Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

A galamb probléma

powerhouse | 2009.09.21. 16:26 | kategória: ezmegaz | 27 hozzászólás

Ugye mindenki ismeri és/vagy utálja ezeket a rohadt dögöket, amik gyakran 50-nél is nagyobb rajokban röpködnek a városokban, az emberek között járnak-kelnek, a mi koszunkból élnek, és hozzáteszik a sajátjukat a közös élettérhez. Az egy külön posztot érdemelne meg, hogy mi miért nem takarítjuk el ezt, de most inkább arról van szó, hogy miért kellenek a galambok?

A galamb ugyebár madár, repül, megeszi a morzsát meg minden egyebet, eddig nincs is gond. Na de hogy mindent összeszarnak, az már nagyon is gond, sőt súlyos probléma, mivel köztudottan (vagy nem?) fertőzéseket terjesztenek, undorító a látványa, és bizony ahol ezek a szárnyas bombázók frekventáltan vannak jelen, ott bizony már komolyan aggódhat az egyszeri állampolgár, hogy ne találják el. Sajnos a közhiedelemmel ellentétben nem hoz szerencsét, és a tetejébe még elég ciki is, ha valakit "megjelöl" egy galamb.

Nem tudom, hogy ahol ti éltek, ott mi a helyzet, de itt Szekszárdon bizony súlyosan elszaporodtak, nagyon sok helyen látni a nyomukat, ráadásul egyik ilyen hely talán a város legforgalmasabb helye a gyalogosok szempontjából. És mégis, a város nem tesz ellenük semmit, természetes ellenségük nincs, hasznuk nincs, csak a pénz megy rájuk. Még azt se lehet mondani, hogy valaki vagy valakik kifejezetten etetné őket, de szemmel láthatólag megélnek így is vidáman.

Már csak azért is érdemes lenne ezeket a szerencsétleneket irtani, mert a fene nagy egyeduralmukba bizony belehülyülnek. És ezt most vegyétek szó szerint, a galambok bizony egyre retardáltabbak lesznek, mivel nincs egy ragadozó se, aki vadászna rájuk, így aztán a kevésbé tökéletes egyedek is tudnak szaporodni, ráadásul nem ritka, hogy belterjesen.

Utánaolvasva a témának még egészen hihetetlen dolgokat is találtam, például a galambkaka olyan szinten elősegíti a korróziót, hogy az közrejátszott már egy amerikai híd összeomlásában is. Na nem attól kell tartani, hogy majd a bank/iskola/múzeum összedől, de a párkányokat kicserélni se nagy buli...

Persze lehet ellenük védekezni így-úgy, de talán a legjobb megoldás a természetes ellenség, Moszkvában például héjákat alkalmaznak, amik egyébként is szeretik levadászni a galambokat. A módszer állítólag bevált, nem ártana itthon is kipróbálni, talán sikerülne visszaszorítani ezeket a szárnyas patkányokat. (Állítólag több kárt okoznak, mint a földi patkányok!)


Hozzászólások

Germinator
1 | Germinator 2009.09.21. 16:34
Nézd, az az igazság, hogy ha az állatok is blogolnának, akkor valami hasonlót írnának az emberekről - és valószínű, sokkal jogosabban.

Nem tudom, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás, azaz az ember vagy a galamb, de az biztos, hogy azért utálni a galambokat, mert összeszarják a BETONT, amit ők a természetnek hisznek, hát... szerintem túl irónikus azon, hogy nevessek rajta.

Ezt most nem is személy szerint rád értem, de vannak rajtam kívül is osztálytársaim, ismerőseim, akik rühellik ezeket a szerencsétleneket, akiket nem vonz más ide városainkba, mint az éhezés, és az, hogy megszokták, hogy kaját kapnak tőlünk. Gondolj bele, ők (vagy az őseik) évezredekig röpködtek ezeken a területeken, mígnem egyszer csak az ember beépítette magát a röppályáik alá, és egyszer csak azt vették észre, hogy eltűnt a zöld, eltűntek a fák, minden csupa beton és fém, a természetes környezet mesterségessé vált. Mégis mit tehetnének szerencsétlenek?
Germinator
2 | Germinator 2009.09.21. 16:34
Basszus, össze vissza írtam...

"Vannak rajtaD kívül is" - én ponthogy nem utálom a galambokat, erre egy ilyen kapitális hibát ejtek...:-D
powerhouse
3 | powerhouse 2009.09.21. 16:41
Nyilván, szerencsétlen patkányok és egerek is maradjanak csak, hiszen ők voltak előbb. Arról már nem is beszélve, hogy szegény disznókat, szarvasmarhákat hosszú évezredek óta rabszolgaságban tartjuk.

Ráadásul a galambok alkalmazkodtak a városokhoz, mert nagyon sok állat nem él meg, talán csak a verebeket lehet mondani, meg még a fentebb említett rágcsálókat.
szbszig
4 | szbszig 2009.09.21. 16:43
Erről olvastam régebben, és úgy emlékszem, az volt a konklúzió, hogy igazából nincs tökéletes megoldás ellenük. Például ha túl sok és nagy ragadozómadarakat alkalmaznak, akkor azok a galambok mellett megtámadják a macskákat meg a kiskutyákat is.

A másik probléma pedig az, ha valami módon sikerül is megszervezni a galambok irtását, akkor általában valami tetem marad utánuk, melyet még el kéne takarítani. Na most abból kiindulva, hogy az FKF a jelenlegi helyzetben sem képes ezeket kezelni, nem is tudom, mi lenne, ha az irtás következtében ezek a tetemek még jobban elszaporodnának...
powerhouse
5 | powerhouse 2009.09.21. 16:46
szbszig: Ez a másik oldal, hogy mi se takarítjuk el a tetemeket, vagy éppen az ürüléket.
ufodani
6 | ufodani 2009.09.21. 19:58
NEM a galambtojásokra!NEM a fiókákra!NEM a turbékolókra!NEM a patkányokra!NEM a férgekre és NEM a rágcsálókra!NEM a bogarakra!NEM a pókokra és NEM a szúnyogokra! És hogy unatkoznánk nélkülük..:)
Ha nem lennének,nem tudtunk volna társítani hozzájuk semmit és a szókincsünk csorbult volna.
galamb-végbélszél
fióka-ovis..hmm
turbékolás-kettesben érzelmi húrokat pengetni
patkány-mocskos szemétláda
féreg-sunyi kétszínű
rágcsáló-nnaa ez passz
bogár-emberi egyedek kedves megszólítása ragozva
pók-egy férfi behálózása egy női egyed álltal
szúnyog-pehelysúlyú férfiegyed
Lényeg a lényeg,a világon mindenhol probléma a jelenlétük ala ph.De már inkább mint a csótányok v a patkányok.
MattMatthew
7 | MattMatthew 2009.09.21. 20:10
A héja elég cseles megoldásnak tűnik, az FKF-nek sem lenne dolga a hullákkal... a háromméteresre megnőtt héjákat meg évente kilövik.

Germi! Így, van, kezdjük el sorban lerombolni házainkat, beültetni fűvel és főbelőni magunkat. Szegény galamboknak hely is meg kaja is lenne.
Egyébként a madarak voltak előbb...
powerhouse
8 | powerhouse 2009.09.21. 20:23
ufodani: persze, de attól kizavarhatnánk őket a városból. :)

MattMatthew: az ilyen héjákat direkt úgy tanítják be, hogy nem zabálják meg a galambot, mert akkor elmenne az étvágyuk. És a héja nem nő olyan nagyra, hogy kisállatokra is támadjon, eleve madarakra vadászik.
Germinator
9 | Germinator 2009.09.21. 21:16
MattMatthew: nem kell ezt tenni, csak nehogy már mi legyünk felháborodva, amikor azok az állatok, akiknek élőhelyére betörtünk, elkezdenek visszatörni;-)

Persze ez mindenféle biológiai-ökológiai-földrajzi szempontokból téves lehet, de tényleg ennyire távol áll az emberiségtől ez a felfogás?:-D Csak én gondolom így? Valószínűleg túl állatbarát vagyok.
powerhouse
10 | powerhouse 2009.09.21. 21:19
Egy olyan fajról beszélünk, amelyik folyamatosan gyilkolj a sajátjait is, sokszor holmi fekete bűzös folyadékért, ami a föld alatt van, vagy valami olyan megfoghatatlan dolog miatt, mint a vallás, vagy csak azért, mert a másik feketébb, gazdagabb, gyengébb, több náluk a jó csaj.

Most ezek után csodálkozol, hogy más fajokra nem vagyunk tekintettel? :D
Barthezz
11 | Barthezz 2009.09.21. 22:02
Az állatkínzást én is elítélem, s semmi bajom a hasznos, békés állatokkal, de a "disznó galamb egy mocskos állat". Én is viszolygok tőlük, hozzá nem nyúlnék egyhez sem, s a cipőmmel is igyekszem nem belelépni a madárszarba, mert azt utána bevive a lakásba fertőzéseket okozhat. Ráadásul pofátlan gecik is lettek a galambok, megszokták az embert, s nem repülnek el, ha közeledem feléjük. Tegnapelőtt biciklivel voltam, s gondoltam, csak elszáll, így meg majdnem balesetet szenvedtem, mert utolsó pillanatban repült csak fel, s egy hajszál választotta el, hogy nem csapódott neki a fejemnek. Szóval én támogatnám a kiirtásukat. Koszos, gusztustalan, undorító, pofátlan, fertőzésveszélyes.

Héja meg sztem rossz ötlet, a városi lakók fele össze is szarná magát, ha időnként le-lecsapna egy méteres nagyságú héja. :-)
Germinator
12 | Germinator 2009.09.21. 22:04
Meg nagyokat néznétek, hogyha a héják hirtelen tízezrével jelennének meg a nagyvárosokban, összeszarva mindent, illetve a galambok kibelezett teteimeit szétszórva a városban. Bocsi, de totálisan nem tudok azonosulni a gondolataitokkal:-D
Barthezz
13 | Barthezz 2009.09.21. 22:10
A héjás dologban legalább egyetértünk. :-D

A galambos témához pedig Hans Landa szavait tudnám felhozni, talán ezzel meggyőzlek. :-P Szóval miért undorodunk a patkánytól, míg a mókust szeretjük? Miért undorodunk a galambtól, míg a fülemülét szeretjük? A válasz ugyanaz a 2. kérdésre is: a galambok nem adnak magukra, nincs méltóságuk. Ennyi. :-)
Germinator
14 | Germinator 2009.09.21. 22:12
Várj, Hans Landa válasza az volt, hogy semmi indokunk jobban utálni a patkányt a mókusnál, egyszerűen csak mindenféle indok nélkül undorodunk tőlük. Ami - jelzem - rossz dolog, hisz a rasszizmus is hasonlókra épül:-D
Barthezz
15 | Barthezz 2009.09.21. 22:18
Igen, de utána folytatta, hogy mégis undorodunk tőlük, de vajon miért? A választ pedig LaPadite-ből szerette volna kihúzni, hogy azért, mert olyan helyeken is elrejtőznek, ahol normális ember nem tenné. Ezért nincs tartásuk és méltóságuk. :-P Mármint a patkányoknak és a galamboknak, nem a zs... :-D
MattMatthew
16 | MattMatthew 2009.09.21. 22:24
Pedig annak lenne értelme ha megenné a galmbot. Mellesleg a háromméteres példányokat nyilván nem gondoltam komolyan.

Germinator! Bár nagy leegyszerűsítése a témának és más szituációban rosszul alkalmazható de: Inkább ő mint én.

Azért tegyük hozzá, hogy a rasszizmus az fajon belüli dolog és éppen ezért alaptalan. Az, hogy egy másik fajt nem úgy kezelsz mint magadat az távol áll a rasszizmustól...
ufodani
17 | ufodani 2009.09.21. 22:24
Bar-Ger:bocs h zavarok a magasröptűben(:D) de nem héja hanem sólyom és vércse.Egyébként ez utóbbi NewYorkban már bentlakó és term fincsi galamhusival tömi a fiókákat.
Aryx
18 | Aryx 2009.09.22. 01:09
A galambok szépek. Isten teremtette őket, akárcsak minket, ilyen alapon pedig ugyanannyi joguk van a létezéshez, mint nekünk. Mondom ezt úgy, hogy HIV-pozitív lettem egy galambszartól. Amúgy meg Germivel értek maximálisan egyet.
MattMatthew
19 | MattMatthew 2009.09.22. 06:11
Aryx! Amennyiben nem ironizálva értetted az utolsó mondatot: Nem lennél nyugodtabb ha tudnád, hogy a gyerekeddel/családoddal/kiskutyáddal nem fog, vagy kisebb eséllyel fog ez megesni?
powerhouse
20 | powerhouse 2009.09.22. 06:57
Aryx: ez komoly?
21 | asas01 2009.09.22. 16:45
Teljesen komoly, emlékszem még én számoltam meg a T-sejtjeit nagyítóval és abakusszal. Összesen 11 darab volt az egész vérében.
powerhouse
22 | powerhouse 2009.09.22. 16:59
asas: Hihetetlen, mik vannak! :O
23 | asas01 2009.09.22. 17:02
Hátja. De mondjuk még a galambok jelentik a legkisebb gondot. Én legutóbb beleléptem egy sün levedlett tüskéjébe és spontán ebolás lett a fél kerület.:\
powerhouse
24 | powerhouse 2009.09.22. 17:10
De ugye a rendőröktől nem lesz spontán ebola?
25 | asas01 2009.09.22. 17:11
Szerencsére nem, de a sertésinfluenzával vigyázni kell!
ufodani
26 | ufodani 2009.09.25. 22:48
Azé van köze a galambhoz is:
"A városban túlszaporodtak a galambok.
Tűrhetetlenné vált a nagy szemét, szarkupac és hordalék utánuk. A
polgármester úgy döntött, hogy 1 milliót ad annak, aki kiirtja a
galambokat a városból.
Jött is egy vállalkozó és így szólt:
- Én ingyért elintézem a galambokat de van egy feltételem, márpedig,
hogy senki nem fog kérdezni semmit. Ha mégis, akkor kell fizetni.
A polgármester beleegyezett.
- A vállalkozó kivett egy sárga galambot a táskájából, elengedte mire
az összes galamb elrepült utána, az Isten tudja hová.
Ezt látván a polgármester megszólalt:
- Tudom, hogy ez most 1 milliónkba fog kerülni de meg kell kérdeznem:
Nincs véletlenül a táskájában egy sárga cigány is ??"
27 | galamb risztó 2014.04.24. 14:19
Üdv Mindenkinek aki azt szeretné, hogy a galambok eltűnjenek a közvetlen környezetéből!
Tudok egy céget aki galambriasztással foglalkozik, hangsúlyozom riasztással és kiváló eredménnyel!
Egy galambriasztó gél felhasználásával érik el azt, hogy a galamb ne szálljon le arra a hely re ahol eddig volt, így nem fogja ott elengedni az ürülékét és nem lesz vele gondod!
Nekem 100 % ban bevált.
Részletekért írj a következő e-mail címre, segítek, hogy fel vehesd velük a kapcsolatot.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.