Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

A tíz legemlékezetesebb pillanat

rootshaper | 2011.03.31. 15:56 | kategória: játék | 14 hozzászólás

Rég nem jelentkeztem már semmivel, és ez annak is betudható, hogy elfelejtettem, meg annak is, hogy nem volt mostanság időm írkálni, de amint tehetem, természetesen virtuális papírt és virtuális tollat ragadok, aztán hagy szóljon. Tegnap elalvás előtt azon agyaltam, hogy mik voltak a legemlékezetesebb játékos élményeim, melyek azok, amikre mind a mai napig szinte úgy emlékszem, hogy csukott szemmel is bármikor végig tudnám vinni. Felsoroltam most nektek ezt a tízet, remélem kellőképp nosztalgikus élményekkel gazdagodtok, azt pedig még jobban remélem, hogy Ti is megosztjátok velem hasonlóképp a tíz legemlékezetesebb pillanatotokat, mióta gémerek vagytok.

A sorrend nem fontossági és nem időrendi sorrendet takar, csak ahogy jött, úgy írtam. Azért próbáltam a legdurvábbakat a végére hagyni, de nálam mondhatjuk, hogy egy szinten van az összes. Nos, következzen A Lista:


- Az új PII-300-as gépemen a haverok közül nekem futott először a Carmageddon 2 tökéletes gyorsasággal és a tőle elvárható brutalitással. Feledhetetlen élmény volt velük közösen pályáról pályára gázolni a gyalogosokat és kezzészakítani az ellenség autóit egy kiszögellésen.
- Hot Seat mód a Heroes 3-ban, szintén a haverokkal. Napokat tudtunk étlen-szomjan nyomulni vele, hogy aztán csak egy maradhasson a végén és jól megagyalhassuk azt, aki győzött.
- Első találkozásom a sárkánnyal a Drakan: Order of the Flame-ben. Egyszerűen feledhetetlen az a pillanat, mikor Rynnel lemegyünk a barlangba, a sárkány pedig ott van kővé dermedve, majd szépen magához tér ezeréves álmából és a szolgálatunkba áll. A másik nagy élmény ezzel a játékkal kapcsolatban a ritkán előhozható ork-lefejezés, mikor a fejüket félbevágta karddal a menyecske és az agyuk jól kivehető volt az aláhullott fejen.
- Diablo 2, bocis pálya, haverokkal LAN-on. Egész éjszaka kaszaboltuk az állandóan özönlő teheneket a jó loot érdekében, szintén étlen-szomjan. Aztán persze jöttek a modok, a normál pályákra is bekerültek a tehenek, meg még ki tudja milyen szörnyűségek… feledhetetlen.
- Commander Keen összes részének végigjátszása. Nem tudom, miért nem tudom elfelejteni a kis sárga bukósisakos űrhajósnak készülő hülyegyereket, de egyszerűen annyira megfogott, hogy az óta nem vagyok képes kiverni a fejemből, és még most is szinte vakon végig tudnám vinni mindet.
- Az összes mudokon megmentése Abe segítségével az Abe’s Odyssee-ben. Egyszerűen felülmúlhatatlan platformer játék, annyira magával ragadó hangulattal, hogy ez is egy olyan játék volt, amit nem bírtam abbahagyni napokon keresztül. Muszáj volt tudnom, hogy minden mudokon rendben hazaért-e, és, hogy Abe is túlélte a megpróbáltatásokat.
- Quake 1 LAN partyk. Azt hiszem, ezt nem kell ecsetelnem, gyanítom minden magára valamit is adó gamer életében fordulópont volt a Quake multi élménye.
- Nagyfater fantasztikus 486DX gépén (akkoriban nekem még csak 286-om volt) láttam mozgás közben a Doom első részét. Igen, nagyfater nyomta vele, és imádta. Drága jó anyukám óva intette tőle, hogy valaha is megmutassa nekem, de egyszer suli után átmentem hozzá, és megnéztem a saját szememmel. El sem akartam hinni azt a látványt és szörnyorgiát. Azt hiszem, ekkor lettem szerelmes az FPS műfajba. Köszi, nagypapi. :)
- Életem első tört verziós játékát kaptam kezeim közé, akkoriban azt sem tudtam még, hogy mi fán terem a warez, csak volt Kecskeméten egy kis barlang, ahol lehetett cédéket iratni. Én meg kinéztem magamnak egy jó kis játékot, név szerint az NFS4-et és megirattam. Aztán mivel internet még nem volt otthon (meg nagyon a városban sem) így saját kútfőből kelett rájönnöm, hogy vajon hogyan is kell működésre bírni. Nagy nehezen megfejtettem, hogy a Crack mappából az exe fájlt felül kel írni az originállal és láss csodát, elindult. Az óta is a kedvenc epizódom az összes közül, a negyedik rész. A Route Adonf pályát még ma is vakon végig vezetném.
- Végül pedig a The Thing című játék, egyedül, sötétben játszása. A film is hetekig, sőt, hónapokig álmatlan éjszakákat okozott (6 éves fejjel kinek nem?), de a játék, az az érzés, hogy én élem át a borzalmakat és nem a csúnya szakállas Kört Rásszel, na az rátett egy pár lapáttal. Nem volt még olyan játék, amit napokig nem voltam képes újra elővenni és amivel hónapokig kellett játszanom, hogy végigvigyem.

Hozzászólások

Dark Archon
1 | Dark Archon 2011.03.31. 17:11
Ehhez semmi köze (törölhető), de küldtem neked privát üzenetet, mert látom, marhára nem olvasod a PC magazinos blogod.
2 | Sityi 2011.03.31. 17:22
Kettőt említenék meg, ami így hirtelen eszembe jutott (ebből is látszik, milyen mély nyomokat hagyott bennem):
- A legelső NFS videói. egyszerűen olyan profin voltak megcsinálva, hogy minden indításkor végignéztem az intrót. De az autóbemutató videókat is rengeteget bámultam. Szerintem ekkor lettem reménytelenül szerelmes az autós játékokba, amely a mai napig se múlt el, pedig ennek már majdnem 20 éve... Ezt nagyon sajnálom, hogy a mai játékokban nincsenek igazi videók, csak (realtime) renderelt mozibetétek. Pedig ma már fullHD-ban mekkorát tudnának ütni megint...
- Aliens vs Predator 1, Marine első pálya: ennyire még soha nem féltem játék közben, mint akkor. Az a rohadt mozgásérzékelő elkezd pittyegni, de aztán kiderül, vaklárma. Ez megtörténik egyszer-kétszer, majd utána komolyan elkezd pittyegni, a távolságmérő szerint tényleg jön valami, én sasolok ezerrel, de nem látok semmit, fáklyát dobok, még mindig semmi, és egyszercsak felülről ugrik rám a rohadék, mivel végig a plafonon jött... Mondanom se kell, akkorát ordítottam, hogy a szomszédság is meghallotta. :)
3 | sipec 2011.03.31. 22:47
ah, commander keen - respect neked!:D "tödöttí-tödöttí-tu tu tuuuuu" xD
gondolkoztam, hogy a 4.reszbol csinalok speedrun videot.

amugy a heroes nekem is merfoldko, de en a homm1-et toltam 96ban, a mai napig emlekszem a legelso talalkozasra: focizunk haver nagyszuleinel, mikor kijon a tag, es meseli, h "amugy tegnap talaltam egy jatekot azon a sufni cd-n, loval kell menni.." es bumm, elkezdodott a mania. en soso varral, o meg warlock + csaszari csemege, kiviszorp, albertkeksz, ah. KHELL!
Aryx
4 | Aryx 2011.03.31. 23:55
Commander Keen nagyon alap, az abszolút számomra a 4. (Goodbye Galaxy) rész volt, amiben a játéktörténelem legötletesebb/-emlékezetesebb pályái szerepeltek. (Piramisok, üvegváros, a tűzcsóka szigete, a kút mélyén a megtermett dopefish elöli menekvés...)
A Doom 2 egyik secret pályáján 4 felakasztott Commander Keent kellett lelövöldöznünk az exit megnyitásához, nagyon bírtam. :)

Mondjuk, ha valami nagyon emlékezeteset kell mondanom, az az volt, amikor életemben először bestajszoltam a Duke 3D-t. Vagy félórát bohóckodtam a tetőn, nem hittem el ('96-ban), hogy ilyen fotorealisztikus grafika létezik. Durva volt nagyon.
A Blood-ban meg nem kicsit para volt az, mikor beüzemeltem azt a tök ártatlan zenegépet; hideg kirázott azoktól a földöntúli halálsikolyoktól, és nem, nem lehetett lekapcsolni.

Most hasonlóképp vagyok a Call of Cthulhu-val is, amit nemrég újrakezdtem (hátha ezzel a változattal nem lesznek mentésproblémák, és képes leszek végigvinni). A Ramonás részek olyan szinten a szívbajt hozzák rám, hogy sosem fogom majd később elfelejteni. AvsP2 ehhez képest Hófehérke. Kedvencem eddig mégis az az utalás volt Lovecraft Patkányok a falban c. novellájára, mely az egyik kedvencem volt tőle - aki olvasta, és a CoC-val is játszott, tudja, mire gondolok.

Rendervideókat én is visszasírom, a legjobban a sima StarCraft videói tetszettek anno, + az Imperium Galactica 2 mozibetéteit is tanítani kéne. Pedig utóbbi esetben azok a videók ezredannyi költségvetéssel készültek, mint a Kis Vuk, és talán még ma is vállalhatóak lennének. Nemcsak maga látvány, hanem a forgatókönyv, a dinamizmus stb., stb. miatt is.

Bocs, hogy most hirtelen nem tudtam én se 10-et összeszedni, pedig biztos van sok ilyen, de bevallom, nem is próbáltam, csakúgy írtam, ami épp a fejemben volt. Fáradt és ideát nincs is sok idő, kéne menni vissza Cthulhuzni. Bár lehet, hogy majd még kiegészítem 1-2-vel a listát.
5 | sipec 2011.04.01. 00:20
akkor mar en is probalok 10 dolgot osszeszedni:

1, ugye a homm1 esete, h haver megtalalta
2, titus the fox - eletemben akkor ultem le nem c64 ele, egy 286os VGA monitorral ellatott masina volt az, jo "kopogos" billentyuzettel. a 3as palya volt eppen, de a reszeg enemy mindig eltalalt az uveggel, fignom sem volt, hogy kell a kurzorral iranyitani egy jatekot, "hat esszar, nem joystick"
3, eletem elso irott jateka: NFS 3, a mai napig megvan, igaz, a cd mar nem mukodik, de nincs szivem kidobni a maxtor lemezt.
4, egyetem elso feleveben nyelvtudomany vizsgat gepteremben irtuk, es egyszerre kb 15 ember tudott vizsgazni, viszont voltunk kb 120an, ezert csoptarssal megpattantunk a konyvtarba wowozni, es nagy szerencse, hogy nem gameltuk at a vizsgat:D
5, a "sargakazettas tvjatek" a haverok koreben elegge nepszeru volt, sajna a c64 + pc kombo miatt nekem sosem volt (mai napig traumakent van jelen), es elegge rafuggtunk a vilag LEGSZOPATOSABB jatekara, amit a kozepkorban tuti, hogy maglyan egettek volna el: NiNJA GAIDEN 3. itt van egy link rola, aki nem ismerne ezt a mualkotast kesz, elso palya zenejet meghallom, es rosszul leszek, heteken at nem tudtam miatta aludni. nekunk ilyen "kaloz" verzio volt meg, ugyanis mi 2playeres modban is tudtuk veretni, persze sosem tudtuk kitolni.
6, commander keen 4: jo, persze, mar tudtam csukott szemmel hardon az osszes palyat, nahde youtuben ugy 2008ban megtudtam, hogy hogy kell eljutni a KEZ PIRAMISBA! ugye ezt a jatekot eloszor 94-96? korul toltuk, es mikor meglattam rola a how to videot, akkor felhivtam az unokatesomat, aki amerikaban lakik, hogy "vegre, most mar tudjuk, hogyan kell oda eljutni" xD
7, 98as focivb dontovel (franciak vs brazilok) osszekotott szulinapi buli egy garazsban, DE! 3 nerd (koztuk en) a hazban ultunk koppsotetben es meg hugyozni sem mentunk ki a MORTAL 1 miatt. "uh, david (idegen srac, csak aznap talalkoztam vele, unnepelt rokona), te aztan nagyon jol tolod ezt a gamet, subzeroval tudod a fagyasztast" :D hat igen, soul calibur miatt nagyon rohogok ezen a kijelentesemen. (asszem amugy le-elore-kisutes).
8, egy utcabeli srac kapott ps1et, es mindenki bezombult nalam, merthat "fu, tekken 2", heteken at arra gyurtak, de en mar akkor mondtam, h az szerintem gagyi, de egyszer megis elmentem veluk. az lett a vege, hogy mind a 6 embert elvertem, pedig akkor jatszottam eloszor tekkent:D (talan a devillel voltam, de fene sem emlekszik, csak az remlik, hogy pulykamellet zabaltunk)
9, egyik nyarlasom unalmasnak indult, de unokatesommal atmentunk browseolni, hogy osztalytarsanak milyen jatekai vannak win95re, es ott volt! ott volt a GAME = THE NEVERHOOD. onnantol kezdve valahogy nem unatkoztunk:D
10, gimiben minden evben az osziszunet elotti nap az "eotvos-nap", akkor mindenfele hiressegek jonnek el a suliba elmenybeszamolot, vagy eloadast tartani, fizikusok, sportolok, eleg jo kis felhozatal, nahde alap, hogy mar 7.es fejjel: "oke, akkor en megyek starcraft lanozni", rendesen PENZBEUGRO meg minden volt (fu, ha ez kiderult volna), kb 15 emberbol 2. lettem, eleg csunya vereseggel.

bocs, kicsit hosszu lett, de na. :D
6 | rootshaper 2011.04.01. 17:08
hu annyi emléket idéztél fel most bennem, hogy lenne még kábé háromszor tíz nekem is. elég elhamarkodottan dobtam fel ezt a 10es listát...

+1: mikor még csak anyám munkahelyén volt szines monitor, meg Win95 és oda jártam be suli után, hogy ne tudjon dolgozni és feltettem egy PC Guru mellékletről valami demót, ilyen jetpackes csóvával kellett repkedni, és Starship Troopers-szerű lényeket legyakni. na azt a demót 1 éven át mindennap végigtoltam :D
+2: PS1 a Petikének, begyűltünk ezren kábé a 4nm-es szobába, belihegtük az egészet (és nem ettünk pulykamellet :DDD), aztán szólt a tekken. én mindig a ninnya csávóval voltam, hogy is hívták... josimicu? az tudott harakirizni. na az volt a nemmindegy!
+3: neverhood, szintén PC Guru melléklet, demó, első két szoba. ezt meg unokatesóméknál nyúztuk halálra. és minden alkalommal ilyen gyermeki lelkesedéssel nyomtuk végig az unalomig ismert két szobát. végigjátszani csak rá úgy cca. 10 évre tudtam :D
+4: ált. suliban "számtek" órán a Death Rally bajnokságok. priceless.
+5: ugyanekkor, suli után át a szomszéd netcafeba és ott meg CSÉ lanon. aztán volt, hogy este utolsó busszal értem csak haza, mert ugye vidéken utolsóbusz van, nem éccakai: kábé olyan 11 körül, 10 évesen. mobilom persze még nem volt, csak a fakanáltól hurkás valagam. aztán másnap meg állva cséztem ugyanott, ugyanaddig, mert ülni nemtudtam, de megérte!!! :DDD
Aryx
7 | Aryx 2011.04.01. 21:36
rs: nem az Alien Carnage - Halloween Harry-re gondoltál? Pár éve tették ingyenessé a teljes cuccot 3d realms-ék. Gondoltam, csak szólok. :)

Ha már multi: sosem voltam oda ezért a lanért, + a szervereken való bohóckodásért különösebben. Sokkal nagyobb feeling volt, amikor mindenki egyazon billentyűzethez tömörült, egymás fülébe kiabáltatok, élesben láttad a játékostársad reakcióit és folyamatosan ment jobbra-balra a kommentár; Golden Axe, Lotus 3, Dyna Blaster + volt valami állat nyuszis játék is. Ha a játékosok kiválasztották a nyuszijaikat (átugrottak vele a farönk túlsó oldalára - intro, kezdőképernyő, menü stb. nem volt), átkerültek velük az egyetlen pályára, és jött a deathmatch. Azt tudni kell, hogy ez egy valóban cuki nyuszis játék morbid áthackelése volt, azaz a nyuszinkkal ellenfelünk nyakára kellett ugrani, mire az pár mp-re kinyuvadt, repkedő húscafatok kíséretében. És nem volt semmi szabály, korlát, lehetett a végtelenségig nyomulni vele, ugrás, kill, respawn, basszus, ez kell. :)

Ált. 5-ben pedig nagynéha előfordult, hogy egy-egy órára kölcsönkaptuk a számtechtermet. Az iskolának 286-os gépei voltak asszem, mindegyiken 5-6 játék, lanolni tehát nem lehetett. Ezért egyszer Prince of Persia-bajnokság lett rendezve - mivel a legelső részt pont egy óra alatt kellett kitolni, ment is nagyban a verseny, minden gépnél 2 ember (játékos és navigátor, értsd: "üssed, üssed, üssed, nyírd már ki bazzseg!!"). Szerencsétlen osztálytárslány + töritanárnő hihetetlen lámák voltak, és mindig elszörnyedtek, valahányszor az ő prinszük felnyársalódott. :)
Szép korszak volt.
8 | sipec 2011.04.01. 22:14
a nyuszis az a jazz jackrabbit volt.

lotus... hm. TURBO ZONE! XD
Aryx
9 | Aryx 2011.04.01. 22:22
sipec: neeeeeeeeeeeeeeeeeeem, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, távolról sem az. :) egy hackelt játékszerűség, amiben semmi nem volt dm-en kívül, és csak az esc + az iránygombok léteztek.
Aryx
10 | Aryx 2011.04.01. 22:27
ahm, igen, és a legfontosabbat pont kifelejtettem nyuszi-témában: még címe sem volt, arra emlékszem, csak egy .exe és egy .dat fájl. :)
Juraviel.Ihuan.Bedvin
11 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2011.04.01. 22:51
Nem fogom számolni, nem tizesítek. Akkor nézzük a játékélményeket.

- Elértem a legmagasabb szintet a focis kézi kvarcjátékban. :D
- Szinté kvarcos játék, ami egy szerencse-automata játékot jelenített meg, és öt gomb egyszeri lenyomásával beépített cheat kód volt benne, amivel akár ezerszerezni lehetett a pontokat - erre rájönni gyerekként nagy élmény.

[Amúgy a mai generációnak fogalma sincs a kvarcjátékokról. Mégis mekkora örömet tudott ez is szerezni.]

- Anyum barátnőjének gyerekei kaptak hamissárgakezettás "Nintendót, és ott én voltam a legprofibb a kacsavadászatban, de az ál-Márió kifogott rajtam. Ez az a játék, amit még most sem tudok végigvinni, ha igazi, ha nem.
- C64-en Forma-1 (magnószalagos!) és PoP. PC-n Prehistoric 2 - azon a köcsög gorillán csak egyszer jutottam túl. Golden Axe, jó volt darálni, főleg co-opban, én a törpét kedveltem.

- Győzni a Tekken 3-ban pé'zes gépen.

- Tomb Raider 2, 3, 4 (máig ez a lezáró rész a legjobb - verhetetlenül). Sokáig nem tudtak a nyomába érni a TPS-ek.
- DukeNukem 3D - magyar szinkronnal és angolul egyaránt. S igazából ez sem igazi 3D, de attól még király volt. :)
- StraCraft és felső nézetes GTA. Máig egyetlen játékkal sem játszottam annyit, mint ezekkel, mondjuk ennek oka, hogy gépet is a tanuláshoz kaptam, akkor is alsó kategóriás volt, és nagyon sokára tudtam fejleszteni - vagyis újat venni, konkrétan, amikor dolgoztam.
- Age of Empires 1-2. Lekorlátozni a korlépést és ősemberekkel gyakni, király.
- Állatkodás a Carmageddonnal. :D A világ egyik legbetegebb játéka volt.
- Red Alert 2. Kerr Wúrört máig kedveljük és lájkoljuk. :D

- Hitmanek. :D :P Bár az elsővel nem játszottam, igaz kihívás, hogy csak a célpontok haljanak meg és a silent minősítést megkapjuk.
- Mass Effect 1-2, Jade Empire, Dragon Age: Origins (főleg az ME és DAo úgy szinte egészében véve), Diablo 1-2.
- Rome: TW. Első végigjátszásra én voltam a kíméletlen hadúr, minden várost porig romboltam, az összes tartományt meghódítottam és utoljára Rómát. :D
- Max Payne 2 (a vége, a vége, és hogy el fogják cseszni a brazil tereppel Noir Yorkot, az esőt, az éjszakát), az új POP herceg trilógia, AC-AC2-ACB, Batman AA.

Más most nem jut eszembe, biztos van még, amiből lehet szemezgetni. :D
Juraviel.Ihuan.Bedvin
12 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2011.04.01. 22:53
Jaj, kihagytam, Resident Evil 2. Máig az egyik legjobb játéknak tartom* és a harmadik részt is, amit PS-en vittem végig a barátoknál.

* És a zenéje, az valami mélyen lehangoló és depresszív a rendőrs egyes részein.
13 | sipec 2011.04.01. 22:55
a kvarcjatek tenyleg ott volt a szeren.
amugy en nagyonsoka tudtam meg, hogy a c64bol volt flopis verzio is, kazetta FTW!
Barthezz
14 | Barthezz 2011.04.02. 17:42
Nem rangsor, csak az áttekinthetőség miatt számozom:

1. Mikor először lett GameBoy-om és megkaptam hozzá a Super Mario Land 2-t, ami nemlineáris játék volt. A világokat tetszőleges sorrendben lehetett megcsinálni, mindegyik után járt egy érme és ha összegyűlt mind a 6, kinyílt a fővár ajtaja. Én addig életemben nem játszottam nemlienáris játékkal és nem tudtam, miért lehet ennyifelé menni egyszerre, meg miért nem tudok bemenni a várba. Mikor az egyik világot kivittem és megkaptam az érmét, ami aztán beszállt a várajtó egyik foglalatába, akkor jöttem rá saját magamtól, hogy ha összegyűjtöm mind a 6-ot, akkor kinyílik. Voltam vagy 8 éves, óriási felfedezésként éltem meg és óriási örömmel töltött el, de komolyan. :-) Nah meg aztán amikor először lett meg a 6 érme, kinyílt a várajtó és először léptem be a kapun... ^^ (Ha fizikailag képes lettem volna olyan fiatalon, biztos elélvezek. :-D )

2. Szintén GameBoy. Tetriseztem és nagyon sokáig nem haltam meg, pontrekordot csináltam és a végén kilőttek egy győzelmi rakétát, én meg csak lestem, hogy mi történik. Első győzelmi animáció volt életemben.

3. Ált. suliban papírra rajzoltunk Mariot és a ceruza pöckölésével a másiknak végig kellett vinnie a pályákat. Rohadt kreatív voltam, baromi jó pályákat "terveztem". :-D

4. Mikor még C64-em volt, a kazettákkal való szarakodás, a számláló beállítása, a fél órás töltési idők, mikor fél óra töltés után elakadt a szalag olvasása és kezdhettem elölről. :-D Megvolt a feelingje ennek is, én meg ráértem, mert kispöcs voltam, korlátlan szabadidővel. :-)

5. C64-en BASIC-ben általam írt programok (könyvekből saját magam tanultam meg, illetve az alapokat alsó tagozatos info-órákon) és azok elmentegetése kazettákra, majd megmutatása rokonoknak, felnőtt ismerősöknek és ámultak, hogy hú mekkora csodagyerek vagyok. :-D

6. Még nem volt PC-m otthon és haveromnál vendégségben mindig toltam a C&C-t meg a WarCraft 2-t. Éveken át azon álmodtam, hogy egyszer nekem is lesz saját PC-m és itthon játszhatom ezeket. Aztán 1998-ban lett PC-m és az első játék, amit azonnal elindítottam, a C&C volt. :-) El is akadtam egy csomószor benne, sokszor haverok segítettek a tanácsaikkal, de végül szépen lassan első RTS-emként végigtoltam. :-) Sose hittem volna addig, hogy képes leszek rá, annyira nehéznek tűnt. Ráadásul a tanácsadó haverok is mind elakadtak régebben a NOD 11-es pályáján, azóta se jutottak tovább és azt így én csináltam meg közülünk először, nagyon sokadik visszatöltés után. :-)

7. Második RTS-em a Red Alert küldetéslemeze volt, az Aftermath (igen, az alapjátékot utána szereztem csak meg). Ez egy kurva nehéz küldetéslemez volt, pláne úgymond egy kezdő stratéga részére. Ráadásul én egy szót se tudtam angolul és itt már bizony a küldetések felénél nem az volt a cél, hogy ledarálni az ellent, hanem pl. meg kellett mérgezni az ivóvizet meg hasonlók. Nem volt mission objectives sem, egy baromi hosszú szövegből kellett kihámozni a lényeget. Ott ültem szótárral a gépnél és saját magam fejtettem meg mindig, hol mit kell csinálni. Hatalmas sikerélmény volt mindig, mikor ezek után egy-egy addig "fingom nincs itt mit kell csinálni" típusú pálya magamtól, külső segítség nélkül összejött. 13 voltam amúgy.

5. Doom és Doom 2 végigtolása (igaz cheat-tel). Paráztam, iszonyat félelmetes volt számomra. ^^

6. Street Fighter és Mortal Kombat csaták haverokkal egymás ellen mindig vkinek a szülinapján.

7. StarCraft, Brood War, Commandos - szintén mérföldkövek voltak nálam, soha olyan játékélményt nem adott semmi, mint ezek, illetve az első C&C.

8. Jah és az első 576 kbyte újságom megvásárolása, 370 Ft volt kb. , de az akkor nagyon komoly pénz volt egy gyerek számára. :-D


Biztos kihagytam még sok mindent, így elsőre ezek jutottak eszembe.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.