Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Telejósda

rootshaper | 2011.02.22. 16:02 | kategória: agyfasz | 3 hozzászólás

Kicsit érzékeny témát fogok most boncolgatni, aktuális dühöngésem alkalmából. A mindenféle médiumok és jósok világába kalauzollak el benneteket egy kis szösszenet erejéig. Azt mindenképpen tudni kell rólam, hogy a végletekig szkeptikus vagyok; azt vallom, hogy mindent meg lehet magyarázni a tudomány segítségével. Ez az esetek túlnyomó többségében így is van és nem találkoztam még semmi olyan megmagyarázhatatlan jelenséggel, vagy entitással, ami megdöntötte volna ezt a nézetemet. A jósok sem kivételek ez alól, jó párszor kipróbáltam már „tehetségüket” és rendre arra döbbentem rá, hogy gőzük nincs semmiről.
A kedvencemet szeretném kivesézni most, vagyis a telejósdákat, ahova ugye nyugdíjasok előszeretettel telefonálnak be egy kis bíztatásra várván anyagi ellenszolgáltatás fejében. Sokféle névvel illetik ezek a – mondjuk ki – sarlatánok magukat: ilyen például a tisztánlátó, asztrológus, ilyen pap, amolyan papnő, ésatöbbi. Ezek mind-mind ugyan azt takarják. Mindegyikük meggyőződése az, hogy egy keresztnév, illetve egy életkor alapján, mindenféle nyomtatott papírlapok véletlenszerűen asztalra dobálásával meg tudják mondani, hogy mi fog történni a delikvenssel az elkövetkező hetekben, hónapokban. Ez már ott hibádzik, hogy ugye nem csak egy darab Marika létezik, aki teszem azt 67 éves. Főleg, mert a Marika rohadtul ritka név. Ezek szerint minden 67 éves Marikára igaz lehet a jóslat? Ebből nekem az következik, hogy a sorsunk akkor dől el, mikor nevet kapunk. Onnantól fogva – a jóslatok túlnyomó többségében pozitív mivoltából következtetve – csak jó dolgoknak kéne történni mindenkivel. A mellékelt ábra is természetesen ezt mutatja, csak 5 percre kell bekapcsolni a híradót és egyből világossá válik, hogy minden szuper, de főleg a 67 éves Marika élete, aki koszorúér elmeszesedésben szenved, de nem kell csüggednie, hiszen hónapok múlva már kutya baja nem lesz. Sőt, pénz áll a házhoz, új párkapcsolat is kilátásban van és természetesen még 100 évig fog élni. Marika ebbe belenyugszik, nem megy el orvoshoz, majd egy hét múlva infarktusban elpatkol. Felmerül bennem a kérdés, hogy ezek a sarlatánok belegondolnak mindezekbe, mikor légből kapott baromságokkal ámítják mások öreganyját?
A jóslás a következő képpen zajlik: Marika betelefonál, megmondja az adatait, majd innentől kezdve nem hallunk felőle, a kapcsolat megszakad és Marikának esélye sincs lehülyézni mondjuk Zeuszt a tisztánlátót, aki baromságokkal áltatja szegény nyugdíjas fejét. Lehet kérni , hogy pénzügyekkel, párkapcsolattal vagy egészséggel kapcsolatban jósoljon a drágalátos médium. Ezekből is süt az, hogy a magányos, pénztelen és betegségtől szenvedő embereket próbálják a végletekig kizsigerelni. Mi ez, ha nem undorító? Oké, reményt adnak pénzért, egye fene, még majdnem azt is mondhatnánk, hogy jót cselekednek, de a legtöbb ember ilyenkor fogja magát és belenyugszik a jóslatba, hogy ha Zeusz azt mondta neki, hogy pénz áll a házhoz akkor az úgy is lesz. Nem tesz semmit az ügy érdekében, majd pislog egy-két hónap múlva, hogy a jóslat cseszik beigazolódni. Ez még hagyján, de mikor komplett orvosi diagnózisokat állítanak fel név és életkor alapján, (Ami hozzáteszem, nem egy nagy ördöngősség, nem nagy kunszt elmondani egy 67 éves asszonyról, hogy csontritkulása van, a csöcsei meg térdig lógnak. Ez mind általánosság, semmi konkrétum.) az leginkább vérlázító és felháborító. De ez még mind semmi, a megboldogult Budapest TV-n közvetített, a képernyőn keresztüli gerincműtétekhez képest, melyet Tihanyi Tamás prezentált nekünk élő adásban.
Arra már nem akarok kitérni – bár most mégis megteszem – hogy a legtöbb ilyen, magát médiumnak képzelő egyed lelkileg károsult, kisebbségi komplexusban szenvedő és/vagy elhízott öregasszony/vénember. Csak nézzétek meg a legtöbbet, mind defektes valamilyen szinten és valószínűleg semmirekellő nímand és ezzel a magukat kiváltságos képességgel való felruházással próbálnak kitűnni az átlagemberek bűzölgő pöcegödréből. Mit mondjak, marha jól csinálják, mások nyomorán szedik meg magukat. Undorító.
Szóval ott tartunk, hogy mindez mehet élő egyenes adásban nap közben is már. Mi óta megszüntették a fantasztikus Budapest TV-t, elszaporodtak az RTL-en, meg a TV2-n is ezek a telejós műsorok. Mint mikor bezárták a diliházat és a bolondok ellepték Pestet, csak ezt az is látja, aki nem akar tudomást venni róla, mert az ember pofájába vágják. Ne nézzek tévét? Oké, nem nézek, de itt most nem is én vagyok a szenvedő alany, hanem mondjuk a te öreganyád. Csak ebbe gondolj bele. Az enyémet számtalanszor kellett már úgy berángatni a kórházba, hogy mind a 10 körmével kapaszkodott a kis garzonjába, mert neki a sámán mester azt mondta két héten belül nem lesz semmi baja sem. Mindezek mellett természetesen számára eltörpül egy diplomás orvos szakvéleménye, aki éveken át tanulta az emberi test mibenlétét. Fel nem foghatom, komolyan mondom.
Zárásképpen álljon itt pár igazi gyöngyszem az oly sokat emlegetett Budapest TV-ről időtlen klasszikussá avanzsálva, hála a TeCső-nek:

Hozzászólások

1 | Madrac 2011.02.22. 17:39
Ez mindig is jelen volt, csak regen mondjuk egy vandorcirkusszal utazott a jos, most meg a TVben uldogel. Ugyanaz a jelenseg, mint az utcai szerencsejatek, a Piramis jatek es a tobbi dolog. Uzlet, mely masok lehuzasara, atveresere epul. Felesleges duhongeni rajta, ugyanugy nem fog eltunni, mint Gyozike es a Valo Vilag.
2 | rootshaper 2011.02.22. 18:01
oké, de azokkal max kifosztja a szerencsétlen barmot, nem lesz pénze, hát ez van. de nyugalomba ringatni egy krónikus beteg embert azzal, hogy te most meggyógyultál mert telefonáltál, az szerintem túlmutat mindegyik ilyen szarságon. ez a legnagyobb felháborodásra az okom igazából, mert megtapasztaltam már én is, hogy ugye az említett öreganyámat is átkúrták nemegyszer... szegényt már át lehet, aztán csak nézünk. :S
3 | ShuleyvA 2011.02.22. 22:11
Kegyetlen, amikor 01:40től elkezd generálni egy kis tálat, amibe tesz egy jó nagy büdös semmit és azt jól összeszeleteli. Aztán fogja és lereszeli. Utána összehajtogatja, leteszi és nem tudom mintha kolbászt szelne rá baszd meg. XD Ez kegyetlen. :D De nem is értem, végül ott hagyja az asztalon? Mármint a semmit. Oké, nem látszik, de nem is dobta a kamera felé. :D

Érdemben nem sokat tudok hozzátenni. Szerintem aki betelefonált is csak hülyült. Mert, ha nem, akkor egy nagy barom volt. :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.