem jött össze nekik, most itt az idő, nyerniük kell, és fognak is. Az más kérdés, hogy a Bayern otthon megveri a Steauat, hogy aztán csoportelsőként mehessenek a Lyonhoz az utolsó fordulóban, ami persze nem túl jó a taljánokra nézve, akik a minden bizonnyal rendkívül hideg Romániába látogatnak majd. Nem egy álommeccs a továbbjutás kiharcolására, az biztos. De maradjunk ennél a fordulónál:
Fiorentina – Lyon 2-0
Bayern – Steaua 3-1


A G csoport azért lesz igazán jó, mert mindenkinek nyernie kell, ha tovább akarnak jutni, és így még a forduló előtt utolsó Fenerbahce is odaérhet a legjobb tizenhatba, és a mostanában formán kívüli Arsenal is lecsúszhat az UEFA kupás helyre. De nem fog, olyan nincs, hogy zsinórban két hazai meccset bukjanak, így aztán Fabregas kapitány vezérletével rúgnak hatot (!) a Dinamónak, mert ők így szokták, néha egy jó meccs, néha egy rosszabb.6-0.
A Fener viszont bizonyítja, hogy idén kevesek a BL-hez, így otthon játszanak majd döntetlen a Portóval, és ezen még David Güiza két gólja se fog segíteni. 2-2.

És végül utolsó sorban a H csoport, a szenvedő Real Madriddal, kik a fehérorosz Bariszavhoz látogatnak, hogy végre fölényesen nyerhessenek, hogy aztán Higuain nélkül égjenek meg nem a különösebben nagy forróságban, mint tette azt anno a Juventus is. De most tényleg, a Real Madrid mostanában egyszerűen szánalmas. Bárkit vesznek meg, nem megy neki hosszabb ideig, hiányzik a csapatból az igazi tehetség, az igazi vezér, mert bár Casillas kiváló kapus, de ő egyedül kevés. Nincs egy ember a csapat szívében, a középpályán, aki oszthatná a zsugát, hiszen Guti kevés ehhez. Most már csatáruk sincs, Raul ugyanis nem megoldás egy ilyen szintű csapatban, de talán nincs olyan csapat a La Ligában, ahol bátran rá mernék bízni a góllövést. Egy ilyen szintű csapatban nem elég a hűség és a példa értékű magatartás, ha teljesítmény nem párosul hozzá. Akár egy egész bejegyzést is lehetne szentelni a témának, de én csak két tippet biggyesztek most ide: mai meccs eredményét, ami 1-1, valamint azt, hogy Schuster már nem lesz a Reálnál a téli szünet után.
A Juventus vereséget szenvedett Derby d’Italia-n, és most a Zenithez kell utaznia, akik viszont megnyerték utolsó bajnokijukat, tehát nekik már csak a Bl maradt. Ha ehhez még hozzátesszük a feltehetőleg meglehetősen és olasz játékoshoz méltatlanul hideg időt, akkor sok jót nem tudok mondani a Juve szurkolóknak. Aztán persze jönne megint Del Piero, és bevág egy mesteri szabadrúgást, meg jól bemutat nekem, de legalább is kiölti nyelvét rám. Neeem, most nem lesz ilyen. Nyer a Juve 2-1-re. : )))))

Jó szurkolást mindenkinek! :)

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2008.11.25. 16:19
Eh, inter-Juve meccs, ne is mondd...:'-(

Mindegy.

Bl a mienk, amíg el nem fáradunk :D
powerhouse
2 | powerhouse 2008.11.25. 16:47
Szerintem a Juventus maximum a negyeddöntőig menetelhet, mert ennyi van abban a keretben. Sok jó játékost kell szerezniük még, bár a Juvének tudtommal kiváló utánpótlása van. És persze Alex helyére majd kell egy megfelelő pótlás.
anxius
3 | anxius 2008.11.25. 18:53
Komolyan remélem,hogy a Steaua kikap Münchenben.

Kifejezetten idegesítő,hogyha sikerül megverni valakit,azonnal minden hírcsatornán az megy,hogy a Steaua megállíthatatlan és nem kellenek sztár játékosok,mert megvernek ők mindenkit.
Aztán jön egy vereség és az edzőváltás.


Remélem kiesnek végre...
powerhouse
4 | powerhouse 2008.11.25. 18:57
Szerinted nálunk mi lenne, ha mondjuk a Loki bejutna a csoportkörba?:D
5 | davidbo 2008.11.25. 19:51
ciganygyerekek hullananak az egbol:D
powerhouse
6 | powerhouse 2008.11.25. 20:07
Akkor zavarjuk le a Lokit a Megye 3-ba. :)
szbszig
7 | szbszig 2008.11.25. 22:58
Megint nem sok eredményt találtál el... :P
powerhouse
8 | powerhouse 2008.11.26. 10:48
Legalább tudjátok, hogy mire NE fogadjatok. :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.