Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

U-20 Világbajnokság: A digók következnek

powerhouse | 2009.10.08. 21:11 | kategória: u20vb | 8 hozzászólás

A válogatott következő mérkőzése holnap, azaz péntek este lesz, immár a legjobb négy a cél, szóval elmondhatjuk, hogy a kínos kezdés után jövünk föl, mint a menzás kaja. Mert ugye az előző világbajnokság ezüstérmeseit küldtük haza. Könnyebb dolgunk most sem lesz, az olasz csapat ütött ki minket a tavalyi Európa-bajnokság elődöntőjében, bár sokat változott azóta a keretük, de a mienk is. Az még mellettük szól, hogy mi 120 percig küzdöttünk a csehekkel, reméljük nem lesznek fáradtak a fiúk.

Térjünk rá az aktualitásra, vagyis a mérkőzésre, illetve a csapatokra, először a piros-fehér-zöldre, aztán meg majd fordítva. Gyengébbek kedvéért tehát akkor a MAGYAROKKAL kezdjük.

Présinger és Simon Ádám tuti nem játszik, begyűjtötték a 2. sárgájukat, de rajtuk kívül senkinek sem kérdéses a játéka, Korcsmár (szegény srác, a Firefox szerint durva és obszcén a neve) és Debreceni már a csapattal edzett. Egervári nem sokat szokott variálni, meg talán nincs is rá különösebb oka, az eltiltottaktól eltekintve mindenki hadra fogható, és formában is van. Előzetes kezdőt még nem jelentettek meg sehol, így én se bocsátkozom tippelésbe, meg hát igazából csak az a kérdés, hogy a védelem jobb szélén ki játszik majd, Dudás ugyanis jó volt, de azért az nem az ő helye. Középen talán Korcsmár, talán Kiss, a védelemben változás nem várható, ezúttal reméljük hiba nélkül sikerül lehozni a mérkőzést, de legalább ne maradjanak le középen senkiről. Elől Koman és Németh alapember, Simon és Futács között az dönthet, hogy földön vagy levegőben akarunk elsősorban támadni.

Akkor lássuk az ellenfelet, Olaszországot. A digók jól megruházták a spanyolokat (3-1), szóval nem lesz egy egyszerű mérkőzés, de azért azt nem árt tudni, hogy azon a mérkőzésen majd' egy órát emberelőnyben játszhattak, ráadásul a spanyol srácok 1-2-nél büntetőt hibáztak. Tavaly ugyebár a taljánok vertek ki minket az elődöntőben, akkor Forrestieri volt eredményes, na, tőle majd nem kell tartani, mivel ő nincs a keretben. Sőt, az olaszoknál nincs Santon, Balotelli, Macheda, csak hogy az ismertebbek közül említsek néhány nevet. Ettől függetlenül vannak jó játékosaik, például a spanyolok ellen két gólt szerző Mustacchio, aki egyébként Koman nagy haverja (anno a Sampdoria ificsapatában együtt játszottak, mi több bajnokságot is nyertek), vagy a szintén Sampdoriás kapus, mi több cséká Fiorillo. A további neveket innen mazsolázhatja ki az, aki nagyon ráér.

A két csapat nagyjából egyforma erősségű, jó formában vagyunk mi is és a taljánok is, a legfontosabb emberek bevethetőek mindkét oldalon. Más mérkőzés lesz ez, mint a nyolcad döntő, gondolom senkinek se mondok újat azzal, hogy az olaszoknak teljesen más a stílusa, mint a cseheknek. Valószínűleg nem a szélekről belőtt labdákkal fognak operálni, sokkal inkább a szervezett védekezés, majd az abból indított gyors támadás a sajátjuk, ők ebben nőttek fel, a keretből mindenki Olaszországban játszik. Fontos lesz az, hogy középpályán tudjuk tartani a labdát, a már említett jó védekezés mellett, támadásban meg jók vagyunk, majdnem minden helyzetből szereztünk már gólt, véleményem szerint ezzel nem lesz gond.

Aki innen továbbjut, az a Ghána - Dél-Korea mérkőzés győztesével fog játszani, ami csak első ránézésre tűnik egyszerűnek, de ez még ráér.

Holnap tehát mindenki üljön le a tévé elé, és szurkoljon, mert meg lehet verni az olaszokat!

Utolsó módosítás: 2009.10.08. 21:15

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2009.10.08. 21:39
Továbbjutni az értelemszerű okon túl azért is lenne nagyon jó, mert akkor a további eredményektől függetlenül még biztosan lenne két további meccsünk, és végigjátszanánk az egész vébét, hiszen itt a bronzért is van külön helyosztó.
2 | Pyrogate 2009.10.09. 12:57
mint ha azt olvastam volna, hogy 2 legerősebb játékosa nem játszik eltiltás miatt. Amúgy miért nem törölték a csoportmeccsek lapjait?
powerhouse
3 | powerhouse 2009.10.09. 13:10
Jó kérdés Pyro, én is csak néztem.
4 | Pyrogate 2009.10.12. 14:59
kb olyan ez, mint hogy két fordulóval a kvalifikáció végén bejelentik a rangsorolási rendszert...(Trapattoni hogy ki is kelt magából)
Mondjuk legalább kiderül, hogy nem csak az MLSZ csinál ilyeneket, 1-2 éve ugyanis 4-5 forduló után elhatározták, hogy döntetlen esetén nem az alacsonyabban rangsorolt csapat jut tovább, hanem lesz még1 meccs. Mivel addigra nem esett még ki a másodosztályú fradi...)

Vajon itt ki lobbizott? És az U20as vb-n? Vagy csak szimplán szerencsétlenek voltak...
powerhouse
5 | powerhouse 2009.10.12. 15:32
Hát nem tudom, de szerintem azzal mindenki egyformán szív, hogy nem törlik el a sárgákat. Főleg ezen a tornán, ahol még faitalok vannak, könnyebben csinálnak olyan hülyeséget, amit később megbánnak.

A legnagyobb hülyeség mégis csak az, hogy nem hivatalos FIFA torna, így nem kötelesek elengedni a csapatok a játékokat. Ebből mi jól jöttünk ki, mert elég durva olasz csapat ellen kellett volna játszanunk, de a torna szempontjából mégis kicsit hiányérzetem van.

Na mind1, ma még jön szerintem az új bejegyzés!
6 | Pyrogate 2009.10.12. 15:49
igen, amúgy ezt valszeg az angolok (a szövetség) sírták ki, ott ugyanis mint tudjuk elég sok fiatal (mindenféle nemzet) játszik a bajnokságokban...
7 | Pyrogate 2009.10.12. 15:49
mármint nem a szövetség, hanem a klubok sírhatták ki.
powerhouse
8 | powerhouse 2009.10.12. 17:21
Le is égtek rendesen, Ghána egy laza négyest gurított nekik... :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.