Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Amit egy BL-selejtezőből tanulni, sejteni lehet

powerhouse | 2009.08.26. 09:39 | kategória: bl | 4 hozzászólás

A DVSC parádés játékkal 2-0 arányban legyőzte a Levski Sofia csapatát, és így 4-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. A magyar bajnok nagyszerűen tartotta a labdát, sokkal fegyelmezettebbek voltak, a bolgárok sokszor csak keresték a labdát, ráadásul sokkal jobban használták ki helyzeteiket, és kér nagyszerű összjáték után 2 gólt is szereztek Rudolf és Varga jóvoltából.

Hát kurvára nem!

A fenti állításból a nevek és a számok állják meg a helyüket, a többi abszolút nem. Az az igazság, hogy ha mindenki kijózanodik, véget ér az örömmámor, akkor rá kell döbbenjünk, hogy a Levski bénaságán, Poleksisz nagy védésein és Fortuna segítségével lett ez a meccs 2-0 ide. A két bombagólon kívül volt egy elbénázott Varga ziccer, az is bemehetett volna talán, ha Józsi hajlandó bal lábbal próbálkozni, de ne legyünk telhetetlenek. De egyébként nagyon nagy szerencsénk van, hogy a Levski nem tudta kamatoztatni egyébként szemmel látható technikai fölényét.

Ne értsetek félre, a magyar foci legnagyobb sikere ez a Fradi BL szereplése óta, hihetetlen, amit a Loki véghezvitt, és nagyon büszkék lehetnek magukra, de azt meg kell értenie mindenkinek, hogy innentől az a sorsa a magyar bajnoknak, hogy tűri, ahogy kénye-kedve szerint elveri őket több nagycsapat. És természetesen azt a pénzt, amit most kapni fognak, azt költhetik a klub infrastruktúrájának fejlesztésére, utánpótlás-nevelésre, edzőpályákra, új játékosokra, egy új, vagy csak felújított stadionra (ugye nem játszhatnak Debrecenben meccset). Ami most vár a csapatra, az sajnos elég keserű lesz nekünk, de nem váratlan.

Miért is? A tegnapi meccsen a Loki 45%-ban passzolt jól, a Levski kb 70%-ot teljesített. Nekünk 100, nekik 230 jó passzunk volt. Ez édes kevés. Valójában kiábrándító és szörnyű adatok ezek, mert bizony a 32-ből 80%-ra simán képes a mezőnynek több mint a fele. Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy néha mennyire nem fogták a szélről felfutó játékosokat, és hogy milyen könnyen átjátszották sokszor a középpályát a bolgárok… És persze az iszonyatosan béna védekezés is megvolt, amiből simán kaphattunk volna gólt, ha nem ilyen szerencsétlen egyik-másik támadója a Levskinek. Sajnos az a helyzet, hogy így elég nehezen tud majd örülni a futballt kicsit is értő szurkoló annak, ha a csoportban összekerül a Loki a Real Madriddal, vagy épp a Barcelonával, mert iszonyatosan el fogják kalapálni őket.

De ez így is van rendjén. A Debrecennek idén tanulni kell a nagyoktól, javítani azon a fránya koefficiensen, a többi magyar csapatnak meg a Lokitól kell tanulnia. Ha nekik sikerülhet, akkor jövőre sikerülhet másnak is. Vagy ha akkor nem, akkor esetleg két év múlva. Kis szerencsével és rengeteg akarattal meg lehet csinálni, a példa adott. Nem siránkozni kell, hogy ennyi pénzzel egyeduralkodó lehet a Loki, nem kárörvendeni kell majd decemberben, amikor a DVSC jó eséllyel búcsúzik Európától egy időre, hanem dolgozni kell. A Debrecen egyáltalán nem könnyű ellenfeleken keresztül jutott idáig, és ehhez nem a technikai tudás vagy az állóképesség vezetett, hanem a szív. Na meg az, hogy nem barna gatyával mentek ki játszani, nem ijedtek meg az agresszív bolgároktól.

Platininek lehet kezet csókolni, az új selejtező rendszer nélkül nem jutottunk volna idáig, most viszont sokkal jobb esélyünk van arra, hogy minden évben legyen egy csapatunk legalább az Európa Ligában. És ez már előrelépés.

Konklúziónak, summázásnak ennyit: Nagyon nagy gratuláció a Lokinak, ők elérték, amit ilyen erővel, csapattal el lehetett, innentől az a fontos, hogy fegyelmezett és bátor (nem támadó szellemű) játékkal megpróbálják minél jobban megnehezíteni a nagyok dolgát. És természetesen a földön kell majd járni idehaza is.

Hozzászólások

RASTA guy
1 | RASTA guy 2009.08.26. 11:16
ebben van igazság, de láttad az első meccset? ott a loki játszott úgy, vagy jobban, mint tegnap a bolgárok, több kapura menő lövés, több ziccer, több szöglet, stb. az első meccsen szerencséje volt a levszkinek, hogy nem kaptak többet, most nem. ez így igazságos. egyébként szerintem nem probléma, hogy a loki átengedte a teret a levszkinek az első gól után, mivel volt kontrázási lehetőség, többek között ezért is jobb a labdabirtoklásuk, és a passzok, mert ugye hátul szabadon tudtak adogatni. megérdemli a loki, én azt mondom
powerhouse
2 | powerhouse 2009.08.26. 11:19
Szerintem is megérdemli a Loki, és sajnos nem láttam az első meccset, csak az összefoglalót. Szerintem a tegnapinál tud (és kell is) majd jobban játszani a csapat.
3 | Christoph 2009.08.26. 11:57
Az igaz, hogy ez a brazil Suarez gyerek azt csinált a Debrecen védőivel amit akart, mint a grundon (ekkor elgondolkozik az ember, hogy mi lesz ha jön ide egy Kaká vagy Messi vagy tökmindegy...). De a Levszki a technikai fölény villogtatásán, meg a meddő labdatartáson kívül kb semmit nem csinált. Volt egy nagy gólhelyzetük meg kapufájuk azt kész. Ennél nekünk több helyzetünk volt, és igenis megérdemelten nyertünk.
Én is lassúnak éreztem a Debrecent és egy-két poszton igen gyengének, de a Levszki még ennél is kevesebb és teszetoszább volt. A Rudolf-Coulibaly páros pedig elől szerintem nagyszerűen játszottak, ők ketten képesek lehetnek gólokat lőni a főtáblán is.
powerhouse
4 | powerhouse 2009.08.26. 12:09
Nekem különösen Coulibaly játéka tetszett, bivalyerős a srác! Sokszor csak úgy pattogtak ide-oda az emberek róla, ráadásul ő adta a gólpasszt Vargának.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.