Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pyrogate blogja

A Berci

Pyrogate | 2009.02.25. 14:12 | kategória: történetek | 4 hozzászólás

Volt nálunk egy fogalom középiskolában: Berci. Tulajdonképpen személy volt, de azért bartkóbás játéknál nem hiszem, hogy ezzel azonosítottuk volna. És senki ne gondolja, hogy valami magasztos, pátoszi kifejezésként használtuk rá a fogalom szót, egyszerűen csak olyan dolgokat művelt, hogy azt épp emberi ésszel nem lehetett felfogni.
Van ennek már 6-7 éve, de második gimnazista korunkban ugyanarra a leányzóra hajtottunk. Elsős volt, így tuti siker, a beilleszkedéshez ugyanis gyakran kell felsőbb évessel járni, mert az jó, meg menő, meg mittomén, én csak azt vágtam, hogy elég sok friss husinak bejöttem - és még többnek nem -, így aztán elkezdtük fűzni párhuzamosan a csajt. A srác alapból a "küldjed Milán" ordítással nyilvánította ki a versengés tényét. Persze kitalálhatjátok, hogy végül ő nyert, de ezt máig nem tudom felfogni. Akkoriban Bercinek volt egy olyan szavajárása, hogy mindenre azt mondta, ami tetszik neki, hogy EZER. Ki tudja honnan eredt, a szlengnek eme formája nem is létezik, ez ugyanis csak egy egyszerű kifejezés volt az ő fejéből. Bercis. Szóval épp házibuiban voltunk, amikor megjelent ő is, és kifejezte előttem sajnálatát a versenyben való alulmaradásom okán ("EEZZEEEEEEEEEEEEER! Nyertem vagy kiló hússzal"). A történetnek amúgy csak annyi a lényege, hogy később az iskolában többször láttuk, amint szerencsétlen csajszi a nyálát törölgeti Bercinek. Gondoljatok, amit akartok. Elesett, furcsa srác, gyökér stílussal és "bringa, csocsó, sör" életstílussal. Ez kell a nőknek. Idén amúgy lett egy új nője, akitől megkérdeztem, hogy szokta-e törölgetni a nyálát, de láthatóan nem vették a poént. Ilyen egy igaz barát:)
Berci amúgy kreatív gyerek. Egyszer kitaláltuk, hogy kisfilmet forgatunk a környékről valami iskolai rendezvényre. Ő persze ontotta az ötleteket, így került bele az a jelenet, mikor egy dobozzal futkározik az utcán és elesik egy idős ember lábában (gyk: nekiugrik). Belül hatalams csörömpölés, aztán sírás: a nagymamám poharai, te rohadt szemét. Sokkold a nyugdíjast...Aztán odament egy másikhoz, hogy elnézést, vegye már fel a szarát. Az kikerekedett szemekkel néz rá, Berci meg kitartóan mutogat egy kutyapiszkot pár méterre tőlük. "Az előbb láttam, hogy kirakta az útra. Nem szép dolog, ki sétáltatja magát?". Szóval intelligens volt és rendkívül illedelmes :)
(mára azt mondják megváltozott)

Bercit meg nem hívnám házibulira, az is biztos. Amikor kitalálja, hogy dobjunk fel a kertben a fára mindent, majd később mivel fennakadt a Tepsi, egy szék és egy gerebje, akkor véletlenül se engedd be a házba, hogy megpróbálja mindezt ledobni a sarokban lévő fogassal. Mert bár lehet, hogy sikerül neki, még napokig edényeken mászkálsz a kertben.

Osztálykiránuláson pedig ne legyél vele egy szóbába, mert kitalálja, hogy milyen vicces lenne felrakni a polcra az addig megivott - és összegyűjtött - 30 üveg sört egy hanyag mozdulattal leszórni. Főleg, ha alatta van az ágyad...

Persze ha vannak barátaitok, akik felelés közben felhívnak telefonon, állandóan ordibálnak, minden faszságot kitalálnak és persze véghez is viszik, akkor ne felejtsétek el, hogy valójában Bercinek hívják:)

A mi Bercink ilyen volt, de amúgy egy mégis lehetett rá számítani mindig. Elvileg megváltozott, de ki tudja? Az ördög nem alszik:)

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.02.25. 14:22
Nagy arc lehetett a gyerek, kicsit 1-2 dologban vallyra emlékeztet engem. :-D

Az 'ezer' kifejezést meg - ritkán, de - még gyerekkorunkban mi is szoktuk használni. :-)
neumark
2 | neumark 2009.02.25. 14:35
Nálunk is van egy hasonlóan agyament gyerek. Mi csak Albánnak hívjuk, de amúgy volt már ezer beceneve, úgy mint Joker (teljesen úgy néz ki, Padre vagy Pákozd. A gyerek körülbelül olyan kaliber hogy ránézel és szétröhögöd magad. De mindegy most ez nem számít. A történet nagy volt. Sok ilyet szeretnénk még. :))
Shadowguard
3 | Shadowguard 2009.02.25. 20:01
A nyugdíjasos sztori eszembe juttatta kedves volt osztálytársamat, igaz ő ennél érdekesebb volt: az illető a pesti galambokra vadászcsúzli-csapágygolyó párossal vadászott, elég nagy sikerrel(aki ismeri a szóban forgó madarakat az gondolom nem csodálkozik). Napi átlagban 3-4 madarat lőtt ki, egyszer egy akciónyugger nőt ezt szóvá is tette neki... Mire a srác lazán ráfogta a csúzlit és közölte, hogy háromig számol... A nő kettőnél elkotort, mint akit a fél nyolcker üldöz :D Persze akkor perpill ennyire nem volt vicces, de így utólag... :P
4 | Pyrogate 2009.02.26. 00:37
köszi

Shadow: jó sztori ez is:D Amúgy meg már megvan a fejemben a következő, ami pedig én és a magyar egészségügy kapcsolatára fog hangsúlyt helyezni:)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.