Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

RAI*DEN blogja

Egy fiú története 1. rész

RAI*DEN | 2010.01.27. 22:39 | kategória: BÍ(Bejelentések és írások) | 10 hozzászólás

Hűvös ég alatt egy könnyes szempár… Ádám még mindig nem hiszi el amit nagy szerelme mondott neki. Nem akarja látni őt, nem akarja felidézni amit mondott, de mégis, csak azon töpreng, miért történhetett meg ez az egész?

1 nappal korábban
Pénteket írunk, és Ádám csak kedvesére gondol, Eszterre. Felidézi azokat a gyönyörű szemeket, hosszú göndör szőkés-vörös haját, amit mindig olyan nagy örömmel simogat. Úgy érzi, hogy minden vágya csak az lenne, hogy kedvese elmerüljön szerető karjaiban és megcsókolja őt. Kedves és szerelmes gondolatok. Neki már nem kell semmi és senki más. Azt kell mondani, hogy szerencsés srácnak igazán csak összejött az élet. 2 hónapja sikeresen letette a városi vizsgát autóvezetésből, és már 2 hete autótulajdonos, melyet a vizsga sikeres teljesítéséért kapott szüleitől. Anyagi hátterére nem lehet panaszkodni, szinte mindene megvan, és már egy jó ideje az a személy is belépett az életébe, akit mind addig teljesen nélkülöznie kellett. Ez a személy Eszter, és már másfél éve szakadatlanul szeretik egymást. Ahogy minden kapcsolatban, köztük is voltak viták, de ők ezeket mindig ügyesen megoldották.
Ádám csak elmélkedik, és vágyakozik. Kedvesével akar lenni, de nem lehet vele. Eszter modellkedik és jelenleg Budapesten tartózkodik sok más gyönyörű lány társaságában, akikkel együtt részt vesznek egy divatbemutatón. Egész nap csak arra gondol Ádám, hogy de jó lenne most beszélni vele, és újra átkarolni őt. Hirtelen ötlettől vezérelve, telefont ragad és felhívja. Gondolatai csak róla szólnak, és azt gondolja: „Ha nem is láthatom őt, legalább a dallamos gyönyörű hangját hadd hallhassam”. Szerelmes vágy egy szerető szívtől? Hát, nagyon úgy fest.
Eszter a lányokkal épp Budapesten járkál és szórakozóhelyek után kutatnak. Eljutnak az elsőbe és még mielőtt belépne, látja Ádám keresi őt, majd felveszi:
-Szia Ádám! Jajj, tök örülök, hogy felhívtál! Ne haragudj, ha a délután folyamán nem vettem fel a mobilomat, csak folyamatosan próbáltuk a koreográfiát a holnapi bemutatóra.
-Szia kicsim! Semmi gond, megspóroltál nekem egy kérdést, hogy miért nem érhettelek el. Nah, és mondd, mi a helyzet? Mi jót csinálsz? Hallom a lányok társalgását a háttérben, csak nem valami összejövetel van a szobátokban?
- Jajj, neeem. Tudod, meséltem, hogy menni akarok bulizni velük, és ez egészen tegnapig úgy volt, hogy nem fog összejönni. De aztán a lányokkal mégis csak kitudtunk jönni
-Oh, ez meglepő. Csak arra kérlek, hogy a srácokat jó szokásodhoz híven rázd le és ne igyál túl sokat. Tudod jól, hogy féltelek.
-Igen tudom, és ne aggódj. Csak táncolni akarunk a csajokkal, de figyi, majd holnap hívj fel reggel. Puszillak kedvesem. Hiányzol nagyon!
-Te is hiányzol kincsem. Reggel hívlak!
Ádám megnyugodva lerakta a mobilját, és alváshoz készült. Még mielőtt elaludt, elképzelte maga előtt, hogy milyen jó is lesz majd a karácsony, hisz barátnőjét újra megajándékozhatja. Tavaly karácsony előtti napon sikerült megajándékoznia őt, és ez számára fontos nap volt, ugyanis akkor veszítette el Ádám a szüzességét, azzal a lánnyal, akit mindennél jobban szeretett. Az idei évre is megvoltak már a tervek, és ahogy tavaly is, idén is 23.-ára van tervezve az ajándékozás. A gondolatok csak pörögnek Ádám fejében, és végül azt mondja: „Elég! Itt az idő, hogy nyugovóra térjek”. Miután ezt kimondta, mély álomba merült.
Reggel izgatottan ébredt, gyorsan felöltözött, elkészítette a reggelijét és ment, hogy beüljön a kocsijába és iskolába menjen, közben arra gondolt, hogy milyen badarság, hogy szombaton iskolába kell menni, de igazából nem is érdekelte őt, hisz ez volt neki az utolsó tanítási nap ebben az évben. Sikeresen leparkolt az iskolájához közel, leállította a kocsit, majd mobiljához nyúlt. Pillanatok alatt sikerült tárcsáznia kedvese számát. Fél perce csörög, Ádám türelmetlen már, annyira izgul és egyszer csak felveszi Eszter a telefont és fáradtan beleszól:
-Szia Ádám! Te keltettél fel.
-Ne haragudj kicsim, csak te mondtad, hogy reggel hívjalak fel, és én így tettem. Tudod jól, hogy kíváncsi vagyok, és hát azért is hívtalak fel, hogy sok sikert kívánjak neked a bemutatóra. Nem kell ám izgulni miatta ;). Jut eszembe, milyen volt tegnap a buli? Merre jártatok?
-Köszönöm szépen. Amúgy 3 szórakozóhelyen voltunk a csajokkal és igen élveztük a bulikat. Eszméletlen jó zenék szóltak.
-Az jó, örülök, hogy tetszett a buli. Velem még sokkal jobb lehetett volna? :)
-Hát… Jó lett volna ha itt lettél volna, de tudnod kell valamit. Tegnap táncoltam egy sráccal, nagyon helyes volt, és megcsókolt engem. Kb fél órán át táncoltam vele.
-Mi van?
-Tudom érdekesen hangzik, de szerintem ezt tudnod kell. Hülyeséget csináltam, ezt tudom jól, de jobbnak láttam azt, hogy elmondom ezt neked saját magam. Nem azt érdemled, hogy hazudjak neked. És elkell mondanom neked még valamit.
-Öh..Öhh… Nem jutok szóhoz Eszti. Mit tettél? Ugye csak viccelsz? És mégis mit akarsz még elmondani nekem?
-Nem, sajnos nem viccelek. Azt szeretném neked elmondani, hogy nem szeretnék veled járni(Ádám szemeibe könnyek szöknek, és visszafolytott lélegzetvétellel figyeli a lány szavait, akibe eddig mindig maradéktalanul megbízott). Szeretnék egy kis szabadságot, jól érzem így magam, végre táncoltam sráccal aki nem a barátom.
-Értem. De valamit nem értek. Azért nem akarsz velem járni, hogy táncolhass srácokkal? Ezt eddig is megtehetted volna, de tudtommal önmagadtól ráztad le a pasikat.
-Igen, ez így igaz, de jobb, hogy közben nem kell rád gondolnom, hogy van barátom, így nem bánt a lelkiismeretem sem.
-Értem. Figyelj, én most megyek az iskolába. Nem erre számítottam tőled. A délután és este folyamán még beszélünk. Szia.
-Szi…
Ádám amint elbúcsúzott, kivágta kocsija ablakán a telefonját. Kiszállt, körbenézett, összeszedte a darabokat, benne a SIM kártyájával. Ádám csak állt, nézte a szürke eget. Könnycsepp csordult végig az arcán, és egy gyenge lélegzetvételéből csak egy erőtlen kérdést tett az égnek:
-Miért?...
Majd búsan elindult az iskolába, és arra gondolt, hogy csak élje túl, és ne látszódjon rajta semmi.

Hozzászólások

Tyrn
1 | Tyrn 2010.01.27. 23:41
nagyon tetszett, mert ilyesmi mindenkivel megtörténik, de te egész jól le is tudtad írni. érződik rajta, h nagy része based on a true story, igazából ezért jó.
várom a folytatást!
Star Wars
2 | Star Wars 2010.01.28. 01:19
Remek!
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2010.01.28. 12:16
Uhh...ez így kemény volt első chapternek. Jó kis írás lett, minden során látszik, hogy mélyen megérintett a dolog. Ha nem is 100%-ban, de át tudom érezni, amit itt leírtál. Várom a további fejleményeket.
4 | Player47 2010.01.28. 20:31
Én 100%-ban át tudom érezni :(
Kemloth
5 | Kemloth 2010.01.28. 21:25
Csatlakozom az előttem szólókhoz: asszem át tudom érezni a dolgot.
6 | RAI*DEN 2010.01.28. 21:49
Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszik az írás nektek. A jövőben tartalmazni fog még jó sok based on true story elemeket, ahogy Tyrn is írta, de idővel elkezdek belefűzögetni más, nem velem történt elemeket, hogy kicsit fordulatossá tegyem az írományomat. Folytatása februárban esedékes, még nem írtam le a következő részek egyikét sem, de amint tehetem, nekiülök, csak így laptopról nem szívesen pötyögök.

Creativ3: Khm... Jut eszembe. Vágy sorozat folytatás hmmm? :D
Gobiakos
7 | Gobiakos 2010.01.29. 13:41
Erős kezdés. Talán ha lett volna egy ezt megelőző, felveztő epizód és nem flashback-ek formájában tudtuk volna meg az eddig történt dolgokat, akkor más lenne a helyzet, de így is okés. Fura azt írni, hogy tetszik a történet, hiszen egy szomorú dologról szól, de mégis valami megfogott benne. Várjuk a következő felvonást!
Feir
8 | Feir 2010.01.31. 00:23
Szomorú, de jó írás lett, tetszik! Szóval +1 olvasója tutira lesz a folytatásnak.
Porker
9 | Porker 2010.01.31. 18:13
Jó kis történet, bár ez még egy soft verzió, az enyémben még diszkóban táncoló másik fiú se lenne, így meg már bonyolultabb

:S
10 | ShuleyvA 2010.02.01. 22:48
Folytasd. Jó ez.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.