Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Dead Space 2 - a kezdet

rootshaper | 2011.01.28. 14:10 | kategória: játék | 4 hozzászólás

Eljött végre a várva várt nap, Január 28-ára ébredtünk ma reggel. Ez annyit jelent, hogy a Dead Space 2 megnyitotta kapuit a türelmetlen (és a türelmes) játékosok előtt. Kicsit furcsa számomra, hogy a játék már 25-e óta kapható, de a telepítés után egy dátum ellenőrző fogad, mely online kéri le az adatokat az EA szerverről, hogy a játékot aktiválhatom-e már. Ezt követően a program (ha elkérkezett a megjelenés napja) letölt egy kisebb pakkot, amely bemásolódik a játék könyvtárába és indulhat a móka. Indul is, ugyanis Isaac hiába élte túl az USG Ishimura bolygóroppantó osztályú űrhajón elharapódzó szörnyűségeket, nem pihenhet kényelmes muszájdzsekijében, mert az űrállomáson, ahová rehabilitálódni zavarták el, ugyanazzal a szörnyűséggel találja szembe magát, mint pár évvel ez előtt.

Ahhoz pedig, hogy ne maradjanak azok sem nekromorfok nélkül, akik eddig még nem vásárolták meg a játékot, a holnapi (szombati) napra az EA egy Dead Space napot hirdetett meg, ahol kipróbálható lesz a játék, valamint szerencsés jómagam és még sok társam megtekinthetik az új Dead Space filmet is, az Aftermath-t. Reményeink szerint legalább olyan jól sikerült mint az első részt felvezető Downfall. Holnap minden kiderül és be is számolok majd tapasztalataimról. A játékkal kapcsolatban pedig bő egy hét múlva jelentkezek... nagyon úgy fest eddig, hogy a "másodikrészek" iránti szkepticizmusomra semmi szükség jelen esetben, ugyanis a játék van olyan hátborzongató, mint elődje és kellő mennyiségű újdonságot is tartalmaz ahhoz, hogy teljes értékű második résznek tekintsük.

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2011.01.28. 14:51
Én pont azt olvastam a Játék Kapcsoló oldalán, hogy fele annyi borzongás sincs benne, mint az első észben, plusz nem is igazán rettegéses horror, hanem inkább egy akció-adrenalin bomba. Mondjuk én eleve nem értem ezeket a "rettegés" meg "hátborzongás" jelzőket. Össze-vissz ha kétszer megijedtem az első rész alatt, tele van ugyan is sablon ijesztgetésekkel, amik engem így huszonévesen már nem tudnak meghatni. Nekem semmi élvezet nem volt abban, hogy bementem egy szobába, vagy kiléptem egy folyosóra, és 90%-os pontossággal meg tudtam mondni, honnan jön majd szörny, vagy ijesztgetési effekt. A nyomasztó hangulat pedig utoljára a Silent Hill 2-ben jött elő nálam, szóval nekem annó nagy csalódás volt ez a game, mert beharangozták, hogy fúúúú de félelmetes meg nyomasztó meg hátborzongató, azt ebből semmit nem éreztem. Most adtam neki egy második esélyt, de most sem érzem azt a pluszt, azt a varázst, amit a fanok. Van ilyen, ez bizony nem az én játékom, de azért adok egy esélyt az új résznek is. Majd ha már nem lesz mivel játszanom...
2 | ShuleyvA 2011.01.28. 15:51
Crea, próbáld ki az Amnesiát. Hú bazz. Na... azon parázni fogsz, hidd el. :D
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2011.01.28. 16:00
Igen, erősen gondolkozom rajta, mindenhol azt olvastam, hogy ha valamitől, akkor attól be lehet foscsizni.:-D
4 | rootshaper 2011.01.28. 16:13
osztom az Amnesiaval kapcsolatos véleményeket. az az érzés tényleg minden pénzt megér, viszont gáz, hogy a grafika annyira nem is szép, ellenben annál erőforrás-igényesebb. kicsit rosszul lőtték be az optimalizációt, szóval elég izmos vas kell hozzá, vagy én nem is tudom mi lehet a baja, tényleg.

visszatérve az eredeti témára: ha te is huszonéves vagy, mint én, gondolom láttad annó a The Thing című alkotást, ami egy nem mindennapi horror. az egész Dead Space univerzumot annak a filmnek a hangulata és az Event Horizon képi világa lengi át, számomra ez a két film olyan etalon, hogy asszem álmomból felébresztve is tudnék idézni mindkettőből, vagy minimum a jeleneteket szép sorban eldarálni. szóval nálam a Visceral-os srácok nagyon betaláltak ezzel a hangulattal, tökéletes alap egy igazi birzongató horrorhoz.

az is egy dolog, hogy már nekem is kimondottan edzettek az idegeim, de mégis, mikor tudom is, hogy "nagy terem, itt valami nagy fog jönni" és jön is, akkor is képes vagyok ráparázni. az sem mindegy, hogy matt sötétben, full egyedül tolod-e vagy haverokkal, esetleg napközben. ez sokat számít, legalábbis nálam. egy idő után meg amúgy is minden kiszámíthatóvá válik, azzal sajnos nem lehet mit csinálni, nem készíthetnek minden sarokra más és más entitásokat a fejlesztők ,mert egyszerűen soha nem lenne kész a mű, ráadásul esetünkben a 2 DVD-s kiadás is mondjuk duplájára nőne. muszáj kompromisszumokat is kötni.

mindazonáltal szerintem a DS2 (eddig) méltó folytatása az elődnek, hangulatos, bár kevésbé rémisztő, kevésbé érzed azt az igazi halott űr hangulatot, ahol tényleg senkire sem számíthatsz, senki sem segít csak a plazmavágód és a RIG.

mielőtt nekimentem volna a 2-nek, még 1 hete végigfutottam egyszer az első részen, komoly összehasonlítgatásra lehet számítani a soron következő cikkben :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.