Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

U-20 Világbajnokság: A helyzet válságos, de nem reménytelen

powerhouse | 2009.09.30. 14:52 | kategória: u20vb | 8 hozzászólás

3-0. Pocsék játék, lelketlen, nagyképű játékosok, tehetetlen edző. Más nem jut eszembe, illetve de, csak nincs kedvem kiröhögni a meccs előtt elhangzottak alapján körülbelül az egész magyar küldöttséget. A vasárnap esti rémálom, a kicsi Irapuato bizony nagy pofon volt, felállni nagyon nehéz lesz, de muszáj.

Nem reménytelen a helyzet, mert az U-20 világbajnokság lebonyolítási rendszere ad reményt a továbbjutásra, hiszen a 24 csapatból 16 jut be a nyolcaddöntőbe, tehát minden csoportból csak az utolsó esik ki. Viszont ettől függetlenül nagyon nagy szarban vagyunk, papíron a leggyengébb csapat is annyival nőtt fölénk technikailag és sebességben is, hogy az sok jót nem sejtet a mai találkozó előtt, sokan ugyanis Dél-Afrikát tartják legtöbbre három csoportbéli ellenfelünk közül. Legalább egy döntetlen kéne ahhoz, hogy a saját kezünkbe kerüljön a sorsunk, de még akkor is nyerni kéne az EAE ellen.

Persze ehhez csak annyi kell, hogy Egervári kidolgozzon valami normális taktikát, lehetőleg nem egy nyamvadt videó alapján, és a játékosoknak úgy kell focizniuk, mintha az életük múlna rajta. Az első meccsen nagyjából annyit lehetett észrevenni, hogy az elvileg összeszokott társaság mindenféle ötlet nélkül vakarja a tökét, vagy reklamál a bírónak, és hogy őszinte legyek, a félidőben elkövetett Futács-Simon és Varga-Dudás csere se azt sugallta nekem, hogy ezek komoly taktikai változást jelentenek, csupán olyat húzott a mester, amire valószínűleg a hondurasiak készültek: fejjáték. Természetesem az alibicserék semmi eredményt nem hoztak, ha kicsit jobban figyel a bíró, Futácsot még le is zavarja a könyöklésért. Persze mit is várunk ettől a bírótól, sokszor teljesen egyértelmű szabálytalanságokat nem fújt be nekünk, ellenben minden egyes hondurasi színdarab után hallottuk a sípot.

Kis gecik voltak a karibiak közép-amerikaiak, de egy szavunk se lett volna, ha mi nyerünk ilyen módszerekkel. Ha a bíró engedi, akkor keménykedni kell, ha beveszi a színészkedést, akkor színészkedni, főleg akkor, ha az ellenfél is erre játszik. Nem a szép játék a cél, hanem az eredmény. Nagyon remélem tanulnak a srácok a vasárnapi szörnyűségből, mert mindenki gyenge volt. Felesleges lenne egyesével nekiállni elemezni a csapatot, mert Némethtől Gulácsiig itt mindenki leszerepelt.

Tekintsük inkább a jövőbe. A másik meccsen Dél-Afrika 2-2-t játszott az EAE-kal, így jelenleg Honduras vezet 3 ponttal, az előbbi kettő 2-3. helyen áll 1-1 ponttal, és mi vagyunk az utolsók sajnos. Könnyű dolgunk biztos nem lesz, Dél-Afrika valószínűleg elég morcos, miután a meccs legvégén egyenlítettek ellenük az arabok.

További nehézség, hogy Németh biztos nem játszik, mert sérült a bokaszalagja egy elég durva belépő után (hogy miért nem cserélték le, az is csak a magyar edzői stáb abszolút töketlensége: Némó saját bevallása szerint nem akart lejönni, nehogy azzal vádolják, hogy menekül. Igen ám, de az edzőnek kötelessége lett volna lehozni, mert nem csak ez az egy meccs számít, hanem a következő kettő is, meg persze a játékos egészsége). Az ő helyén várhatóan Futács kezd majd, remélhetőleg ezen a meccsen sikerül a magasságát kihasználni.

Változás a védelemben is lesz, Simon Ádám kikerült a kezdőből, helyette Szabó János lép majd pályára a jobb szélen, míg Dudás helyett Kiss Máté próbálja majd segíteni támadásainkat a szélről (pepsifoci.hu által megszellőztetett kezdő alapján, szóval náluk reklamáljatok, ha mégse ők lesznek majd a pályán).

Tehát akkor a kezdő: Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir - Futács Márkó, Simon András

Az ellenfél várható kezdőjéről sajnos nem találtam semmit, az biztos, hogy a kapitányuk, Ramahlwe Mphahlele nem lép pályára, mivel az előző meccsen kiállították. Oda kell majd figyelni Kermit Erasmusra, aki két gólt is lőtt az araboknak, bár lehet nem játszik, az előző meccsen egy arcsérülés miatt le kellett cserélni. A fifa.com összefoglalója alapján sok helyzetet tudott kialakítani ellenük az EAE, szóval a védelmük nem lehet acélos, valamint végére valószínűleg fejben elfáradnak -mint az előző meccsen is-, erre akár alapozni is lehet, de ez már inkább csak találgatás

Egy biztos, mi itthonról egyet tehetünk: szurkolunk!

HAJRÁ, FIÚK!!!

Utolsó módosítás: 2009.09.30. 16:15

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2009.09.30. 15:34
Grammar nazi style on:

"Kis gecik voltak a karibiak (...)"

A szárazföldi közép-amerikai országokra nem szokták mondani, hogy karibiak, csak a Karib-tengeri szigetvilágra. ;)
powerhouse
2 | powerhouse 2009.09.30. 16:16
Javítottam! :)
Barthezz
3 | Barthezz 2009.09.30. 17:00
Ez nem grammar naziság, csupán földrajz-buziság! xD :-D
ufodani
4 | ufodani 2009.09.30. 17:12
Menekülés a győzelembe és messzire hajítani az úgy is jobbak vagyunk chippet!
Azért ezt a felkészületlen cikket power,így hogyan hasonlítom össze a leendő párokat südafrikai összeállítás nélkül..xd
powerhouse
5 | powerhouse 2009.09.30. 17:22
ufodani: vezeklésül megnézem a vasárnapi meccset tízszer egymás után!
powerhouse
6 | powerhouse 2009.09.30. 20:48
Na bogyókák, mi a vélemény? Én csak második felest láttam a tizitől, de az nagyon süti volt! :)
ufodani
7 | ufodani 2009.09.30. 21:45
én danibogyó jelentem az osztály létszáma 11 és 4 gombócot toltunk le a südesek torkán.Szal tényleg föld és ég a két meccs.A középamerikaiaknál azt gondoltuk,h eljátszuk a mikulásbácsit váró kölkök szerepét és elég csak a cipőnket kikészíteni,majd belepottyan vmi finomság.Oszt nesze kaptunk is 3 virgácsot gyorsan és az első sokk után már nem tudtunk felpörögni(de vajon miért).Ma viszont a kezdeti bizonytalanság után és persze főleg a második felesben már daráltunk-hajtottunk aminek meg is érkezett a jutalma.Az első gól felszakította a gátat,a másodikkal elindult az ár,a harmadikkal le is rombolta míg a negyedikkel szépen le is csónakáztunk rajta a 90.percig.Ez a hozzáállás kell a továbbiakban is! Hajrá!
powerhouse
8 | powerhouse 2009.09.30. 21:49
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy még jót is tett a csapatnak az a pofon, amibe beleszaladt, mert így legalább felébredtek, hogy itt bizony könnyen ki lehet esni, ha nem figyelnek. Az mindenesetre nagy pozitívum, hogy sikerült felpörögniük a mai meccsre, a 2. felesben néhol egészen parádés labdamenetek is voltak. EAE ellen is ez kell majd, akkor nem lehet baj. Kár, hogy Gosztonyi nem játszhat azon a meccsen, ma igen ügyesen tolta!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.