Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Pyrogate blogja

Az a pillanat

Pyrogate | 2011.07.24. 13:26 | kategória: írás | 5 hozzászólás

Mi a legszebb pillanat az életben?
1
A naplemente, mikor a közelgő vihar vörösre csipkézi az ég alját, a nap halványuló sugara simogatja az arcodat és aranyozza be a napodat? Elcsépelt, klisés, bár valóban gyönyörű tud lenni. Képek, videók ezrei örökítették már meg, nekünk agyunkba égve él az emlékezetünkben. Szép, valóban.

2
A tökéletes pillanat, amikor a zene lágy dallamai a füleden keresztül érintik meg a szívedet és velük lüktetsz te is? Amikor végignézel a tájon, a dombokon, hegyeken, vagy épp a talpad alatt hullámzik a tenger, esetleg hömpölyög a tömeg és te hallgatod azt az isteni muzsikát és közben máshol jársz, talán a fellegekben, és igen, érzed, hogy most boldog vagy.

3
Amikor igazán szabad vagy? Mindegy, hogy mitől, mindegy, hogy hogyan. Repülsz, állsz, futsz, ülsz, mind1, lényeg, hogy határok és a tested parancsolása nélkül. Amikor úgy érzed, kitöltenéd legszívesebben az egész univerzumot. Ha még épp nem váltál vele eggyé.

4
Hosszú, küzdelmes és igazi erőfeszítések árán szerzett eredmény, elismerés? Tudod, hogy mennyit tettél bele, visszagondolsz az útra, ami mögötted áll, de büszke vagy, hogy megcsináltad. Révbe értél. Tiéd a világ!

5
Amikor ráeszmélsz, mennyire jó minden, amikor lelkesedsz valamiért, vagy várod a holnapot. Vagy csak egy kis siker, egy születés, jó hír, győzelem, szenvedés vége, felszabadulás, akármi. Tudjátok miről beszélek, igaz?

Vannak gyönyörű pillanatok, amiket soha nem felejtesz el. A legjobbak.
Hunyd be most a szemed és idézz fel egy ilyet! Gyerüüünk, menni fog.

Én is így teszek, és remélem, mikor kinyitom, valóban ott lesz az a gyönyörű kék szempár, melyben oly sokszor elvesztem már.

Amiért érdemes élni.
A legszebb pillanat.

Hozzászólások

1 | Skorpio90 2011.07.24. 15:24
Hiába közhelyek, attól még nagy igazságokat írsz. Örülök, hogy elolvastam. (Csak nekem zöld az a bizonyos szempár:)
2 | sipec 2011.07.24. 16:04
ja, eleg kozhely, viszont pozitiv
Aryx
3 | Aryx 2011.07.24. 16:39
Kék.
Amúgy: az első 2 kakukk, mert túl konkrét a másik 3-hoz képest. Bruhaha*.
(*: a bruhaha szót nem húzza alá ez az izé, szal van ilyen kifejezés.)
Te desz. Egyébként igaz.
ufodani
4 | ufodani 2011.07.25. 16:17
Filozófálgatva "csak én":

Szabadnak akkor érezném magam, ha biztonságos életem lenne, melyben igazi választásaim lehetnének. De ki vagyok szolgáltatva eddigi élettörténeteimnek és bizonyos fokig a társadalomnak. Éppen ezért bizonytalannak érzem a helyzetemet, viszont a szabadság lehetősége épp a bizonytalan helyzetekben nyíhat meg elöttem.

Emocionálisan párban:

A Zöldszeműmmel szinte mindig, minden élethelyzetben. Teljesen mindegy, h hol és mikor. Egy a lényeg, az egymás iránti tisztelet és szeretet egy állandót biztosít a legszebb pillanat oltárán.:)
szbszig
5 | szbszig 2011.07.26. 23:55
6
Amikor meglátom az üzenetet eRepublikon, hogy enyém lett a következő BH-medál. :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.