Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pras blogja

Én is akarok egy alaptörvényt!

Pras | 2012.01.01. 17:08 | kategória: Agysütő | 7 hozzászólás

Megtehetem, tehát meg is teszem.

(1) Ezennel kinyilvánítjuk, hogy a blogunk neve ezen alkotmány hatálybalépésétől kezdve Blog. Deklaráljuk a szellemi jogfolytonosságot minden olyan bejegyzéssel, amely kettőnél több kommentet kapott, a fennmaradóakat pedig úgy tekintjük, mintha sohasem történtek volna meg. Kijelentjük továbbá, hogy Blogunk jelképe a Szent Borosüveg. Büszkék vagyunk a múlt teljesítményeire, a Blog tevékeny és öntudatos polgáraira, azokra, akik még tevékenyebben és kevésbé öntudatosan a Blogot reklámfelületnek nézik és azokra, akik annak ellenére is polgáraink, hogy az esetek kilencvenhárom százalékában önhibájukon kívül sz*rt sem értenek az egészből. Valljuk, hogy a Blog alapértékei az emberi méltóság, a törekvés a megismerésre és az esetenkénti egymás anyázása.

(2) A Blog államhatára a PCDome nemzetközi egyezményeinek megfelelően kerül definiálásra. A Blog államhatárain belül a Blogi Közlönyben képernyőn publikált törvények a mérvadóak, az államnyelv a magyar és a sumer, a tartható háziállatok az aranyhal és a csótány, preferált sütemény a citromkocka.

(3) A Blog szuverenitásának, illetve olvasóinak élettel és tulajdonnal összefüggő alapvető jogainak a biztosítása, valamint a hatalmi ágak szétválasztása, mint a demokrácia legfőbb pillérének stabilitása érdekében a Blog területén fegyveres erőszakszervezetet csak a Blog mindenkori kormányzata tarthat fenn.

(4) A gyülekezési jog biztosítása érdekében a Blogon az olvasók létszáma korlátozva nincs.

(5) Négy láb jó! Két láb rossz!

(6) Blogunk alkotmánya nyíltan állást foglal az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata mellett, ennélfogva a blog minden állampolgárának – legyen az kommentáló, törzs-, vagy közolvasó, vagy csak valami szerencsétlen, idetévedt majom –, joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, az elidegeníthetetlen szellemi magántulajdonhoz és ahhoz, hogy a kommentekben jobb teljesítményt nyújtson, mint amilyent a Blog vezetése maga produkál. Kivétel ez alól minden olyan szükségállapot, amely a Blog fennállását, reputációját, hangvételét, színösszetételét, betűstílusát vagy retorikának aposztrofált populizmusát súlyosan vagy alig észrevehetően veszélyezteti, és amely szükségállapot bevezetéséről a Blog vezetősége önkényesen dönthet. Az ebből eredő komment-törlésről sem előzetes, sem utólagos tájékoztatást a Blog polgárának nyújtani nem köteles.

(7) Blogárulásért fő-, és jószágvesztés szabható, illetve a törvényes rend biztosításának maradéktalan ellátása érdekében szabandó ki.

(8) A Blog kormányzatát a népfenség elvének megfelelően négyévente újra kell választani. A választásra jogosultak létszáma egy fő, mely jogkör a blog jelenlegi vezetését nagymértékben lefedi. A választókör határozatképességéhez szükséges a minimális 50%-os részvételi arány. A választás eredménye az egyszerű szavazattöbbség elve alapján határozandó meg.

(9) Bor!

(10) A Blog által hozott törvényeket a Blog bármely olvasójának jogában áll a Blog Alkotmánybíróságához felülvizsgálatra felterjeszteni. A Blog Alkormánybírósága egy főt tesz ki, négyévente választja a Blog kormányzata.

(11) A Blog hivatalos helyesírása kék.

(12) A Blog gazdasági intézkedései adóbeszedésre korlátozódnak, kivéve akkor, ha az államadósság átlépi a mindenkori GDP 50%-át, mely esetben adót is szedhet be.

(13) Minden, a Blogon megjelent tartalom szabadon fogyasztható a Blog bármely polgára számára, kivéve azokat, akiknek nincsen internetük, mert ők az ellenségkép. A Blog közterületeit bármely olvasó alanyi jogon igénybe veheti, véralkohol-százaléktól függetlenül.

(14) A Blogot ért külső fenyegetés esetén a Blog minden polgára köteles saját belátásánál fogva a Blog védelmére kelni, úgymint koszt, kvártély, füstpénz, sorkötelesség valamint színes-, és nemesfémek beszolgáltatása.

(15) Kinyilvánítjuk végül, hogy a Blog nem azért kevéssé olvasott, mert sz*rok a bejegyzések, hanem azért, mert mindenki más helikopter.

Mi, a Blog legitim kormányzata, 2012. január 1-jén a Blog polgárai valamint a steppei kultuszok transzcendens lényei által ránk ruházott alkotmányozó hatalmunknál fogva, felelősségre vonhatóságunk hiányának teljes tudatában megállapítjuk, hogy a helyes írásmód az „1-jén”.

Testvéreim az Úrban, én ezzel kívánnék nektek Boldog Új Esztendőt, illetve elég lelkierőt ahhoz az önhitegetéshez, hogy jövőre minden sokkal, de sokkal jobb lesz. Reményeim szerint hamarosan (még ebben az évben) olvashattok egy nem túl rövid, kicsit akár hosszúnak is tekinthető, de talán leginkább amolyan közepes, habár annál egy fokkal hosszabb, de nem sokkal, éppen egy hajszálnyival, amennyi még éppen emészthető terjedelem, bár nem zárom ki, hogy annál lehet, mégiscsak egy kicsikét hosszabb bejegyzést a középkori nyugati fegyveres harcról, látván az érdeklődést, nyakatekerten és nem túl megerőltető szakmai alapossággal, de ahhoz éppen elég munkával, hogy más, értelmesebb dolgok elől elvegye az időmet, amiket egyébként sem akarok megcsinálni.
Egészségetekre!

Utolsó módosítás: 2012.01.01. 17:14

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2012.01.01. 19:35
BÚAK!

Boldog új alkotmányt kívánok!
2 | Lacko 2012.01.02. 10:13
Minden jót bajti!
3 | Lacko 2012.01.02. 12:42
Pras, erről eszembe jutott hogy van még a pendriveomon egy félbehagyott csatánk leírása. Ha érdekel, kiraktam a CM topikba... ;)
Lovi Tommy
4 | Lovi Tommy 2012.01.03. 21:46
Úgy legyen! Természetesen négy évente megválasztjuk Dinot, remélem erre gondoltál
5 | Lacko 2012.01.04. 22:13
Dehogy! Prast!
Lovi Tommy
6 | Lovi Tommy 2012.01.05. 16:50
Ez felségárulás! :D
Pras
7 | Pras 2012.01.06. 19:04
@szbszig: Köszönöm, köszönöm! Azt hiszem, megünnepelhetjük egy bállal valahol... :D

@Lacko, Lovi: Lacko, úgy nézem, neked már nagyon érik egy zsíros kormányközeli közbeszerzési megbízás... :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.