Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Retee blogja

Olvasói cikkek - felhívás

Retee | 2010.08.07. 09:56 | kategória: Dome | 10 hozzászólás

Nem titok, időnként a Dome szerkesztősége is elgondolkozik azon, vajon mivel és hogyan tehetné jobbá a magazin működését, arculatát, szolgáltatásait. A háttérben természetesen több terv is megfogant az ügy érdekében, s reméljük, hogy néhány újdonságot záros időn belül ti is megismerhettek majd. Ezzel együtt igyekszünk folyamatosan lépést tartani az aktuális trendekkel, például azzal, mely során az internetes lapok igyekeznek minél közvetlenebb kapcsolatot kiépíteni az olvasóikkal. Ezért alakult meg Facebook oldalunk is, de ez csak egy lépés a jövő felé.

Az elmúlt 1-2 évben talán ti is észrevettétek, hogy egy-egy játékcikknél olyan nickek is felkerültek az írói nevekhez, akik nem Dome tagok, hanem a fórumról ismeritek őket. Nos, ezt a hagyományt szeretnénk a jövőben is követni, sőt kiszélesíteni a lehetőségeket – elsősorban rendszeres olvasóink kapcsán.

Nem csak játékcikkekről van azonban szó, hiszen ennél jóval szélesebb spektrumot fed le a PC Dome olvasóinak érdeklődése. Legyen szó party/rendezvény/fesztivál beszámolóról, hardveres tesztről, filmkritikáról, „kütyükkel” való ismerkedésről, mobilos véleményről, mi nyitottak vagyunk arra, hogy a blognál, fórumnál jóval nagyobb közönség elé kerüljön az írásod.

Az olvasói cikkek természetesen más elbírálás alá esnek, mint a „hivatalos” irományaink. Nem kérjük. hogy rendszeresen csináld – te döntöd el, hogy mikor, miről, milyen gyakran írsz. Nyilván megkövetelünk bizonyos szintet, alkalmankénti egyeztetést, s a főoldalra csak korrektúra, átolvasás után kerülhet ki az írás. Ha viszont a közönség vevő rád, igyekszünk segíteni mi is a magunk módján, lehetőségeinket figyelembe véve (premier vetítésre meghívás, press belépő, ingyenes eredeti játék stb.). Sőt, ha egy bizonyos idő elteltével is úgy látod, hogy megy ez neked, és ebben megegyezik veled a véleményünk, akkor elbeszélgetünk egy rendszeresített cikkírói státuszról.

Persze mindez csak egy lehetőség. Jelenleg mindössze az érdeklődés mértékét és a lehetőségeket mérjük fel, és nem ezen a héten kívánjuk beindítani a felvázolt funkciót. Épp ezért van rá időd, hogy átgondold. Ha viszont úgy érzed belevágnál, akkor keress meg a retee (kukac) pcdome (pont) hu címen, ahova küldj egy általad írt próbacikket, (esetleg ha blogolsz, linkeld az írást) egy rövid bemutatkozást és persze néhány mondatban jelezd koncepciód, terved, észrevételeid is.

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2010.08.05. 23:05
első, sunáznám!

Érdekes, hogy senki se ír, biztos szerénykednek az arcok, mert azért vannak itt páran, akik tudnának ilyen cikkeket írni.
LordMatteo
2 | LordMatteo 2010.08.05. 23:18
Pl?

Aki akart eddig is ki tudott kerülni, erre a bejegyzésre szerintem inkább az ilyen chavez-szintű arcok ugranak.
Retee
3 | Retee 2010.08.05. 23:47
Hát ha a blogra gondolsz, azért nem teljesen ugyanaz. Főleg látogatószámban, reakcióban nem. És abszolúte nem Chavezre gondoltunk (bár én nem emlékszem az írásaira minőségileg, de valszeg akkor nem lehetett túl jó).
Barthezz
4 | Barthezz 2010.08.06. 00:05
Jó ötlet a felhívás! Ha ez 1 - másfél évvel korábban érkezik, tuti rástartolok, most viszont sajnos nagyon ritkán van már csak időm írni. :-S
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.08.06. 00:47
+1 Barthezz-hez. Most nekem is beindul szeptembertől a tanári melóm, plusz ugye már nem titok, hogy Factory-n is jelen vagyok társszerzőként, úgyhogy ha ebből lesz is részemről valami... nos... majd meglátjuk. ;-)
LordMatteo
6 | LordMatteo 2010.08.06. 09:57
Retee: Naponta kirakott 3-4 írást, és kb ilyen google-translate szintű szövegekkel, annyiradenagyonidióta volt. :D

De ahhoz hogy valaki normális játékról szóló cikkeket írjon (mert valljuk be, azért a pc dome közönsége inkább erre kíváncsi), ahhoz kell jó gép, sok idő, és arra való hajlam hogy keressed a játékokat, gondolom a nagyobb neveket "megtartjátok" belsősnek (mint pl a Starcraft 2 most).
Retee
7 | Retee 2010.08.06. 10:29
Pedig egyáltalán nem csak a játékokra gondoltunk, nem csak arra vevő a közösség. Teljesen más témákról is szívesen olvasnak a statisztikák szerint (rendezvényekről, fesztiválokról, filmekről pl. sokan).
Idő, ilyesmi: nem cikkírót keresünk jelenleg, tehát nem elvárás a rendszeresség. Ha valaki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, de ideje miatt mondjuk évi kétszer tudna valamit bevállalni, akkor az is rendben van. Ha jön valami nagy kedvenc játék, ha számára megérkezett az év filmje, vagy pl. sokat jár zenei, illetve egyéb rendezvényekre és pont van egy, amiről írna, akkor ez tökéletesen megfelel.
Csak azért jelentettük ezt be, hogy tudjátok, van rá "hivatalosan" is lehetőség, s hogy adott esetben tudunk segíteni is neki, ha úgy alakul.
Retee
8 | Retee 2010.08.06. 10:30
Ja apropó: mivel ez most egy Dome hír, így 2-3 napig a blog lista tetején fog maradni. Kérném, hogy senki se sértődjön meg, nem a bejegyzése ellen irányul a dolog.
powerhouse
9 | powerhouse 2010.08.06. 11:17
filmekkel kapcsolatban legegyszerűbb az lenne, ha Dealerrel felvennétek a kontaktot, és a Factory írásait itt is ki lehetne talán rakni. Ez csak egy ötlet, de azért lehet engem oltani, ha nem jön be. :D
KisCsirkee
10 | KisCsirkee 2010.08.07. 14:59
Elég érdekesnek tűnik a felhívás, mindenesetre most megfogott.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.