Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Zuma Blitz

rootshaper | 2011.03.13. 13:13 | kategória: játék | 0 hozzászólás

Új függőségem alakult ki, a dohány és a kávé mellé, ez pedig a Zuma Blitz. Nem sűrűn szoktak írni Facebook-os játékokról, ezért most egy hiánypótló cikkecske következik, a játék terjedelméhez mérten, kis formátumban.

Ugye mindenki ismeri a PopCap játékait? Nekik köszönhetjük a már megjelenésekor örök klasszikussá vált Plants vs. Zombies című alkotást is többek közt, amely pillanatok alatt elnyerte mind a sajtó, mind pedig a játékosok tetszését. Messze földön híresek a félelmetesen addiktív játékmenetükről és már-már a WoW-val vetekszik az a munkamorál romboló hatás, amit kelteni tudnak. Ez alól a tárgyalt Zuma Blitz sem kivétel.

Egyértelműen a casual gamereket célozza meg ez a produktum is, ahogyan azt már megtették a Bejeweled Blitz-el is. A játékmechanika sem tér el sokban tőle. Itt is az idő a legfőbb ellenségünk, adott egy perc alatt kell a lehető legmagasabb pontszámot kicsikarnunk magunkból. Ezt a program regisztrálja és hetente új bajnokságot indít közted és a barátaid közt. A játék másságából adódóan itt minden héten új pályát is kapunk, ami kellőképpen megnöveli a visszatérő játékosok számát. Ha mindez még nem lenne elég, a Bejeweled Blitz-be is bevezetett szintlépős rendszert itt még egy emelettel fentebb tornázták: unlockolni is lehet különböző powerupokat, állandó segítőket, valamint plusz „életeket”, hogy minél tovább a monitor előtt ragadhassunk, puttyogtatva a színes kis golyócskákat. Ezekre az életekre azért van szükség, hogy ne lehessen egy délután alatt kiakasztani a játékot, így ezek csak bizonyos ídő elteltével regenerálódnak, de addig is ott a Bejeweled Blitz, ami folyamatosan elérhető.
Összességében messze az egyik legjobb Facebook játékot tisztelhetjük a PopCap új produkciójában. Még így a béta fázisban sincs vele semmi komoly gond, nagyon jól összerakott, átgondolt és kivitelezett programocskát tisztelhetünk benne.

Utóiratként lehet próbálkozni az aktuális rekordom megdöntésével, ami 724000 pontocska. Hajrá, hajrá.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.