Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pyrogate blogja

Pc Dome nosztalgia - hosszú chat logok éjszakája

Pyrogate | 2010.12.21. 13:59 | kategória: 10 | 4 hozzászólás

Az előző részben ott fejeztem be, hogy egyre többen kezdtek írogatni, aminek a legnagyobb hátulütője az lett, hogy megjelentek olyan egyedek is, akiknek nagyon nem kellett volna. A korábbi kis beszélgetések, egy-két pörgős topic mellett először jelent meg a flood, az off-topic és a több topicban párhuzamosan tartó anyázás. Megjött egy "új generáció", akik nagyon le voltak maradva a régiektől levélszámban (és ez akkor nagyon is respectnek számított), ezért minél gyorsabban próbáltak termelni. Bevallom, én is ilyen voltam, de hát mit vártok egy 13 éves gyerektől egy olyan korban, ahol az interneten még ennyi "etikett" sem volt, sőt. Ha pedig egy gyerek előtt kitárul a kapu...Kinyit újakat is.

Jöttek tehát a srácok (Baboy, Pete Croft, én is), akik próbáltak minél több témához hozzászólni egy adott nap alatt. Dino pl itt akadt ki, de szerintem ez nem az első volt számára...A topic indító hozzászólás sok mindent elmond:

"Figyeljetek ide egy kicsit! Ez egy fórum, nem pedig chat, megkérnék mindenkit, hogy ne itt cseverésszen másokkal (a mostanában elszaporodott 1-2 szavas vagy csak smileyt tartalmazó levelek tömkelege inkább ilyen stílust képvisel).
Örülnék (és azt hiszem, ezzel nagyon sokan vannak velem egy véleményen), ha a PC Dome fórum nem egy értelmetlen levelekkel és hülyeségekkel teli fórum lenne, ahol normálisan lehet játékokról és egyéb témákról levelezni.

És még valami: ha valaki egy témába több levelet ír egyidejűleg, akkor azt inkább egyetlen levélbe foglalja össze, ne külön-külön irogassa be. "


Ez volt tehát az a korszak, amikor még nem voltak moderátorok, nem voltak trollok, csak szimplán itt élte ki a világát mindenki. És ugye nem volt PM, tehát sokszor teljesen off-témák alakultak ki, akárhol. Baromi idegesítő volt. És még ehhez hozzávesszük, hogy a régiek mennyire nem bírták az újakat, hát elmondhatom, hogy voltak itt viták. Törlésre meg nemigen került semmi, annyi ideje Dinonak egyedül nem volt. De ahogy a világban mindenhol, itt is végül szép lassan - inkrementálisan, azaz lépésről lépésre - fejlődött a fórum és kivédtük ezeket, hogy mostanában már egy békés sziget legyen a Pc Dome:)

Na de a chat egyre idegesítőbb lett, ezért végül a domeosok maroknyi csoportja megalakította a gyaloglo chaten (létezik még???) a Dome szobát. Mivel ez nem volt állandó szoba, és akkoriban nem is lehetett ide regelni szobákat, ezért az lett az @ (szoba modi), aki megnyitotta a szobát, ill. akinek az adott személy adott utána. Moderátornak lenni pedig mindig jó, szóval folyamatos harcok dúltak a szoba nyitásáért, majd ha lemaradt az illető, akkor a nyalásért, hogy kapjon magának. Utána pedig lehetett rugdosni kifelé az embereket. Ennek is volt egy szépsége, gondolom (én azt hiszem ritkán lettem op, talán Ghoost adott nekem néha-néha).

Szóval július környékén The Lord, Ghoost és egy-két kevésbé aktív fórumozó elkezdte a chatet, ami mögé állt Dino, így lett állandó a szoba. Állandó opokkal, csak hát persze ez sem volt konfliktusmentes. Így aztán a vége az lett, hogy először folyamatos chat logok kerültek a fórumba (egymás anyázásával), majd később amolyan szakadár Real Dome szoba is alakult (ami ugye megint nem volt állandó). A két csoport pedig folyamatosan fikázta egymást, legtöbbször persze a fórumon, ami nem tett jót neki, főleg azok unták, akik nem jártak chatre. Pl. itt is megy bent a háború.

Hogy aztán mi lett a vége? Gondolhatjátok...A szobának befellegzett december környékén, pedig akkor már én is elég aktív voltam. Jött utána a régi ideiglenes, a szidások folytatódtak, Pete Croft belelendült az álneveivel, mentek a viták, majd egy idő után mindenki abbahagyta a chatelést. Dino később csinált "házi chat-et", azaz volt itt a fórum felett egy kis alkalmazás, de azt nem látogatta senki. A fórum viszont kezdett rosszabb lenni, aminek az eredménye a modik kinevezése lett. De ez már egy másik korszak másik története.

csak pár húzónév a chatről: faba, Skiper, Freak, nood, ghoost, lord, pete, aryx

Folytatódik!

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2010.12.21. 21:52
elsőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő!!!!!
Aryx
2 | Aryx 2010.12.21. 21:54
ne elsőzzél büdös faszszopó geci, rádúszítom a családomat, ők majd szétvernek, aztán én is beverlek te fasz geci baromarcú bazdmeg.

(izé... el fogom olvasni még ma, ígérem!)
Aryx
3 | Aryx 2010.12.21. 22:11
Ööööhm, izé-mizé.

1. inkrementális... látom, ragad rád valami a corvinusos bejárkálásokból. Vazzzz...

2. Kikérem magamnak a csetes húzónevet! :)) A csetet utáltam, anyáztam, utáltam és anyáztam, nem is emléxem, hogy Lordon kívül bárki mással is el tudtam volna beszélgetni normálisan, már akkor sem értette meg senki az én inkrementális lelkivilágomat. :(

De ha már csetlog, EZ azért személyes kedvenc marad.
Mi lesz a folytatásban? Várós. :)
4 | Pyrogate 2010.12.24. 00:50
Én emlékszem h cseteltünk régen, ott trollkodtál mindig:D
mondjuk én csak a végén voltam fent :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.