Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Dead Space - Aftermath

rootshaper | 2011.01.29. 19:55 | kategória: film | 3 hozzászólás

Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtunk a ma megrendezésre került Dead Space 2 napon az EA jóvoltából. Meg persze a gémsztár, hiszen ők mindenhol ott vannak :D
Az első és legmeghatározóbb tapasztalatom, hogy a játék iránt olyan szinten, hogy egy rendezvényre is elmenjenek, leginkább a 10-15 év közötti emberpalánták érdeklődnek. Kimondottan meglepő, az összes díjat ebből a korkategóriából kikerülő játékos csemete seperte be. De ne ez legyen a lényeg... már szinte meg sem lepődöm ezen.

Belekukkantottunk a PS3-as verziót szerzett Dead Space: Extraction-be is, ami egész jó mókának nézett ki kooperatív módban ( közös hekkelgetés, meg miegymás ) valamint a sorra sorra elhalálozó nagyarcú gémerek játékába is, ahogyan összefutottak a packkel :)

Aztán jött a várva várt film, Duncan és Gyu felkonferálásával ( amire nem értem, mégis mi szükség volt, hogy megtudjuk, hogy Gyu már látta a filmet előttünk és neki mennyire jó, meg ehhez hasonló fontos infók ) majd végre elsötétült a terem és nagy csinnadrattával kaptunk egy géjmsztár reklámot meg egy egész kellemes, jól összehegesztett EA reklámot és végre elkezdődött a film.

Történet szempontjából sokkal tartalmasabb lett, mint a Downfall, látszik, hogy sokat bővült a - mondjuk ki - Dead Space univerzum. A megvalósításra első körben azt mondhatná az ember, hogy összecsapott iparosmunka, de hamar elfeledteti a sztori a nézővel, hogy valójában mennyire bénácska a szájmozgás, meg úgy egyáltalán az animáció. Igazi felüdülés volt, mikor az első páciens - a fekete Kuttner - a kínvallatás alatt elkezdte felidézni az Aegis 7-en történt borzalmas eseményeket.
A történet ott veszi kezdetét, hogy a maroknyi túlélőt egy, a hajó ( az O'Bannon ) kipucolására küldött csapat megtalálja, majd beszállítja őket a Sprawl űrállomásra tartó hajó fedélzetére, kínvallatás céljából. Itt kezdődik a lényegi része a dolognak, ugyanis minden túlélő mesképp és más részletekre emlékezik a történtekből. Ezeket a sztorikat nézhetjük végig, a CG-s gányolás helyett anime stílusban. Sokkal kellemesebb képi világa van a "visszaemlékezéseknek", mint a valós eseményeknek, ugyanis ott nem a gagyi CG technikát alkalmazzák, mint említettem, hanem egy a Downfallhoz hasonló, kicsit elnagyolt, de mégis látványos és eredeti animés stílust.

Semmiféleképp nem akarok lelőni poénokat a filmből, a lényeg annyi lenne, hogy fény derül arra, Isaac végül is mit keres a Sprawl űrállomáson, miért tört ki ott is a nekromorf-láz és, hogy ki is az a Nolan, miért bolondult meg és miért olyan fontos személy.

Elégedett vagyok a filmmel, bár a vetítés minőségével már annyira nem. A fordítás viszonylag jól sikerült, bár voltak néha igencsak "magyartalan" kiírások. Összességében egyre vonzóbb nekem a Dead Space univerzum - bár már eddig is az volt - és nagyon várok egy igazi, egész estés filmet ebből a világból. Akár élő szereplőkkel, akár egy igényesebb animációs megvalósításban, de mindenképp örülnék neki. Ha manapság már Warcraftból is képesek filmet csinálni, ez szerintem semmiség lenne ahhoz képest.

Hozzászólások

1 | Kopiati 2011.01.30. 00:47
Az elejével teljesen egyetértek. már kezdem kínosnak érezni, hogy 20 éves fejjel nyertem a jegyem...mind1...
A számítógépes animáció nem lett volna, akkor nem húznám a számat, de így van egy ilyen, "ezt nem nézem meg még1szer" érzésem:), de szórakoztató egyébként.

Egyébként ez mondatod nekem nem tetszik:"- a FEKETE Kuttner" - igaz, de azért ennyire nem hangsúlyos a bőrszíne szegény csávónak:D, és lehet ezt kevésbé naturálisan megfogalmazni:) Ha arra akartál utalni, hogy a tipikus "fekete" szerepe van akkor értem ( elsőnek hullik el...), de egyébként a történetből, ennyire nem hangsúlyos a bőrszíne, nem akartam trollkodni, de első olvasatra ezen fennakadtam...sry
2 | rootshaper 2011.01.30. 01:04
hogy őszinte legyek, nem ugrott be a keresztneve szegénynek, azért lett "fekete", de csupa kisbetűvel. nincs ebben semmi hangsúlyozás meg akármi, csak ha valaki épp nem tudja így név szerint, akkor az egyetlen fekete csávó alapján meg tudja határozni, hogy ő az :D
3 | Kopiati 2011.01.30. 11:54
:D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.