Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Hétfő délelőtti izébizé

rootshaper | 2011.01.10. 10:17 | kategória: Mindenféle | 3 hozzászólás

Mivel valahogyan az írási kényszeremnek eleget kell tennem, különben úgy érzem magam, mintha elkezdenék elfelejteni írni, ezért úgy döntöttem, amíg várom a következő tesztalanyt, indítok egy egyszerűbb blogocskát. A téma választása mindig rohadt nehéz, hiszen kismillió mindenféle blog van már szerte a hálón és boldog-boldogtalan blogol éjjel-napal. Mivel szeretek dühöngni, meg felhúzni magamat bizonyos dolgokon, híreken, ezért úgy határoztam, hogy egy ilyen "dühöngő" jellegű blogról lesz szó, ahol a - SZÁMOMRA - felháborító, vagy tökértelmetlen dolgokat fogom kivesézni és dühöngni kicsit rajta, hogy mindezt ne másokon (pontosabban a környezetemben élőkön) vezessem le.

Volt ugye ez a szilveszter dolog, nemrégiben, ami véleményem szerint csak egy nap a 365-ből, ami egész évben a nyakunkba roskad, de sokan nem így látják. Azt már egy jó ideje tudjuk, hogy szilveszterkor minél hangosabbnak kell lenni, mert az jó a népnek, robbantgatni meg ordítozni, esetleg fújni a dudákat - nem azokat - meg miegymás. Most leginkább a mindenféle-fajta pirotechnikai szarságokról van szó, azok a legidegesítőbbek, mert oké, fújja a hülyegyerek a dudáját, annak nem marad konkrét nyoma, de a picsábamán, hogy most, 10 nappal a "nagy esemény után" is ezerszámra találni mindenfele széthagyva ilyen különböző méretű és típusú tüzijáték maradványokat. Leginkább azért bosszantó ez, mert drágalátos földszintes kiskutyánk minden szart szeret így is felkapkodni a földről - leginkább a macskakakát, érthetetlen okokból kifolyólag. Majd egyszer én is megkóstolom mi olyan jó benne - aztán annyira nem örülök mikor valami csudiszuper rakéta hamvaival a szájában érkezik vissza a séta végén. Egyrészt biztos marhára egészséges az a sok szar ami benne van, másrészt meg szilveszter után kimerészkedve az utcára úgy nézett ki a terep mint egy csatatér. Ritka gusztustalan látvány.

Nem vagyok semmi jónak elrontója, de szerintem sok kéz meg száj is megmaradna ezen a napon, hogyha eltűnnének a picsába - legalábbis legálisnak lenni - ezek a semmit érő szirszarok. Emberek tízezreket puffogtatnak el ilyenkor, ahelyett, hogy inkább elinnák azt a pénzt, ha már az "év bulijáról" van szó. Érthetetlen számomra, mi ez a kényszer, minek nyomatni... Valakinek van magyarázata rá? Szívesen fogadom :)

Hozzászólások

1 | Sityi 2011.01.10. 11:35
Egyszer hallottam egy listát, hol a leglátványosabbak a szilveszteri tüzijátékok:
1. Sydney
2. New York
3. Reykjavík
Nos, a harmadik helyezettet volt szerencsém most megnézni. Felmentünk a Perlanra (a város egyik legmagasabb pontja), és amerre néztél, mindenütt durrogtattak a városban. Szép színes robbanások csodálatos orgiája. Felemelő látvány volt, az egész város "kivirágzott" - egyben meglepő is, mennyi piromán állat él itt... ;) Viszont a mai napig nem voltak képesek eltakarítani azt a rengeteg szemetet, ami ezzel járt.
2 | rootshaper 2011.01.10. 11:50
hiába szép fél órán át, vagy ameddig tart, az a rengeteg szemét kiborító tényleg, ami utána marad. és itt Pesten, úgy, hogy nincs is hivatalos tüzijáték szilveszterkor, csak amit a jónép ellövöldöz, még így sem tudják megoldani a takarítást. munkanélküliség meg van. nem értem, miért nem bízzák meg a csöviket azzal, hogy szedjék össze,vagy nemistudom...

amúgy egyszer láttam egy jóembert, ahogy könyékig levitte a kezét egy megagigapetárda, mert mikor meggyujtotta, a hidegtől görcsbe rándult a keze és nem tudta elengedni. úgy durrant szét, mint egy görögdinnye. éljen a petárdázás, aminek még csak fénye sincs, csak durran egyet. ennyi erővel lövöldözhetnének egymásra 9mm-essel is, annak legalább fénye is van, és az eredmény is hasonló...
3 | Sityi 2011.01.10. 13:34
Ezzel egyetértek, itt sem szervezett tűzijátékról van szó, hanem a lakosság szórakoztatja magát. Emiatt nem fél óra, hanem elkezdik olyan este 7-8 körül, és tart vagy hajnali 3-4-ig. Ez a bukéja az egésznek: ahogy ott a domb tetején végignéztünk a városon, mindenütt ment a nagy látványorgia, pedig Reykjavík területre nem is olyan kicsi város... Sérülések itt is biztos vannak, noha én nem tudok róluk. Viszont a szemét, ami utána marad, az tényleg visszataszító.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.