Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Bajnokok Ligája: Le a statisztikával!

powerhouse | 2009.04.07. 16:37 | kategória: bl | 3 hozzászólás

Egyre könnyebb az egyszerű földi blogger dolga, már ha a Bajnokok Ligájáról van szó, mert egyre kevesebb a meccs, egyre faszábbak a csapatok, egyre nagyobb a tét, egyre könnyebb írni is. Ma este például a MU – Porto, és Villarreal – Arsenal meccseken lehet majd szurkolni, illetve lehet írni róluk előtte vagy utána, kinek hogy tartja kedve. De a többé-kevésbé személyes rész után térjünk is rá a fodballra.

Kezdjük hát akkor a kisebbik spanyol vs legkisebb angol párharcával. Persze ez nem azt jelenti, hogy gyenge csapatokról lenne szó, a Villarrealban van több Európa-bajnok (Pires, Cazorla, Capdevilla), fiatal tehetségek (Rossi példának okáért), és a Gunners is fel tud vonultatni néhány igazán félelmetes nevet (még egy spanyol Európa-bajnok, Fabregas, Arshavin, Nasri, Walcott). Persze ezen nevek nem ismeretlenek senki előtt (ugye?!). A csapatok ennek megfelelően a gyors, technikás, modern focit szeretik, az ilyen meccsekből lesznek az undorító nulla-nullák az igazán pompás mérkőzések. Ennek megfelelően én jó játékra számítok, bár az első meccseket óvatosabban kezelik a csapatok, de mégis, itt ma foci lesz. Az Arsenal például mostanában egyre inkább formába lendül (már megvan a 4. hely, és még ki tudja, hogy alakul a vége), rajtuk tehát nem múlik, a Villarreal meg egy 3-0-ás zakóval készült erre az összecsapásra, szóval a hazaianak nem ártana most már produkálni valamit.
Ha valaki szeretné megnézni a meccset, és fenn is tud maradni , az a TV 6-on megtekintheti 22:50-től, egy Battlefield 2 party előtt tökéletes bemelegítés.

Mielőtt még bármit is írnék, leszögezem, hogy szerintem a világ legfölöslegesebb dolga egy focimeccs alatt/előtt statisztikát olvasgatni. Kit érdekel, hogy x csapat y-szor megverte z-t? Ki az a hülye, aki ez alapján bármilyen következtetéseket levon? Persze, nyilván egyszerűbb felcsapni a wikipediát vagy valami más oldalt, mint értelmes híreket keresni, na de mégis… Készüljünk föl, mert legalább 5-ször szóba kerül majd, hogy itt bizony egy döntetlennel kiharcolta a továbbjutást a Porto. De ezt nem csak ezért írom, a fociközvetítés általános rákfenéje a statisztika. A legunalmasabb meccseket se lehet ezzel feldobni, a többit meg nem érdemes ezzel elrontani, igazi semmirenemjó bullshit.

Na de lényeg a lényeg, nincs más hátra, mint előre, a legjobb támadás a védekezés, következzék az MU – Portoról pár gondolat a billentyűzetemből. 5 éve találkoztak utoljára negyeddöntőben a csapatok, akkor egy nagyszerű portugál csapat Mourinho vezetésével kiütötte az akkor éppen hullámvölgyben (pontosabban épülő) Manchestert. A szereplőkkel az óta sok minden történt, az MU felépült, a Porto meg le. A portugál bajnokság nem jelent problémát nekik, de azért egy komolyabb csapat ellen már semmi esélyük. 1 pont a Vörös Ördögöknek.
További rossz hír a Porto számára, hogy a Manchesterbe Rooney és Vidic is most tér vissza eltiltás miatt, így most már semmi esély egy olyan borzalmas kezdőre, mint a vasárnapi volt (magyarul most már lesz védelem, és normális csatársor). A Porto se rossz csapat, ne tessék félreérteni, de ha Ferguson úgy gondolja, és a csapatának is megy a játék, akkor még ma kivégezhetik a portugálokat. Nem is annyira, mint a Bayern a Sportingot, de egy 3-4 góllal simán nyerhetnek az angolok.. A valóság persze nem ez lesz, én 2-0-ra tippelek, így marad kis izgalom a visszavágóra.
Ezt a mérkőzést élőben közvetíti a TV 6 20:45 perctől. Jó szórakozást mindenkinek! :)

Hozzászólások

ufodani
1 | ufodani 2009.04.07. 19:01
Hozzáfűzni ehhez nem nagyon lehet mindent elmondtál.

Villareal-Arsenal 1:2

MANU-Porto 3:0
ufodani
2 | ufodani 2009.04.07. 19:04
És mivel holnap nem vagyok:

Barca-Bayern 3:0

Pool-Chelsea 2:1
powerhouse
3 | powerhouse 2009.04.08. 14:37
Eh, 2-2. Elég nagy fos volt ez a Manchester ahhoz, hogy még megemlékezzek róla.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.