Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pras blogja

Emberek, akiket...

Pras | 2011.10.14. 23:24 | kategória: Lényegtelenértelmetlen | 8 hozzászólás

Az őszinteség időnként komoly önhátráltató tényező tud lenni, másik oldalról azonban mindenkoron egy tiszteletre méltó kvalitás. Időlegesen ezen értékünk zászlaját emelve magasba próbálom legitimálni a következő sorokat, melyek mindannyiunk emberi tökéletlenségéből építkeznek. Tökéletlenek vagyunk mi, akik a krisztusi szeretet parancsát legrosszabb napjaikon nem tudjuk őszinte szívvel általános érvényben, teljes díszében követni, magyarán szólva bizalommal, odaadással és toleranciával kezelni azokat a további tökéletlen gyökereket, akiket – személy szerint – legszívesebben olyankor felszigszalagoznék egy villamos áramszedőjére két liter zacskós tej társaságában.
Erről van szó, hölgyeim és uraim, nyissatok utat a gyűlöletgépezetnek és ugassatok be, akinek mindig is akartatok, de konfliktuskerülő természetetek, álszent, képmutató neveltetésetek, az önmagatokról alkotott, irreálisan pozitív énképetek vagy egyszerűen csak a túl magas véralkoholszint mindeddig visszafogta ajkaitokat!
Mert én bizony, felebarátaim – lássátok! –, lengőajtó általi arcplasztikára ítélnék számtalan, de számtalan egyedet.
És ők itt járnak köztünk. Van, aki fű alatt, mint a férgek, van, akik harsányan, mint a bazárimajmok, de a koponyaűri nyomásodat egyformán szilárdságtanilag komolyan veszélyes mértékre bírják feltornázni érdemi hőközlés nélkül. Ők azok, akik halványrózsaszín nyakkendőben, fejhangon vinnyogva mesélnek a vonaton szemben ülőknek az állásinterjújukról háromnegyed órán keresztül, specifikusan erre irányuló kérdés nélkül. Ők azok, akik megveszik a legolcsóbb, de márkás fejhallgatót, majd divatkiegészítőként hordják az utcán, ha egy mód van rá, raszta hajkupac fölött, amiből aztán dől a rap. Ők, akik akkora dekoltázsban járnak, hogy a topjukból kiadódó textilhulladékból ballonkabátokat készítenek, de pánikba esnek az első szemkontaktustól, ezért objektumvédelmi napszemüvegeket hordanak – éjjel is. Ők azok, akik a péntek este üvegpiramisáról (Smirnoff, Unicum Next, Fütyülős – megvan?) képet posztolnak a közösségi portálra egyetlen szóval, mint képaláírással, de azt is rossz helyesírással. Őket látjuk, amint telefonjukat basztatják – amely szigorúan a legfrissebb modell – a villamoson, minősített esetben fülhallgató nélkül élvezve és élveztetve a zenét, amely hogy, hogy nem, soha nem a Bartók rádió – noha a statisztikák szerint annál egyedibb személyiségről kevés dolog árulkodna. Ezek a jómódban élő, arrogáns tetvek osztják ki az orrunk előtt felsőbbséges hangnemben a nem éppen a kulinaritás csúcsát képező gyorsétterem pénztárosát egy nyomorék kis sajtburger miatt. De ott állnak a sorban is előttünk, némileg rosszabbul öltözötten a kasszánál, amint azt bizonygatják, ők aztán nem néznek semmiféle valóságshow-t, illetve, hogy ennek ellenére abból kit dugnának. Ők ballagnak le ordítozva és dülöngélve a Gellért-hegyről, üres üvegekkel, mialatt mi éppen fölfelé mennénk – teliekkel. Őket mérjük fel, amikor a rohadt drága kutyapulcsiba öltöztetett, jobb sorsra érdemes patkányukat elrángatják mellettünk a járdán. Ők azok, akik mindig, mindenkoron szakértői és véleményezői az aktuálpolitikának, a futballnak, a közgazdasági makrohelyzetnek és a kvantummechanikának. Nem mások, mint ők azok, akik fennhangon osztják az észt a magyar mentalitásról, az erkölcsi fertőről, a prolikról, majd két sarokkal odébb elpöckölik a csikket a frissen telepített virágágyásba. Időnként azokba költöznek, akik a válladat lappogatják, ők, akik a kezed fogják és ők, akik úgy indítják, „Te, figyelj csak…!” És természetesen ők azok is, akik éssel kezdenek mondatot a roppant mély öniróniába hajlani próbáló, egyébként csupán vaktában vagdalkozó, időrabló és primitív blogbejegyzésükben.
Szóval, kedves Olvasóm, öt év kötél általi szigorított agyönlövetést az összesnek!

…pedig valójában csak azt akartam írni, hogy igen, a kétkezes kard már igencsak, igencsak régóta elkészült, szálracsiszolt pengéjén csillogó olajréteggel türelmetlenül várja a sarokba támasztva, hogy végre tényleg elmesélhesse Nektek elkészültének végfázisát itt, ezen blog modoros fordulatokkal és kifejezésekkel dúsan megtömött hasábjain, ahogyan ezt már kértétek virtuálisan és személyesen egyaránt. Így is lesz – Carmack urat idézve: …when it’s done.
Addig is, nézzetek le az idei Gesztenyeünnepre a hétvégén Velembe, ahol találtok gesztenyét, az Alpokalja rozsdaszín őszi erdeit, gesztenyét, gesztenyés süteményeket, gesztenyét, tököt, gesztenyét, vidám tüzek fölött szálló pernyét, gesztenyét, hegedűszót és bort, gesztenyét és még több, embertelenül-kikúrtsok gesztenyét.

Béke az arcotokkal, sok fraget meg holdkompon érkező mikulást!

Utolsó módosítás: 2011.10.14. 23:27

Hozzászólások

Juraviel.Ihuan.Bedvin
1 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2011.10.15. 06:32
Talán az éjszaki műszak is betette az ajtót, hogy jóval kevesebbet pötyögök, mint amit ezt az írás megérdemelne...


...először is az írás zseniális, tökéletes korkép...

...másodszor mondhatni te vagy ez alapján honunk egyik Tyler Durdenje...

...harmadszor egy főhajtás azért, hogy ezt közzé tetted...


...viszont talán épp elég pár rövid szó, ami kifejezi egyetértésemet és tetszésemet.
Lovi Tommy
2 | Lovi Tommy 2011.10.15. 13:48
Pár percre feldobtad ezzel a kiváló írással a kedvemet :-) emellett büszke vagyok rá, hogy egyikbe sem tartozom legjobb tudomásom szerint.
xeLaR
3 | xeLaR 2011.10.15. 15:12
Picsába...ha így tudnék írni, mint te :D

Elég sztem ha csak annyit írok, hogy ez fasza lett, és alig várom a kard elkészülésének a történetét :)
4 | Pyrogate 2011.10.15. 18:53
Nem vagy túl toleráns.

Az én hozzáállásom az ilyenekhez az, hogy egy adott ember vagy idegesít, de akkor próbálok neki "segíteni", vagy leszarom (nyilván nem megyek oda mindenkihez), de akkor nem is zavar. Ennyi feszültséggel nehéz lehet megbirkózni:) Sok hülye van, de annál nagyobb érték normális, értelmes embernek lenni! Azt hiszem ez lenne a pozitív oldal
powerhouse
5 | powerhouse 2011.10.16. 10:36
azt remélem mindenki érzi, hogy a holdkompon érkező mikulásig biztos nem lesz epickardos bejegyzés. :D
Aryx
6 | Aryx 2011.10.16. 18:24
:) Mindig is bírtam az írásaidat - ha volt rájuk időm, vagy nem ijedtem meg attól, hogy úúbaszki, ezderohadthosszú -, és ez egy újabb olyan szösszenet, aminek olyan szinten egyetértek minden szavával...
...pont. Ennyi, nem tudok mit hozzáfűzni. Szeretem, amikor ennyi déja vu-vel szembesülök egy blogbejegyzésen belül.
Azzal meg, hogy tőlem fentebb már megint csak az kiabál, akinek a háza ég, ne is törődj. :))

A kardos dolog epilógusa várós, a mikulás meg biztos csak vicc... nem...??
Pras
7 | Pras 2011.10.16. 21:45
Mindenekelőtt köszönöm mindannyiótoknak az őszintén megtisztelő figyelmet, különösen a kommenteket! =)
Illő lenne egyenként válaszolnom is, azonban mindannyiótok véleménye egyformán fontos és roppant tanulságos, nagyon érdekes megfigyelni, hogy kinek-kinek milyen tartalommal és mélységben jött le a dolog; ez pedig, úgy gondolom, maga a lényeg, már nevezetesen, hogy egyáltalán lejött valahogy, merőben mindegy az már, hogy hogyan. Végeredményben attól kezdve, hogy megnyomtam a "küldés" gombot, és olvasni kezditek, elgondoljátok, véleményezitek, ettől a ponttól az "alkotás" melója már nem az enyém, hanem a tiétek, ebbe beleszólni már sem jogom, sem kívánalmam nincs! Magam ezért nem is tennék a fentiekhez semmi egyebet már.

Esetleg annyit, hogy bár kenegeti a májam a dicséret és hálás vagyok, de azért túlzásokba ne essünk! :D A kardos leszámolás pedig hamarabb eljön, mint hinnétek. :P
LordMatteo
8 | LordMatteo 2011.10.16. 22:21
A fenti hosszabb bekezdés remek megfogalmazása annak, amit én szeretnék mindig írni a kommentekre, ha már elegem van, de csak egy "b+ tudod ki válaszolgat nektek a sok hülyeségetekre amikor nem is erről írtam" szintű böffenet telik tőlem. ;D

A kardosat meg várjuk, ez meg amúgy tetszett, jól kiragadott képek a mindennapi életből.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.