Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

RAI*DEN blogja

Heavy Rain - Egy gyilkos nyomában

RAI*DEN | 2010.02.08. 23:43 | kategória: Játékismertetők és egyebek | 6 hozzászólás

Hátra hagyott darabkák

Mi lehet egy gyilkos ismertető jele? Nos, ez talán a legutolsó kérdés amit feltehetnénk, mert, hogy ismertető jeleit megismerjük, ahhoz rengeteg dolgon át kell rágni magunkat.
A legveszélyesebb fajta a pszichopata sorozatgyilkos. A fent említett játék tettese is ide tartozhat. Hogy miért is? Talán azért, mert gyilkosságait rituálisan követi el, áldozatai egytől-egyik csak is gyerekek, kik az életet pont, hogy csak megízlelték. Kegyetlenség, de az ilyen ellen nem lehet mit tenni. Fel kell kutatni, fel kell fedni kilétét, végleg hűvösre tenni, hogy ne követhesse el többször a mániákus rituáléját az áldozatain. Csak a hátrahagyott apró nyomok. Origami hattyúk. Ez a különleges ismertető jele, és semmi több. A dolgát jól végzi, de ahogy a mondás tartja, előbb utóbb mindenki lebukik. Megindul a hajsza a Quantic Dream új játékában az „Origami gyilkos” után. A történet mesteri, az érzelmek valósak, Quantic Dream nagyot alkot újra a majdnem tökéletes Fahrenheit után. A kaland elkezdődik február 11-én egy demoval és február 26.-án a teljes játékkal! Én várom, de sajnos csak PS3 tulajok élvezhetik ezt a játékot, de aki teheti, ne hagyja ki!

Egy megtört családapa, valakinek az élete sztorija, és kettőnek a legnehezebb melója

A sztori központjában Ethan Mars, a nyitó képsorokon boldog, életvidám, sikeres családapa, de csak a nyitásban. Megismerjük kis családját, két gyermekét, feleségét. Mindene megvan, nincs hiánya, nincs problémája. Egyszerűen már azt hihetjük, hogy túl szép, hogy igaz legyen, de… Igen, itt ez a de! Egyik fiát halálra gázolta egy autó, felesége egyenlőre tisztázatlan körülmények miatt kivonva a történetből, de a legszörnyűbb szerencsétlenség enélkül is bekövetkezett. Széthullott a család, egy gyermek eltemetve, az édesapa megtörve, az érzelmek soha nem tapasztalt mélységekben.

Jaiden Paige. Újságírónő, aki valami újra, valami mindenkit lenyűgözőre készül. Saját nyomozásba kezd, hogy megírja élete legjobb cikkét a hírhedt „Origami gyilkos”-ról. Az újságíróknak semmi sem szent. Belekotnyeleskednek mindig olyan dolgokba, melyekhez semmi közük, felbolygatják a megtört emberek amúgy sem ragyogó életüket és így jut el Ethan-hez. A saját nyomozásai kis híján a halálba taszítja önmagát is(megjegyezném, hogy a szereplő akár meg is halhat, a sorsuk a mi kezünkben van, de erről később). A játék egyetlen női szereplője akit irányítani lehet majd.

Scott Shelby. Nyomozó, nyugdíja szinte már a célegyenesben van, persze még pár éve neki is hátra van addig. Érdeklődést tanúsít az „Origami gyilkos”-t illetően, és megkezdi nyomozását az ügy felderítése érdekében. Útja egy prostituálthoz vezet, akinek a gyermekét szintén meggyilkolta a középpontban álló gyilkos. Nyomok után kutat, hogy pontot tehessen az ügy végére. Neki is szembesülnie kell az elkerülhető halál lehetőségével. Elhivatott a munkáját illetően, célja, hogy megtegye amit megtehet, még ha kora és asztmája ebben akadályára lehet.

Norman Jayden. FBI ügynök, és a jobbik fajtából. Mivel FBI-os, szinte a legtöbb high tech kütyü a birtokában van, amikkel könnyedén megtalálja a hátrahagyott nyomokat, eltüntetett vérfoltokat és egyebeket. Szinte minden a rendelkezésére áll, kezdve az egyik legkomolyabb ügynökséggel a háta mögött. De ahogy szinte mindenkinek, neki is van egy hátránya. Gyógyszereket kell szednie, hogy teljes erőben legyen. Ha a gyógyszerét nem veszi be időben, elgyengül, homályosan lát, és teljesen kiszolgáltatottá válik, és bizony neki is szembe kell néznie azzal, hogy az élete sokszor csak egy hajszálon múlhat!

A sorsuk a kezünkben

Mint fent említettem, a szereplők kilesznek téve az elhalálozás lehetőségének, de elkerülhető, a haláluk, csupán rajtunk múlik, hogy vagyunk-e elég ügyesek, hogy kihúzzuk őket a slamasztikából. És mi történik, ha 1 vagy több szereplő meghal? Akkor is megkapjuk történetzárásképp az egyik lehetséges befejezést. Azt kapjuk, amit alakítottunk, azt kapjuk, amit elértünk, de nem feltétlenül azt, amit megérdemeltünk. Lehet, hogy képtelenek leszünk kinyomozni a sorozatgyilkos kilétét, lehet képtelenek leszünk megmenteni a gyermeket a haláltól. A sorsuk a tetteinken múlnak, és egy biztos, én február 26-val kezdődően mindent megfogok tenni, hogy a sztorit az én szájízemnek megfelelően alakítsam. Úgy hallani mindenhonnan, és úgy érzem már jómagam is, hogy felejthetetlen és szinte már elképzelhetetlen élményben lehet részem.

Egy kis mézesmadzag és háttér info a játékról

Már pár újság túl van a játék részletes kivesézésén, és mindenhonnan a lehető legpozitívabb véleményeket hallani csak: „Szívbe markoló történet” „Eszméletlenül kidolgozott történet” „Igaz, hogy csak QTE, de még egy ilyet az elkövetkezendő 5 évben nem kapunk kézhez” – És még ehhez hasonló kijelentésekkel jöttek a külföldi magazinok. A demo február 11-től lesz elérhető a PS3 store-on mindenkinek, és én már alig várom, hogy kipróbálhassam az évtized legnagyobb kalandját. Megakarom tapasztalni mire gondoltak az újságírók, mikor azt mondták, hogy ez a játék képes a családi érzéseket kifejezni, képes hatni úgy, hogy együtt érezhessünk a szereplőkkel. Reménykedve várom már, hogy hívjanak, hogy az előrendelt példányom az üzletben pihen, és átvehetem. Már csak a God of War 3 miatti izgalmam nagyobb ennél. Komolyan mondom, sosem vártam játékot ennyire, mint ezt!

*UPDATE*
Extraként itt a játékból a személyes kedvenc trailerem, a 2009-es Gamescomról:)

Utolsó módosítás: 2010.02.09. 01:45

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2010.02.09. 00:12
Eszméletlenűl mérges vagyok a készítőkre, hogy nem adják ki PC-re:-( Az Indigo Prophecy-t (Europában Fahrenheit) imádom, kibaszott nagy game. És a trailerek meg a vidik alapján ez is büntetni fog.
2 | RAI*DEN 2010.02.09. 01:28
Crea: Csak neked elmondom, hogy közben nézegettem, és amelyik bejegyzés az ihletet adta, az felnyitotta a szememet, mert hozzálehet jutni letöltőkódokhoz a demohoz, aminek már a fele le is jött. Igaz, majd csak délután fogom kipróbálni a demot, de már tűkön ülve várom :D. Attól az egytől tartok, hogy nagyon fog tetszeni a demo és igen rövid lesz :(
3 | Playbahnosh 2010.02.09. 05:31
Egyet értek, én is mélységesen utálom most a fejlesztőket, hogy csak PS3-ra jön ki és PC-re nem. Akárcsak Crea, nekem is nagy kedvencem a Fahrenheir, már legalább ezerszer végigtoltam. Pofátlanság számba megy, hogy PC-re nem jön ki a Heavy Rain, rettentően élvezném, de sajnos se pénzem, se lehetőségem most csak ezért az egy gamáért venni egy PS3-at, pedig ha lenne annyi lóvém, TV-m meg akkora szobám, akkor simán.

:(
balays82
4 | balays82 2010.02.09. 09:30
Nem kicsit irigyellek, hogy lehetőséged lesz játszani ezzel a játékkal, óriási csalódás, hogy nem jön PC-re. A Fahrenheit nekem is örök kedvenc, az előzetesek alapján azonban a Heavy Rain még annál is jobb lehet. Nem volt még olyan játék, amelyik miatt olyan komolyan elgondolkodtam volna egy PS3 vételén, mint most. Egyelőre még kivárok, hátha megtörténi a csoda és bejelentik a PC-s verziót, aztán, ha mégsem, akkor meglátjuk. :)
5 | RAI*DEN 2010.02.10. 20:28
Sikerült kipróbálnom a demot. Hát, 2 helyszínre enged betekintést a demo. A videokon már láthatott Lauren Winter-es sztori szálra enged betekentést Scott Shelby szemszögéből, valamint egy gyilkossági helyszínre küldenek ki minket az FBI-tól, Norman Jayden-t. Az irányítás nem a legegyszerűbb, hiába QTE(Quick Time Event)-ek sorozata, mert valóban szokatlan, szokni kell. Akárki akármit mond, ez az év egyik legnagyobb durranása lesz, csak győzzük kivárni :D
Creativ3Form
6 | Creativ3Form 2010.02.11. 10:26
Az Fajrenheitnél is szokni kellet az írányítást, így nem baj ha itt is...de miről beszélek, ez nem jön PC-re, szóval tökmindegy!:-(:-) Majd írj a teljes verzióról akár a topicjába (már ha van neki), akár egy blogbejegyzés formájában.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.