Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

World War 3 at Stamford Bridge + 8904151506

powerhouse | 2009.04.14. 20:19 | kategória: bl | 5 hozzászólás

1989. április 15, Hillsborough, 15:06, 96 halott. Nyugodjanak békében!

A megemlékezés után kanyarodjunk vissza a jelenbe, és vizslató szemeinket vessük először is Münchenre. Egy 4-0-s zakó után nem lehetetlen felállni, csak nagyon kurta nehéz. Főleg úgy, hogy az első félidőben csak a tilitoli és a labda-mellé-fejelés megy (utóbbi Toni-módra, alig hat méterről). Az már kicsit javít a helyzeten, hogy ha a második half elején bevágunk egyet a kapu felső részébe, de sajnos ennél több nem fog menni, ha egyedül vagyunk zsenik sok felső-középkategóriás labdakergető mellett a világ 2. legjobb futballcsapata ellen (az első a Manchester United, bárki bármit mond –főleg Rommel- , az hazudik). Főleg úgy, hogy ők még egyenlítenek is. Nem is ment a bajoroknak, marad így a Bundásliga, meg kell verni a Wolfsburgot meg a Hamburgot, és akkor see you nexr year! Addig is sok sikert (bár én a Hamburgnak és a Wolfsburgnak is jobban örülnék, de ez most nem fontos…)

És akkor az év meccse. Ez olyan volt, mint tavaly előtt a United – Milan, csak talán még annál is jobb egy kicsit. De kezdjük az elejéről, a kiindulópontról. 3-1 a Chelseanek, mindhárom gólt idegenben lőtték ráadásul (ebből 2-t az a fogalmatlan Ivanovic, no comment). Mit tesz ilyenkor minden normális edző? 2-3 csatár, egy védekező középpályást, két baromi gyors szélsőt, egy irányító középpályást, a szélső védőknek megmondja, hogy minden támadásnál felfutni, vért itat velük egész héten, aztán a meccs előtt egy viking harci kiáltás, és támadás. Benitez mit csinál? Torres elől egyedül, egy Lucas a középpályán (az ő játéka általában a szar és a az elfogadható között ingadozik), a szélen Benayoun és Kuyt, és mit ad isten, BEJÖN. Az első félidőben. Cech kapus asszisztálása mellett, Ivanovic hathatós segítségével. Jól játszott, mit jól, nagyszerűen, minden mindegy alapon a Liverpool, rúgtak is két gólt, a baj csak az volt, hogy a Chelsea is játszott a második félidőben. Konkrétan lejátszották a Liverpoolt, 4-2-re nyerték is a második halfot. Előbb Drogba mákolt be egyet (Reina szegény mellényúlt), aztán Alex indított útjára egy föld-levegő rakétát (Reina nem tehetett erről), majd aztán Drogba adott középre, Lampard érkezett, és már 3-2 volt az állás. Ami ez után jött, az tette ezt a meccset legendássá. Torrest lehozta Benitez, és elszabadult a pokol. Amikor már úgy tűnt, vége a meccsnek, vett egy nagy levegőt a Pool, és megindult egy utolsó nagy támadásra, megdobbant a Vörös Szív (így, nagybetűvel), előbb Lucas lőtt gólt Essien segítségével, majd Kuyt fejelt be egy beadást, és már csak egy gólra volt a továbbjutás, amikor ismét érkezett Lampard, a hazai kapufák pedig besegítették a labdát a hálóba. Végül lezárásként még Essien mentett egy hatalmasat fejjel a gólvonalon, de itt már tényleg eldőlt minden.
Mindkét csapat óriásit játszott, dicséret illet minden játékost, egy igazi élménnyel lett gazdagabb mindenki, aki ezt a futballünnepet látta. Hihetetlen volt látni, hogy az amúgy taktikus játék szétesik, a középpályán átszaladnak, mint hülyegyereken a hasmenés, és csak arra játszanak, hogy több gólt lőjenek, mint a másik csapat. Érdekes volt, hogy nem volt annyi szomorú arc, inkább az látszott a játékosokon, hogy ők mindent megtettek, és nem lehet senkit se hibáztatni. Ezek után alig várom a Barca – Chelseat!

//2009.04.15. 9000//

Utolsó módosítás: 2009.04.15. 15:27

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.04.14. 22:07
Hülyef@sz! :-D :-D :-D

Ezt még visszakapod! :-D
szbszig
2 | szbszig 2009.04.15. 02:00
Mit kap vissza?... :D

Tán nem tudtad a cím alapján, hogy focis bejegyzés lesz? :P
powerhouse
3 | powerhouse 2009.04.15. 06:44
Neeem, még más volt a bejegyzés tartalma, amikor ezt írta. :D
szbszig
4 | szbszig 2009.04.15. 07:02
Mindenesetre maximálisan eltaláltad ezúttal, a World War 3 kellően epikus jelzőnek bizonyult a tegnapi meccshez. ;)
Barthezz
5 | Barthezz 2009.04.15. 09:12
És erre bent hagyja a kommentem ez a phöcs. :-(( :-D Még visszavágok! :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.