Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

U-20 Világbajnokság: Az elődöntő - gólokkal

powerhouse | 2009.10.12. 20:58 | kategória: u20vb | 22 hozzászólás

Nem semmi mérkőzésen vagyunk túl, de remélem már sikerült mindenkinek kijózanodnia, nekem még fáj a torkom a sok ordibálástól, de nincs idő tovább pihenni, lehet újból izzítani a hangszálakat, holnap már jön is a Ghána elleni mérkőzés. Nem azzal kell most foglalkozni, hogy mi történt a digók ellen, most Afrika bajnokaira kell koncentrálni, mert ők egy teljes erősségű kerettel vannak itt, és bizony ők se a bronzmeccsért utaztak Egyiptomba.

Szokás szerint előre veszem a magyar csapatot. Kissé szarban vagyunk, mivel se szövetségi-, se csapatkapitány nem lesz a csapat mellett, csak a lelátón, utóbbi pedig nagyon fog hiányozni, ezt Egervári is elismerte. Pontosabban nehéz lesz megfelelően pótolni. Amiben mindenképpen reménykedhetünk, az az, hogy Némót megint megtalálja egy-két jó labda, és lesz olyan nyugodt, mint a színészbanda ellen. Szekeres Adrián piros lapja is maradni fog sajnos, de Présinger és Simon Ádám már játszhat, ami nagy erősítés. Tóth Bence lehet az, aki Komant pótolja, sokan őt várják a kezdőbe. Eddig nem sokat játszott, most itt a lehetőség.

Mellettünk szól, hogy mi fegyelmezettebb csapat vagyunk, jobban védekezünk éppen ezért, és a csapatszellem is százszázalékos, ráadásul nekünk mindegy, hogy éppen hátrányból kell fordítani, vagy gyorsan egyenlít az ellenfél, így is, úgy is képesek vagyunk a győzelemre, ráadásul sokkal erősebbnek tűnő ellenfelek ellen. Nem nézem le sem Dél-Afrikát, sem Dél-Koreát, de szerintem jobban örültünk volna előzetesen, ha cserélhetünk Ghánával.

Ami viszont a fekete gyémántok mellett szól, hogy bazi erősek, ügyesek, gyorsak, szóval olyanok, mint ami egy ghánai focistáról az embernek eszébe jut (a büddösniggeresek ne olyan hangosan röhögjenek a hátsó sorban, hé!). Van két elég faja csatáruk, Adiyah és Osei, akiről már minden figyelmes olvasó tudhatja, hogy már 10 gólt lőttek, valamint ott van még a híres-neves Abedi Pelé fia, Andre Ayew, aki félig francia, a gall másodosztályban játszik, és 17 évesen szétszopatta Jose Bosingwát egy BL meccsen. Hűűha! Na de komolyan, a srác már 2008-ban a nagyok között volt az Afrika Kupán, szóval tényleg egy nagyszerű játékosról van szó, oda kell majd figyelni rá. Némó meg a többi csatárunk viszont már sátáni mosollyal dörzsöli a tenyerét, mert az amúgy sem acélos ghánai védelem egyik legjobbja, Jonathan Mensah kisárgázta magát, nem léphet pályára.

BRÉKING NYÚZ: Németh Krisztián elkapott valami vírust, fáj a torka. Jöhet az oxigénsátor, Dr. Bubó, csak hegesszék össze a holnapi meccsre. Persze az egészség a legfontosabb, ha komoly baja van, akkor inkább pihenjen. Hát ez nem hiányzott. Nem akarok vészmadár előtt, de minden csapat kiesése előtt becsúsznak ilyen-olyan sorscsapások. Vagy lehet, hogy csak a ghánaiakat szívatja a csapat, és direkt kapott egy nap pihenőt Némó.

De ne legyünk pesszimisták, olyan hülyeségekkel ne foglalkozzunk, hogy a játékvezető egyszer kiosztott egy meccsen egynél több piros lapot, hogy baszdmegelnek a fiúk, azt emg főleg, hogy 100 millióért játszanak. Mert sokkal többről van itt szó.

Valami azt súgja, hogy ez lesz a legnehezebb meccsünk, de ebben a csapatban meg van az plusz minden meccsen (amit komolyan is vesz), hogy le tudjuk gyűrni az ellenfelet. Nem kell mindig Koman és Németh zsenialitása, elég az, ha Gula formában van, és valaki begyűr egy gólt. De Gosztonyitól, Présingertől, Simontól is lehet várni azt az egy momentumot, ami eldöntheti a javunkra a meccset, bennük van, csak ők nincsenek annyira előtérben, mint az előbb említett srácok.

Érdekesség, de a válogatott kétharmada úgy számolt, hogy legkésőbb a negyeddöntőben kiesnek. Szóval innentől már ezért se kell izgulni, hogy saját elvárásaikat alulmúlják.

Azt ne felejtsük el, hogy ha kikapunk, ha nyerünk, de lesz még egy meccsünk, vagy Brazília, vagy Costa Rica ellen. A legvégéig szorítsunk ennek a csapatnak, akár az aranyért, akár a bronzért játszunk majd, mert megérdemlik, hiszen megadták nekünk azt, amit focistáktól régen kaptunk: egy igazi nagy tornán, nívós ellenfelek ellen is büszkén mondhattuk, hogy igen, mi voltunk a jobbak, többet tettünk, a mi fiunk szerelt, cselezett, adott be, lőtt zseniálisan. Egy szóval jó érzés magyarnak lenni.

Egy szó, mint száz: az álom nem ért véget, holnap 16:30-tól szurkolhatunk, hogy kitartson péntek 20:00-ig. Ezért megéri véresre ordítani a torkomat.

Közben befutott a pepsifoci.hu jóvoltából a következő is:

A magyar válogatott kezdőcsapata:

Gulácsi Péter - Zámbó Bence, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt (ő lesz a cséká), Simon Ádám, Kiss Máté - Simon András, Németh Krisztián

És a srácok gyakorolták a büntetőket. Hosszú meccsre készüljünk! :)

A gólok a pepsifoci.hu jóvoltából

//16000 09.10.16//

Utolsó módosítás: 2009.10.16. 07:30

Hozzászólások

1 | goodboy007 2009.10.12. 21:04
"...csak hegesszék össze a tegnapi meccsre."

Az nem inkább holnapi? :P
szbszig
2 | szbszig 2009.10.12. 21:08
Na, már csak az hiányzik, hogy Koman eltiltása után ő is hiányozzon...
powerhouse
3 | powerhouse 2009.10.12. 21:09
Kössz, goodboy! Kicsit átírtam hirtelen felindulásból, de nem vészesen.

szbszig: Hát igen, az már tényleg durva vicc lenne.
ufodani
4 | ufodani 2009.10.12. 23:25
"bazi erősek,ügyesek és gyorsak" Hát igen.Akkor én azt mondom,h mi pedig taktikában megfontoltságban éés mentálisan(bár nem beszéltem egyik ghánaival sem) jobbak vagyunk.Kiegyenlített meccs lesz szerintem és egy jó Gulára mindenképpen szükség lesz.Vmi azt súgja,h Gosztonyi lesz a meccs embere:)
Sajnos élőben nem látom.
Egy mindenkiért,mindenki egyért!Gyerünk fiúk "mert főő a győőzelem..".
szbszig
5 | szbszig 2009.10.13. 00:00
Én már alig bírom kivárni a holnap estét! :)

Ilyen jó fociősze nem is tudom, mikor volt utoljára a magyar futballnak. A Loki a BL-ben, az U20-asok végigmennek az egész vébén, és még a válogatott meccseinek is volt tétje, ha nem is játszottak aztán ahhoz méltóan. Ennyi elég egy magyar fociszerető embernek a boldogsághoz. :)
6 | Pyrogate 2009.10.13. 09:47
#5: kis magyar boldogság:)
Ha hozzátesszük, hogy a Fradi újra az nb1-ben...hmm:D

Amúgy Ghána az előző meccsen igen csak megszenvedett Dél Afrika ellen a 8 közé jutásért:) Persze ez sokat nem jelent, csak hát remélem, hogy lesz esélyünk ellenük. Az angolokat eléggé elverték. Mindegy, hajrá magyarok!!!
powerhouse
7 | powerhouse 2009.10.13. 16:11
Szbszig: így van, reméljük lesz még miért örülni!

Pyro: ja, megszenvedtek, de nem akartam ez beleírni, nem lehet tudni, milyen formában voltak ők meg a Dél-Afrika, sok tényező befolyásolhat egy mérkőzést.
szbszig
8 | szbszig 2009.10.13. 16:48
Szóval Németh játszik. Ez jó hír. Nagyon bízom benne, hogy a betegsége nem fogja hátráltatni a pályán nyújtott teljesítményét.

Másrészt nekem valahogy mindig rossz érzésem támad attól, ha egy csapatnál azt hangoztatják, hogy gyakorolták a büntetőket, de ne legyen igazam, és jussunk tovább. Akárhogy. ;)
Barthezz
9 | Barthezz 2009.10.13. 16:49
Hogyhogy nem lesz ott a mérkőzésen a szövetségi kapitányunk? Eltiltották vmiért őt is?
powerhouse
10 | powerhouse 2009.10.13. 17:18
Ja, amikor Szekerest kiállították, mehetett utána Egervári is reklamálásért.

szbszig: hát innentől igen nehéz dolgunk lesz, de én érzem a csodát a fiúkban! Kicsit összeszedik magukat, akkor szét lehet kapni ezt a semmilyen ghánai védelmet, de elől tényleg nagyszerű csapat, főleg Adiyah és Ayew.
szbszig
11 | szbszig 2009.10.13. 17:23
Ja, hogy már megy a meccs???!!! Én azt hittem, este 20 órától van ez is!... :(((
szbszig
12 | szbszig 2009.10.13. 17:23
Hülye vagyok... :(
powerhouse
13 | powerhouse 2009.10.13. 17:24
szbszig: erre mit mondjak? :D 2:0 oda, szóval kezdjél szurkolni, mert innen kurta nehéz lesz.
Barthezz
14 | Barthezz 2009.10.13. 17:27
Tényleg félreérthető a mondat, ha gyorsan olvassa el az ember. :-) Szóval egy javaslat, hogy legközelebb a kezdési időpontot vedd félkövérre, s akkro nem lesznek ilyen problémái senkinek sem. :-D
szbszig
15 | szbszig 2009.10.13. 17:28
Akkor már csak annyit mondok, hogy nagyon remélem, ezen a vébén megfordul a tavalyi Eb-s tendencia, és a fiúk akkor játszanak jól, amikor én nézem őket (azaz a második félidőben), és akkor szarul, amikor nem (azaz az elsőben)...
powerhouse
16 | powerhouse 2009.10.13. 17:29
Szerintem elég világos, mellesleg szbszigről nem feltételezem, hogy csak innen tájékozódna. De akkor legközelebb így lesz.
Barthezz
17 | Barthezz 2009.10.13. 17:38
Jahogy ma 16:30-kor kezdődött az elődöntő és péntek 20 órakor lesz a döntő? Akkor ezt én is félreértelmeztem, azt hittem, hogy ez a meccs lesz pénteken. :-D

Amúgy a kiemelés azért célszerű, hogy aki idetéved, vagy olyan, mint én, tehát nem néz máshol utána, annak is kitűnjön rögtön a kezdési időpont. :-)

Ha bejutunk a döntőbe, azt én is nézni fogom viszont!
powerhouse
18 | powerhouse 2009.10.13. 18:21
Pedig olyan közel volt... :'(

De ez a magyar csapat megmutatta a nagyoknak, hogy mit kéne: a legvégsőkig küzdeni!
szbszig
19 | szbszig 2009.10.13. 19:34
Valóban nemcsak innen tájékozódom, ezért is fordulhatott elő, hogy a végén a számok felett már átsiklottam. Kurva életbe... Mondjuk tényleg írhattad volna vastag betűvel, az talán segített volna, Barthezznek meg mindenképpen. De persze nem a te hibád. Meg szétvet az ideg most a meccstől is. Egyáltalán nem vagyunk rosszabb csapat ezeknél a ghánaiaknál...
powerhouse
20 | powerhouse 2009.10.13. 19:46
Igen. A most kezdek egyre szomorúbb lenni, annyira közel volt pedig! De sajnos ebben a csapatban most ennyi volt, a hibák, sérülések, eltiltás és a fáradtság, na meg a vitán felül nagyszerű Ghána sok volt. De abban biztos vagyok, hogy Komannal és egészséges Némethtel elpicsáztuk volna őket.
ufodani
21 | ufodani 2009.10.14. 14:14
Nem lehet h a kisteleki leszólt:gyerekek nincs több lovém,fasz gondolta,h eddig eljuttok.. Na jó csak vicc volt.Basszus de sajnálom a srácokat annak ellenére h nem sajnálatra valók.Csalódás,nekik mindenképpen hiszen ők tudták,ők érezték h mi van bennük.Csak kincstári optimizmusból nem jelent ki senki olyat,h képesek vagyunk a döntőre,sőt még ennél is többre.Ez tört ketté és ezért sajnálom őket és kis egóval saját magamat is,h nem látom ezeket a szeretetre méltó srácokat a döntőben akikre fel lehet nézni és legyünk csak büszkék rájuk szugeráljuk őket a bronzmeccsen!
Amit ismét nem látok élőben:(
powerhouse
22 | powerhouse 2009.10.14. 15:14
Ja, sajnos nagy közel volt a döntő, de annyi minden negatívum jött össze erre a meccsre, hogy így nem sikerülhetett. De majd pénteken lehet javítani!

És sajnos én se látom majd a meccset egészben...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.