Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Rohadjon meg az összes munkáltató!

rootshaper | 2011.01.12. 13:33 | kategória: agyfasz | 13 hozzászólás

Természetesen akinek nem inge, ne kezdjen egyből öltözködni, de sajnos meglehetősen sok munkáltató nyugodtan felveheti magára akár többször is. Történt ugyanis, hogy kitettek előző munkahelyemről, már egy jó ideje (még az előtt, hogy csatlakoztam volna a PC Dome csapathoz) és az óta csak kapom a visszautasításokat - 2-3%-ban - vagy jóformán le sem szarnak - a fennmaradó részben.
Milyen dolog már az, hogy a rohadék Teszkóba sem kell már árufeltöltő? Milyen az, hogy informatikai végzettséggel, valamint grafikusi tapasztalatokkal egy rohadt nyomtató és fénymásoló szalonba nem vagyok megfelelő? Oké, lehet nem vagyok, tegyük fel, de akkor könyörgöm, mi a szarért nem közlik ezt velem? Napi rendszerességgel küldöm el az önéletrajzomat 30-40 helyre és ezek közül olyan 3-4-ről kapok nemleges választ mondjuk egy hét alatt, a többi mintha fel sem fogná, hogy jelentkeztem. Eleinte próbálkoztam azzal is, hogy megyek házalni és benézek boltokba nyomtatott önéletrajzzal, de onnan meg a szokásos "köszönjük, majd értesítjük" szlogennel távolítottak el.

Most akkor velem van a baj, vagy más is hasonló cipőben jár? Egyik haver is most itt lakik velünk az albiban, így könnyebben ki tudjuk gazdálkodni a dolgot hárman, de ő is hasonló helyzetben van. Azért jött fel vidékről, hogy majd itt állásajánlatok ezreire tud jelentkezni és hívják be interjúkra. A nagy lófaszt. Szarabb a helyzet mint a Balaton parton, komolyan.

Néha napján zenélgetésből rohadtul nem lehet megélni, hála a Jeszinek meg a zenei közösségnek amibe belecsöppentem, másra meg egyszerűen nem kellek és rohadtul demoralizáló érzés, hogy még arra sem méltatnak, hogy egy "Nem, köszi" levelet visszaböfögjenek. Nem vagyok szerintem annyira hülyegyerek, hogy rohadt lapokat ne tudjak lefénymásolni, vagy rohadt békákat tologatni a fentebb nevezett borzalomban. Apicsábamán.

Hozzászólások

1 | Sityi 2011.01.12. 13:53
Finnországban mintegy két és fél évig hasonló helyzetben voltam, mint te: küldözgettem az önéletrajzomat mindenkinek - hasonló eredménnyel (interjú? áh! "köszönjük, nem" válasz? minek?). Izlandon dettó, csak itt az egyik üzletben sikerült a tulajjal beszélnem, aki rögtön meg is interjúztatott, aztán így kerültem ide. Szóval nem csak Magyarországon ilyen bunkók, hanem Finnországban és Izlandon is. Talán az lehet a megoldás a helyzetedre, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a főnökkel/HR-essel beszélj, ne egy utolsó recepcióssal vagy eladóval. Ha másként nem megy, kérj időpontot, hátha...
2 | rootshaper 2011.01.12. 14:58
köszönom a tippet kolega. megpróbálkozok az arcbamászós módszerrel is, bár nem kenyerem ez a dolog, de mostmár tényleg ott tartok, hogy lassan kenyerem sem lesz :)
3 | Sityi 2011.01.12. 15:04
Őszintén remélem, siker koronázza hamarosan próbálkozásaidat.
4 | Pyrogate 2011.01.12. 18:17
kitartás, egy idő után valami akad. Így van ez lányokkal is:)
5 | rootshaper 2011.01.12. 18:31
legalább lány már van, ha nem lenne lehet már én sem lennék :)
Gobiakos
6 | Gobiakos 2011.01.12. 19:07
Amíg nem lett meg a monstani melómhoz a papírom (tanári diploma) és csak egy érettségim volt, addig én is szívtam a f..ogamat, mert nagyon nem volt semmi; sehonnan nem értesítettek vissza, néha napján nálam is befutott egy "Köszönjük, de nem." jellegű e-mail atzán pá. Szóval ugyanaz volt, mint nálad.

Én is csak azt tudom mondani, hogy tarts ki, amíg csak tudsz. Addig viszont gátlástalannak és rámenősnek kell lenni, mert különben nincs a dolognak foganatja. Illetve a protekciókat - ha van - nagyon jól kell megjátszani.
7 | ShuleyvA 2011.01.12. 20:47
Jól mondod Gobi, protekció kell! :D Én is jelentkeztem négy gyárba, de sehonnan sem adtak visszajelzést. Pedig nekem van 3 szakmám, érettségim, nyelvvizsgám, több mint fél tucat jogsim... bár én tudtam, hogy nem az eszem játszik közre a dologban, hanem valami más szarság. Kitartás, én azt mondom. De azért valahol ez az egész egy hatalmas szégyen...
xeLaR
8 | xeLaR 2011.01.12. 21:16
Kitartás. Sajnos én sem vagyok jobb helyzetben, majdnem egy éve vagyok munka nélkül, de csak annyit tudok mondani, hogy "küzdj tovább". Valami majdcsak megtalál.
9 | rootshaper 2011.01.12. 23:28
durva olvasni a kommentjeiteket. reméltem, hogy itt mindenkinek van rendes állása, vagy ha nem is, legalább iskolába jár meg ehhez hasonló hasznos elfoglaltságok... aztán azt látom, hogy mindenki csak nyűglődik, mint én, és próbáljuk egymást kitartásra bíztatni. valamilyen szinten lehangoló, de azért erőt is ad a továbbiakra, mert vannak nálam szarabb helyzetben is. nekem "csak" fél éve nincs melóm... de pont elég, hogy egyre gázabb legyen a helyzet.

ha már a protekció szóbakerült, nem kell valakinek egy villanyszerelő szakmájú, érettségizett, angolul jól tudó munkaerő? XD
Aryx
10 | Aryx 2011.01.14. 09:01
1 év, 2 hónapot húztam le egy állami cégnél. A végén ők húztak le. Köszönjük a Megváltó Narancs intézkedését (ők ugye a saját embereikhez ragaszkodtak). De nem fanyalgok inkább, ennek már lassan 1 hónapja, és akkor sem érdekelt különösebben, most pláne nem, csak februárra azért legyen valami helyem, és bye.

Amúgy azért a hsz, mert szívemből szóltál, jó is őszinte sorokat olvasni. Szóval thx, sok sikert, és elkeseredni azért később sem kell.
ufodani
11 | ufodani 2011.01.17. 18:47
Külföld. Külföld?
Kitartás.
Dark Archon
12 | Dark Archon 2011.01.18. 14:15
Nem csak te vagy ilyen helyzetben, ismerek másokat is, akikre ugyanígy reagálnak. A megoldás? Nem tudom, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több, mint 10 éve ugyanott dolgozom. De pályakezdőként, tudva, amit most, biztos, hogy dezertálnék külföldre. Persze ehhez is kell némi tőke, ha meg nem jön össze odakint, még mindig mondtatod, hogy legalább megpróbáltad. Mindenesetre az aranyszabály: akár külföld, akár belföld, a protekció az isten.
13 | somesz83 2011.01.24. 15:36
No para, majdnem másfél évig hasonlóan szívtam én is. Sajnos a net tele van hamis álláshirdetéssel, a köcsög fejvadászcégek meg inkább csak portfóliójukat bővítik, téged pedig válaszra sem méltatnak. Jobb esetben közlik, hogy túl - vagy alulképzett vagy. Igazából a bérmunka és fejvadász cégeknek kéne már a lábára lépni egy kicsit erősebben.

A munkáltatók nagy része pedig sunyi. Van sok sztorim, köztük olyan emberrel is, aki hetente vesz fel feketére nyomtatósokat, aztán közli, hogy szar vagy majd jöhet a másik. Szerződés?? Próbaidő??? Ugyan már...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.