Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

2009 Aranylabdása: Lionel Messi

powerhouse | 2009.11.30. 21:32 | kategória: foci | 7 hozzászólás

Persze még nem hivatalosan, csak holnap derül ki, hogy kire szavazott az a majdnem 100 újságíró, de ki más kapná? C. Ronaldo nem nyert BL-t, a többieknek meg nincs elég csele a Youtube-on, így ők eleve kiestek a versengésből. Zlatan Ibrahimovicot a nagy esélyesek között emlegetni meg enyhén szólva is botorság. Nincs semmi bajom a svéddel, de egy gólkirályi cím itt szinte semmit se ér.

De például ott van Iniesta és Xavi, akik szerintem sokkal, de nagyon sokkal fontosabb láncszemei Guardiola csodálatos Barcelonájának, mint az argentin zseni. És ez tavaly is így volt, szóval én inkább kettejük közül választanám ki az idei világ legjobbját. Elég csak a múlt heti Bajnokok Ligája meccsig visszamenni, és már is látjuk, hogy se Messi, se Ibra nem kellett a Barcának ahhoz, hogy szétkapják az Intert, mint foxi a lábtörlőt. A két kicsi spanyol viszont végig a pályán volt (majdnem, mert Iniestát a 90. percben lecserélték).

Viszont jön majd a sok okos (?) újságíró, és majd jól megmondják, hogy Messi bizony fontosabb, mert több gólt lő, és különben is jobban cselez. De ő semmit se érne a középpálya nélkül, aminek a két agya - főleg támadásokról beszélünk most-, Xavi és Iniesta.

Tavaly Ronaldónál egyszerűbb volt a helyzet. Ott arra volt kihegyezve a játék, hogy mindenki védekezik, labdát szerez, aztán majd a portugál séró- és cselbáró majd megoldja, és meg is oldotta valahogyan. Több gólt lőtt, mint a csapat többi tagja összesen (barokkos túlzás). Ezzel szemben Messi mellett Eto'o és Henry is termelt nem kevés gólt, megkockáztatom ha bárkit kivettünk volna a trióból, még akkor se lett volna nagy baj.

Nem Messi ellen beszélek, hanem a két spanyolért. De mondhatnám akár Eto'o-t is, akit szerény véleményem szerint nagyon alábecsülnek. Hosszú évek óta Európa legjobb csatárai között van, mindkét győztes Bajnok Ligája döntőben szerzett gólt, pechjére azonban előbb Ronaldinho, most meg Messi aratja le előtte a babérokat. És még jól le is passzolták bagóért az Internek. Az tény, hogy nem egy észlény, és nem is angyali jelleméről híres, viszont csak nagyon kevesen értenek annyira a góllövéshez, mint ez a kameruni srác.

Az az igazság, hogy az Aranylabdát manapság a legügyesebb, a leghíresebb, és nem a leghasznosabb kapja. Illetve a sok fontos közül a frontember. Idén legalább annyira kellett Xavi, mint Messi, tavaly (07/08-as szezon) Vidic, mint Ronaldo, előtte Seedorf, mint Kaká, Cannavaro helyett meg vagy 4-5 másik olaszt választhattak volna.

Egy tökéletes világban idén megkapná a díjat Messi mellett Xavi és Iniesta is. De talán a mindenkori Xaviknak és Iniestáknak (lehetne sorolni itt nagyon sok embert: Casillas, Giggs, Terry, Carragher, nagyon hosszú a sor) nem is ez a fontos, hanem hogy győzött a csapat.

Mert ugye nyáron nem arról beszélgetnek a focisták, hogy ki milyen szép gólt lőtt télen, vagy hogy elfektette a védőt áprilisban, hanem hogy mennyi trófeát sikerült májusban szerezni.

Utolsó módosítás: 2009.11.30. 21:36

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2009.12.01. 01:13
A médiának sztárok kellenek. Messi pedig sztártípus.
Amúgy én most nem látok jóideje korszakos zseniket a díjazottak között...
C.R lehet majd az, de még sztem van ideje. Cannavaro vicc volt h megkapta.
A zseniket nem a díjak emelik a nagyok közé. Abszolút kedvencem Raul, aki biztos vagyok benne, hogy 10-20-30-40 év múlva is dicsőíteni fognak. Mégse volt playboy, médiasztár v. trófehalmozó. Ő csak egy nagyszerű játékos.
2 | Nicolas19 2009.12.01. 09:39
Az Aranylabda olyan, mint a Nobel-díj: nem az kapja, aki megérdemli, hanem akinek legjobb a sajtója. Ami ott Coelho, Gore, Obama, az itt Owen, Cannavaro. Messi egy remek játékos, de egyáltalán nem annyira nélkülözhetetlen embere egy csapatnak, mint pl. Xavi, Raúl (pár évvel ezelőtt), vagy éppen Gerrard. Semmi jelentősége a díjnak, meghypolják egy kicsit az amúgyis túlimádott kis kedvenceket.
péHá
3 | péHá 2009.12.01. 13:54
Örülök, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen. Persze az Aranylabda sok érdekes témát feldob, például '99-ben miért Rivaldo kapta, és miért nem az akkor triplázó MU sztárja, Beckham?
4 | Nicolas19 2009.12.03. 15:23
Szerintem Rivaldo jobb focista volt, mint Beckham. A trófeáknak semmi közük az Aranylabdához (ezért sem kellett volna automatikusan Barcásnak kapnia). Ilyen szempontból érdekesen alakult 2006: ha már a világbajnok csapatból valaki, akkor ti melyiket választanátok - a bundabotrányba keveredett Cannavarót vagy a fejelős, de VB cím mellett olasz bajnok Materazzit?:)
péHá
5 | péHá 2009.12.03. 17:33
Nem tudom. Mindketten nagyot alkottak abból a csapatból, de ki nem? Nem lehet kiemelni senkit se, nem volt sztárcsatár se, csapatként voltak hihetetlenek. Például az előtte nevesincs Grosso mekkorát játszott a németek ellen!
6 | Fear666 2009.12.08. 15:53
Azért azt itt rögtön leszögezném, félretéve minden nemű média okosságot amit itt összezagyváltak, hogy Messi MEGÉRDEMELTE az aranylabdát.Voltak hozzá társai is term a Barcelonában, de amit az a srác képvisel az maga a totális futball.Nem is lehet egy lapon említeni CÉvel.Ez az én véleményem, nem a Roni fanokat akartam ezzel most hergelni.Elismerem Ronaldo tudását, de Messi jobb, sokkal jobb
péHá
7 | péHá 2009.12.09. 07:42
PErsze, hogy megérdemelte. De nem ez a lényeg, hanem hogy Xavi és Iniesta is megérdemelné. A Roni vs Messi vitába inkább ne menjünk bele.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.