Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pyrogate blogja

Álom volt csupán? - SKÓCIA

Pyrogate | 2010.02.13. 02:04 | kategória: kalandor | 6 hozzászólás

Busszal vonatozni nagy élmény. Körülbelül olyan, mint ha egy baromi hosszú, de szűk alagútban dugó lenne. Leszállsz a járművedről, és kilométerekre csak buszokat és autókat látsz a folyosón. Nem tudom leírni, de fogalmam sincs miért nem csináltam róla képet. A járművek mellett emberek mászkálnak, sétálgatnak, nyújtóztatják végtagjaikat. Mi is tettünk vagy 10 busznyi távolságot, közben különböző csoportok üdvözöltek túrájuk során. Egészen szürreális volt. Bent erős fény világította meg a barna falakat, míg a kevés ablakon néha beszűrődött az alagútban egy-egy lámpa, amiből megbizonyosodhattunk, hogy haladunk. Mint egy hatalmas bálna, úgy nyelte el ezt a csomó gépsárkányt a vonat. Néha azt gondolom, hogy talán igaz se volt, csak álmodtam az egészet. Ahogy az egész Skóciai utazás nem tűnik valódinak. Sokkal inkább volt meseszerű.

A sötétzöld tájak, a hatalmas, borús felhők, a vad óceán, helyes kis városok, szivárványok, és furcsa népek. Ha pár szóban kellene jellemeznem Skóciát, akkor ezek lennének.
Itthon, ha ilyen idő van, mindig eszembe jut az ottani érzés. Hogy lehet ezt élvezni is! Hogy lehet ez valamiért gyönyörű! Persze itthon leginkább a vizes beton és az ormótlan, ázott falú épületek jutnak eszembe egy-egy kiadós, napokig tartó esőzés után. De ott kint más...És mikor kisüt a nap és áttör a felhőkön, akkor tényleg úgy érzed, hogy az életben jobb dolog már nem is történhet.

Velem mégis megtörtént.

Azt hiszem ez az ok, ami miatt Skócia mégis mindig egy mesevilág lesz számomra.
És most, hogy már nincs meg az ott született szerelem, talán méginkább úgy gondolom, hogy jó lenne visszamenni.

Ha valóban nem csak egy álom volt.Nehéz lenne ezt leírni, de mégis megpróbálom. A következő sorozatban mutatom be Skóciai utazásunk történetét, melyet 2004. március 31 és április 11. között jártunk be. Ízelítőül pár kép a szokásos galériámban, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket (bizony, saját képek). Élvezzétek!

Hoppá és találtam képeket a vonatos buszozásról, mivel ezeket nem én csináltam másik albumba rakom. De jól emlékeztem: tényleg szűk és tényleg nagyon sárga belülről :)

Utolsó módosítás: 2010.02.13. 03:07

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.02.13. 02:25
Buszszállító vonatok? És Ti csak úgy fel-alá járkáltatok a belsejében?

Amúgy remélem még sok ilyen váras-tájas képed van :)
2 | Pyrogate 2010.02.13. 02:38
Hát a buszok ott állnak. Lehet mellettük sétálni, ismerkedni:D

Amúgy 239 képem van. Sok kastély, templom és város, felhők, tájak, tavak, tegner, óceán. Kb ez a leosztás :D
Barthezz
3 | Barthezz 2010.02.13. 09:50
De egyáltalán miért kellenek ezek a buszszállító vonatok? Így gyorsabb? Vagy Skóciában nincs rendes autópálya-hálózat kiépítve?

A képek pedig tényleg kissé szürreálisak, igen erős kontraszt van az egyes színek között, amit a különféle rikító színekben pompázó házak (egyik képeden) még inkább erősítenek. Én nem szívesen élnék ott, egy látogatást viszont megérne részemről is a dolog, hiszen egy teljesen más világról van szó.
4 | Pyrogate 2010.02.13. 11:16
Ja hát ez a francia és angol part közötti csalagút vonata:) Ez köti össze a brit szigetet az európai szárazfölddel. Egészen Mo-ról buszoztunk odáig, vagy 2,5 nap volt.
Barthezz
5 | Barthezz 2010.02.13. 11:36
Jahogy ez a Csalagút, így már persze értem. :-) Azt hittem, Skóciában mentetek ezen a vonaton.
Aryx
6 | Aryx 2010.02.13. 14:02
szép >:P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.