Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pyrogate blogja

A nagy tengerpartmustra 2. rész. [KÜLÖNKIADÁS!!!]

Pyrogate | 2010.04.01. 01:44 | kategória: kalandor | 6 hozzászólás

Az előző részben Szlovéniával kezdtem, ma azonban alkalomhoz illően egy különkiadással jelentkezek. Erre a címben is felhívtam mindenki figyelmét, szóval ha már úgyis idekattintottatok, akkor ismerjétek meg a riportom következő részét, a ...

dobpergés

...

Balatont!


Tudom, tudom április elseje van, de félre a tréfa répával (érzitek ezt a Babitsi magasságot, amit döngetek?) ezért most szögezzük le: NEM, A BALATON NEM LETT TENGER! Vagy, hogy most ezt akarom elhitetni, és a végén jön a csavar, hogy ha-ha átvertelek Titeket és mégis? Kemény dió.

A Balaton nekünk magyaroknak A TENGER. Viccen kívül is nehéz volna kivenni a felsorolásból, mert lefogadom, hogy nincs olyan olvasóm, aki például ne jutott volna le ide. Ezáltal pedig könnyebb lesz majd később hasonlítani a valódi sós vizek partjait a mi kis zöldes trutyis tavunkhoz.

A Balaton azért ízig vérig magyar. Itt is ugyanis szépen felosztottuk 2 oldalra, nevezetesen északi és déli partra. Előbbi lett a "gagyi", míg utóbbi a "menő"-hely. Hiába vitatkoztok, ez közhely, és mint olyan: béna, de mégis sokan elhiszik. Én a mi kis tengerünkhöz fűződő kapcsolatomat északon, Balatongyörökön kezdtem. Akkoriban kezdett a kis falu turisztikai látványosság lenni. Az északi part amúgy nem túl pozitív jelzőjét éppen a falvak miatt kapta: ergo nincsen itt sok hotel, meg csilivili diszkó, de cserébe hihetetlenül gyorsan mélyül a víz, értsd: lehet benne úszni és nem csak sétálsz napokig. Hogy ezt miért nem fedezték fel akkor? Földrajzilag nem túl előnyös ide autópályát építeni, de azt hiszem a leleményes magyarok megoldják majd, tudniillik világelsők vagyunk felesleges völgyhidak és alagutak építésében. Nem sokat kell várni tehát, hogy a Badacsonyi autópálya pihenőből pillantsunk piciny tengerünkre (éreztétek megint???).

Aztán ott van a déli part, ami igazából "Siófok és a többiek", ami megint csak igazságtalan, hiszen 'lelle, boglár, Zamárdi, Keszthely, stb mind-mind kínálnak felejthetetlen perceket.
Az árakról felesleges beszélni, hiszen magyar szinten drága, nemzetközi szinten pedig...Mondjuk a bolgár tengerparthoz képest kétszer annyi minden, a horváttal egy szinten van, de azért szerencsére a francia croissant-mesterek árait még alulról figyeljük. Nem beszélve a magyarbarát szolgáltatásról, hogy néha magyarul is beszélnek hozzánk! A sör pedig szerencsére a hazai megszokott, jó kis műanyagpohár ízzel megspékelve (mit akartok, ittatok már olasz sört? Ott is mindenki a nemzetközit - főleg németet - issza).

A hangulatról. Ha bulizni akarsz, megtalálod a helyed (igen, siófok). Ha csak iszogatni akarsz, meg sétálni a parton, belepis.. úszni a vízben, akkor pedig akárhol máshol (de minél messzebb Siófoktól). A hotelek, apartmanok mindenhol jók, de ár/érték-ben a sátras témát ajánlom. Főleg, ha lecsúszik egy kis alkohol is, mert akkor annyira mindegy hova dőlsz le.

Nappal is van program bőven: vízibiciklit például jó dolog süllyedés közben kimenteni a partra, vagy idős nénik "mell-indáit" (Kiss Ádám) nézegetni, esetleg azt tippelni, hogy a melletted nagyon kiabáló (magára figyelmet szándékosan felhívó) társaság Budapestről érkezett-e (IGEN). A víz meleg, jól el lehet benne üldögélni, miközben azon gondolkozol, hogy tényleg ez a mi legfőbb üdülőhelyünk?

Meg kell, hogy nyugtassalak: addig jó, amíg így van. Furcsa nép ez a magyar, a mi kultúránkat nem értik meg a külföldi népek.

Na most bakker nesze nektek április elseje. Most akkor tó, v. nem tó? Ha másodikán is az marad akkor tényleg átvertem mindenkit.

ui: Akárhányszor jártam külföldön, 2 dolog miatt preferálom a Balatont: határon túlra ritkán mentem a barátaimmal. Másrészt a Balaton az Balaton:)

pyro

Utolsó módosítás: 2010.04.01. 01:46

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2010.04.01. 15:13
Ne is mondd... lett is volna idén egy céges nyaralás a Balatonra, de már az első pár napban betelt az összes hely. :( Maradok tehát idén is itthon, és ilyen ********** Pyro-blogokat olvasgathatok a balatonozás helyett. Szüp-szüp, vííííí. :(( Rég voltam már ott, szívesen kipróbálnám még1x... áh, na nembaj, majd jövőre.

Viszont hova lettek a pikcsörök, Pájrógét rulez? Azt azért illett volna. :P
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.04.01. 15:23
Mi több éve rendszeresen járunk le minden nyáron Balatonvilágosra haverék nyaralójába. Ott jókat lehet mulatni, napozni, a part kábé 3 perc sétára van csak a kisajtótól, és Siófok is elég közel van, ha át akarunk ugrani (általában ez vonattal történik).
Én nagyon szeretem a Balatont, ez a mi tengerünk! 8-)
3 | Pyrogate 2010.04.03. 14:44
azért a Balatonról csak van képetek:D
Barthezz
4 | Barthezz 2010.04.03. 15:55
Végülis a gúgli képkeresőjével bármiről van, itt pont az a lényeg, hogy a saját emlékeidet osztod meg velünk. :-)
5 | Pyrogate 2010.04.03. 16:23
jólvan, ha idén is összejön a Balatonozás akkor ígérem lesznek képek:) De megmondom őszintén amiket mostanában ilyen nyaraláson csináltam, azokon több a részeg ember mint a táj:)
Barthezz
6 | Barthezz 2010.04.03. 16:32
Akkor hát egy "Így bulizunk a nyaralásokon" bejegyzés-sorozat is jöhet. :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.