Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

U-20 Világbajnokság: Háromszor is Gulácsi!

powerhouse | 2009.10.06. 21:03 | kategória: u20vb | 10 hozzászólás

Első félidő után

Először is elnézést, de a vezetés, a parciális integrálás, a Becstelen Brigantyk és úgy általában a világ ma összefogott az ellen, hogy még a mérkőzés előtt írhassak valamit, így egyelőre az első félidőről jön az elemzés, holnap a második félidőről, akkor már elvileg nem gátol majd semmi a blogolásban.

Térjünk is a tárgyra, a 2. félidő mindjárt kezdődik, eddig ugyebár 1-1, egy hatalmas Kiss góllal, aztán a csehek Vosahlik fejesével egyenlítettek. Amit eddig láttunk, az alapján egész fasza a magyar csapat, ha nem félnek passzolni, megcsinálni a cselt, de sajnos elég sokszor megvan az a hiba, hogy kapkodnak a srácok. Kicsit nyugodtabban döntenének, sok labda pontos lenne, így viszont a csehek zsákmánya lesz. Tudom, könnyű innen a gép mellől okosnak lenni. Az ellenfél egyébként nagyszerű csapat, jól használják ki, hogy mi sebezhetőek vagyunk a széleken, erre oda kéne figyelni, de szerencsére középen hagynak minket passzolni, legalábbis a saját térfelünkön.

Innentől azonban problémás a dolog, nem ártana magas labdákkal Futácsot keresni, aki vagy megtartja, vagy egyből teszi Németh elé. Reméljük Némó lába nem sérült túlzottan, kicsit visszafogottnak tűnik, bár ezt inkább fizikailag kell érteni, látszik rajta, hogy küzd és akar. Eddig azonban nem nagyon találták az előre vágott labdák Márkót, talán még az is jó lenne, ha őt lehozná Egerváry, és egy védekező középpályást behozna, több labdát szereznénk, és lendülhetnénk kontratámadásba, vagy középen Komannal, vagy a szélen Gosztonyi talán meg tudná verni a nagydarab védőit, és aztán vagy ő maga lő, vagy Németh.

A meccs után

A második félidőben sokkal jobbak lettünk, igaz gólt nem szereztünk, pedig Gosztonyi emelése, majd egy Simon-Németh összjáték után közel voltunk tutihoz. Futács helyére végül is az előbb említett Simon András jött, és igen jól játszott, Némóval néha egész komolyan meg tudták zavarni a védelmet. A másik oldalon is igaz volt ez, a jobb szélen rendszeresen veszélyt jelentett Fabian, majd a helyére érkező Zeman is, de Dudás utolsó erejéig tartotta őket. Simon Ádámot le kellett hozni még a 60. percben, a következő meccset ki kell hagynia sajnos.

Aztán a hosszabbításban kijött a nagy problémánk, a szélről nagyon könnyen játszották be a labdát a csehek, és a védekezés elég béna volt középen, az egyébként zseniálisan játszó Szabó késett el, 5 méterről nem volt nehéz dolga Rabusicnak. De szerencsére nem zuhantunk össze, próbáltunk támadni, Némethet rúgták fel a tizenhatos sarkánál, és Koman büntetett, már meg is volt az egyenlítés. Ez a srác megérdemli, hogy cséká legyen, egyszerűen lenyűgöző, hogy mindig megjátszható, kéri a labdákat, és próbálja építeni a támadásainkat, ráadásul nagyjából mindenhonnan veszélyes, irigyelni való rúgótechnikával rendelkezik. Több gól ugye nem született, jöhetett a párbaj, amire csak annyit mondanék, hogy háromszor is Gulácsi!

Koman mellett a csapat másik legjobbja volt tegnap és talán az egész tornán eddig, hatalmas tehetség, egy-két éven belül a nagy válogatottban is kezdő lehet, ha elkerülik a sérülések. A nagy sztár, a sajtó kedvence Németh kihagyta, na és? Szabó is kihagyta, anno Baggio is kihagyta, Trezeguet is csak felső lécet lőtt, nem kell őket ezért bántani, benne van. Nyilván fos tizenegyes volt Némóé, de Szabó jobb lövését is fogta a kapus, arra meg nincs szükség, hogy ezért egy győztes meccs után piszkáljuk. Megtette ő is a magáét, nem játszott rosszul a meccsen, egy-két védőt bármikor le tudott kötni. Egyébként az egész csapatról el lehet mondani azt, hogy nagyszerű mérkőzést játszottak, bátran várhatjuk a pénteki, Olaszország elleni összecsapást.

Addig is alant találtok egy videót a mérkőzésről, gólokkal, tizikkel, az olasz meccs elé majd holnap vagy holnapután jön a beharangozó!

//15000 09.10.04.//

Utolsó módosítás: 2009.10.07. 15:45

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.10.06. 22:29
"Amit eddig láttunk, az alapján egész fasz a magyar csapat"

Nem maradt le véletlenül egy 'a' betű? :-D
szbszig
2 | szbszig 2009.10.07. 00:19
Hogy szokták mondani? Ez ilyen freudi elszólás lehetett... :D
powerhouse
3 | powerhouse 2009.10.07. 07:10
Siettem. :(
Barthezz
4 | Barthezz 2009.10.07. 09:14
Hol a videóról a párbaj vége? Basszus itt végigizgulom, erre a mi - remélhetőleg utolsó - lövésünk már nincs rajta. :-D
Barthezz
5 | Barthezz 2009.10.07. 09:15
Nah rágúgliztam :-P, bent vagyunk a 8-ban. ^^
powerhouse
6 | powerhouse 2009.10.07. 14:07
Na, ez már egy olyan videó, amiben a gólok és a tizenegyesek is benne vannak!
szbszig
7 | szbszig 2009.10.07. 14:54
Most néztem végig legalább negyedszer, úgyhogy volt időm a részletekre is figyelni, és ami nagyon tetszett, hogy az angol kommentátor egészen jól mondta a magyar játékosok neveit, sokkal jobban a csehekénél. :)
powerhouse
8 | powerhouse 2009.10.07. 15:04
Hát ja, pedig annyira nem vészesen nehéz kimondani a cseh fiúk neveit sem.
Barthezz
9 | Barthezz 2009.10.07. 18:03
Grat. a 15 k-hoz, elég gyorsan jössz most fel. :-)
powerhouse
10 | powerhouse 2009.10.07. 20:32
Jaja, már 15,3-nél vagyok! :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.