Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

powerhouse blogja

A demotiváló.net elveszi az életkedvem.

powerhouse | 2011.10.17. 19:53 | kategória: Vélemény | 7 hozzászólás

Egyáltalán, kezdjük ott, a magyar nyelvben van ilyen szó? Mert nekem bizony erősen szekszuálja a fülem, bár az tény, hogy semmi normális, egyszavas alternatíva nem jutott az eszembe, igaz nem is törtem rajta a fejem oly' sokat. De ez még a kisebb gond az oldallal, ahol azért felbukkan egy-egy gyöngyszem a műfajban, de sajnos nagyon elmagyarosodott a dolog. Nem, nem az a baj, hogy magyar gondolkodás szerint magyar poénokat gyártunk, ez teljesen jó, hiszen nem az angol képek fordításáért járnék ide alapból.

A baj azzal van, hogy néhány erkölcscsősz kitalálta, hogy nekünk ezt a műfajt magasztosabb célokra kell használni. Hogy tanítsuk egymást, meg többé váljunk, meg gondolkodjunk el a nagy dolgokon... Ugyan már, aki tudja honnan jön ez az egész demotivational poszteres őrültködés, az nagyon jól tudja, hogy pont a moralizálás, illetve "élet nagy dolgai" szövegek kifigurázásaként jöttek létre. Ennek persze eredménye az n+1 (ahol n tart végtelenbe) nyálas-érzelgős kép, meg persze jómagyar szokásként károgunk a saját szar sorsunkon, meg az elbaszott generációnkon (régen minden jobb volt, meg jajj), utóbbi kategóriás cucc miatt íródott ez a bejegyzés is, véleményeket várom pro és kontra, lehet hülyézni is, de csak engem.

ez a kép az amúgy

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2011.10.17. 20:01
Minap már egyik topikban kiveséztük a témát (na jó, kb két hete), és tegnapelőtt vagy azelőtt egy nappal szóbakerült Germi fészbúkján is, oda még nem írtam konkrétan, de azóta gondolkoztam a dolgon: ez a régenmindenjobbvolt ez csak az idősödő, a saját korától megrémülő emberek szlogenje, akik meg akarják mutatni a náluknál fiatalabbaknak, hogy naazé' ők ám a valakik, nem lehet őket utolérni...az ember ahogy egyre idősebb, általában úgy kerül közelebb a halálhoz, amitől pedig félnek a legtöbben, ez pedig oda vezet, hogy na, akkor szekáljunk valakit, aki még nem fél annyira...a fiatalabbakat. Sarkítva, a nagy egészre kivetítve én ebben látom az okát ennek a régenmindenjobbvolt dolognak.
powerhouse
2 | powerhouse 2011.10.17. 20:05
attól még kurva idegesítő. a másik ilyen mindenen károgó banda az Antifaces a jútyúbon, na ők is kurva idegesítőek. vegyünk valamit, amit mindenki szeret, aztán fikázzuk le, hahahaha. boooring, bitches! ez máshol is így van? mármint más országban.
Aryx
3 | Aryx 2011.10.17. 21:56
A kedvencem az, mikor facebook-on posztolja vki, mennyivel szebb idők voltak azok, amikor nem volt facebook :), mindenkinek csak vezetékese volt, ha volt, és többet tudtak élőben találkozni. Még nem volt lelkierőm ezekre válaszolni bármit is, de azért érdekelne, hogy boldogulnának ma ezek az egyének mindenféle talik megszervezésével azokkal a horribilis tarifájú matáv-vonalakkal. Jahm, és mindig csak az a rohadt facebook, az az oka mindennek!

Az Antifaces még létezik? Eleinte poén, de 3 videó után nem ember az, aki nem utálja meg őket. :) Sajna talán minden tévhit-eloszlató(nak szánt) videójukban fel lehet fedezni egy-két sületlenséget, ami azért nem úgy van. De legalább vannak hódok és sültkrumplik, ők sem érdemelnek több szót.
Aryx
4 | Aryx 2011.10.17. 22:00
amúgy rémlik, mintha pont a múltkor lett volna téma a legutóbbi MondoCon topicban (is) ez a bezzeg-régen-minden-jobb-volt. Pedig nem. És bocs a flood-ért, csak ez utólag beugrott, mint flashback egy érdekes eszmecseréről.
5 | rootshaper 2011.10.18. 23:50
teljesen egyetértek minden előttem szólóval és a bejegyzéssel is. valahogy mi magyarok, mindent úgy "magyarizákunk", hogy aztán az totál elveszti eredeti értelmét, és egy károgó, vinnyogó fos lesz belőle... ez lett a sorsa a demotiválónak is, meg a mostanság érthetetlenül elszaporodott lájkgyűjtő mocsok oldalaknak is, ahol magyarra fordítják a 9gag poénjait. :(

meg kell tanulni angolul és az eredetieket nézegetni, azok legalább viccesek :)
6 | RAI*DEN 2011.10.23. 15:11
Teljes mértékben a véleményetekkel, de ez már a kisebb gond. Demotiválós képek már egyre szarabb és szarabb minőséget ütnek meg mondanivalót tekintve, de még mindig van rosszabb... Példának okáért vegyük a volt csaj osztálytársamat, aki napról napra egyre idiótább és hülyébb ökörségekkel lepi meg a facebook news feed-et. Például itt van ez: "A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle egy embernek, annál tovább él." Akkora rohadt nagy megállapítás, hogy egyből falnak futottam... Mintha a hülyeségi bizonyítványáról tenne tanúbizonyságot összes ismerőse előtt, de én nap mint nap látok, hasonló típusú tényeket és ökörségeket. Ki tudja, egy napon lehet összeszedem őket egy csokorba, hogy ne csak én sírjak rajtuk kínomban...
7 | RAI*DEN 2011.10.23. 15:12
Az kimaradt a legelejéről, hogy teljes mértékben EGYETÉRTEK. Francba, hogy siettem :S...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.