Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

The Hangover/ Másnaposok

powerhouse | 2009.07.21. 19:33 | kategória: ezmegaz | 8 hozzászólás

Annyi embertől hallottam azt, hogy ezt a filmet muszáj megnézni, hogy már eleve voltak hatalmas elvárásaim, de végül nem kellett csalódjak, ez film a legőrültebb vígjáték Ace Ventura óta, és szerencsére abszolút nem megy el a fosós-hányós poénok irányába, mint a Piték, vagy sok más mostanában megjelent vígjáték.

Some guys just can't handle Vegas

A történetről röviden, spoilerek nélkül: négy srác elindul Vegasba, hogy megtartsák egyikőjük, Doug legénybúcsúját. Eddig semmi probléma, de aztán másnap jönnek a gondok, melyek főleg abból állnak, hogy a vőlegény eltűnik, és a másik három srác nem emlékszik semmire. Ilyen-olyan jelek segítségével elindulnak, hogy kiderítsék, mi is történt az éjszaka, és hogy hová tűnt Doug, közben persze agyament és viccesebbnél viccesebb szituációkba keverednek.

És az egészben az a legjobb, hogy ebbe szinte mindenki bele tudja élni magát, mert annak a korosztálynak, akiknek a filmet szánták (nálunk 16-os karika van, a messzi USA-ban R rated…), már nagy valószínűséggel volt másnapos, még ha nem is ilyen mértékben, de legalább volt olyan bulin, ahol történtek őrültségek. Ha pedig az ember bele tudja magát élni a szereplők helyébe, az már jó.

Persze ehhez kell három olyan karakter is, akiken lehet röhögni, illetve akit tudunk azonosítani egy ismerősünkkel, vagy éppen magunkkal. Így van természetesen jóképű nagymenő, Phil (Bradley Cooper), a papucs, akit a diktatórikus felesége irányít, Stu (Ed Helms), és a menyasszony hibbant tesója, Alan (Zach Galifianakis). Különösen utóbbit emelném ki, mert ilyen ütődött gyökérrel nem mindennap találkozik a vásznon vagy a tévé előtt ülve az ember, de mégis, szerintem mindenki szeretne egy ilyen bolondot havernak, mert azért szerethető is. Persze nem csak ők hárman vannak ám, feltűnik egy kisebb szerepben Mike ’Iron’ Tyson, van nekünk egy szintén nem százas kínai maffiózónk is (bár ő inkább idegesítő, mint vicces, de ez lehet a magyar szinkron miatt van), sztriptíztáncosnő, szadista rendőrök, és mindannyian hozzátesznek egy kicsit a filmhez.

A hangulat a poénok mellett/után/előtt is nagyon a helyén van, képi világ és a zene hihetetlen jól passzol (utóbbi ráadásul neves rap/r’n’b előadók muzsikája, mint például Kanye West, Rihanna, Flo Rida), a fényképezés is csillagos ötös nálam (különösen a film elején, mikor Las Vegasról van egy pár perces vágássorozat!).

Összefoglalásnak csak ennyit írnék: az utóbbi pár év legjobb vígjátéka, és ez még egy ideig így is marad. Ha más nem, akkor a második részig…

…Ami miatt ne húzzátok a szátokat, már az első rész megjelenése előtt be volt tervezve, talán nem rókabőr lesz!

Utolsó módosítás: 2009.07.23. 10:06

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2009.07.21. 20:30
Nos, én még nem láttam a filmet, de ez egy nagyon jó pont, hogy - témáját tekintve -, nem a hányásra/szarásra/kefélésre építkezik.
Mondhatnám, "sajnos", de inkább csak idézőjelesen említem, hogy a mozis élmény a 2012nek van félretéve (már csak a látványvilága miatt is), azonban mihelyst a kezembe kerül egy épkézláb példány, meglesz nézve. Ha pedig tényleg akkora durranás, mint az be van harangozva, kimondottan jó filmet tettek le az asztalra.

Abban meg igazat kell adjak, hogy az Ace Ventura óta nem igen láttam jó vígjátékot én sem. Olyan sírok a röhögéstől félét. Aminek jelentős része meg tudott nevettetni. Múltkor is néztünk valamit párommal, de ott is miről volt szó, hát a sexről... unalmas, lapos és élvezhetetlen film volt...
2 | Mattmaster 2009.07.21. 22:19
Most nem attól volt szar gondolom hogy a szexről szólt. Nézzétek meg a Szextúrát, az szerintem egy télleg jó vígjáték, és higyjétek el, nem a baszós-fingós poénok miatt. :)
powerhouse
3 | powerhouse 2009.07.21. 22:22
Persze, lehet jó attól, hogy szexről szól, de a Szextúra szvsz nem lesz akkora klasszikus soha, mint a Másnaposak.
Barthezz
4 | Barthezz 2009.07.22. 09:30
Jó kis kedvcsináló lett, vmikor majd pótlom én is!

Amúgy csatlakozom Mathhoz, a Szextúrát tényleg érdemes megtekinteni, mert igencsak kiemelkedő vígjáték a mostani sok nézhetetlen és undorító poénokkal telelevő szar között. A Pite első 3 részének és a Cool-túrának a hangulatát idézi újra fel.
powerhouse
5 | powerhouse 2009.07.22. 13:04
Akkor lehet megnézem majd a Szextúrát, ha nektek bejött, akkor nem lehet olyan rossz. (:P)
Barthezz
6 | Barthezz 2009.07.23. 09:49
Apró kis helyesbítés, de a film címe helyesen magyarul nem Másnaposak, hanem Másnaposok. :-P
powerhouse
7 | powerhouse 2009.07.23. 10:07
Nem tudtam, ho' one helyesen, de Másnaposakra emlékeztem. Kösz! :D
Barthezz
8 | Barthezz 2009.07.23. 10:08
Héé, nem ér csesztetni a másik bejegyzésemmel! :-D De nincs mit. :-P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.