Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

Unofficial Blog Championship 2009

powerhouse | 2010.01.18. 20:19 | kategória: móka | 28 hozzászólás

1967. április 15-én Skócia elverte Angliát egy brit csapatoknak rendezett futballtornán. Az angol csapat első veresége volt ez a világbajnokság megnyerése után, és a derék skótok tekintettel a déli szomszédokkal ápolt felhőtlen viszonyra nem haboztak adaptálni a bokszból már ismert rendszert, így kikiáltották magukat nem hivatalos világbajnoknak. A dolog idővel elfelejtődött, hogy aztán sok évtizeddel később, az információs forradalom hullámait meglovagolva, vagy inkább szörfölve egy internetes oldal szépen végigvezette, hogy az eltelt időben merre vándorolt a trófea. A kezdeményezést felkarolta a neves futballmagazin, a FourFourTwo, és azóta is zajlik a nemes vetélkedés. Jelenleg Hollandia a bajnok, de Magyarország nem régen birtokosa volt eme nemes címnek, egészen pontosan 2008. szeptember 10-éig.

A hosszúra sikerült bevezetés-trivia duó után szeretném kihirdetni az Unofficial Blog Championship 2009-et, vagyis a nem hivatalos év blogja versenyt. A szabályok ugyanazok, mint a hivatalos verzióban: első ötöt kell rangsorolni, az első kap 5 pontot, a második 4-et, a harmadik 3-at, a negyedik 2-őt, és az ötödik 1-et. De ebben természetesen boldog-boldogtalan részt vehet, bár a több névvel rendelkezők lehetőleg csak egyszer szavazzanak.

Akikre lehet szavazni: Barthezz, Creativ3Form, Germinator, Gobiakos, powerhouse, PrasCo, Pyrogate, Shadowguard.

Tét nincs, lényeg a jó kedv, ahogy az a kategóriából is következik, de azért nem kell elbohóckodni.

Utolsó módosítás: 2010.01.18. 20:23

Hozzászólások

KisCsirkee
1 | KisCsirkee 2010.01.18. 20:35
PRAS, PRAS, PRAS, PRAS, PRAS.... :D

Komolyra fordítva:

Pras, Germi, Crea, Bari, Pyro és trafóház
powerhouse
2 | powerhouse 2010.01.18. 20:40
te majom, legjobb ötöt kérek, és lehetőleg számozva. :D
KisCsirkee
3 | KisCsirkee 2010.01.18. 20:44
1: Pras
2: Germi
3: Crea
4: Bari
5: Pyro

Így megfelel? :D
powerhouse
4 | powerhouse 2010.01.18. 20:46
Sir, yes sir!
powerhouse
5 | powerhouse 2010.01.18. 20:57
Azért én is megírom, nekem ki jött be a legjobban az évben! Persze mindenkinek jár az elismerés, de a top 5 nálam:

1. Barthezz
2. PrasCo
3. Pyrogate
4. Gobiakos
5. Germi

Germinator
6 | Germinator 2010.01.18. 21:17
Ti elmebetegek vagytok, második hely??:-D Olvastátok egyáltalán a "blogomat"? Alig írtam bejegyzést:-P Azért rendes tőletek, de... inkább olvasgassátok az It's Blogot>:-]:-D
powerhouse
7 | powerhouse 2010.01.18. 21:32
Te vagy a nagybetűs minőség. :D
KisCsirkee
8 | KisCsirkee 2010.01.18. 21:38
Germi: Magyar Humor halála... :D Téma lezárva... :D És ugye, tudod, hogy nézem az It's blogot? :D
ufodani
9 | ufodani 2010.01.18. 21:56
KisCsibe:hiába mondja ph h Sir,yes sir,azóta már a szomszédot zaklatja pzs ügyben,mert nincs nálad az 5-ben!

1. Barthezz
2. Pyro
3. power
4. Pras
5. Gobi-Crea
Pras
10 | Pras 2010.01.18. 22:44
Öjjha! Na, ezt megy hogy... (Csirk', Te állat! :D )
Szóval, a teljesen szubjektív sorrendem. (mondjuk nem tudom, mit hangsúlyozom, amikor a verseny teljesen szubjektív. :D )

1.) Pyro (Az útleírások miatt, elsősorban, de a Parányi Hősök is igen szép zárás volt az évre; valahogy egyszerűen nekem ez volt legjobban "egyben" talán.)
2.) Gobiakos (A mennyiség mellé stabil minőség is társul, és valahogy akármiről ír, sosem lapozom át a "Hm, bizonyára k*vajó, de nem vág az érdeklődésembe"-felszólalással.)
3.) Barthezz (Mert fasza a stílusa - bár a gépzene nem az én asztalom, épp ezért tágabb témakörben is szívesen olvasnám.)
4.) PH (Egyszerűen azért, mert lövésem sincs a focihoz, de amit ezen kívül olvastam, annak bizony nem volt egyetlen perce sem hiábavaló. Ilyent meg írhatna többet is. Be volt ígérve a láb miatt a több bejegyzés, aztán semmi flood, hogy képzeli már ezt?!)
5.) Crea' (Mert nem fél írni, és ez tetszik, és mert szabadidejében egy hülye állat, ami egy elég komoly pirospont.)
6.) Jómagam, de ha lehetőség lett volna rá, rengeteg embert magam elé tolnék, LM-et, de keveset ír, anxiust, de gyakorlatilag az egy szem lemezáttekintője van a blogban, Razor03-at, mert nagyon korrekt játékismertetői vannak, az Undying-re például az ő hatására néztem rá, és - ahogy a fáma mondja - még sokan másokat, akiktől elnézést a meg nem nevezésért így tizenegy magasságában. Ezért nagyon-nagyon megtisztel az is, hogy idáig eljutottam! =) Hogy nálam is legyen azért zárójeles: (Kicsit kevesebb anyázás és normálisabb stílus jót tenne a dolognak.)

Na, megyek kört váltani, mer' szétrúgják a seggem a Hims topicban.
Pras
11 | Pras 2010.01.18. 22:45
Hopp, elnézést a dupláért, de lemaradt egy olyasvalaki, akit pedig mindenképpen nevesíteni kell: ShuleyvA.
12 | Pyrogate 2010.01.18. 23:08
1. PrasCo
mert a számomra leginkább érdektelen témákat is úgy adja elő, hogy be lehet szarni a röhögéstől:)
2. Barthezz
Sok munka minden egyes bejegyzés mögött, korrekt beszámolók, sok sok infó:)
3. ph
mert a foci az jó :D

Nálam csak 3 van, a többiek közül nem látok nagyon sorrendet (mondjuk van olyan név is, akinek nem emlékszem egy bejegyzésére sem)
Germi meg Mester, de idén nem is irogatott:)
Barthezz
13 | Barthezz 2010.01.19. 00:08
Sorrendet nem tudnék mondani, de amely blogok mindenképp megérdemlik idén a kiemelést (csak röviden, kissé csapongósan, mivel baromi fáradtan estem haza, holnap meg meló...):

Pyro - számomra a legérdekesebb témák, olyan szemszögből mutat be más országokat (pl. kapható alkoholok, ételek, szokások), amik teljesen egyedivé teszik ezen ismertetőit, s mellőz minden sablonosságot + a közvetlen, jó értelemben vett "laza" stílusa is igen bejövős nekem

Pras - sztem a legtöbb munka és egyben a legegyedibb stílus az ő blogjában van, ritkán ír, de akkor baromi jókat; a műszaki dolgok, illetve a magyar történelmi hagyományok (íjászat, vértezet) engem mondjuk nem mozgatnak meg, de beleolvasgatva rengeteget dolgozott ezekkel a bejegyzésekkel; a MÁV-os, vagy a képes bejegyzések viszont nagyon betaláltak nálam + a stílusa eszméletlen egyedi és sajátosan humoros (néha szvsz kissé túlbonyolít 1-2 körmondatot, de ezt leszámítva csillagos 5-ös)

péhá: a foci ugyan megintcsak nem az én asztalom, de úgy írja le ezeket a bejegyzéseket, hogy sosem bánom meg az elolvasásukra szánt időt; a többi bejegyzés pedig kellemesen olvasmányos (bár néha kissé csapong a témák között) + legszókimondóbb stílusa neki van és éppen ettől jó

Gobi: rengeteg témában ír, néha kissé az az érzetem van, hogy "legyen vmi" céllal kerül fel 1-2 bejegyzés, de a többi iromány igencsak betalálós; Kétperces mesék nagyon profi, s igazából bejegyzésről bejegyzésre látszik, hogy mennyit fejlődik, s a tetőpont sztem idén fog eljönni a blogjában + kissé kevesebb önreklám kellene :-P


Germi idén alig írt, így őt most nem venném be az előző sorba, a kiemelést viszont ezen pár bejegyzés is megérdemli, hiszen simán hozta velük a tavalyiak színvonalát!


És egy tipp a hivatalos eredményre: sztem Pras fog nyerni az egyedi stílusa miatt, az én blogom sztem túl kommersz. :-P (jó, a progi zenés bejegyzések nem, de azok meg sajnos baromi ándergrándnak számítanak ezen az oldalon :-D )

Gobiakos
14 | Gobiakos 2010.01.19. 00:12
Nálam csak "Top 3" van, alááb kifejtem, hogy miért.

1. Creativ3Form - szerethető volt a Vágy sorozat, plusz a videó-blogok is tetszetősek lettek.
2. PrasCo - a fotós és a sztájkos bejegyzések mindent vittek, mint a piros hetes. Eszméletlen fogalmazási tehetség!
3. Pyro - a világjárós bejegyzések + a Talmácsis átverés ott voltak a toppon.

A továbbiakban pedig:

Shadowguard[b]-tól egyedül a King's Bounty - A király nevében című bejegyzést olvastam. Sorry.
[b]Barthezz
témái nálam nem nyertek, sem az energiaitalok, sem a zenei favoritjai nem nyomnak sokat a latba nálam. Bár ettől még bizotsan sok-sok munkaóra van bennük.
Germi piszok keveset posztolt és azok sem nyerték el maradéktalanul a tetszésemet.
PéHá meg alapból unszimpi... >:-] (A foci nálam kimerül az EB/VB-ben.)
Barthezz
15 | Barthezz 2010.01.19. 00:21
Nono, a Leggyengébb láncszemesnél te voltál az első kommentelő. ;-)

Amúgy ezt sajnálom is egy kicsit, hogy a más témák felé való nyitásaim elvesztek a többi bejegyzésem sűrűjében, s utólag a mennyiségük miatt már mindenki csak a zene + az energiaital témákra emlékszik. Volt pedig bőven más is ezen kívül (pl. játékismertetővel is bepróbálkoztam :-P ), csak úgy látszik, nem helyeztem rájuk kellő hangsúlyt, mármint a bejegyzések arányaira értve.
Gobiakos
16 | Gobiakos 2010.01.19. 00:26
Barthezz: Lehet, hogy ez volt a baj, amit írtál. Nem kaptak elég nagy hangsúlyt és ezáltal kissé(?) elvesztek a többi között... Szomorú, és ami még fontos: NYISS! Másról is írj, mindenről, bármiről! :-D;-)
Barthezz
17 | Barthezz 2010.01.19. 00:37
Igazából a más irányú témákhoz bevallom, kissé lusta voltam, mert ugyebár egy idő után elfogynak az ötletek (tavaly több ilyen egyéb témájú bejegyzésem volt, pl. a nyaralási beszámoló, egy-két "filmkritika", vagy a zenei retro), másrészt a blogírásra fordítható időm is eléggé behatárolt, így inkább megmaradtam annál, amihez a legjobban értek és leginkább kedvtelésből írok róla: az elektronikus zenénél. Az energiaital-sorozat pedig megintcsak egy hobbi, ráadásul a legtöbb sikert, megkeresést, külső látogatót ezáltal értem el és hülye is lennék nem folytatni, hiszen tudtommal ilyen részletes tesztet rajtam kívül még senki nem csinált az országban (mármint ezt nem én mondom, hanem akik benne vannak e szakmában és megkerestek a blogom révén).

Idén pedig még kevesebb időm lesz írni, meg vhogy a blogolós kedvem is kezd erősen alábbhagyni, így egyelőre csak az energiaital teszt 3. körét terveztem be.
LordMatteo
18 | LordMatteo 2010.01.19. 01:07
1. Pras

Baromi addiktív, szórakoztató blog, egyedi stílusban - és bizony muszáj többször elolvasni, egyrészt mert nagyon jókat lehet röhögni egy olyan bejegyzésen aminek nem a szórakoztatás a fő célja, másrészt elsőre úgy sem értem meg :D

2. Pyro

Szeretem a külföldről szóló írásokat, talán azért mert még sosem jártam hazánkon kívül :) Dino is jó témánál jár, de ő egyrészt ritkán ír másrészt jóval kevesebbet (bár így kerüli az elnyújtott szövegelést), úgyhogy Pyro a favorit a témában.

3. Barthezz

Mivel jóval kevesebb "tücc-tücc" zenét hallgatok már - bár így is néha kerül ilyesmi a lejátszóba -, az energiaital nem érdekel különösképpen, a Mario mégúgyse, a filmek meg érdekelnének de arról nem ír, így marad a harmadik hely, n00bie. :D

A többi blog nem igazán fogott meg/nem érdekel különösképpen, szóval ez van.
19 | Pyrogate 2010.01.19. 01:08
ha végre lediplomázom (nyelvvizsga-szakdoga-ZV így egymás után fasza volt, akkor kaptok majd jó beszámolót :)
Barthezz: előbb belenéztem a blogodba és tényleg voltak mások is, sőt rengetegbe még kommenteltem is, de valahogy nekem a zene és az energiaital maradt meg :) Meg hogy korrekt, jó és érdekes dolgokat írsz.
Amúgy tetszik, hogy így egymásról mondanak a bloggerek véleményt, szóval piros pont ph-nak, bár írhatna ő is, mert mindig csak vitaindító bejegyzést ír aztán otthagyja a témát:D
Tyrn
20 | Tyrn 2010.01.19. 01:47
1. Germinator

könnyed, élvezetes, benne van germi személyisége stb. nálam egyértelmű
Germinator
21 | Germinator 2010.01.19. 03:09
Ez most komoly?:-O Hű, kösz:-D De semmiképp sem gondolnám, hogy a 2010-es legjobb blog címére megérdemelt jelölt lennék. Mindenestre kösz:-D
Steveyboy
22 | Steveyboy 2010.01.19. 07:36
1. Barthezz
2. Pras
3. Germinator
4. Pyrogate
5. powerhouse

;)
anxius
23 | anxius 2010.01.19. 13:11
1. PrasCo

Egyértelműen győztes az én szememben, nem szórja az ember után a bejegyzéseit, ritkán ír, de azok mindegyike tökéletesen megszerkesztett, követhető gondolatmenettel rendelkezik.
Például a műszaki bejegyzései tetszettek a legjobban, pedig abszolút 0tudással rendelkezem ezen a téren.

2. Pyrogate

A külföldi beszámolói nagyon tetszettek(illetve a kedvenceim a régesrég elkezdett történetmesélős bejegyzései).

3. Germinator

Tyrn megmondta a 'tuttit'

4. Barthezz

Töretlen lelkesedéssel blogol, és szerintem kifejezetten jól csinálja. Tény, hogy a bejegyzései számomra nem sokat mondanak, de azért elszoktam olvasni, hisz a minőségre nem lehet panasz.

5. Gobiakos

Az újonnan elkezdett kétperces novellái nagyon tetszenek(szertem Örkényt, így nagyon örültem, hogy ezeket elkezdte). Remélem még sokáig folytatja a sorozatot!
powerhouse
24 | powerhouse 2010.01.19. 13:47
Jut eszembe, a verseny addig tart, amíg nincs eredménye a hivatalos versengésnek!
powerhouse
25 | powerhouse 2010.01.19. 14:17
Gobi, Barthezz: én is írtam idén játékokról, filmekről, még könyvről is, mégis mindenki a focit emeli ki, ez van. :) Még eldöntöm, hogy tovább nyissak, vagy inkább ragadjak le a focinál véglegesen.

Pyro: igazad, indoklás jön is akkor:

1. Barthezz: az energiaital nem érdekel, meg Mario se, viszont amit a zenéről ír, azt nagyon bírom, a zenei összeállításai meg általában hónapokra meghatározzák, hogy mit hallgatok. Továbbá az idén ő foglalkozott talán a legtöbbet blogolással, ezt is díjazom ezzel az első hellyel.

2. PrasCo: zseniális a stílusa, élmény olvasni, és ez bizony nagy szó, amikor az ember szupravezetőkről, CAD-ról, napelemekről ír! Engem speciel érdekel a téma, de tudom, hogy sokan bizony minimum leszarják, esetleg utálják a témát, de Pras el tudja adni talán még utóbbi rétegnek is. :)

3. Pyrogate: engem leginkább a legutolsó, karácsonyi bejegyzése fogott meg, de az utazások is érdekesek, onnan a nagy kedvenc a török kajás volt.

4. Gobiakos: Limp Bizkit nem érdekel, de részben neki köszönhetem, hogy megismertem a Suhancost, ami szintén elég komoly zenei élmény nekem, illetve csak támogatni tudom a Kétperces meséket, bár ez már inkább az idei év.

5. Germinator: nem írt sokat (valójában keveset, nagyon keveset), de azok rendre ütöttek, sőt még tanulságosak is voltak (gondolok itt a Tarantino-tételekre :D). Jó kezdeményezésnek indulta A magyar humor halála is.
Gobiakos
26 | Gobiakos 2010.01.19. 14:19
"...bár ez már inkább az idei év."

Egy az egyben idei év! :-D;-)
LordMatteo
27 | LordMatteo 2010.01.19. 14:25
Ph, és Te ezt össze fogod számolni utólag? :D
powerhouse
28 | powerhouse 2010.01.19. 15:44
LM: Azt hittem, hogy ez blog nem érdekel különösebben. :P Amúgy igen, össze fogom számolni és ki is fogom hirdetni a győztest.

Gobi: sebaj, ettől még maradsz a negyedik helyen. :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.