Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Misfits

rootshaper | 2011.01.30. 01:21 | kategória: sorozat | 0 hozzászólás

Az angolokat már gyerekkorom óta imádom, egészen a Monty Python-tól elkezdve Mr. Bean-en keresztül a Misfits-ig. Az utóbbi cím nem véletlenül egyezik a bejegyzés címével, ugyanis ehhez a sorozathoz volt legutóbb szerencsém.

Nem vagyok valami nagy sorozatpusztító, olykor-olykor megnézem a Big Bang Theory-t, vagy a Fringe-t, de egyiket sem néztem még végig soha, minden résszel együtt. Általában belefutnak egy olyan hibába ezek a sorozatok, hogy minden részben ugyanaz történik, csak "más skinnel". Jó, a Big Bang Theory pont kivétel ez alól, bár határeset. Viszont a Fringe amellett, hogy követ egy sztorivonalat, ugyan úgy kezdődik, ugyan úgy lesz vége és ha egyet láttál kb. láttad mindet.

Ezzel ellentétben a Misfits tényleg egy történetet mesél el, nem akar kismillió részen át ömleni a tévéből, csak egy kiváló történetet akar tálalni. Sikerül is neki.
A történet a köré épül, hogy egy csapatnyi kihágást elkövető fiatal törleszti az állam és a lakosság irányába bűneiket, közmunka formájában. Ekkor jön egy vihar és jól megrázza őket, meg a felügyelőjüket is, majd furcsa dolgok kezdenek el körülöttük történni. Eddig talán nem túl eredeti, szuperhős képességeket kapnak meg mifene, de nem is ebben van kimondottan a sava és borsa.
Remekül ábrázol hétköznapi embereket, ahogyan nem tudnak mit kezdeni ezzel az egész képességes dologgal, mindenki másképp reagál rá. Már az első rész után biztos vagyok benne, hogy megtalálod a hozzád legközelebb álló karaktert és garantáltan végignézed a sorozat első évadának 6 részét.

Most állok neki a második évadnak és októberben érkezik a következő, ha minden igaz. Addig is nézzétek meg, kimondottan megéri. Vicces, érdekes, néha megrázó és furcsa is egyben. Sok olyan érzést váltott ki belőlem, amit sorozat eddig soha. Például olyat, hogy nézzem meg a következő részt, most rögtön!

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.