Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Retee blogja

Franciák

Retee | 2007.08.06. 16:56 | kategória: játék | 0 hozzászólás

Mióta egyik kedves ismerősöm teljes mértékében rákattant a Travian című webes játékra, folyamatosan képben vagyok a birodalmi intrikák, cselszövések, remények vonulatában, és bár lassan idegbajt kapok tőle, mégis csak hatott annyira, hogy én is ránézzek valami hasonlóra. Civilization 4 lett belőle, amellyel ugyan játszottam már, de most először éreztem rá úgy istenigazából az egészre - ennek meg persze napi több órás függés a következménye. A játék sava-borsát kétségkívül az adja, hogy mindent az elejéről kezd az emberiség a felfedezések terén, így a már lefutott körök tényleg megváltozhatnak, nem kötelező épp európainak feltalálni a kereket, de akár az inkák is lehetnek azok, akik bevezetik a köztudatba a fasizmus eszméjét.
A másik igazán szórakoztató jelenség a vallás, nos hát itt is meg lettek keverve a lapok, de ez néha azért a vicces kategóriába esik. Az még hagyján, hogy a franciákkal azért vagyok rosszban, mert ők maradtak buddhisták, én meg a német birodalommal a taoista elveket terjesztem, de már pl. a zsidó vallású aztékok, vagy az iszlám kínaiaknál tényleg röhöghetnékem támad. Ettől függetlenül főhajtást érdemel a Civ, mert ez a fajta különleges összetettség, amit ez a program hordoz, ténylegesen kultikus névvé varázsolja, még ma is. Olyan apróságok bosszantanak, mint a francia határ melletti városaim, ahol a csigazabálók nemzettségéből már több van, mint fritzből, így ijedezhetek egy esetleges felkelésből, de gondokat okoz az is, hogy végre feltalálták a vasutat, így a már beüzemelt kereskedelmi útvonalaimat illő lenne felújítani. És még egy büdös szót sem szóltam a diplomáciáról, ami tényleg mindent üt.
Mennyit problémáznak sokszor egyes stratégiai játékok külsején, stílusán, egy dolgot viszont rendszeresen elfelejt mindenki megemlíteni, a diplomácia kidolgozásának gyengeségét.
Roma Total Wal - fantasztikus játék, de ez a része szánalmasan gyenge, de ugyanaz igaz a pár hete újra elővett Imperium Galactica részekre is.

Itt viszont tényleg rágyúrtak a srácok, igenis lehet üzletelni, lehet rászabadítani másokat az ellenségre, barátokat és ellenségeket szerezni, cserélgetni, kereskedni.
Na jó, elég a szóból, megyek és irtok francia, vagy azték – megérdemlik.

Utolsó módosítás: 2007.08.06. 16:59

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.